Kina putovanje 10 dana - Studeni

Dodaj u favorite
Registrirajte se kako bi primali akcijske cijene za odabranu ponudu.
Više o korištenju osobnih podataka pročitajte ovdje

Kina putovanje 10 dana zrakoplovom iz Zagreba 2024.

Putovanja unutar Kine super brzim vlakovima

PEKING – LUOYANG – ŠPILJE LONGMEN – XIAN – ŠANGAJ

Kina je, kao jedna od najvećih i najstarijih civilizacija svijeta, poput divovskog spleta etničkih skupina, različitih dijalekata i gastronomije te prirodnih ljepota. Upravo ta raznolikost uz prijateljsku i toplu dobrodošlicu turistima čini ju privlačnom za putnike željne novih spoznaja o veličanstvenoj povijesti ove čudesne zemlje i o modernim dostignućima u sadašnjosti. Putovat ćete između gradova super brzim vlakovima, sigurno jednim od najvećih tehnoloških inovacija današnjice da biste uronili u svijet povijesnih carskih gradova Luoyanga i Xiana te uživali u znamenitostima Pekinga i Šangaja.

 

Termin putovanja:  29.10.- 7.11.2024. - garantirani polazak

Program putovanja:

1.dan    ZAGREB –  MINHEN – PEKING 
Sastanak sudionika putovanja u zračnoj luci Franjo Tuđman u Zagrebu 2 sata prije leta kod šaltera središnjih informacija. Susret s pratiteljem putovanja te prijava na let LH 1727 s polaskom u 13.35. Slijetanje u zračnu luku U Minhenu u 14.40 te nastavak letom LH 0722 za Peking u 18.55.

2.dan    PEKING 
Dolazak u zračnu luku u Pekingu u 12.15 po lokalnom vremenu. Preuzimanje prtljage i carinske formalnosti te susret s lokalnim vodičem. Transfer u grad uz panoramsko usputno razgledavanje. Peking je danas kombinacija modernog grada suvremene arhitekture i još uvijek očuvanih tradicionalnih hutong četvrti. Zadnjih pet stotina godina bio je carska prijestolnica, a smatra se da je u proteklom tisućljeću bio je konstantno najveći grad na svijetu. I danas je glavni grad države, političko, financijsko i trgovačko središte s preko 17 milijuna stanovnika. Prijava u hotel i odmor nakon dugog putovanja. Po dogovoru s pratiteljem putovanja u večernjim satima šetnja gradom. Noćenje u hotelu. 

3.dan     PEKING
Doručak te polazak na istraživanje bogate povijesti grada. Ogroman trg Tiananmen smješten je u srcu grada, mjesto koje se mora posjetiti u Pekingu i na koji dnevno dolaze tisuće ljudi. Tu je toranj Tiananmen, spomenik narodnim herojima, Veliki dom naroda, Memorijalna dvorana Mao Zedonga i drugi sadržaji. Slijedi obilazak Zabranjenog grada, najvećeg i najbolje očuvanog drevnog kompleksa palača sagrađenih od drveta na svijetu. Tijekom 500 godina tu je bilo središte careva i carske obitelji, a nakon što je posljednji kineski car napustio palaču kompleks je pretvoren u muzej 1925. Od tada, Zabranjeni grad više nije 'zabranjen' te sada ovdje svi mogu šetati kako bi spoznali raskoš carskog života. Cijeli kompleks se sastoji od preko 9000 prostorija koje su nekad služile kao rezidencije za 24 cara i dvorjana tijekom dinastija Ming i Qing no turisti obilaze najznačajnije i najljepše ukrašene dvorane. Slijedi ručak na kojem ćete kušati čuveno jelo, pekinšku patku, a možete iskoristiti priliku i naučiti kako se jede štapićima. Poslijepodne slijedi obilazak Ljetne Palače uz jezero Kunming s najvećim i najočuvanijim kraljevskim parkom u Kini, poznatim i kao "Muzej kraljevskih vrtova" jer je uvelike utjecao na kinesku hortikulturu. Ovdje možete ležerno prošetati  među drevnim paviljonima, palačama, hramovima i mostovima. Fakultativno:
u večernjim satima možete uživati u akrobatskoj predstava koja oduzima dah u kazalištu Chaoyang. Ručak u restoranu, noćenje u hotelu.

4.dan     PEKING
Doručak. Odlazak u Hram Neba, najveće i najreprezentativnije postojeće remek-djelo među drevnim kineskim hramskim građevinama. Prvi puta je sagrađen 1420 godine, kasnije je obnavljan više puta, a njegov veličanstveni arhitektonski stil i duboka kulturna konotacija daju uvid u običaje drevne kineske civilizacije. Zatim zaustavljanje kod čuvene carske ljekarne Tong Ren Tang gdje ćete se upoznati s osnovama tradicionalne kineske medicine, starinskim pripravcima od ljekovitog bilja i vidjeti kojim su ih alatima izrađivali. Slijedi vožnja do najveće atrakcije u okolici grada, čuvenog Kineskog zida. Pretpostavlja se da je gradnja ove monumentalne građevine započela oko 770. godine p.n.e., a u sljedećih 2500 godina sagrađeno je više od 21 000 km ukupne dužine. Okolica Pekinga je najbolje odredište za divljenje graditeljskom umijeću drevnih majstora jer su dijelovi zida obnovljeni i otvoreni za posjete turista, opremljeni su kvalitetnim turističkim sadržajima pogodnim i za djecu i starije osobe. Obilazak dijela zida Mutianyu koji je jedan od najbolje očuvanih. Za uspon i silazak koristi se žičara. U pratnji vodiča šetnja zidom. Povratak u Peking uz usputno zaustavljanje kod vrlo atraktivnih stadiona građenih za Olimpijske igre - Ptičjeg gnijezda i Vodene kocke. Ručak tijekom dana u restoranu, noćenje u hotelu.

5.dan     PEKING - LUOYANG
Doručak. Obilazak Hutonga gdje se najbolje može osjetiti tradicionalni duh Pekinga. Uske, zavojite uličice između redova jednokatnica nazivaju se Hutong, nekada je to bio klasičan način života stanovnika, a danas su tu uglavnom radnje, suvenirnice i restorani. Većina ih je nestala i zamijenjena suvremenim građevinama, no prestale četvrti s hutonzima danas su turistička atrakcija grada. Za razgledavanje će se koristiti rikše i panoramska vozila, kako biste što više vidjeli i upoznali način života iz prošlosti grada. U popodnevnim satima transfer na željeznički kolodvor te vožnja modernim vlakom koji razvija velike brzine u grad Luoyang. Super brzi vlakovi su danas ponos Kine, ogledalo njenog silovitog tehnološkog razvoja. Vožnja traje oko 4,5 do 5 sati, ovisno u koliko usputnih gradova se zaustavlja linija, a tijekom vožnje možete promatrati zanimljive krajolike, gradove i sela. Grad Luoyang na Žutoj Rijeci smatra se kolijevkom kineske civilizacije. To je prvi od 4 povijesna carska grada Kine, bio glavni grad 13 drevnih carskih dinastija, no i u kasnijim stoljećima imao je važnu ulogu jer su kineska kultura i religija blisko povezane s gradom. Tu je nastao taoizam i podignut prvi budistički hram, a i mnogi značajni izumi poput proizvodnje papira, tiskarske djelatnosti i kompasa vežu se uz grad. Po dolasku transfer u hotel. Ručak tijekom dana u restoranu, noćenje u hotelu.

6.dan     LUOYANG – ŠPILJE LONGMEN – XIAN  
Doručak. Odlazak izvan grada u obilazak špilja Longmen koje su uvrštene u UNESCO-ov popis svjetske baštine. Nalazište se proteže oko 1 km duž obale rijeke Yi  i ima oko sto tisuća kipova Bude različitih veličina u više od 2300 špilja. Kipovi i natpisi datiraju iz razdoblja od 5. do 10. stoljeća, iz razdoblja dinastija Wei i Tang. Nakon razgledavanja povratak u grad i posjet muzeju Luoyang koji čuva zbirku s više od 1,5 milijuna predmeta; keramiku, brončano posuđe, žad, kaligrafiju, slike i budističke relikvije iz ranog doba kineske civilizacije. Kao vrlo poseban eksponat ističe se trobojna glazirana keramika iz dinastije Tang. Ručak u restoranu tijekom dana. Slijedi vožnja brzim vlakom oko 1,5 sat do Xiana. Transfer u hotel na noćenje.

7.dan   XIAN 
Doručak. Odlazak do arheološkog lokaliteta na kojem se može razgledati vojska od terakote, čudesno nalazište nedaleko Xiana, svojevrsni oblik pogrebne umjetnosti, a skulpture su nastale oko 210.godine pr.n.e. Svrha je vjerovanje da će cara zaštiti takva vojska u zagrobnom životu. Nalazište je otkriveno tek u drugoj polovici 20.stoljeća, a do danas je otkopano preko 8.000 vojnika,130 bojnih kola i 520 konja te 150 konjanika. Načinjeni su od terakote u prirodnoj veličini, a neki ratnici imaju pravo oružje. Nakon razgledavanja ove neobične podzemne vojske povratak u središte Xiana, jednog od najznačajnijih turističkih središta danas u Kini, a u prošlosti važnog carskog grada. Obilazak atraktivnog drevnog Gradskog zida čiji su najstariji dijelovi izgrađeni u 7. i 8. stoljeću odakle se pruža lijep panoramski pogled na grad. Potom odlazak u Muslimansku četvrt gdje možete isprobati kulinarske specijalitet i upoznati tamošnju kulturu. U večernjim satima šetnja pješačkom i trgovačkom zonom znanom kao „ Veliki svijetli grad dinastije Tang“. Cijelo područje je dizajnirano tako da podsjeća na dostignuća dinastije Tang, a osvjetljava ga tisuće šarenih žarulja i reflektora. Možete uživati u uličnim predstavama, raznovrsnoj i ukusnoj hrani ili kupovini. Ručak tijekom dana u restoranu, noćenje u hotelu.

8.dan     XIAN – ŠANGAJ    
Doručak. Transfer na željeznički kolodvor i putovanje super brzim vlakom za Šangaj. Vožnja predjelima Kine uz sela i gradove uz usputna kratka zaustavljanja vlaka u većim gradovima. Vožnja traje oko 7,5 sati atraktivnim prostranstvima ove velike i nadasve zanimljive zemlje. Šangaj je luka i najveći grad u Kini s oko 26 milijuna stanovnika. Tijekom 19. stoljeća iz malog ribarskog naselja počela se razvijati važna luka kao sjecište trgovine između istoka i zapada te je već u prvoj polovici 20. stoljeća postao međunarodni financijski i poslovni centar. Danas je najveća robna luka svijeta. Transfer u hotel i kraći odmor, a poslijepodne u pratnji vodiča šetnja gradom na kojoj ćete upoznati povijesnu arhitekturu grada poput Tianzifanga, mjesta punog umjetničkih trgovina, galerija i ugodnih kafića i gdje možete vidjeti tradicionalnu šangajsku shikumen arhitekturu, mješavinu tradicijske kineske i zapadnjačke. Potom se razgled nastavlja dalje do Sinan Mansions, luksuznog stambenog i poslovnog kompleksa koji predstavlja primjer elegancije francuskog razdoblja. Slobodno vrijeme. Ručak tijekom dana u restoranu, večera i noćenje u hotelu.

9.dan     ŠANGAJ
Doručak. Odlazak do vrta Yu, kultnog klasičnog vrta u kojem možete vidjeti stilski kineski paviljon i autentičnu staru arhitekturu. Tu je i stara tržnica Yuyuan s trgovinama koje prodaju tradicionalne kineske rukotvorine i suvenire. Uživajte u bogatoj ponudi i usput probajte lokalnu deliciju xiao long bao (okruglice kuhane na pari). U poslijepodnevnim satima obilazak novijeg, ali vrlo lijepog budističkog hrama u Šangaju, Hram Bude od žada koji je sagrađen kasnih godina 19. stoljeća da bi se u njemu čuvale relikvije, dvije statue Bude od bijelog žada. U samom srcu financijske zone Lujiazui smješten je Šangajski toranj, najviša zgrada u Kini visine 632 metra. Fakultativno uspon brzim dizalom do vidikovca s kojeg se može uživati u panoramskom pogledu na prostrani gradski pejzaž uključujući kultni Oriental Pearl Tower, TV toranj u predjelu Pudong. Možete dalje prošetati s pratiteljem u Najnjing road, glavno trgovačko središte grada i obalno povijesno središte Bund te fakultativno krstariti rijekom Huangpu s pogledom na grad….Ručak tijekom dana u restoranu, noćenje u hotelu.

10.dan     ŠANGAJ – FRANKFURT – ZAGREB 
Doručak. Transfer na aerodrom te prijava na let LH 0729 s polaskom u 12.00.
Dolazak u Frankfurt predviđen je u 18.55 po lokalnom vremenu te nastavak putovanja za Zagreb letom LH 1404 u 20.40 s dolaskom u 22.05.

 

Cijena po osobi: 

First minute cijena: 1.895,00 €

Redovna cijena: 1.945,00 €


Cijena uključuje:

 • prijevoz zrakoplovom prema programu u ekonomskoj klasi 
 • pristojbe zračnih luka
 • 8 noćenja s doručkom u kvalitetnim hotelima 4* centralne lokacije
 • ručak u Pekingu s čuvenim specijalitetom, pečenom patkom 
 • 6 ručkova u gradskim restoranima tijekom ture
 • karte za brzi vlak (Bullet train) II razred na relaciji Peking – Luoyang / Luoyang – Xian /  Xian – Šangaj 
 • uslugu pratitelja putovanja na hrvatskom jeziku
 • uslugu lokalnih vodiča na engleskom jeziku 
 • sve prijevoze prema programu klimatiziranim turističkim autobusom 
 • ulaznice za lokalitete i razgledavanja navedena u programu: Zabranjeni grad, Ljetna palača, Hram neba, dio Velikog zida Mutianyu, Hutongs, špilje Longmen, Terakota muzej, City Wall Xian, vrt Yu
 • troškove organizacije putovanja 


Cijena ne uključuje:

 • doplata za jednokrevetnu sobu 350 €
 • napojnice lokalnom vodiču i vozaču (plaćanje na licu mjesta, 4€ po danu boravka)
 • putno osiguranje

Fakultativno: 

 • akrobatska predstava u kazalištu Chaoyang u Pekingu 35 €
 • vožnja brodom rijekom Huangpu u Šangaju 25 €
 • vidikovac Shanghai Tower 35 € 

Prijave u poslovnici, a plaćanje na licu mjesta 

Minimalni broj putnika u grupi: 20 

Viza

 • Hrvatski državljani za ulazak u Kinu trebaju vizu. Agencija će posredovati kod izdavanja grupne vize, a za to je potrebno dostaviti 35 dana prije putovanja: putovnicu koja vrijedi najmanje 6 mjeseci od ulaska u NR Kinu i ima najmanje 2 prazne stranice, kopiju stranice putovnice na kojoj su osobni podaci, jasnu fotografiju lica (kao za putovnicu), isprintan i kompletno popunjen elektronski obrazac na web stranici https://cova.mfa.gov.cn i potvrda o elektronski popunjenom obrascu za vizu (stranica koja sadrži dva QR coda). Cijena usluge po redovnom postupku 60 € po osobi. 


Napomene:

 • Kategorizacija hotela odgovara službenoj kategorizaciji Kine te može biti različita u odnosu na europsku kategorizaciju.
 • Neispravni putni dokumenti koji za posljedicu imaju odustajanje od putovanja, ni u kojem slučaju ne obvezuju organizatora putovanja te se primjenjuju uvjeti otkaza putovanja organizatora.
 • Organizator putovanja ima pravo na izmjenu programa putovanja kao i vremena polazaka zrakoplova (kad to zahtjeva situacija tijekom putovanja), ali garantira da će se program izvesti u cijelosti.
 • Pristojbe zračnih luka su podložne promjenama, konačan iznos određuje se na dan izdavanja zrakoplovne karte cca 14-7 dana prije putovanja, a prema uvjetima zrakoplovne kompanije koji vrijede za grupe, izdaju se za sve putnike u jednom danu.
 • U slučaju promjene cijena kalkulativnih elemenata ili tečaja u iznosu većem od 1,5% organizator putovanja ima pravo na promjenu cijene aranžmana. 


Za navedeni aranžman vrijede Opći uvjeti putovanja. Prilikom prijave potpisujete Ugovor o putovanju čiji su sastavni dio Opći uvjeti i uputstva za turističke aranžmane. Vašim potpisom iskazujete suglasnost s Općim uvjetima. Molimo Vas da se o sigurnosti putovanja u pojedine zemlje informirate u Ministarstvu vanjskih i europskih poslova ili na njihovoj web stranici: www.mvep.hr

ID: Integral
29.10.2024. - 07.11.2024.
cijena od 1,895.00 €
Više o korištenju osobnih podataka pročitajte ovdje
cijena od 1,895.00 €

Pronađite svoju destinaciju

Bali

Maroko

USA