Krakow 4 dana

Dodaj u favorite
Registrirajte se kako bi primali akcijske cijene za odabranu ponudu.
Više o korištenju osobnih podataka pročitajte ovdje

KRAKOW PUTOVANJE AUTOBUSOM 4 DANA 2021.

KRAKOW - BRNO - BRATISLAVA

 

Datum putovanja:  18.-21.11.2021. - garantirani polazak

Predviđeni hotel: Vienna House Easy Cracow 3*

  • savršena lokacija: 15ak minuta pješice do centra grada
  • https://www.viennahouse.com/en.html

 

PROGRAM PUTOVANJA:

1. dan: ZAGREB – BRNO - KRAKOV
Polazak autobusa u 5:00 sati s Autobusnog kolodvora u Zagrebu. Vožnja autobusom uz kraća zaustavljanja putem radi odmora. Po dolasku u Brno, središte južne Moravske, slijedi razgled grada: katedrala sv. Petra i Pavla, Narodno kazalište, Gradska vijećnica, Kapucinska kripta u kojoj je pokopan barun Trenk (jedan od najzloglasnijih vojskovođa poznat po svojim Trenkovim pandurima, poluprivatnoj vojsci koju je regrutirao u Slavoniji, a borio se je za kraljicu Mariju Tereziju u doba rata s moćnim pruskim kraljem Fridrikom Velikim.), Trg slobode. Kraće slobodno vrijeme. Nastavak vožnje do Krakova. Smještaj u hotel. Noćenje.

2. dan: KRAKOV – fakultativni izlet Rudnik soli i Wieliczka
Doručak. Odlazak na razgled grada: Kraljevski dvorac Wawel, Wawelska katedrala, Zmajeva špilja s brončanom skulpturom legendarnog zmaja Smoka Wawelskog sa 6 nogu, Rynek Glowny - najveći srednjovjekovni trg u Europi, Sukiennice - najstariji trgovački centar u Europi, Toranj gradske vijećnice, bazilika sv. Marije, Florijanova vrata, utvrda Barbikan. U popodnevnim satima predlažemo izlet u Rudnik soli Wieliczka, jednu od najpopularnijih poljskih turističkih atrakcija koji je uvršten u UNESCO-ov popis svjetske kulturne i prirodne baštine. Rudnik seže do 327 metara dubine, ima oko 300 km tunela i 3000 podzemnih dvorana. Razgled rudnika u pratnji lokalnog vodiča. Povratak u Krakov. Noćenje

3. dan: KRAKOV  - fakultativni izlet Auschwitz 
Doručak. Predlažemo izlet autobusom do spomen područja koncentracijskog logora Auschwitz. Danas su dijelovi logora pretvoreni u Memorijalni centar i muzej, a logor je uvršten u UNESCO-ov popis svjetske kulturne i prirodne baštine. Povratak u Krakov u popodnevnim satima. Predlažemo posjet Židovskoj četvrti - Kazimierz, poznatoj po snimanju Schindlerove liste, te po mnoštvu kafića i restorana s tradicionalnom kuhinjom. Svakako probati Žurek juhu i piroge, tradicionalno jelo slično raviolima, s raznim nadjevima. Noćenje.

4 dan: KRAKOV – BRATISLAVA - ZAGREB
Doručak. Odlazak iz hotela i vožnja autobusom do Bratislave. Po dolasku u Bratislavu, odlazak na razgled grada: Novi most, Bratislavski dvorac, katedrala sv. Martina, Slovačko nacionalno kazalište, Glavni trg, Stara vijećnica, Primacijalna palača, Mihaelov toranj, Predsjednička palača, brdo Slavin. Kraće slobodno vrijeme. Nastavak putovanja za Zagreb, uz kraća zaustavljanja putem radi odmora. Dolazak u Zagreb u kasnim večernjim satima.

First minute cijena: 1.290 KN 

(vrijedi za uplate do 30 dana prije putovanja ili do popunjenja kapaciteta)

REDOVNA CIJENA ARANŽMANA: 1.390 kn
Doplata za jednokrevetnu sobu:  390 kn

NAPOMENA: hotel nema mogućnost trokrevetnih soba

CIJENA UKLJUČUJE: prijevoz autobusom, smještaj u hotelu 3* u dvokrevetnim sobama  na osnovi noćenja s buffet doručkom, razglede prema programu, voditelja putovanja, organizaciju putovanja, jamčevinu.

CIJENA NE UKLJUČUJE: ulaznica za kulturno povijesne spomenike koji se posjećuju, putno osiguranje.

Fakultativni izleti (prijava u agenciji prilikom rezervacije putovanja, plaćanje na licu mjesta):
- poludnevni izlet u rudnik soli Wieliczka €35
- poludnevni izlet u Auschwitz €25


PROTOKOLI VEZANI UZ COVID-19

Poljska
Za ulazak u Poljsku svi putnici trebaju zadovoljiti jedan od sljedećih kriterija:
•    primili su sve doze cjepiva te je prošlo više od 14 dana od primitka zadnje doze (od dana nakon primitka zadnje doze). Cijepljenje se potvrđuje EU digitalnom COVID potvrdom ili drugim dokumentom na poljskom ili engleskom jeziku koji potvrđuje cijepljenje cjepivom odobrenim za korištenje u EU;
•    bili su zaraženi SARS-CoV-2 virusom ne više od 6 mjeseci prije prelaska poljske granice. Putnici moraju posjedovati dokument kojim se potvrđuje zaraza na poljskom ili engleskom jeziku. Prihvatljivi dokumenti uključuju EU digitalnu COVID potvrdu;
•    imaju negativne rezultate testa na COVID-19, u obliku EU digitalne COVID potvrde ili dokumenta na poljskom ili engleskom jeziku. Takav test mora biti proveden ne ranije od 48 sati prije prelaska poljske granice(PCR il antigenski test)
•    djeca mlađa od 12 godina koja putuju s odraslima koji su cijepljeni ili imaju negativan COVID test izuzeta su od potrebe za testiranjem ili cijepljenjem.

Detaljne informacije oko ulaska u Poljsku možete pogledati na stranicama MVEP-a

Češka (razgled Brna)
Samo potpuno cijepljenje osobe i osobe koje su preboljele Covid-19 mogu putovati iz Hrvatske u Češku. Putnici moraju imati EU digitalnu Covid putovnicu. 
Obavezna je registracija za sve putnike na poveznici www.prijezdovyformular.cz.
Detaljne informacije oko ulaska u Češku možete pogledati na stranicama MVEP-a


Slovačka (razgled Bratislave)
Samo potpuno cijepljenje osobe mogu putovati iz Hrvatske u Slovačku. Necijepljeni putnici obavezni su po dolasku u Slovačku biti 14 dana u karanteni. 
Obavezna je registracija za sve putnike na poveznici https://korona.gov.sk/en/ehranica/ 
Detaljne informacije oko ulaska u Slovački možete pogledati na stranicama MVEP-a


Prilikom povratka u Republiku Hrvatsku, putnik mora predočiti jedno od navedenog:
•    EU digitalnu COVID potvrdu.
•    negativan nalaz PCR testa  ili brzog antigenskog testa na SARS-CoV-2
•    ili obaviti PCR testiranje ili brzo antigensko testiranje - BAT na SARS-CoV-2 odmah po dolasku u Republiku Hrvatsku (o vlastitom trošku), uz obvezu samoizolacije do prispijeća negativnog nalaza.

 

Poljska  je država u srednjoj Europi,površine  312.679 km2 s 38.501.000 stanovnika. Ime Polska, koje se pojavljuje sredinom 11. stoljeća, dolazi od drevnog slavenskog plemena Polanie ("Oni koji žive na polju", doslovno Poljaci), koje se naselilo u nizinama između Odre i Vislenakon pada Rimskog Carstva, u 5. stoljeću.Poljsko zlatno doba je 16. stoljeće, kada se Poljska ujedinila s Litvom i bila jedna od glav-nih europskih sila pod dinastijom Jagelovića.Zemlja je poslije podijeljena između Rusije, Prusije i Aus-trije. Poljska je opet uspostavljena kao neovisna država nakon 1. svjetskog rata.
 

Krakov (polj.: Kraków) je grad u južnoj Poljskoj. Bivši (1038.-1596.) glavni grad Poljske. Važan kul-turni, gospodarski, komunikacijski i turistički centar. Grad leži na obalama rijeke Visle, jedan je od najstarijih i drugi po veličini grad u Poljskoj. U Krakovu živi 760 000 stanovnika (podjednak broj sta-novnika ima i Zagreb). Krakov je i prijestolnica Malopoljskog (Małopolskiego) vojvodstva, grad sa sta-tusom kotara (powiat), kao i sjedište Krakovskog kotara (powiat krakowski).
Povijesna gradska jezgra (Krakovsko staro mjesto) uvrštena je od 1978. u UNESCO-v popis mjesta svjetske baštine u Europi kao prvo mjesto uopće u svijetu koje je uvršteno na tu listu.


ZA PUTOVANJE JE POTREBNO NAJMANJE 40 PRIJAVLJENIH PUTNIKA. Preporučujemo  putno osiguranje jedne od osiguravajućih kuća. Agencija ima zaključenu Policu osiguranja od odgovornosti organizatora, broj police 11-7002578765 i jamčevno osiguranje kod Uniqa osiguranja d.d., broj police 45-7002578828. Organizator zadržava pravo promjene rasporeda sadržaja programa u slučaju više sile. Ostali uvjeti prema OPĆIM UVJETIMA INTEGRALA ZAGREB d.o.o., Zagreb, 28.10.2020.

 

ID: Integral
Trenutno nema dostupnih ponuda

Pronađite svoju destinaciju

Engleska

Grčka

Atena

2

Italija

Rim

2

Portugal

Turska

Španjolska