Kina - Peking - Xian - Hangzhou - Shanghai

Dodaj u favorite
Registrirajte se kako bi primali akcijske cijene za odabranu ponudu.
Više o korištenju osobnih podataka pročitajte ovdje

PUTOVANJE KINA 10 DANA 2020. - PEKING, XI’AN, HANGZHOU, SUZHOU, SHANGHAI

DATUM PUTOVANJA:
8.-17.4.2020.
11.-20.6.2020.
14.-23.8.2020.

DODATNA VRIJEDNOST: AKROBATSKI SHOW U SHANGHAIJU UKLJUČEN JE U CIJENU PAKET ARANŽMANA


PROGRAM PUTOVANJA

1. dan: ZAGREB - DUBAI
Sastanak putnika s voditeljem putovanja u zračnoj luci Zagreb kod šaltera informacija dva sata prije polaska zrakoplova. Podjela putne dokumentacije i polijetanje zrakoplova na liniji EK130 (Emirates) u 15:25 sati. Dolazak u Dubai u 23:00 sati.

2. dan: DUBAI - PEKING
Nastavak putovanja na liniji EK306 u 03:50 sati prema Pekingu. Obroci za vrijeme leta. Dolazak u Peking predviđen je u 15:25 sati po lokalnom vremenu, slijedi obavljanje viznih i carinskih formalnosti i organizirani prijevoz prema hotelu. Zaustavljanje radi fotografiranja kod „Ptičjeg gnijezda“ i „Vodene Kocke“ građevine napravljene za Olimpijadu održanu 2008. g. Prijava i smještaj u hotel. Večernja šetnja po modernoj Wangfujing ulici, jednoj od najpoznatijih ulica Pekinga, prepunoj trgovina svjetski poznatih marki. Njezina je specifičnost mala tržnica koja obiluje kineskim specijalitetima. Noćenje.

3. dan: PEKING – KINESKI ZID – PEKING
Nakon doručka odlazak na izlet na Veliki kineski zid, najveću utvrdu - građevinu na svijetu, dugu 6.000 km Šetnja Svetim Putem uzduž kojeg se nalaze divovski ljudski i životinjski likovi, te razgled grobnica carske dinastije Ming. Ručak u lokalnom restoranu. Za večeru je poznata kineska delicija: pekinška patka u tipičnom kineskom restoranu. Noćenje u hotelu.

4. dan: PEKING – XI'AN
Nakon doručka i odjave iz hotela, razgled Zabranjenog grada Guong, drevne carske rezidencije dinastije Ming i Qing okružene visokim purpurnim zidinama, te obilazak Nebeskog hrama. Posjet najvećem trgu na svijetu, Tian An Men ili u prijevodu Trg nebeskog mira koji zauzima 40 ha površine. Posjet tvornici bisera.
Ručak u lokalnom restoranu. Odlazak prema željezničkoj stanici te prijava na vlak za Xi'an, grad bogate prošlosti, poznat i pod imenom Vječni mir. Vožnja noćnim vlakom prvog razreda ekonomske kategorije, spavaća kola s 4 ležaja. Trajanje vožnje oko 12 sati.

5. dan: XI’AN
Po dolasku u Xi’an, odlazak na doručak. Slijedi odlazak do Terra Cotta ratnika, mauzoleja cara Qin Shi Huang Di, gdje 6.000 glinenih statua ratnika i konja u naravnoj veličini čuva vječni mir misterioznog cara. Posjetit ćete i pagodu velike Divlje Guske te muslimansku četvrt koja se nalazi u samom centru grada i popularna je zbog specifične atmosfere i egzotične ponude hrane, te uvijek prepuna ljudi. U poslijepodnevnim satima dolazak u hotel. Večera u lokalnom restoranu. Fakultativno predlažemo odlazak na Tang Dynasty show. Noćenje u hotelu.

6.dan: XI’AN – HANGZHOU
Nakon doručka slijedi šetnja zidinama iz doba dinastije Ming, te odlazak do lokalne tržnice i džamije. Zatim slijedi odlazak u tvornicu predmeta od žada. Kinezi smatraju da je žad bitan za sreću te gotovo svaka obitelj posjeduje neki predmet napravljen od žada. Transfer do zračne luke i polazak prema Hangzhou, jednom od najljepših gradova Kine. Po slijetanju u Hangzhou slijedi transfer do hotela. Večera u lokalnom restoranu. Noćenje.

7. dan: HANGZHOU – SUZHOU
Doručak u hotelu. Razgled pagode Šest harmonija, hrama Lingyin i vožnja čamcem po Zapadnom jezeru koje je uvršteno na popis svjetske kulturne baštine, jednom od najpoznatijih jezera u Kini koje je posjetio i Marco Polo. Odlazak na plantažu čaja i polazak prema Suzhou, gradu bogatog klasičnim kineskim vrtovima, pagodama i hramovima, kojeg zovu kineskom Venecijom jer leži na vodi. Večera u lokalnom restoranu. Noćenje.

8. dan: SUZHOU – SHANGHAI
Doručak u hotelu. Odlazak u tvornicu svile i zatim posjet starom gradu i vrtu sreće Yu koji je sagrađen prije 450 godina, tzv. oaza mira, te vožnja brodićem po kanalima grada. Polazak prema Shanghaiju. Zatim slijedi vožnja brodom Huangpu rijekom s čudesnim pogledom na Bund i futuristički Pudong, dio grada u kojem se smjestila Lujiazu financijska i gospodarska zona, te fascinantni Oriental Pearl Tower. Večera nakon koje slijedi odlazak na akrobatski show. Povratak u hotel. Noćenje.

9. dan: SHANGHAI
Doručak u hotelu i odjava. Posjet Bundu koji slovi za simbol kolonijalne prošlosti Shanghaija, šetnja ulicom Nanjing Lu, komercijalnom žilom kucavicom grada. Odlazak na područje Lujiazhui te fakultativno uspon na Shanghai toranj koji je simbol grada i kineskog gospodarskog razvoja. Organizirani prijevoz do zračne luke i prijava na let za Dohu na liniji EK303 (Emirates) u 00:05 sati. Noćni let.

10. dan: SHANGHAI – DUBAI – ZAGREB
Dolazak u Dubai u 04:55 sati po lokalnom vremenu. Nastavak putovanja prema Zagrebu na liniji EK129 u 08:30 sati. Dolazak u Zagreb predviđen je u 12:35 sati.

POSEBNA PONUDA: 10.100 KN 

First minute cijena po osobi u dvokrevetnoj sobi: 10.745 kn

Cijena paket-aranžmana po osobi u dvokrevetnoj sobi: 11.180 kn    

Doplata za jednokrevetnu sobu: 1.490 kn            

Zrakoplovne pristojbe (2.490 kn) uključene su u cijenu paket-aranžmana.

 

CIJENA PAKET-ARANŽMANA UKLJUČUJE: prijevoz zrakoplovom, zrakoplovne pristojbe, unutarnji let Xi'an – Hangzhou, 1 noćenje u noćnom vlaku Peking – Xi'an (spavaća kola s 4 ležaja, noćenje u vlaku) i 6 noćenja u hotelima 4* - 2 noćenja u Pekingu, 1 noćenje u Xi'Anu, 1 noćenje u Hangzhou, 1 noćenje u Suzhou, 1 noćenje u Shanghaiju, dvokrevetne standard sobe, usluga polupansiona (doručak u hotelima i večere u lokalnim restoranima), uslugu voditelja putovanja, razgledi i ulaznice prema programu putovanja, uslugu lokalnih vodiča u svim gradovima, organizaciju i pripremu putovanja.

CIJENA PAKET-ARANŽMANA NE UKLJUČUJE: fakultativne sadržaje, vizu za Kinu, napojnice (Atlasova preporuka 35 eur - plaćanje na licu mjesta), putno osiguranje i osiguranje od otkaza putovanja.

FAKULTATIVNI IZLETI:
Tang Dynasty show         150 kn
Shanghai tower                200 kn    

MINIMUM PRIJAVLJENIH PUTNIKA ZA FAKULTATIVNE IZLETE: 10


VIZA: Potrebna za državljane Republike Hrvatske.
Svaki putnik ishodi vizu osobno u Veleposlanstvu Narodne Republike Kine u Zagrebu zbog obveznog davanja otisaka prstiju.
Za dobivcanje vize je potrebno:
Osobno ispuniti elektronički obrazac za vizu na linku http://cova.cs.mfa.gov.cn (i učitati nedavnu fotografiju kao za putovnicu)
Putem interneta dogovoriti vrijeme predaje dokumenata.
Podnositelji zahtjeva za vizu u potvrđenom terminu dolaska moraju osobno predati sljedeće dokumente: potpisane stranice o potvrdi i ispunjen obrazac te putovnicu, rezervaciju avio karte, potvrdu rezervacije smještaja.
Cijena vize za jedan ulazak u zemlju iznosi 180 kn – 380 kn, ovisno o žurnosti. Ukoliko se viza ishodi redovnim putem cijena je 180 kn.

Ovisno o popunjenosti grupe, do 30 dana prije polaska, putnici će dobiti potrebne informacije za izradu vize te rezervaciju avio karte i smještaja.

Napomene:
•    Hoteli se nalaze u navedenim gradovima ili u okolici gradova.
•    Zrakoplovne pristojbe podložne su promjenama i iznos pristojbe potvrđuje se na dan izdavanja zrakoplovne karte.
•    Promjena imena putnika nije moguća bez odobrenja zrakoplovne kompanije uz naknadu koja se propisuje. Organizator zadržava pravo promjene letova.
•    Organizator može promijeniti redoslijed obilaska, ali se obvezuje da će program izvršiti u cjelosti. Sadržaj razgleda ostaje kako je objavljen bez obzira na redoslijed.
•    Kategorizacija hotela odgovara službenoj kategorizaciji zemalja u koje se putuje i može biti različita od europskih standarda.
•    Molimo da se o sigurnosti putovanja informirate u Ministarstvu vanjskih poslova ili na web stranici: www.mvep.hr

KINA – KORISNE INFORMACIJE

Službeno ime: Narodna Republika Kina

Geografski položaj: istočna Azija

Površina: 9.596.960 km2

Broj stanovnika: oko 1,343.000.000

Glavni grad: Peking, oko 20.693.000 stanovnika

Jezik: mandarinski i kantonski kineski

Religija: ateisti 60%, taoisti i budisti 30%, ostali 10%

Vremenska razlika: +8 sati zimi / +7 sati ljeti

Novčana jedinica: kineski yuan (CNY), 1 USD = oko 6,16 CNY

Kupovina: svila, čaj, vino i alkoholna pića, antikviteti, medicinski biljni pripravci napravljeni prema tradicionalnoj recepturi, predmeti od žada, porculana. Cjenkanje je uobičajeno.

Hrana: meso, morski plodovi, povrće, riža i tjestenina te mnoštvo začina. Svaka regija ima karakterističan način pripreme hrane Chaozhou (kuhano meso i povrće), Šangaj (slatkovodni rakovi, pržene jegulje), Szechuan (jako začinjena i ljuta hrana).

Napon struje: 220V/240V (potreban je adapter)

Cijepljenje: nije potrebno

Viza: potrebna, mogućnost posredovanja

Mobilne mreže: VIPnet, T-Mobile i Tele2 partneri

Pozivni broj zemlje: +86

Korisna web stranica: www.cnto.org

Klima: zbog goleme površine i kompleksne topografije, ne postoji jedinstvena klima u Kini pa tako ni idealno vrijeme za posjet. Na sjeveru klima sliči susjednom Sibiru, dok je na jugu vruće i vlažno gotovo tijekom cijele godine. Sjeveroistok ima vruća, suha ljeta, ugodne jeseni i prilično hladne, uglavnom suhe zime. Proljeća su blaga, ali mogu biti kišna. Središnja obala ima povremene kiše u bilo koje doba godine, vruća i vlažna ljeta te hladne zime. Jug ima prilično oborina, duga suptropska ljeta i blage zime. Generalno, proljeće (ožujak – travanj) i jesen (rujan – listopad) su najugodniji za posjet.

Molimo Vas da se o sigurnosti putovanja u pojedine zemlje informirate u Ministarstvu vanjskih i europskih poslova ili na njihovoj web stranici: www.mvep.hr

 

ID:A
Trenutno nema dostupnih ponuda