Kuba 12 dana od Havane do Santiaga

Dodaj u favorite
Registrirajte se kako bi primali akcijske cijene za odabranu ponudu.
Više o korištenju osobnih podataka pročitajte ovdje

KUBA Putovanje od Havane do Santiago de Cuba 2022.

UNUTARNJI LET SANTIAGO - HAVANA

TERMIN PUTOVANJA: 18. - 29.03.2022.


1. DAN (18.03.): ZAGREB - PARIZ – HAVANA - VARADERO
Sastanak grupe s pratiteljem putovanja u Međunarodnoj zračnoj luci Franjo Tuđman kod info pulta dva sata prije polaska zrakoplova. Prijava na let OU 470 u 09:05 sati za Pariz sa slijetanjem u 11:05 i presjedanjem na let AF820 za Havanu u 14:10 sati. Obroci i osvježenja u zrakoplovu. Slijetanje u zračnoj luci José Martí u Havani predviđeno je u 19:35 sati po kubanskom vremenu (HR+6). Bienvenidos a Cuba! Transfer do Varadera (165 km – 2:40h). Večera u hotelu. Noćenje.

2. DAN (19.03.): VARADERO
All inclusive usluga u hotelu (doručak – ručak – večera). Varadero je turističko naselje na vrlo dugačkom i uskom  poluotoku Hicacos u  sjeverozapadnom dijelu Kube gdje je koncentrirana industrija odmora. Beskrajne plaže sa sitnim, bijelim pijeskom i mnoštvom hotela tik uz obalu Atlantika izvrsna su prigoda za relaksaciju nakon dugog leta. Slobodno vrijeme za odmor, šetnju, kupanje u kristalno čistom moru i obilazak noćnih klubova, a za golfere posjet lokalnom golf klubu. Noćenje.

3. DAN (20.03.): VARADERO – GUAMA - PLAYA GIRON - SANTA CLARA - CIENFUEGOS 382 km
Doručak u hotelu. Odjava iz hotela. Sastanak s pratiteljem i lokalnim vodičem na recepciji u 8:00 sati. Vožnja  autobusom do Boca de Guama (120 km - 2h) gdje se ukrcavamo na brod  kako bi posjetili  etno-selo drevnog indijanskog plemena Taino  na arhipelagu usred jezera Laguna del Tesoro, gdje će nam potomci ovog, španjolskim osvajačima  desetkovanog naroda, prikazati svoje običaje. Nedaleko odavde u Zaljevu svinja, Amerikanci su pokušali neuspjelu invaziju otoka početkom  60-tih godina, tako da ćemo proći pored povijesnih točaka  gdje su se odvijale borbe. Mjesta značajna za pojedine faze operacije, posebno kontraudar kubanskih snaga koji je vodio osobno Fidel Castro, obilježena su spomenicima, a na mjestu iskrcavanja - Playa Giron (45 km - 40 min), organiziran je sažet, ali informativan Museo de la Intervención s kompletnom foto-dokumentacijom, gdje ćemo usputno kraće stati. Nastavak vožnje do Santa Clare (147 km - 2:30h) grada koji je bio poprište posljednje bitke gerilskog rata, u kojoj su revolucionari pod vodstvom legendarnog Ernesta Che Guevare digli u zrak željezničku prugu i odsjekli lokalnu vojnu posadu koja se na koncu predala, što je isprovociralo paniku i raspad sustava vlasti diktatora Fulgencia Batiste. Posjet Muzeju i Mauzoleju Che Guevare - Hasta siempre, comandante! Nastavljamo autobusom, ulicom Rafael Tristá od suvremenog modernističkog  Plaza de la Revolucion do kolonijalnog klasicističkog srca grada - Parque Leoncio Vidal (2km - 5 min), oko kojeg su smješteni neogotička katedrala Santa Clara de Asis, Teatro la Caridad, Casa de la Cultura Juan Marinello, Museo de Bellas Artes i elegantni Museo de Artes Decorativas.
Kraće slobodno vrijeme u središtu grada po vlastitom izboru...preporuke: s pratiteljem prošetati do obližnjeg Parque las Arcadas gdje se okuplja mnoštvo lokalnih, posebno mlađih žitelja i tamo sjesti i predahnuti u kavani Casa Obrador; alternativno - sladoled i piňacolada u  Casa del Helado, čokolada i torte  u Casa del Chocolate ili šalica odlične kubanske kave u atmosferičnom Cafė Literario.
Predvečer krećemo prema Cienfuegosu (68 km – 1:30h). Smještaj u hotel. Večera u hotelu. Slobodno vrijeme. Noćenje.

4. DAN (21.03.): CIENFUEGOS - TRINIDAD 85 km
Doručak u hotelu. Odjava iz hotela. Sastanak s pratiteljem i lokalnim vodičem na recepciji hotela u 9:30 sati. Razgled grada pod zaštitom UNESCO-a koji se smjestio na obali Karipskog mora i još nosi naziv „biser juga“. Osnovali su ga francuski doseljenici i ubrzo je postao važno središte poznato po trgovini šećernom trskom, duhanom i kavom. Neomaurska Palacio de Valle iz XIX stoljeća u kojoj je danas izvrstan restoran. Šetnja povijesnom jezgrom: središnji trg Plaza de Armas, Parque José Martí, Guvernerska palača, Arco de Triunfo – jedini slavoluk na Kubi.  Slobodno vrijeme.

U popodnevnim satima nastavak  putovanja do Trinidada (85 km – 1:30h).
Razgled  povijesnog središta grada, čiji je osnivač također bio španjolski konkvistador i guverner, Diego Velazquez de Cuéllar, 1591.god. Šetnja živopisnim uličicama  kojima dominira neoklasicistička i barokna arhitektura oko Plaza Mayor. Grad je pod zaštitom UNESCO-a. Posjet Museo Romantico koji prezentira odličnu zbirku porculana, stakla, slika i dekorativnog namještaja iz kolonijalnog perioda. Nakon razgleda odlazak do poznate taverne La Canchánchara koja je ime dobila po slavnom piću iz te regije što se spravlja od limunovog soka, meda, ruma ili rakije te se servira u glaziranim keramičkim posudama, svojedobno omiljeni napitak Mambises - Kubanske oslobodilačke vojska. Smještaj u hotel. Slobodno vrijeme.
Preporuka: okupati se na plaži uz hotel  na Karipskom moru, a  noćna zabava u Casa de la Musica ili diskoteci Ayala, smještenoj u špilji... Večera u hotelu. Noćenje.

5. DAN (22.03.): TRINIDAD - SANCTI SPIRITUS - CAMAGÜEY 280 km
Doručak u hotelu. Odjava iz hotela. Susret s pratiteljem i lokalnim vodičem na recepciji u 8:30 sati. Na odlasku iz Trinidada, zaustavit ćemo se u dolini Los Ingenios radi fotografiranja prekrasne panorame. Krajem 17 st. nedaleko grada, u Valle de los Ingenios (20 km - 30 min) nalazilo se 56 mlinova, a preko 12 000 robova bilo je prisiljeno raditi na poljima šećerne trske, tako da grad njima koji su donijeli svoje običaje, religiju i tradiciju, duguje svoj identitet i kulturno bogatstvo. Sancti Spiritus (65 km – 1:30h) geografski je centar otoka, smješten na obali rijeke Yayabo i prepoznatljiv po svojim  plavo oličenim pročeljima i uskim uličicama s preko stotinu dobro očuvanih starih kolonijalnih građevina. Nastavak vožnje prema Camagüeyu (195 km - 3h), najvećoj kubanskoj provinciji smještenoj u središnjem dijelu Kube. Panoramski razgled grada koji se smatra najbolje očuvanim na otoku i pod zaštitom je UNESCO-a, a potpuno je obnovljen 2014. godine za svoju 500 godišnjicu osnutka. Šetnja gradskim središtem koje krase raskošne crkve i isprepleteni labirinti ulica. Obilježje grada su tinajones – staklenke za prikupljanje kišnice. Nakon razgleda, slobodno vrijeme. Smještaj u hotel. Večera u hotelu. Noćenje.

6. DAN (23.03.): CAMAGUEY - LAS TUNAS – BAYAMO - SANTIAGO DE CUBA 435 km
Doručak u hotelu. Odjava iz hotela. Susret s pratiteljem i lokalnim vodičem na recepciji u 8:00 sati. Vožnja do provincije Las Tunas (125 km - 2h) i posjet istoimenom gradu koji se još naziva i Balkon Orijenta. Zahvaljujući svojoj lokaciji grad dijeli Zapadnu Kubu od Istočne geografski i kulturološki. Obilazak gradskih ulica koje su ukrašene s preko 100 skulptura zbog čega se Las Tunas  još naziva i Grad Skulptura. Odlazak do sunčanog sata na Plaza Martí čija sjena obilježava važne datume kroz povijest u životu  nacionalnog heroja José Martía. Popodne, nastavak puta do  Bayamoa (85 km – 1:45h) grada koji se još naziva i kolijevkom  kubanske revolucije Razgled grada: La Catedral del Santisimo Salvador, Casa Natal de Céspedes – kuća u kojoj se rodio Carlos Manuel de Céspedes kojeg se smatra „začetnikom kubanske nacije“, Museo Provincial te  Parque Céspedes – jedno od važnijih mjesta koje posjećuje lokalno stanovništvo. Polazak za Santiago de Cuba (225 km – 3:45h) kamo stižemo predvečer. Večera u hotelu. Slobodno vrijeme, preporučujemo laganu orijentacijsku šetnju s pratiteljem putovanja središtem grada, od Parque de la  Alameda, preko Parque Céspedes i  Plaza Dolores do Plaza de Marte. Noćenje.

 • OPCIJA + uz nadoplatu: posjet spektaklu afrokubanske glazbe  Buena Vista Social Club u Casa de la Trova za ljubitelje  salse, calypsa i merengue ples do ranih jutarnjih sati (glazbu se može poslušati na https://youtu.be/7bZO3ULVZ2w).

7. DAN (24.03.): SANTIAGO DE CUBA
Doručak u hotelu. Sastanak s pratiteljem i lokalnim vodičem na recepciji hotela u 9:00 sati. Razgled grada autobusom i pješice. Vozimo se do vojarne Moncada gdje se zbila prva bitka kubanske  revolucije potom do Parque Histórico Abel Santamaría. Posjet groblju Cementerio de Santa Ifigenia gdje počivaju mnogi kubanski uglednici, među ostalim José Martí i Fidel Castro, tvorničar ruma Emilio Bacardi te glazbenik Campay Segundo, Posjet  Muzeju ruma Santiago de Cuba uz tvornicu ruma Bacardi, katedrali Nuestra Señora de Asunción, Muzeju Casa Bacardi... Santiago je bio i glavni centar proizvodnje izvrsne kave koju su uzgajali francuski plantažeri izbjegli s Haitija.
Slobodno poslijepodne i večer za užitak u Santiagu i odličnoj kavi na Plaza de Dolores ili sladoledu i čokoladi u poznatoj manufakturi na Plaza de Marte. Noćenje.

8. DAN (25.03.): SANTIAGO DE CUBA – HAVANA
Doručak u hotelu. Odjava iz hotela. Transfer u zračnu luku Antonio Maceo. Točno vrijeme polaska bit će priopćeno putnicima prije početka putovanja. Prijava na let za Havanu.  Po slijetanju u zračnu luku José Martí slijedi transfer do Havane i razgled  glavnog grada Kube autobusom i pješice. La Habana je glavni grad, najveća luka i vodeće trgovinsko središte Kube. Panoramski razgled modernog dijela grada – prošetat ćemo Trgom revolucije,  proći uz Teatro nacional, potom  Gran Teatro de Havana, El Capitolio, Memorial Granma, Prado… pa pješački razgled kompleksa  Stare Havane, najbogatije zbirke kolonijalne arhitekture Latinske Amerike pod zaštitom UNESCO-a od 1982. Posjetiti ćemo katedralu San Cristóbal de la Habana, odmoriti se u kultnom sastajalištu revolucionara - Bodeguita del Medio, nakon čega slijedi organizirani  posjet gradskom muzeju u Palacio de Capitanes Generales. Kraće slobodno vrijeme u srcu Stare Havane na Plaza Vieja. Nakon razgleda, vožnja Maleconom  i smještaj u hotel. Večera u hotelu. Slobodno vrijeme. Noćenje.

 • OPCIJA+ uz nadoplatu: glazbeno – plesni  cabaret TROPICANA - jedna od legendi Havane, koja živi na sceni već 90 godina

9. DAN (26.03.): HAVANA – COJIMAR - HAVANA
Doručak u hotelu. Slobodno vrijeme u Staroj Havani i Maleconu za vlastite programe. Noćenje.

 • OPCIJA+ uz nadoplatu: Tragom Ernesta Hemingwaya.

Kraći  izlet  u obližnji gradić Cojimar (10km - 30 min), posjet  muzeju uređenom u vili Finca Vigia, gdje je Hemingway provodio svoje kubanske godine. U Cojimaru je bio privezan i njegov  brod Pilar. Kraći odmor u Hemingwayevom omiljenom baru La Terazza. Na povratku, posjet čuvenom hotelu NACIONAL, u kojem su odsjedali kumovi američkog podzemlja, političari svjetskog formata, a koristio ga je na dnevnoj bazi i sam Fidel Castro, vođa kubanske revolucije. Na koncu posjet Floriditi, omiljenom havanskom baru Ernesta Hemingwaya...

10. DAN (27.03.): HAVANA – VIÑALES - PINAR DEL RIO-HAVANA
Doručak u hotelu. Slobodno vrijeme u Havani. Noćenje.
 

 • OPCIJA+ uz nadoplatu: Cjelodnevni izlet VIÑALES - PINAR DEL RIO

Dolina Viñales, u provinciji Pinar del Rio poznata je po tradicionalnom uzgoju najkvalitetnijeg duhana na svijetu. Vožnja kroz prekrasne krajolike najzapadnije kubanske regije  uz zaustavljanje na vidikovcu Los Jazmines gdje u jednom pogledu možete vidjeti panoramu cijele doline. Centar industrije duhana je istoimeni glavni grad  Pinar del Rio. Panoramski obilazak grada i posjet tvornici duhana. U povratku, posjet Indijanskoj špilji unutar koje izvire manja rijeka, kraća šetnja kroz rasvijetljeni dio – oko 1 km,  i povratak brodićem do izlaza. Odlazak do 160 m dugog Murala  prapovijesti naslikanog na litici koji predstavlja prastanovnike Kube. Organizirani ručak u lokalnom restoranu i potom povratak u Havanu.

11. DAN (28.03.): HAVANA – PARIZ
Doručak u hotelu. Slobodno vrijeme do  transfera u zračnu luku. Odjava iz hotela. Sastanak s pratiteljem i lokalnim vodičem na recepciji hotela te ukrcaj u autobus sa stvarima u 14:00 sati, vožnja prema zračnoj luci José Martí. Prijava na let. AF943 za Pariz u 17:05 sati. Obroci u zrakoplovu.

12. DAN (29.03.): PARIZ – ZAGREB
Slijetanje u zračnu luku CDG u 08:15 sati. Presjedanje na let AF 1560 u 15:20 sati, s predviđenim slijetanjem u Zagreb u 17:15 sati.

PREDVIĐENI HOTELI:

 • VARADERO: ARENAS DORADAS HOTEL 4*
 • CIENFUEGOS: JAGUA HOTEL 4*
 • TRINIDAD: MEMORIES TRINIDAD DEL MAR HOTEL 3*
 • CAMAGÜEY: GRANHOTEL CAMAGÜEY  3*
 • SANTIAGO: VERSALLES HOTEL 3*
 • HAVANA: HOTEL ASTON PANORAMA 4*

CIJENA PAKET-ARANŽMANA PO OSOBI U DVOKREVETNOJ SOBI:

 • FIRST MINUTE:  14.040 kn / REDOVNA CIJENA: 14.240 kn
 • Doplata za jednokrevetnu sobu: 2.490 kn
 • Obvezna doplata za zrakoplovne pristojbe u iznosu 2.750 kn.

FM (First minute) CIJENA ZA UPLATE DO 60 dana prije polaska ili do posebne obavijesti.

CIJENA ARANŽMANA UKLJUČUJE: prijevoz zrakoplovom na relaciji Zagreb – Havana – Zagreb, uslugu pratitelja putovanja, razglede kako je navedeno u programu, uslugu lokalnog vodiča prema programu, prijevoz od zračne luke u Havani do hotela i natrag, 2 noćenja s doručkom u dvokrevetnoj sobi u hotelu 4* u Varaderu, 1 noćenje s doručkom u dvokrevetnoj sobi u hotelu 4* u Cienfuegosu, 1 noćenje s doručkom u dvokrevetnoj sobi u hotelu 3* u Trinidadu, 1 noćenje s doručkom u dvokrevetnoj sobi u hotelu 3* u Camagüey, 2 noćenja s doručkom u dvokrevetnoj sobi u hotelu 3* u Santiagu, prijevoz zrakoplovom na relaciji Santiago de Cuba – Havana, 3 noćenja s doručkom u dvokrevetnoj sobi u hotelu 4* u Havani, ručak i večere u hotelima prema programu, troškove organizacije.

CIJENA ARANŽMANA NE UKLJUČUJE: obveznu doplatu za zrakoplovne pristojbe, ulaznice za kulturno povijesne spomenike*, putno zdravstveno osiguranje, vizu za Kubu (mogućnost posredovanja agencije) – 450 kn (putovnica mora vrijediti još minimalno 6 mjeseci od ulaska u zemlju), fakultativne izlete i obroke, izlete po narudžbi, troškove osobnih narudžbi te sve što izrijekom nije navedeno u programu.

Ulaznice za kulturno povijesne spomenike plaćaju se na licu mjesta. Cijene su informativne i podložne promjenama:

 • Taino Laguna Del Tesoro etno selo s brodom: 12 USD
 • Museo de la Intervención: 1 USD
 • Muzej Che Guevare: ulaz se ne naplaćuje
 • Museo Romantico: 2 USD
 • La Canchánchara: 2 USD
 • Muzej ruma Santiago de Cuba: ulaz se ne naplaćuje
 • Palacio de Capitanes Generales: 3 USD

MINIMALAN BROJ PRIJAVLJENIH PUTNIKA: 15
Preporučujemo ugovaranje paketa putnog osiguranja, uključujući osiguranje od otkaza putovanja i zdravstveno osiguranje uz ugovor o putovanju u paket aranžmanu. Za sve informacije u vezi osiguranja, kao i uvjeta osiguranja povezanih s pandemijom Covid-19, obratite nam se s povjerenjem.

FAKULTATIVNI IZLETI
Plaćanje na licu mjesta (cijene su informativne i podložne promjenama):

Posjet Buena Vista Social Club u Casa de la Trova
Cijena: 15 USD po osobi

Glazbeno – plesni  cabaret TROPICANA.
Cijena: 90 USD po osobi

Plaćanje prilikom rezervacije aranžmana:

Tragom Ernesta Hemingwaya (minimum 10 osoba)*
Cijena: 280 kn po osobi

Cjelodnevni izlet VIÑALES - PINAR DEL RIO (minimum 10 osoba)*
Cijena: 460 kn po osobi

*Cijene izleta vrijede za min. 10 prijavljenih putnika po izletu. U slučaju manjeg broja prijavljenih putnika po izletu, moguća je izmjena cijene:

Načini plaćanja:
• gotovina ili uplata na žiro račun (40% predujam prilikom rezervacije, a ostatak najkasnije 30 dana prije puta)
• karticama jednokratno - Visa, Premium Visa, MasterCard, Maestro, Diners i Amex (izdan u stranim zemljama) debitne/prepaid, vpay, kreditne ili poslovne kartice
• karticama obročno 2-12 rata – Visa, Premium Visa, MasterCard, Maestro kreditne ili poslovne kartice


Cijene su objavljene u hrvatskim kunama i izražene sukladno odredbama posebnog postupka oporezivanja marže putničkih agencija. Organizator zadržava pravo promjene rasporeda fakultativnog programa. Zrakoplovne pristojbe podložne su promjeni te organizator zadržava pravo izmjene cijene aranžmana sukladno stvarnim troškovima pristojbi. OPĆI UVJETI I UPUTE PRUŽANJA USLUGA PUTOVANJA U PAKET ARANŽMANU SASTAVNI SU DIO PROGRAMA. PRILIKOM SKLAPANJA UGOVORA O PUTOVANJU MOLIMO VAS DA PROČITATE NAVEDENE UVJETE.

 

ID: Integral
18.03.2022. - 29.03.2022.
cijena od 14.040 HRK
Više o korištenju osobnih podataka pročitajte ovdje
cijena od 14.040 HRK