Kina 10 dana Premium

Dodaj u favorite
Registrirajte se kako bi primali akcijske cijene za odabranu ponudu.
Više o korištenju osobnih podataka pročitajte ovdje

KINA PUTOVANJE 10 DANA - KLASIČNA KINA PREMIUM 2020.

Peking – Xi'an – Hangzhou – Suzhou – Šangaj

DATUM PUTOVANJA:
09.04. – 18.04.2020. - garantirani polazak
15.06. – 24.06.2020. - garantirani polazak
05.08. – 14.08.2020.
02.10. – 11.10.2020.


PROGRAM PUTOVANJA:

1. dan putovanja: ZAGREB – DOHA – PEKING
Sastanak putnika u Zračnoj luci Zagreb dva sata prije polijetanja zrakoplova. Polijetanje zrakoplova za Dohu u 17.15 sati na liniji QR218 (Qatar Airways). Dolazak u Dohu u 23.35 sati prema lokalnom vremenu. Nastavak leta za Peking u 1.55 sati na liniji QR892 (Qatar Airways). Noćni let s obrocima za vrijeme leta.

*Na polasku 09.04.2020: Polijetanje zrakoplova za Dohu u 9.45 sati na liniji QR216 (Qatar Airways). Dolazak u Dohu u 16:05 sati prema lokalnom vremenu. Mogućnost odlaska na večeru u centar Dohe s uključenim povratnim transferom (uz doplatu).

2. dan putovanja: PEKING
Dolazak u Peking u 14.55 sati po lokalnom vremenu. Nakon carinskih formalnosti i preuzimanja prtljage vožnja prema hotelu i prijava u hotel. Nakon odmora, odlazak na večeru u lokalnom restoranu te posjet najpoznatijoj ulici za shopping u Pekingu, ali u cijeloj Kini - Wangfujing, moderna ulica s brojnim brendovima u Dongcheng distriktu koja zasljepljuje izlozima trgovina svjetski poznatih marki. Njezina je specifičnost i mala noćna tržnica koja obiluje kineskim specijalitetima i autentičnim proizvodima. Povratak u hotel. Noćenje.

3. dan putovanja: PEKING – VELIKI KINESKI ZID – PEKING
Doručak. Odlazak na cjelodnevni izlet do Velikog kineskog zida. Zid je dugačak 8.852 kilometra, visine je od 10 do 16 metara, širine 8 metara i predstavlja daleko najveću građevinu i obrambenu utvrdu u svijetu, a od 1987. godine pod zaštitom je UNESCO-a. Pri povratku u Peking, razgled grobnica dinastije Ming te šetnja uzduž Svetog puta s divovskim mramornim likovima životinja i ljudi koji čuvaju grobno područje careva spomenute dinastije. Slijedi panoramski razgled Olimpijskog parka i „Vodene kocke“, dvorane u kojoj su 2008. godine „padali“ mnogi plivački rekordi, a danas je pretvorena u zabavni vodeni park, te razgled Nacionalnog stadiona (izvana), poznatog po nazivu „Ptičje gnijezdo“ u kojemu je bilo otvaranje i zatvaranje Olimpijskih igara. Večera u lokalnom restoranu. Povratak u hotel. Noćenje.

4. dan putovanja: PEKING – XI’AN
Doručak. Odjava iz hotela. Odlazak na cjelodnevni razgled Pekinga koji započinje posjetom Hramu neba iz 1420. godine, koji je sa svojim trokatnim krovom načinjenim od plavih pločica postao simbolom Pekinga. Potom, odlazak do Trga Nebeskoga mira – Tien An Men, najvećeg trga na svijetu. Slijedi razgled Zabranjenog grada, drevne carske palače iz doba dinastija Ming i Qing. Ovo arhitektonsko remek-djelo podijeljeno je u tri dijela i okruženo visokim purpurnim zidinama. Na golemoj površini od 183 jutara nalaze se brojne palače, paviljoni, dvorišta, vrtovi i riznice. Slijedi transfer do zračne luke i prijava na let za Xi'an. Polijetanje zrakoplova u 16.55 sati na liniji MU2114 (China Eastern Airlines). Po dolasku u Xi'an, u 19.15 sati, organizirani prijevoz do hotela. Večera i noćenje.

5. dan putovanja: XI’AN
Doručak u hotelu. Zatim odlazimo autobusom u okolicu Xi'ana, do mauzoleja cara Qin Shi Huanga otkrivenog 1974. godine. Tu se nalazi najpoznatije arheološko otkriće 20. stoljeća – ratnici od terakote – 6000 glinenih statua ratnika i konja u prirodnoj veličini. Po povratku u Xi'an u poslijepodnevnim satima posjet pagodi Velike divlje guske okruženom budističkim svetištem i suvremenom replikom grada iz vremena dinastije Tang. Odlazak do obližnjeg dinamičnog gradskog bazara gdje se na nevjerojatan način sudara staro i novo Večera u lokalnom restoranu. Fakultativno (uz doplatu), nakon večere mogućnost odlaska na Tang Dynasty Culture Show. Povratak u hotel. Noćenje.

6. dan putovanja: XI’AN – HANGZHOU
Doručak i nakon odjave iz hotela organizirani prijevoz u zračnu luku. Polijetanje zrakoplova prema Hangzhou u 8.10 sati na liniji HU 7861 (Hainan Airlines), gradu smještenom južno od Šangaja. Kada je Marco Polo u 13. st. putovao kroz Hangzhou, opisao ga je jednim od najljepših mjesta na svijetu zbog njegove obale bogate hramovima i paviljonima. U razgledu grada posjetit ćemo pagodu Šest harmonija, voziti se čamcem po jezeru, posjetiti hram Lingyin i obići plantažu najboljeg zelenog čaja na svijetu. Nakon večere povratak u hotel. Noćenje.

7. dan putovanja: HANGZHOU – SUZHOU – ŠANGAJ
Nakon doručka odjava iz hotela. Vožnja autobusom sjeverno prema gradu Suzhou udaljenom oko 180 km. Često ga nazivaju i „Venecijom istoka“ ili „Kineskom Venecijom“ zbog mnogobrojnih kamenih mostova preko rijeke Jangce. Grad, osnovan davne 514 g. pr. Kr., poznat je i po brojnim pagodama i prekrasnim vrtovima koji su dodani na popis UNESCO-ve svjetske baštine. Posjet Vrtu Gospodara Mreža, klasičnom kineskom vrtu u Suzhou, koji se rasprostire na 5.450 m2 i smatra se najljepšim vrtom južne Kine. Slijedi posjet Muzeju svile te tvornici gdje ćete se upoznati s tradicionalnim načinom proizvodnje svile. Mogućnost kupnje proizvoda od svile. Po dolasku u Šangaj, smještaj u hotel, večera u lokalnom restoranu. Noćenje.

8. dan putovanja: ŠANGAJ
Doručak u hotelu. Odlazak u najpoznatiju trgovačku ulicu Nanjing Road, dugačku 1 km, popularnu shopping zonu. Nastavak vožnje do Bund Bulevara, simbola starog i novog Šangaja, 4 km dugačke promenade uz rijeku Huang-Pu na kojoj se nalaze 52 zgrade građene različitim arhitektonskim stolovima – od gotičkog stila, preko renesansnog i baroknog, do kineskog stila. Predvečer, slijedi 1-satna vožnja brodom rijekom Huang-Pu odakle se pruža fascinantan pogled na Bund i futuristički Pudong. Pudong se smjestio na istočnoj obali rijeke i tu se nalazi Lujiazu financijska i gospodarska zona te čuveni Oriental Pearl toranj. Večera u lokalnom restoranu. Fakultativno (uz doplatu) mogućnost odlaska na fascinantni Akrobatski show. Smještaj u hotel. Noćenje.

9. dan putovanja: ŠANGAJ – DOHA
Doručak. Odjava iz hotela. Nastavak razgleda starog dijela Šangaja: Vrtovi sreće Mandarina Yu – sagrađeni za vrijeme vladavine dinastija Ming i Qing koji predstavljaju najklasičniji vrt Šangaja. Slijedi razgled Hrama Bude od Žada (1 tonu težak i 1,9 m visok kip Bude u ležećem položaju od bijelog žada), te vožnja do Shanghai Towera, druge najviše građevine na svijetu (prva je toranj Burj Khalifa u Dubaiju). Ima 128 katova i visok je 632 metra. U njegovoj blizini se nalaze i drugi znameniti neboderi kao što su Jin Mao Tower i Shanghai World Financial Center. Slijedi posjet Francuskoj koncesiji (četvrti), popularnom dijelu grada s brojnim kafićima i restoranima. Večera u lokalnom restoranu. Slijedi transfer do zračne luke. Prijava na let za Dohu te polijetanje zrakoplova na liniji QR871 (Qatar Airways) u 0.20 sati. Noćni let s obrocima tijekom leta.

10. dan putovanja: DOHA – ZAGREB
Dolazak u Dohu predviđen je u 6.00 sati po lokalnom vremenu. Nastavak putovanja prema Zagrebu na liniji QR217 (Qatar Airways) u 8.10 sati. Dolazak u Zagreb u 13.10 sati po hrvatskom vremenu.


First Minute cijena aranžmana po osobi u dvokrevetnoj sobi: 8.790 kn*

*First Minute popust: 500 kn za uplate do 60 dana prije polaska ili do popunjenja kapaciteta po FM cijeni.

Redovna cijena aranžmana: 9.290 kn

Obvezna doplata za pristojbe zračnih luka: 3.190 kn

Doplata za jednokrevetnu sobu: 1.750 kn

 
Cijena uključuje:

- prijevoz zrakoplovom u ekonomskoj klasi na relaciji Zagreb – Peking – Šangaj – Zagreb
- unutarnji let u Kini na relaciji Peking - Xi'an
- unutarnji let u Kini na relaciji Xi'an – Hangzhou
- 7 noćenja s doručkom u hotelima 4* u Pekingu, Xi'anu, Hangzhouu i Šangaju
- večere u lokalnim restoranima
- večera s pekinškom patkom u Pekingu
- razglede i izlete s lokalnim vodičima prema programu u svakom od gradova na turi
- grupne transfere prema programu
- ulaznice za objekte i lokalitete koji se posjećuju
- voditelja putovanja na hrvatskom jeziku
- jamčevinu i troškove organizacije putovanja

 

Cijena po osobi ne uključuje:
- zrakoplovne pristojbe 3.190 kn
- doplatu za jednokrevetnu sobu 1.750 kn
- napojnice vodiču i vozaču 40 EUR (plaćanje na licu mjesta)
- dodatne obroke, usluge i izlete koji nisu navedeni u programu putovanja
- putno osiguranje (preporučujemo)
- kinesku vizu u iznosu od 180 kn i trošak posredovanja i preuzimanje vize u veleposlanstvu u iznosu od 100 kn.

Fakultativni sadržaji:

  • Tang show Xi'an: 230 kn
  • Shanghai Tower – uspon na vrh tornja: 230 kn
  • Akrobatski show Šangaj: 190 kn
  • Večera i transfer u Dohi (polazak 9.4.): 380 kn

PREDVIĐENI HOTELI:

  • Peking: Grand Continental hotel Beijing 4*ili sl.
  • Xi'an: Tian Yi New Business Hotel Xi'an 4* ili sl.
  • Hangzhou: Holiday Inn City Center Hangzhou 4* ili sl.
  • Šangaj: Northern Shanghai hotel 5* ili sl.


VIZA ZA KINU:

- Veleposlanstvo je u Zagrebu i putnici sami apliciraju za vizu, te u dogovorenom terminu moraju osobno doći u Veleposlanstvo, predati svu potrebnu dokumentaciju i dati otisak prsta. Viza nije gotova isti dan nego uglavnom za 7 dana. Predaju dokumenata mora obaviti putnik osobno u Veleposlanstvu, dok podizanje putovnica za one koju nisu iz Zagreba može napraviti i agencija uz dostavu broja koji ste dobili u Veleposlanstvu. Cijena usluge podizanja gotove putovnice je 100 kn. U tom slučaju, putovnicu sa vizom će putnicima predati pratitelj putovanja u zračnoj luci prije polaska na putovanje.

- Cijena vize iznosi 180 kn ukoliko se ishodi redovnim putem. (Single-Entry Tourist Visa). S obzirom da su termini u Veleposlanstvu vrlo često popunjeni 2-3 tjedna unaprijed, savjetujemo da putem linka https://cova.cs.mfa.gov.cn/qzCoCommonController.do?show&pageId=index&locale=en_US ispunite aplikaciju i dogovorite termin čim Vam pošaljemo dokumentaciju potrebnu za viziranje.

- Za izradu vize potrebna je 1 fotografija (48 x 33 mm), ispunjeni obrazac, avio karta, potvrda o hotelima, kopija putovnice (stranice sa slikom) i valjana putovnica. Putovnica mora imati najmanje 2 prazne susjedne stranice i biti važeća najmanje 6 mjeseci od dana ulaska u zemlju.

- Ovisno o popunjenosti grupe, cca 30 dana prije polaska, putnik će dobiti svu dokumentaciju potrebnu za izradu vize.

- Dodatne informacije: https://www.travelchinaguide.com/embassy/croatia.htm

Važne napomene

- Kategorizacija hotela u Kini odgovara službenoj hotelskoj kategorizaciji u zemlji u koju se putuje i može biti različita od europskih standarda.

- Pristojbe zračnih luka su podložne promjenama, konačan iznos se određuje na dan izdavanja zrakoplovne karte cca 14-7 dana prije putovanja, a prema uvjetima zrakoplovne kompanije koji vrijede za grupe izdaju se za sve putnike u jednom danu.

- Molimo da se o sigurnosti putovanja u pojedine zemlje informirate u Ministarstvu vanjskih poslova ili na njihovoj web stranici: www.mvep.hr

- Organizator putovanja ima pravo na izmjenu programa putovanja, kao i vremena polazaka zrakoplova (kada to zahtjeva situacija tijekom putovanja), ali garantira da će se program izvesti u cijelosti. Zbog većih udaljenosti koje se tijekom putovanja prelaze autobusom, moguća su manja odstupanja u redoslijedu pružanja usluga; agencija zadržava pravo izmjene redoslijeda itinerera putovanja ovisno o radnim vremenima lokaliteta koja se posjećuju.

- U slučaju promjene cijena kalkulativnih elemenata do iznosa većeg od 1,5% organizator putovanja ima pravo na promjenu cijene aranžmana.

- Putovnica mora biti važeća još najmanje 6 mjeseci nakon ulaska u zemlju. Viza je potrebna (za državljane RH). Prilikom rezervacije putovanja obavezno je dostaviti kopiju putovnice prodajnom mjestu. Za putnu dokumentaciju (putovnica, zrakoplovna karta) odgovoran je isključivo putnik.

KINA – KORISNE INFORMACIJE

Službeno ime: Narodna Republika Kina

Geografski položaj: istočna Azija

Površina: 9.596.960 km2

Broj stanovnika: oko 1,343.000.000

Glavni grad: Peking, oko 20.693.000 stanovnika

Jezik: mandarinski i kantonski kineski

Religija: ateisti 60%, taoisti i budisti 30%, ostali 10%

Vremenska razlika: +8 sati zimi / +7 sati ljeti

Novčana jedinica: kineski yuan (CNY), 1 USD = oko 6,16 CNY

Kupovina: svila, čaj, vino i alkoholna pića, antikviteti, medicinski biljni pripravci napravljeni prema tradicionalnoj recepturi, predmeti od žada, porculana. Cjenkanje je uobičajeno.

Hrana: meso, morski plodovi, povrće, riža i tjestenina te mnoštvo začina. Svaka regija ima karakterističan način pripreme hrane Chaozhou (kuhano meso i povrće), Šangaj (slatkovodni rakovi, pržene jegulje), Szechuan (jako začinjena i ljuta hrana).

Napon struje: 220V/240V (potreban je adapter)

Cijepljenje: nije potrebno

Viza: potrebna, mogućnost posredovanja

Mobilne mreže: VIPnet, T-Mobile i Tele2 partneri

Pozivni broj zemlje: +86

Korisna web stranica: www.cnto.org

Klima: zbog goleme površine i kompleksne topografije, ne postoji jedinstvena klima u Kini pa tako ni idealno vrijeme za posjet. Na sjeveru klima sliči susjednom Sibiru, dok je na jugu vruće i vlažno gotovo tijekom cijele godine. Sjeveroistok ima vruća, suha ljeta, ugodne jeseni i prilično hladne, uglavnom suhe zime. Proljeća su blaga, ali mogu biti kišna. Središnja obala ima povremene kiše u bilo koje doba godine, vruća i vlažna ljeta te hladne zime. Jug ima prilično oborina, duga suptropska ljeta i blage zime. Generalno, proljeće (ožujak – travanj) i jesen (rujan – listopad) su najugodniji za posjet.

Najmanji broj putnika potreban za realizaciju aranžmana: 20

 Molimo Vas da se o sigurnosti putovanja u pojedine zemlje informirate u Ministarstvu vanjskih i europskih poslova ili na njihovoj web stranici: www.mvep.hr

ID: INT2022PT

Pronađite svoju destinaciju

Bali

Maroko

USA