Kenija 11 dana 2021

Dodaj u favorite
Registrirajte se kako bi primali akcijske cijene za odabranu ponudu.
Više o korištenju osobnih podataka pročitajte ovdje

Kenija – Mombasa – 11 dana avionom

Termin putovanja: 06.01. – 16.01.2022. - GARANTIRANI POLAZAK

PROGRAM PUTOVANJA:

1. dan, 06.01.2022., četvrtak: ZAGREB – ISTANBUL – MOMBASA  
Sastanak putnika s pratiteljem putovanja u Zračnoj luci Zagreb kod šaltera informacija u 07:00 sati. Prijava na let kompanije Turkish Airlinesa i polijetanje zrakoplova na letu TK 1054 za Mombasu via Istanbul u 09:10 sati. Dolazak u Zračnu luku Istanbul u 13:20 sati po lokalnom vremenu. Nastavak leta za Mombasu u 20:30 sati na letu TK 573. Noćni let.

2. dan, 07.01.2022., petak: MOMBASA – fakultativno TAITA HILLS
Slijetanje u Zračnu luku u Mombasi u 03:30 sati ujutro po lokalnom vremenu. Obavljanje carinskih formalnosti i preuzimanje prtljage. Transfer do hotela. Doručak. Ulazak u sobe će biti moguć od 10:00 sati. Slobodno. Večera i noćenje.
Fakultativna opcija: nakon slijetanja, odlazak na četverodnevni safari. Prvo idemo u Taita Hills koji se nalazi u jugoistočnom djelu Kenije. Po dolasku slijedi lagani “game drive safari”. Po završetku odlazak na ručak te smještaj u Sorova Salt Lick Game Lodge. Popodnevni odmor. U poslijepodnevnim satima odlazak na safari. Večera i noćenje. (Mogućnost noćnog safarija uz nadoplatu.)
    
3. dan, 08.01.2022., subota: MOMBASA – fakultativno TAITA HILLS – AMBOSELI
Nakon doručka, slobodno za uživanje na plaži. Večera i noćenje.
Fakultativna opcija: grupa koja je na safariju poslije doručka odlazi na jutarnji safari te po završetku safarija nastavlja prema Nacionalnom parku Amboseli. Putem se prolazi jednim od najdivljih i najljepših predjela Kenije. Po dolasku u Amboseli, posjet selu Masaia uz nadoplatu od 15 eura na licu mjesta. Potom odlazak u Sentrim Amboseli Camp. Ručak i popodnevni odmor. Park se nalazi uz granicu s Tanzanijom i proteže se na 392 km² površine. Brojne su atrakcije koje pruža: bogat fond divljih životinja (lavovi, slonovi, žirafe, bivoli, gepardi, zebre, hijene, impale...) te raznih ptica, posjet selu pripadnika plemena Masai, a pogled na moćnu planinu Kilimanjaro pruža poseban doživljaj. Nakon popodnevnog odmora odlazak na safari game-drive – vožnju kroz park vozilima s pomičnim krovovima koja pružaju najbolju mogućnost za fotografiranje. Večera i noćenje u kampu.

4. dan, 09.01.2022., nedjelja: MOMBASA – fakultativno AMBOSELI – TSAWO EAST
Nakon doručka, slobodno za uživanje na plaži. Večera i noćenje. Fakultativna opcija: oni koji su se dan ranije odlučili za safari, nakon doručka imaju kratki game-drive u Amboseliju te nastavljaju prema Nacionalnom parku Tsawo East. Ovo je najveći i najstariji park u Keniji koji se proteže na 13.747 km² površine. Osim toga, poznat je kao stanište lavova, bivola, slonova i geparda, ali i brojnih drugih divljih životinja i ptičjih vrsta. Po dolasku u Tsawo kratki game drive, smještaj u Ashnil Aruba Lodge ili slično, ručak te popodnevni odmor. Slijedi vožnja po Nacionalnom parku Tsawo East, večera i noćenje.

5. dan, 10.01.2022., ponedjeljak: MOMBASA – fakultativno TSAWO EAST
Doručak. Slobodno.
Fakultativna opcija: nakon doručka odlazak na jutarnji safari. Po završetku odlazak prema Mombasi gdje stižemo oko 15 sati. Ručak nije uključen u cijenu. Smještaj u hotel. Večera te noćenje.

6. dan, 11.01.2022., utorak: MOMBASA  
Doručak. Odmaranje i kupanje na prekrasnoj obali Indijskog oceana. Večera. Noćenje.

7. dan, 12.01.2022., srijeda: MOMBASA – fakultativno OTOK WASINI
Doručak. Slobodno vrijeme. Večera. Noćenje.
Fakultativna opcija: mogućnost odlaska na izlet na otok Wasini, što uključuje ronjenje na dah (s dihalicom) i razgledavanje podvodnog svijeta prekrasnog koraljnog grebena. U cijenu izleta uključen i ručak. Povratak u hotel u kasnim poslijepodnevnim satima.

8. dan, 13.01.2022., četvrtak: MOMBASA
Doručak. Odmaranje i kupanje na prekrasnoj obali Indijskog oceana. Večera. Noćenje.

9. – 10. dan,
14. – 15.01.2022., petak – subota: MOMBASA – fakultativno razgled MOMBASE

Doručak. Slobodno vrijeme. Večera. Noćenje.
Fakultativna opcija: poludnevni razgled Mombase.

11. dan, 16.01.2022., nedjelja: MOMBASA – ISTANBUL – ZAGREB
Transfer autobusom do zračne luke u 01:00 sati. Polazak zrakoplova za Istanbul na letu TK 574 u 04:30 sati. Slijetanje u Istanbul u 11:40 sati te nastavak leta za Zagreb u 18:50 sati. Predviđen dolazak u Zagreb oko 19:00 sati po lokalnom vremenu.

 

Datum polaska

Važeća cijena aranžmana po osobi:

Ultra First minute

First minute

Redovna cijena

06.01. – 16.01.2022.

7.990 kn

8.290 kn

8.690 kn

Pristojbe zračnih luka

2.990


Rok za prijavu: 7 dana prije putovanja     Minimalan broj putnika: 16

Ultra First Minute cijena vrijedo do 30.09.2021. ili do popunjenja kapaciteta po UFM cijeni.
First Minute cijena vrijedo do 05.11.2021. ili do popunjenja kapaciteta po FM cijeni.

Cijena aranžmana uključuje:
•    povratni zrakoplovni prijevoz u ekonomskom razredu na liniji kompanije Turkish Airlines: Zagreb – Istanbul – Mombasa – Istanbul – Zagreb – dozvoljena količina predane prtljage 20 kg po osobi + 1 komad ručne prtljage do 8 kg po osobi
•    smještaj u hotelu TRAVELLER'S BEACH 4* na osnovi 9 polupansiona (doručak i večera)
•    povratni transfer zračna luka – hotel – zračna luka u Mombasi
•    pratitelja putovanja na hrvatskom jeziku
•    organizaciju i pripremu putovanja.

Cijena ne uključuje:
•    zrakoplovne pristojbe u iznosu – 2.990 kn (podložne promjeni)
•    nadoplata za jednokrevetnu sobu: 990 kn
•    doplate za safarije (plaćanje na licu mjesta ili prilikom rezervacije putovanja)
•    trošak ishođenja VIZE ZA KENIJU – viza se dobiva u zračnoj luci u Mombasi – cijena 50 USD ili 40 EUR. U putovnici moraju biti slobodne minimum dvije prazne stranice
•    napojnice vodičima, vozačima i nosačima kofera
•    putno zdravstveno osiguranje, osiguranje od nezgode, osiguranje prtljage i osiguranje od otkaza putovanja (preporučamo)

Popust:
•    treća odrasla osoba u dvokrevetnoj sobi s pomoćnim ležajem – 450 kn popusta
Cijena fakultativnih izleta (plaćanje na licu mjesta):
•    razgled Mombase – 35 EUR (poludnevni)
•    otok Wasini – 120 EUR (cjelodnevni)
•    cijene safarija na upit
 

Napomena: iznos zrakoplovnih pristojbi podložan je promjenama i konačni iznos pristojbi potvrđuje se na dan izdavanja zrakoplovne karte. Redoslijed razgleda može biti promijenjen ovisno o izmjenama u redu letenja zrakoplova, radnim vremenima lokaliteta koji se posjećuju i vremenskim uvjetima. Vrijeme polaska zrakoplova može biti podložno promjeni. Kategorizacija hotela odgovara lokalnoj kategorizaciji.

Granične, vizne i zdravstvene formalnosti:
Za  državljane Republike Hrvatske  viza za Keniju je potrebna. Putovnica mora vrijediti minimalno 6 mjeseci nakon ulaska u Keniju te imati barem dvije prazne stranice za vizu. Putnici su dužni informirati se o propisima države u koju putuju, o vizama, deviznim, carinskim i zdravstvenim propisima te provjeriti valjanost putovnice. Molimo da se prije uplate aranžmana konzultirate sa svojim liječnikom o rizicima putovanja. Preporučujemo osiguranje od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju.

Prijava za putovanje vrijedi isključivo uz uplatu predujma. Po uplati predujma primit ćete račun koji je ujedno i ugovor o putovanju.
Minimalan broj putnika za putovanje je 16. Ukoliko se na putovanje ne prijavi dovoljan broj putnika najkasnije 7 dana prije početka paket aranžmana putnička agencija je dužna obavijestiti putnika o otkazu putovanja, te ima pravo izmjene cijene ukoliko dođe do promjene tečaja za više od 1,5% u odnosu na tečaj na dan izrade programa te ukoliko bi došlo do promjene cijene prijevoznika ili hotelijera.
Završno pismo šaljemo 7 dana prije početka putovanja.

Upute i opći uvjeti putovanja za turističke aranžmane sastavni su dio programa i ugovora o putovanju. Svojim potpisom na ugovoru o putovanju suglasni ste s navedenim uvjetima, stoga molimo cijenjene putnike da pozorno pročitaju uvjete. Polica osiguranja od odgovornosti broj: 078620055045 i Ugovor o osiguranju jamčevine za turističke paket aranžmane broj: 298625000069, uplaćeno kod Croatia osiguranja. Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija RH, http://www.mvp.hr . Kategorizacija hotela odgovara lokalnoj kategorizaciji. Organizator zadržava pravo promjene redoslijeda realizacije programa. Zagreb, srpanj 2021.

 

KENIJA - Korisne informacije

SLUŽBENI NAZIV: Republika Kenija, Republic of Kenya, Jamhuri ya Kenya (svahili)
Predsjednik: Uhuru Kenyatta
BROJ STANOVNIKA: oko 32 180 000 s prirodnim prirastom od 1,6%
GRANICE: 3.446 km ( Uganda 933 km, Etiopija 830 km, Tanzanija 769 km, Somalija 682 km, Sudan 232 km
GLAVNI GRAD: Nairobi s oko 2 750 000 stanovnika
VALUTA: kenijski šiling (KSh) = 100 centa 1 US$ = cca 86,39 KSA 1 € = 116,80 KSA (prema tečaju u rujnu 2014, tečaj može biti podložan promjeni)           
VREMENSKA RAZLIKA: +2 sata
SLUŽBENI JEZIK: engleski i svahili
KLIMA: od tropske uz obalu do suhe u unutrašnjosti, s kišnim razdobljem od veljače do svibnja i rujna do prosinca
VODA: koristite isključivo flaširanu vodu
DOKTOR: Ako trebate lječničku pomoć kontaktirajte pratitelja grupe ili recepciju hotela. Nemojte zaboraviti svoju zdravstvenu policu osiguranja.
FOTO I FILMSKI MATERIJAL: Možete kupiti foto i filmski materijal na licu mjesta, ali Vam savjetujemo, da ga ponesete sa sobom.
EL. NAPON: 240 V
DIPLOMATSKO PREDSTAVNIŠTVO za hrvatske putnike nadležno je:
Veleposlanstvo u Južnoafričkoj Republici
kontakt: 1160 Church Street, 0083 Colbyn Pretoria, P.O. Box 11335,
0028 Hatfield, Republic of South Africa, tel; 0027 12 342 1206, fax 0027 12 342 1819
mail: [email protected]
Uredovno vrijeme Konzularnog odjela Veleposlanstva (za stranke): ponedjeljak-petak od
09:00 do 12:00 sati

 

 

ID: BP
Trenutno nema dostupnih ponuda

Pronađite svoju destinaciju