Kopenhagen 4 dana

Dodaj u favorite
Registrirajte se kako bi primali akcijske cijene za odabranu ponudu.
Više o korištenju osobnih podataka pročitajte ovdje

Kopenhagen putovanje avionom 4 dana iz Zagreba 2021.

 

TERMINI PUTOVANJA: 7.10.-10.10.2021., 18.11.-21.11.2021. - garantirani polasci

Hotel u centru grada! Smještaj u hotelu Wakeup Borgergade kojeg je dizajnirao poznati danski arhitekt Kim Utzon!

Program putovanja:

1. DAN PUTOVANJA ZAGREB – KOPENHAGEN.
Sastanak putnika u Zračnoj luci Franje Tuđmana u Zagrebu te direktan let za Kopenhagen u 08:05h. Po slijetanju, transfer autobusom do grada. Panoramski razgled znamenitosti predočit će nam ljepotu Palače Christiansborg iz 18 st., današnjeg danskog parlamenta, gradske vjećnice, nove Carlsbergerove gliptoteke, Nacionalnog muzeja, stare burze, Danskog kraljevskog kazališta, zimske rezidencije kraljevske obitelji – palače Amelienborg, lučke četvrti. Smještaj u hotel i kratki odmor. Kopenhagen, star preko 850 godina jedan je od najužurbanijih gradova Skandinavije. Grad je prepun crkvama, muzejima, kulturnim spomenicima, ali i kafićima i restoranima. Na ulicama prevladavaju pješaci i biciklisti.  Krećemo u šetnju prema gradskoj jezgri. Ubrzo ćete vidjeti kako je lako zavoljeti ovaj grad i njegove opuštene stanovnike. Šetnju ćemo završiti u Nyhavn-u, najpitoresknijoj danskoj luci prepoznatljivoj na svim razglednicama grada, uvijek punoj ljudi, kafića, restorana. Nemojte propustiti ni čuvenu tvornicu Carlsberg gdje možete probati više vrsta piva (otvorena do 17h). Slobodno vrijeme. Povratak u hotel. Noćenje.

2. DAN PUTOVANJA KOPENHAGEN
Doručak. Razgled grada započinjemo bezvremenskom okruglom kulom – Rundetårn. Kralj Christian IV sagradio ju je kao zvjezdarnicu 1642. god. i glasi za najstariju u Europi, a s nje se pruža prekrasan pogled na grad. Krećemo prema srcu metropole, pješačkoj zoni, ulici Störget, najpoznatijoj gradskoj šetnici, prepunoj dizajnerskih, ali i normalnih trgovina. Slobodno kraće vrijeme, nakon kojeg ćemo izbliza pogledati dvorac Christiansborg. Šetnja ili plovidba zavojitim kanalima prema poznatom simbolu Kopenhagena - Morskoj sireni iz bajke Danca Hansa K. Andersena te dvorcu Amalienborg, gdje živi i popularni kraljevski par - Mary, nekada obična Australka, a sada princeza i princ Frederik sa svojom djecom. U blizini se nalazi i Kastellet, u sjevernoj Europi najbolje očuvana i kanalima okružena utvrda u obliku pentagrama. Nastavljamo razgled obilaskom dvorca Rosenborg, doma danskih kraljeva od početka 17. st. (ulaz u dvorac moguć od 10h do 14h). Slobodno vrijeme. Možda ste zaljubljenik u umjetnost, pa će vam posjet Ny Carlsberg gliptoteci biti prava poslastica. Uživat ćete u djelima stare umjetnosti i klasika poput Gauguina, Degasa ili Rodina. Predlažemo odlazak na zajedničku večeru ili odlazak u blještavi zabavni park Tivoli, „otac„ svih parkova još iz davne 1843. god. Godišnje ga posjeti 4,5 milijuna posjetitelja, više ljudi posjeti samo Disneyland u Parizu. Park je otvoren do 22:00h.

3. DAN PUTOVANJA KOPENHAGEN – fakultativni izlet u  MALMO (Švedska)
Doručak. Za današnji dan imamo više prijedloga, ovisno o vašim željama i interesima.
Za one koji žele ostati u Kopenhagenu predlažemo posjet Nacionalnom muzeju, gdje je vjerno predočeno kulturno nasljeđe Danske. Vrijedi posjetiti i dio Christiania, „slobodan grad“ unutar Copenhagena, u biti komunu proglašenu slobodnim gradom od njegovih stanovnika još 1970. god. Uz gomilu priča koje ćete čuti, ovo je nezaobilazno mjesto za fotografiranje.

Malmö, Švedska – izlet koji će mnoge impresionirati samim putovanjem, upravo zbog mosta Öresund. Impozantan u svakom pogledu, most povezuje Dansku i Švedsku i najdulji je cestovno-željeznički most u Europi. Kako ne bi ometao zračni promet zračne luke Kopenhagen koja je u neposrednoj blizini i kako bi omogućio nesmetani prolazak brodova prvi dio puta vodi vas tunelom ispod mora. Sjednete li na vlak u Kopenhagenu za 35 minuta izaći ćete u centru trećeg po veličini švedskog grada Malma. Grad je do 17. st. pripadao Danskoj i bio je strateška tvrđava za kontrolu plovidbe brodova, a danas ima jedno od najvećih brodogradilišta u svijetu. Od modernih atrakcija ističe se vijugasti neboder Turning Torso, sa svojih je 190m visine druga po visini stambena zgrada u Europi i najviša zgrada u Švedskoj.

4. DAN PUTOVANJA KOPENHAGEN – ZAGREB
Doručak. Nakon doručka transfer do zračne luke. Let zrakoplova za Zagreb u 11:20h. Dolazak u Zagreb predviđen oko 13:15h.

TERMINI PUTOVANJA:

POLAZAK: 7.10.-10.10.    REDOVNA CIJENA: 3.190 kn, FIRST MINUTE: 2.890 kn

POLAZAK: 18.11.-22.11.    REDOVNA CIJENA: 3.190 kn, FIRST MINUTE: 2.890 kn

Cijena aranžmana uključuje:
-    prijevoz zrakoplovom prijevoznika Croatia Airlines Zagreb-Kopenhagen-Zagreb
-    smještaj u dvokrevetnim standard sobama u hotelu:  Wakeup Borgergade
-    pratitelja putovanja
-    transfer od zračne luke u Kopenhagenu do hotela i natrag
-    panoramski razgled grada autobusom
-    pripremu, organizaciju i jamčevinu putovanja

Cijena aranžmana ne uključuje:
-    doplatu za zrakoplovne pristojbe – 1.190 kn (iznos može biti podložan promjeni)
-    ulaznice za muzeje i kulturno-povijesne spomenike
-    dodatne sadržaje i troškove koji nisu predviđeni programom, troškove osobne prirode (piće,dodatni obroci, telefon, karte za javni gradski prijevoz itd.)
-    putno zdravstveno osiguranje


Eventualne doplate/fakultativni izleti:
- Izlet u Malmo u pratnji vodiča: 40 Eur
- Vožnja kanalima (cca. 1h): 17 Eur

Popusti i doplate:
- Trokrevetne sobe: rezervacija trokrevetne sobe moguća - popust 200 kn
- doplata za jednokrevetnu sobu – 790 kn

INFORMACIJE O LETU:

OU 480    ZAGCPH         0805 1030   
OU 481    CPHZAG         1120 1315   

PRIJEVOZNIK: Croatia Airlines
Dozvoljena težina prtljage 23kg (uključena u cijenu) + 1 komad do 8kg ručne prtljage.

VAŽNE INFORMACIJE:
Završno pismo dostavljamo vam e-mailom najkasnije 48 sati prije putovanja – to je završni dokument u kojem se nalaze sve bitne informacije poput točnog vremena i mjesta polaska, kontakt i ime pratitelja putovanja, imena hotela i sl.) Eventualne doplate za izlete i ulaznice plaćate na licu mjesta pratitelju putovanja u eurima ili lokalnoj valuti zemlje u koju se putuje, osim ako nije u programu putovanja navedeno plaćanje prije puta.
Organizator nije odgovoran za povećanje cijena ulaznica, fakultativnih izleta navedenih u programu na dan formiranja programa.
Agencija ima pravo promjene redoslijeda programa.
Granične, vizne i zdravstvene formalnosti:

Za državljane RH viza nije potrebna. Za ulazak u zemlju potrebna je važeća putovnica ili osobna iskaznica.
 

UPLATE I REZERVACIJE:
Prilikom prijave za putovanje potrebno je uplatiti minimalno 30% ukupnog iznosa, a ostatak najkasnije 21 dan prije početka putovanja. Prijava za putovanje vrijedi isključivo uz uplatu predujma. Preporučamo uplatu paketa osiguranje od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju. Po uplati predujma primit ćete račun koji je ujedno i ugovor o putovanju.  U slučaju uplate na račun ljubazno molimo da nam OBAVEZNO pošaljete kopiju uplate ili nas o uplati obavijestite e-mailom kako bismo ju evidentirali te vam poslali Ugovor za putovanje i račun. Dok ne dobijete Ugovor za putovanje, vaša rezervacija nije potvrđena! Završno pismo dobit ćete 48 sati prije putovanja. Ako se na putovanje ne prijavi dovoljan broj putnika, najkasnije 5 dana prije početka paket aranžmana putnička agencija dužna je obavijestiti putnika o otkazu putovanja.

MOGUĆNOSTI PLAĆANJA:
•    gotovina, internet bankarstvo
•    kreditne kartice: Diners, Maestro, Visa, Mastercard

Upute i opći uvjeti putovanja za turističke aranžmane sastavni su dio programa i ugovora o putovanju. Uplatom akontacije/aranžmana pristajete na navede uvjete stoga molimo cijenjene putnike da pozorno pročitaju uvjete.Sukladno ZPUT-u Agencija je s osiguravajućim društvom UNIQA osiguranje d.d. Zagreb temeljem Ugovora o osiguranju od dana 03.09.2020. ugovorila: osiguranje jamčevine za slučaj nesolventnosti koje omogućava Ugovaratelju/Putniku neposredno ostvarivanje prava iz jamčevine od osiguravajućeg društva pod brojem police 11 - 7002783444, te osiguranje od odgovornosti za štetu koju Agencija prouzroči Putniku neispunjenjem, djelomičnim ispunjenjem ili neurednim ispunjenjem obveza iz Ugovora pod brojem police 45 - 7002783241. U slučaju nastanka osiguranog slučaja Ugovaratelj/Putnik je dužan na najbrži način kontaktirati osiguravatelja UNIQA osiguranje d.d. Zagreb. Ovo vrijedi kao potvrda o osiguranju za slučaj stečaja ili platne nemogućnosti Agencije i osiguranju od odgovornosti za štetu.  Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija RH, www.mvp.hr. Kategorizacija hotela odgovara lokalnoj kategorizaciji.

Minimalan broj putnika: 20
Maksimalan broj putnika: 30

 

KOPENHAGEN NAJBOLJE TRŽNICE SA ULIČNOM HRANOM 

U Kopenhagenu trebate posjetiti nekoliko mjesta sa uličnom hranom. Krenite sa Reffenom, mjestom gdje lokalni stanovnici i posjetitelji započinju svoje večeri u gradu. 

REFFEN Reffen je tržnica organske hrane i urbano područje koje vrvi kreativcima, kulturom i inovacijom.. Svi štandovi sa hranom slijede održivost i uporabu organskih proizvoda lokalne proizvodnje. Reffen se sastoji od površine 6000 m2 i ovdje možete pronaći više od 50 različitih štandova sa hranom, barove, različite kreativne radionice, a sve to sa pogledom na luku Kopenhagen. Refshaleøen je nekada bio dio industrijske luke Kopenhagena s brodogradilištima, skladištima i pristaništima, a danas vrvi restoranima, kućicama i štandovima sa hranom. 

THE BRIDGE STREET KITCHEN Kod mosta između Christianshavna i Nyhavna možete posjetiti The Bridge Street Kitchen, mjesto koja kombinira uličnu hranu svjetske klase i fenomenalan pogled na kanale i luku. Tijekom sezone od ožujka do listopada gosti kuhari iz cijelog svijeta dolaze predstaviti svoju viziju ulične hrane, a iza projekta Street Kitchen Bridge stoje kratori Kopenhagen Street Food-a. Osim hrane ovdje možete probati piva jednih od najboljih craft pivovara u Kopenhagenu. 

TIVOLI FOOD HALL & TIVOLI CORNER Nalazi se na izvrsnoj lokaciji 50 metara od središnjeg kolodvora u Kopenhagenu i na samom rubu parka Tivoli. Velik broj štandova sa hranom odlično je mjesto za doručak, ručak ili večeru.

OPĆE INFORMACIJE KOPENHAGEN:

SLUŽBENO IME: Kraljevina Danska 
DRŽAVNO UREĐENJE: Parlamentarna monarhija
GLAVNI GRAD: Kopenhagen, oko 602.481 stanovnika (2017. god.)
PROSJEČNO TRAJANJE LETA: oko 2 h sa jednim stajanjem
JEZIK: danski (službeni)
RELIGIJA: Kršćani 78.2%, nereligiozni 19.7%, ostalo 2.1% (2015.g.)
VREMENSKA RAZLIKA: Central European Time (Hrvatska 12:00 = Danska 12:00)
NOVAC: DKK (danska kruna); 1 DKK = 100 ørea; 1 DKK = cca. 1 HRK
BROJ STANOVNIKA: oko 5.77 milijuna (po popisu stanovništva iz 2017. god)
POVRŠINA: 43.094 km²
GEOGRAFSKI POLOŽAJ: Kraljevina Danska dio je Skandinavije, na sjeveru Europe, graniči s Njemačkom kopnenom granicom, a morskom sa Švedskom i Finskom. Obuhvaća poluotok Jylland i skupinu od 393 otoka, od kojih su najveći Sjælland, Fyn, Lolland, Falster i Langeland, te Bornholm.
KLIMA: Klima je oceanska (ljeta su svježa, a zime blage), osobito u zapadnom i sjevernome dijelu poluotoka Jyllanda. Prosječne su ljetne temperature na jugu i istoku više nego na sjeveru i zapadu. Zapadna je obala osobito izložena vlažnim oceanskim vjetrovima. Oborina ima tijekom cijele godine (prosječno 171 dan s oborinama godišnje), s maksimumom u kolovozu i listopadu.
ELEKTRIČNI NAPON: 230 V 
DOKUMENTI POTREBNI ZA PUTOVANJE: Za ulazak u Republiku Francusku za hrvatske građane potrebna je važeća putovnica ili osobna iskaznica koja mora vrijediti najmanje 3 mjeseca nakon ulaska. Djeca moraju imati svoju putovnicu/osobnu iskaznicu.
ZDRAVSTVO: Cijepljenje nije obvezno. Preporučujemo da se prije putovanja detaljnije informirate na web stranicama Svjetske zdravstvene organizacije (WHO, www.who.int). Preporučujemo također da na putovanje uzmete priručnu ljekarnu.
TELEFONIRANJE: Pozivni broj zemlje je +45 za Dansku; +298 Farski otoci; +299 Grenland. Mobilne telefonske veze su dobre. Molimo da za detalje kontaktirate vašeg mobilnog operatera.
KREDITNE KARTICE: Kreditne i debitne kartice (Visa, MasterCard i Maestro, AmEx manje) mogu se koristiti diljem države.
NAPOJNICE: Uobičajeno je ostaviti do 10% ukupnog iznosa ako ste zadovoljni uslugom.
SIGURNOST PUTOVANJA: Molimo Vas da se o sigurnosti putovanja u pojedine zemlje informirate u Ministarstvu vanjskih i europskih poslova, ili na njihovoj web stranici: www.mvep.hr.

Preporučujemo:


ODJEĆA: Savjetujemo udobnu pamučnu odjeću, slojevitu. S obzirom na učestalu vjetrovitost, svakako je važno imati dobru jaknu, otpornu na vjetar i kišu.
HRANA I PIĆE: Danska kuhinja potječe od domaćih proizvoda seljačke populacije i pojačana je tehnikama kuhanja razvijenim krajem 19. stoljeća i većom dostupnosti robe tijekom i nakon industrijske revolucije. Sendviči, poznati kao smørrebrød, koji su u svom osnovnom obliku uobičajena jela za ručak, mogu se smatrati nacionalnim specijalitetom. Značajna jela od mesa i ribe uključuju flæskesteg (pečena svinjetina s hrskavom koricom) i kogt torsk (poširani bakalar) s umakom od senfa i dodacima. Tradicionalna jela koja su još uvijek popularna uključuju frikadelere (mesne okruglice), karbonader (pohane svinjske pljeskavice) i medisterpølse (pržene kobasice). Danska je poznata po svojim pivima Carlsberg i Tuborg te po svojim akvavitu, no među samim Dancima uvozno vino postalo je sve popularnije od šezdesetih godina prošlog stoljeća.
Od ranih 2000-ih neki su danski kuhari razvili novu dansku kuhinju, inovativan način kuhanja na temelju visokokvalitetnih lokalnih proizvoda. Ova nova filozofija i kuhinja privukla je pozornost međunarodne gurmanske zajednice, te je doprinijela znatnom broju visoko cijenjenih restorana u Kopenhagenu i pokrajini, od kojih mnogi nose Michelinove zvijezde.
KUPOVINA: popularni suveniri: vikinški nakit i memorabilije, šalovi, Royal Copenhagen porculan, slatkiši – danski keksi, motivi priča Hansa Christiana Andersena, nakit, odjeća, nisse lutke, minijature Male Sirene. Veliki broj objekata u većim gradovima posluje od 8 do 20 radnim danom, od 9 do 17 subotom.
SEF: Molimo da spremite novac, dokumente i druge vrijednosti u hotelskom ili sobnom sefu, organizator putovanja niti hotel ne preuzima odgovornost za ukradene stvari.
Veleposlanstvo Republike Hrvatske u Kraljevini Danskoj (Pokriva Republiku Island) Søtorvet 5, 1st fl. 1371 Copenhagen K.
Tina Krce, izvanredna i opunomoćena veleposlanica
0045 33 91 90 95
00 45 33 91 71 31
Uredovno vrijeme Konzularnog odjela Veleposlanstva: (za stranke)
• ponedjeljak, srijeda i petak 10,00-13,00
Dežurni telefoni za hrvatske državljane (za izvanredne situacije i hitne slučajeve izvan uredovnog vremena): +45 22 62 07 60

 

ID: M
07.10.2021. - 10.10.2021.
18.11.2021. - 21.11.2021.
cijena od 2.890 HRK
Više o korištenju osobnih podataka pročitajte ovdje
cijena od 2.890 HRK