Kina 10 dana - Proljeće i Jesen

Dodaj u favorite
Registrirajte se kako bi primali akcijske cijene za odabranu ponudu.
Više o korištenju osobnih podataka pročitajte ovdje

KLASIČNA KINA
PREMIUM
Peking – Xi'an – Hangzhou – Suzhou – Šangaj

GRUPNI POLASCI:
06.04.–15.04.2024.-POPUNJENO!
01.10.–10.10.2024.


PROGRAM PUTOVANJA:

1. dan: ZAGREB – DOHA – PEKING 
Sastanak putnika u Zračnoj luci Zagreb dva sata prije polijetanja zrakoplova. Polijetanje zrakoplova za Dohu u 16:30 h na liniji QR 218 (Qatar Airways). Dolazak u Dohu u 22:50 h prema lokalnom vremenu. Nastavak leta za Peking u 01:45 h na liniji QR 892 (Qatar Airways). Noćni let s obrocima za vrijeme leta.

2. dan: PEKING
Dolazak u Peking u 15:00 h po lokalnom vremenu. Nakon carinskih formalnosti i preuzimanja prtljage vožnja prema hotelu i prijava u hotel. Nakon odmora, odlazak na večeru u lokalni restoran te posjet najpoznatijoj ulici za shopping u Pekingu, ali i u cijeloj Kini – Wangfujing – moderna ulica s brojnim brendovima u Dongcheng distriktu koja zasljepljuje izlozima trgovina svjetski poznatih marki. Njezina je specifičnost i mala noćna tržnica koja obiluje kineskim specijalitetima i autentičnim proizvodima. Povratak u hotel. Noćenje.

3. dan: PEKING – VELIKI KINESKI ZID – PEKING 
Doručak. Odlazak na cjelodnevni izlet do Velikog kineskog zida. Zid je dugačak 8.852 km, visine je od 10 do 16 metara, širine 8 metara i predstavlja daleko najveću građevinu i obrambenu utvrdu u svijetu, a od 1987. godine pod zaštitom je UNESCO-a. Pri povratku u Peking, razgled grobnica dinastije Ming te šetnja uzduž Svetog puta s divovskim mramornim likovima životinja i ljudi koji čuvaju grobno područje careva spomenute dinastije. Slijedi panoramski razgled Olimpijskog parka i „Vodene kocke“, dvorane u kojoj su 2008. godine „padali“ mnogi plivački rekordi, a danas je pretvorena u zabavni vodeni park te razgled Nacionalnog stadiona (izvana), poznatog po nazivu „Ptičje gnijezdo“ u kojemu je bilo otvaranje i zatvaranje Olimpijskih igara. Večera u lokalnom restoranu. Povratak u hotel. Noćenje.

4. dan: PEKING – XI’AN 
Doručak. Odjava iz hotela. Odlazak na cjelodnevni razgled Pekinga koji započinje posjetom Hramu neba iz 1420. godine, koji je sa svojim trokatnim krovom načinjenim od plavih pločica postao simbolom Pekinga. Potom, odlazak do Trga Nebeskoga mira – Tien An Men, najvećeg trga na svijetu. Slijedi razgled Zabranjenog grada, drevne carske palače iz doba dinastija Ming i Qing. Ovo arhitektonsko remek-djelo podijeljeno je u tri dijela i okruženo visokim purpurnim zidinama. Na golemoj površini od 183 jutara nalaze se brojne palače, paviljoni, dvorišta, vrtovi i riznice. Slijedi transfer do zračne luke i prijava na let za Xi'an. Polijetanje zrakoplova u 16:55 h na liniji MU 2114 (China Eastern Airlines). Po dolasku u Xi'an, u 19:15 h, organizirani prijevoz do hotela. Večera i noćenje.

5. dan:    XI’AN
Doručak u hotelu. Zatim odlazimo autobusom u okolicu Xi'ana, do mauzoleja cara Qin Shi Huanga otkrivenog 1974. godine. Tu se nalazi najpoznatije arheološko otkriće 20. stoljeća – ratnici od terakote – 6000 glinenih statua ratnika i konja u prirodnoj veličini. Po povratku u Xi'an u poslijepodnevnim satima posjet pagodi Velike divlje guske okruženom budističkim svetištem i suvremenom replikom grada iz vremena dinastije Tang. Odlazak do obližnjeg dinamičnog gradskog bazara gdje se na nevjerojatan način sudara staro i novo Večera u lokalnom restoranu. Fakultativno (uz doplatu), nakon večere mogućnost odlaska na Tang Dynasty Culture Show. Povratak u hotel. Noćenje.

 

6. dan: XI’AN – HANGZHOU
Doručak i nakon odjave iz hotela organizirani prijevoz u zračnu luku. Polijetanje zrakoplova prema Hangzhou, gradu smještenom južno od Šangaja. Kada je Marco Polo u 13. st. putovao kroz Hangzhou, opisao ga je jednim od najljepših mjesta na svijetu zbog njegove obale bogate hramovima i paviljonima. U razgledu grada posjetit ćemo pagodu Šest harmonija, voziti se čamcem po jezeru, posjetiti hram Lingyin i obići plantažu najboljeg zelenog čaja na svijetu. Nakon večere povratak u hotel. Noćenje.

7. dan: HANGZHOU – SUZHOU – ŠANGAJ
Nakon doručka odjava iz hotela. Vožnja autobusom sjeverno prema gradu Suzhou udaljenom oko 180 km. Često ga nazivaju i „Venecijom istoka“ ili „Kineskom Venecijom“ zbog mnogobrojnih kamenih mostova preko rijeke Jangce. Grad, osnovan davne 514. g. pr. Kr., poznat je i po brojnim pagodama i prekrasnim vrtovima koji su dodani na popis UNESCO-ve svjetske baštine. Posjet Vrtu Gospodara Mreža, klasičnom kineskom vrtu u Suzhou, koji se rasprostire na 5.450 m2 i smatra se najljepšim vrtom južne Kine. Slijedi posjet Muzeju svile te tvornici gdje ćete se upoznati s tradicionalnim načinom proizvodnje svile. Mogućnost kupnje proizvoda od svile. Po dolasku u Šangaj, smještaj u hotel, večera u lokalnom restoranu. Noćenje.

 

8. dan: ŠANGAJ
Doručak u hotelu. Odlazak u najpoznatiju trgovačku ulicu Nanjing Road, dugačku 1 km, popularnu shopping zonu. Nastavak vožnje do Bund Bulevara, simbola starog i novog Šangaja, 4 km dugačke promenade uz rijeku Huang-Pu na kojoj se nalaze 52 zgrade građene različitim arhitektonskim stolovima – od gotičkog stila, preko renesansnog i baroknog, do kineskog stila. Predvečer, slijedi 1-satna vožnja brodom rijekom Huang-Pu odakle se pruža fascinantan pogled na Bund i futuristički Pudong. Pudong se smjestio na istočnoj obali rijeke i tu se nalazi Lujiazu financijska i gospodarska zona te čuveni Oriental Pearl toranj. Večera u lokalnom restoranu. Fakultativno (uz doplatu) mogućnost odlaska na fascinantni Akrobatski show. Smještaj u hotel. Noćenje.

9. dan: ŠANGAJ – DOHA
Doručak. Odjava iz hotela. Nastavak razgleda starog dijela Šangaja: Vrtovi sreće Mandarina Yu – sagrađeni za vrijeme vladavine dinastija Ming i Qing koji predstavljaju najklasičniji vrt Šangaja. Slijedi razgled Hrama Bude od Žada (1 tonu težak i 1,9 m visok kip Bude u ležećem položaju od bijelog žada) te vožnja do Shanghai Towera, druge najviše građevine na svijetu (prva je toranj Burj Khalifa u Dubaiju). Ima 128 katova i visok je 632 metara. U njegovoj blizini se nalaze i drugi znameniti neboderi kao što su Jin Mao Tower i Shanghai World Financial Center. Slijedi posjet Francuskoj koncesiji (četvrti), popularnom dijelu grada s brojnim kafićima i restoranima. Večera u lokalnom restoranu. Slijedi transfer do zračne luke. Prijava na let za Dohu te polijetanje zrakoplova na liniji QR 871 (Qatar Airways) u 00:35 h. Noćni let s obrocima tijekom leta.

10. dan: DOHA – ZAGREB
Dolazak u Dohu predviđen je u 05:40 h po lokalnom vremenu. Nastavak putovanja prema Zagrebu na liniji QR 217 (Qatar Airways) u 08:30 h. Dolazak u Zagreb u 13:25 h po hrvatskom vremenu.

 


Cijena aranžmana po osobi u dvokrevetnoj sobi: 
First Minute cijena:    
 01.10.–10.10.2024. 2.229€ (16.794,40 kn)    
*First minute popust 70€ (527,42 kn) za uplate do 60 dana prije polaska ili do popunjenja kapaciteta po FM cijeni
Redovna cijena:
01.10.–10.10.2024. 2.299€ (17.321,82 kn)
Doplata za jednokrevetnu sobu: 270 € (polazak 06.04.2024.); 310 € (polazak 01.10.2024.)

Cijena po osobi uključuje: 
- prijevoz zrakoplovom u ekonomskoj klasi na relaciji Zagreb – Peking – Šangaj – Zagreb
- zrakoplovne pristojbe
- unutarnji let u Kini na relaciji Peking – Xi'an
- unutarnji let u Kini na relaciji Xi'an – Hangzhou
- uključen 1 komad predane prtljage koja se prijavljuje po osobi (svaki kofer do 23 kg) + 1 komad ručne prtljage (do 8 kg, dimenzija 55x40x23 cm) – svi letovi
- 7 noćenja s doručkom u hotelima 4* u Pekingu, Xi'anu, Hangzhouu i Šangaju
- večere u lokalnim restoranima
- večeru s pekinškom patkom u Pekingu
- razglede i izlete s lokalnim vodičima prema programu
- grupne transfere prema programu
- ulaznice za objekte i lokalitete koji se posjećuju
- voditelja putovanja na hrvatskom jeziku
- jamčevinu i troškove organizacije putovanja

Cijena po osobi ne uključuje: 
- doplatu za jednokrevetnu sobu 
- napojnice vodiču i vozaču 50 € (plaćanje na licu mjesta voditelju putovanja)
- dodatne obroke, usluge i izlete koji nisu navedeni u programu putovanja
- putno osiguranje (preporučujemo)
- kinesku vizu 

Fakultativni sadržaji:
- Tang Dynasty Show Xi'an 40 €
- Šangajski toranj (Shanghai Tower) – uspon na vrh: 35 €
- Akrobatski show Šangaj 30 €


VIZA ZA KINU:
Dokumenti za kinesku vizu se predaju putnici osobno, a za organizirane turističke grupe to može učiniti i organizator putovanja.
Dokumenti se predaju u Veleposlanstvu NR Kine u Zagrebu, utorkom ili četvrtkom od 9:00 do 11:30, a vize se izdaju u roku od dva (ubrzani postupak) do sedam dana (redovan postupak).
Naknada za vize se naplaćuje se u Veleposlanstvu prilikom preuzimanja vize, a prihvaćaju se isključivo kartice (osim American Express i Diners).
Popis dokumenata za turističku (L) vizu:
1. Isprintan i kompletno popunjen elektronski obrazac koji se nalazi na sljedećoj web stranici: https://cova.mfa.gov.cn
2. Potvrda o elektronski popunjenom obrascu za vizu (stranica koja sadrži dva QR koda)
3. Putovnica - mora vrijediti još najmanje 6 mjeseci od ulaska u NR Kinu te imati najmanje 2 prazne vizne stranice
4. Kopija relevantnih stranica putovnice - stranica s osobnim podacima
5. Kopija prethodno izdanih kineskih viza - unutar zadnjih 5 godina (ako ih je bilo)
6. Zrakoplovna karta
7. Potvrda o smještaju - rezervacija hotela ili drugi smještaj
8. Fotografija lica. Primjer formata za digitalnu ili fizičku osobnu fotografiju, možete vidjeti na sljedećoj poveznici http://hr.china-embassy.gov.cn/eng/qzfw/201612/t20161206_9795777.htm

Cijena vize u iznosu od 48 € – 60 € ovisno aplicira li se za grupnu ili individualnu vizu. Trošak posredovanja i preuzimanje vize u veleposlanstvu u iznosu od 40 €

Važne napomene
- Kategorizacija hotela u Kini odgovara službenoj hotelskoj kategorizaciji u zemlji u koju se putuje i može biti različita od europskih standarda.
- Molimo da se o sigurnosti putovanja u pojedine zemlje informirate u Ministarstvu vanjskih poslova ili na njihovoj web stranici: www.mvep.hr 
- Organizator putovanja ima pravo na izmjenu programa putovanja, kao i vremena polazaka zrakoplova (kada to zahtjeva situacija tijekom putovanja), ali garantira da će se program izvesti u cijelosti. Zbog većih udaljenosti koje se tijekom putovanja prelaze autobusom, moguća su manja odstupanja u redoslijedu pružanja usluga; agencija zadržava pravo izmjene redoslijeda itinerera putovanja ovisno o radnim vremenima lokaliteta koja se posjećuju.
- U slučaju promjene cijena kalkulativnih elemenata do iznosa većeg od 1,5% organizator putovanja ima pravo na promjenu cijene aranžmana. 
- Putovnica mora biti važeća još najmanje 6 mjeseci nakon ulaska u zemlju. Viza je potrebna (za državljane RH). Prilikom rezervacije putovanja obavezno je dostaviti kopiju putovnice prodajnom mjestu. Za putnu dokumentaciju (putovnica, zrakoplovna karta) odgovoran je isključivo putnik. 

KINA – KORISNE INFORMACIJE 
Službeno ime: Narodna Republika Kina
Geografski položaj: istočna Azija
Površina: 9.596.960 km2
Broj stanovnika: oko 1,343.000.000 
Glavni grad: Peking, oko 20.693.000 stanovnika
Jezik: mandarinski i kantonski kineski
Religija: ateisti 60%, taoisti i budisti 30%, ostali 10%
Vremenska razlika: +8 sati zimi / +7 sati ljeti
Novčana jedinica: kineski yuan (CNY), 1 EUR = oko 7,73 CNY
Kupovina: svila, čaj, vino i alkoholna pića, antikviteti, medicinski biljni pripravci napravljeni prema tradicionalnoj recepturi, predmeti od žada, porculana. Cjenkanje je uobičajeno.
Hrana: meso, morski plodovi, povrće, riža i tjestenina te mnoštvo začina. Svaka regija ima karakterističan način pripreme hrane Chaozhou (kuhano meso i povrće), Šangaj (slatkovodni rakovi, pržene jegulje), Szechuan (jako začinjena i ljuta hrana).
Napon struje: 220V/240V (potreban je adapter)
Cijepljenje: nije potrebno 
Viza: potrebna, mogućnost posredovanja
Mobilne mreže: A1, T-Mobile i Telemach partneri
Pozivni broj zemlje: +86
Korisna web stranica: www.cnto.org 
Klima: zbog goleme površine i kompleksne topografije, ne postoji jedinstvena klima u Kini pa tako ni idealno vrijeme za posjet. Na sjeveru klima sliči susjednom Sibiru, dok je na jugu vruće i vlažno gotovo tijekom cijele godine. Sjeveroistok ima vruća, suha ljeta, ugodne jeseni i prilično hladne, uglavnom suhe zime. Proljeća su blaga, ali mogu biti kišna. Središnja obala ima povremene kiše u bilo koje doba godine, vruća i vlažna ljeta te hladne zime. Jug ima prilično oborina, duga suptropska ljeta i blage zime. Generalno, proljeće (ožujak – travanj) i jesen (rujan – listopad) su najugodniji za posjet.

NADLEŽNI DKP RH Veleposlanstvo Republike Hrvatske u NR Kini (Pokriva Mongoliju i Demokratsku Narodnu Republiku Koreju)
Telefon: +86 10 6532 6242
Adresa: Villa 5-2 Qijiayuan Diplomatic Compound No. 9 Jianguomenwai Street Chaoyang District 100600 Beijing P.R. of CHINA
Email: [email protected] 
Uredovno vrijeme Veleposlanstva: • ponedjeljak - petak: 9:00 - 17:00
Uredovno vrijeme Konzularnog odjela Veleposlanstva (za stranke): • ponedjeljak - petak: 9:00 - 12:00
E-mail: [email protected]   
Dežurni telefon za hrvatske državljane (za izvanredne situacije i hitne slučajeve izvan uredovnog vremena): 0086 185 1112 5463

Najmanji broj putnika potreban za realizaciju aranžmana: 20


Za navedeni aranžman vrijede “Opći uvjeti i uputstva za turističke aranžmane” Prilikom prijave potpisujete ugovor o putovanju čiji su sastavni dio Opći uvjeti i uputstva za turističke aranžmane. Vašim potpisom iskazujete suglasnost s Općim uvjetima. Prilikom prijave plaćate akontaciju 30% iznosa aranžmana čime je vaša rezervacija potvrđena. Ostatak iznosa uplaćujete najkasnije 21 dan prije polaska na put ako se niste odlučili za obročno plaćanje. | Prema zakonskim propisima pridržavamo pravo otkaza putovanja u slučaju da se ne prijavi dovoljan broj putnika potreban za realizaciju programa, pravo izmjene cijene ako dođe do promjene tečaja za više od 1,5 % u odnosu na tečaj na dan izrade programa te ako bi došlo do promjene cijene prijevoznika ili hotelijera. | Kod charter letova, red letenja podložan je promijeni u vrlo kratkom vremenu pred polazak na put. Putnici će dobiti obavijest o točnom redu letenja u putničkoj agenciji najkasnije 3 dana prije puta. Agencija zadržava pravo izmjene redoslijeda programa putovanja, ovisno o izmjenama u redu letenja zrakoplovom, radnim vremenima, lokalitetima koji se posjećuju i vremenskim uvjetima. Radno vrijeme pojedinih znamenitosti je različito tako da se vremenski tijek razgledavanja može mijenjati. Preporučujemo uplatu putnog osiguranja. Informacije na prodajnim mjestima. | Molimo Vas da se o sigurnosti putovanja u pojedine zemlje informirate u Ministarstvu vanjskih i europskih poslova ili na njihovoj web stranici: www.mvep.hr

ID: INT2022PT
01.10.2024. - 10.10.2024.
cijena od 2,229.00 €
Više o korištenju osobnih podataka pročitajte ovdje
cijena od 2,229.00 €

Pronađite svoju destinaciju

Bali

Kuba

Havana

3

Maroko

USA