Kina - Velika tura 11 dana 2024

Dodaj u favorite
Registrirajte se kako bi primali akcijske cijene za odabranu ponudu.
Više o korištenju osobnih podataka pročitajte ovdje

Putovanje u Kinu 11 dana avionom iz Zagreba 2024. 

 

Tura obuhvaća: Peking - Xian - Hangzhou - Suzhou - Šangaj

Datumi putovanja: 02.-12.11.2024.


PROGRAM PUTOVANJA: 


1.dan    Zagreb-Istanbul 
Sastanak putnika s pratiteljem u zreačnoj luci u Zagrebu dva sata prije leta. Polijetanje zrakoplova za Istanbul na liniji TK 1056 s polaskom u 20:30 sati. Dolazak u Istanbul u 23:45 sati te nastavak leta za Peking na liniji TK 88 s polaskom u 01:35 sati. Noćni let. Obroci tijekom leta.

2.dan    Peking 
Dolazak u Peking predviđen u 15:35 sati. Nakon obavljanja carinskih formalnosti, vožnja do hotela te smještaj u sobe. Odlazak na večeru u restoranu. Navečer predlažemo posjet živopisnoj ulici Wangfujing koja je ispunjena trgovinama brojnih svjetskih brendova i trgovačkim centrima, ali i s malenom noćnom tržnicom na kojoj se mogu pronaći lokalne kineske delicije i specijaliteti. Noćenje.

3.dan   Peking-Veliki Kineski zid-Peking 
Nakon doručka, odlazak na cjelodnevni izlet sjeverno od grada do jednog od svjetskih čuda – velikog Kineskog zida dugog gotovo 8.000 kilometara, građenog tijekom punih 20 stoljeća (1987. godine zid je uvršten na listu svjetske baštine UNESCO-a). Na putu do kineskog zida kratko zaustavljanje radi fotografiranja kod Olimpijskog stadiona „Ptičje gnijezdo“ i dvorane „Vodana kocka“ ili Water Cube. Pri povratku u Peking razgled grobnica dinastije Ming te šetnja duž Svetog puta s divovskim mramornim likovima životinja i ljudi koji čuvaju grobno područje careva navedene dinastije. Fakultativno uz doplatu na licu mjesta odlazak na razgled Ljetne palače carske obitelji Qing na jezeru Kunming kojom dominira brdo Dugovječnosti (60m visine). Ljetna palača je služila kao ljetnikovac carice Cixi, a1998. godine je uvrštena na UNESCO-ovu listu zaštićene svjetske baštine. Večera u restoranu i noćenje.

4.dan    Peking-Xian / vlakom u dvokrevetnim kabinama
Nakon doručka, odlazak do Nebeskog hrama (Temple of Heaven) iz 1420 g koji je postao simbol Pekinga sa svojim karakterističnim trokatnim krovom od plavih pločica. Slijedi posjet najvećeg trga na svijetu - Tiananmen, koji zauzima oko 40 hektara površine, a potom i razgled Zabranjenog grada, nekadašnje carske palače dinastija Ming i Qing okružene visokim purpurnim zidinama koji se prostire na više od 720.000 m2. Večera u restoranu. Odlazak do željezničkog kolodvora i ukrcaj na vlak za Xian, staru prijestolnicu Kine i početnu postaju Puta svile. Vožnja u spavaćim kolima prvog razreda. Noćna vožnja bez uključenih obroka. Trajanje vožnje oko 12 sati.

5.dan    Xian 
Po dolasku, doručak u obližnjem hotelu. Slijedi prijepodnevni izlet do mauzoleja Qin Shi Huang Di prvoga cara koji je objedinio Kinu i graditelja do danas najvećeg poznatog grobničkog kompleksa na svijetu. Ovdje  je pronađeno 6.000 unikatnih  glinenih statua ratnika i konja. Povratak u Xian. U poslijepodnevnim satima posjet pagodi Velike divlje guske okruženom budističkim svetištem i suvremenom replikom grada iz vremena dinastije Tang. Večera u restoranu, noćenje.

6.dan     Xian-Hangzhou / zrakoplovom 
Doručak. Odjava iz hotela. Posjet gradskim zidinama koje slove za jedne od najbolje očuvanih u Kini, te odlazak na razgled neobične gradske džamije. Slijedi odlazak do obližnjeg dinamičnog gradskog bazara gdje se na nevjerojatan način sudara staro i novo. Transfer do zračne luke, te prijava na let za Hangzhou, poznatog po svojoj bogatoj povijesti i pitoresknom krajoliku. Ovaj grad je jedno od najpopularnijih turističkih odredišta u Kini, a nosi nadimak „Raj na zemlji“. Smještaj u hotel 4*. Večera u restoranu i noćenje.

7.dan     Hangzhou-Suzhou 
Doručak. Razgled grada: pagoda Šest harmonija, posjet hramu Lingyin i vožnja čamcem po Zapadnom jezeru. Na kraju ćemo posjetiti i plantažu zelenog čaja. Vožnja prema povijesnom gradu Suzhou poznatom po kanalima, mostovima, proizvodnji svile, a posebice po najvećoj koncentraciji vrtova u Kini od kojih su mnogi zaštićeni na listi UNESCO-a. Smještaj u hotel 4*, večera u restoranu , noćenje.

8.dan     Suzhou-Šangaj
Doručak. Dan ćemo započeti posjetom jednom od najpoznatijih vrtova, a potom otići na vožnju brodom po 1.500 godina starom Carskom kanalu. Slijedi posjet Muzeju svile i tvornici gdje ćete se upoznati sa tradicionalnim načinom proizvodnje svile (mogućnost kupnje proizvoda od svile). Vožnja prema Šangaju. Po dolasku, odlazak na krstarenje rijekom Huangpu sa prekrasnim pogledom na kolonijalnu četvrt Bund i futuristički Pudong sa nekim od najviših nebodera na svijetu. Smještaj u hotel. Večera u restoranu i noćenje.

9.dan     Šangaj
Nakon doručka, odlazak u razgled grada: razgled Hrama Bude do Žada - najznačajnijeg gradskog svetišta; nastavak do Vrtova sreće mandarina Yu (vrt je remek djelo kineske parkovne arhitekture). Vožnja prema Pudongu, moguć uspon na jedan od najviših nebodera na svijetu (uz doplatu). Večera u restoranu . Navečer odlazak na svjetski poznati akrobatski show (uz doplatu). Noćenje.

10.dan   Šangaj-Istanbul  
Doručak. Slobodan dan za individualne programe, kupovinu i šetnju najpoznatijom trgovačkom i shopping ulicom Nanjing. Predlažemo obilazak obližnjih Šangajskog muzeja i Centra za urbanizam (uz doplatu) gdje se, između ostaloga nalazi i velika maketa Šangaja. Slijedi vožnja do dijela grada Francuska koncesija, s karakterističnim kućama iz razdoblja francuske okupacije, a danas prepunog kafićima i restoranima. Večera u restoranu. Organizirani transfer u zračnu luku i prijava na let za Istanbul na liniji TK 27 s polaskom u 23:05 sati. Noćni let. Obroci za vrijeme leta.

11.dan   Istanbul-Zagreb 
Po dolasku u Istanbul u 06:15 sati, nastavak putovanja za Zagreb na liniji TK 1053 s polaskom u 08:15 sati. Dolazak u Zagreb predviđen je u 08:25 sati po lokalnom vremenu.

Cijena po osobi u dvokrevetnoj sobi 1/2 sobi: 

 

 

Cijena po osobi u 1/2 sobi

Cijena za 1/1 sobu

FM cijena*

Redovna cijena

FM cijena*

Redovna cijena

02.-12.11.

2090 eur

2160 eur

2370 eur

2440 eur

* First minute cijene su važeće do popunjenja određenog broja mjesta.                                


Zrakoplovne pristojbe i naknade uključene u cijenu (535 eur, promjenjivo do puta).

Treći ležaj: za odrasle nema popusta, za djecu do 12g. popust na upit

Cijena se temelji na min. 20 uplaćenih aranžmana i obuhvaća kako slijedi: zrakoplovnu kartu s uključenim pristojbama Zagreb-Istanbul-Peking-Šangaj-Istanbul-Zagreb (uklj. 1 kom ručne prtljage do 8 kg + 2 kom. prtljage max 23 kg), transfere prema programu, smještaj u dvokrevetnim sobama u hotelima 4* (doručak u hotelima, večere u lokalnim restoranima prema programu), prijevoz noćnim vlakom u spavaćim kolima s dva ležaja Peking-Xian, unutarnji let Xian-Hangzhou, razglede i ulaznice za lokalitete prema programu u pratnji lokalnog vodiča na engleskom jeziku, pratitelja putovanja na hrvatskom jeziku, organizaciju i pripremu putovanja.

Cijena aranžmana ne uključuje: napojnice za lokalne vodiče i vozače 50 EUR po osobi (obavezna doplata na licu mjesta), osobne troškove, putno osiguranje, vizu u redovnom postupku s posredovanjem agencije 55 eur (doplata u agenciji kod rezervacije, putovnicu dostaviti odmah kod rezervacije).


FAKULTATIVNE DOPLATE (prijava u agenciji kod rezervacije, plaćanje na licu mjesta): 

 • Carska ljetna palača Peking: 35 eur
 • Tang dinasty show Xian: 40 eur
 • Akrobatski show u Šangaj: 30 eur
 • uspon na Šangajski toranj do vrha: 35 eur

VIZA  (doplata u agenciji kod rezervacije):  55 eur po osobi (viza i trošak posredovanja)
Potrebni dokumenti: 

 • Potpuno ispunjen, isprintan i potpisan e-obrazac s linka https://cova.mfa.gov.cn
 • Potvrda o popunjenom e-obrascu za vizu (stranica s 2 QR koda)
 • Putovnica koja mora vrijediti min 6 mjeseci od ulaska u Kinu i imati 2 prazne stranice
 • Dodatna kopija stranice putovnice s osobnim podacima 
 • Kopije prethodno izdanih kineskih viza u zadnjih 5 god (ako ih je bilo)
 • 1 fotografija, upute na http://hr.china-embassy.gov.cn/eng/qzfw/201612/t20161206_9795777.htm
 • Avio karta
 • Potvrda o smještaju

Detaljna procedura i vrijeme ishođenja bit će javljeno cc 1 mjesec prije puta.

Informativni red letenja Turkish airlinesa:

 

TK1056    15MAY   ZAGIST   2030 2345                           TK1056    02NOV   ZAGIST   1955 0010*

TK  88      16MAY   ISTPEK    0135 1535                            TK  88      03NOV   ISTPEK    0205 1610

TK  27      24MAY   PVGIST   2225 0515*                          TK  27      11NOV   PVGIST   2305 0615*

TK1053    25MAY   ISTZAG   0655 0800                            TK1053    12NOV   ISTZAG   0815 0825

NAPOMENA: Avio prijevoznik zadržava pravo promjene vremena leta. Kategorizacija hotela odgovara lokalnoj kineskoj kategorizaciji i ne podudara se s kategorizacijom ostalih država. 

Upute i opći uvjeti putovanja za turističke aranžmane sastavni su dio programa i ugovora o putovanju. Svojim potpisom na ugovoru o putovanju suglasni ste s navedenim uvjetima, stoga molimo cijenjene putnike da pozorno pročitaju uvjete. Id-hr-ab-01-080326927. Polica jamčevine br. 298625000186 uplaćena kod Croatia osiguranja. Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih i europskih poslova Republike Hrvatske www.mvep.hr. Kategorizacija hotela odgovara lokalnoj kategorizaciji. Cijene zrakoplovnih pristojbi podložne su promjeni i važeće su na dan izdavanja zrakoplovne karte. Kod programa s charter letovima moguće su naknadne promjene vremena letova, te u tim slučajevima agencija ne preuzima odgovornost. Organizator zadržava pravo promjene redoslijeda realizacije programa.  Za vaše bezbrižno putovanje preporučamo Vam uplatu putnog osiguranja.

ID: INT2022AZ
Trenutno nema dostupnih ponuda

Pronađite svoju destinaciju

Bali

Maroko

USA