Kapadokija i Mala Azija 9 dana

Dodaj u favorite
Registrirajte se kako bi primali nove ponude.
Više o tome pročitajte ovdje

KAPADOKIJA I MALA AZIJA - 9 dana/8 noćenja

ANKARA – AVANOS – KAPADOKIJA: GOREME, ZELVE I DOLINA PASABAGLARI, PODZEMNI GRAD KAYMAKLI – KONYA – PAMUKKALE – EFEZ – KUSADASI – TROJA – CANAKKALE – ISTANBUL

 

GRUPNI POLAZAK: 1.-9.5.2019.


1. dan: ZAGREB – ISTANBUL – ANKARA
Sastanak putnika s voditeljem putovanja u zračnoj luci Zagreb kod šaltera informacija dva sata prije polaska zrakoplova. Podjela putne dokumentacije i polijetanje zrakoplova prema Istanbulu na liniji TK1054 u 9:15 sati. Dolazak u Istanbul u 12:30 sati po lokalnom vremenu. Po dolasku sastanak s lokalnim vodičem te polazak autobusom prema Ankari. Po dolasku u Ankaru smještaj u hotel 4*. Večera i noćenje.

2. dan: ANKARA – AVANOS - KAPADOKIJA
Nakon doručka panoramski razgled grada, uključujući vidikovac (ankarska tvrđava), citadelu i muzej Anatolskih civilizacija. Nastavak puta prema gradu Avanos, uz slano jezero Tuz koje je ujedno najbogatija solana u državi, gdje se proizvodi 60% ukupne proizvodnje soli u Turskoj. Po dolasku u Kapadokiju slijedi smještaj, večera i noćenje u hotelu 4*.

3. dan: KAPADOKIJA
U ranim jutarnjim satima, prije izlaska sunca, mogućnost odlaska na let balonom iznad ove fascinantne pokrajine (uz doplatu). Let balonom je jedinstveni doživljaj, uzbudljiv i romantičan, najbolji način da se doživi veličanstvena panorama ovog čarobnog dijela svijeta. Povratak u hotel. Nakon doručka odlazak na cjelodnevni razgled pokrajine Kapadokije. Snažne su erupcije vulkana Erdžijasa prije 3 milijuna godina formirale jedan od najspektakularnijih pejzaža na svijetu. Obilazak muzeja Goreme. Cijeli grad je smješten u stijenama, nastao u vrijeme ranog kršćanstva kada je ono bilo zabranjeno, a kršćani proganjani. Slijedi razgled ruševina tipičnog grada ove pokrajine, Zelve i doline Pasabaglari. Povratak u hotel i večera. U večernjim satima mogućnost odlaska na poznati „Ples derviša“ (uz doplatu). Noćenje.

4. dan: KAPADOKIJA – KONYA
Nakon doručka odlazak u obližnji podzemni grad Kaymakli, najširi grad u Kapadokiji ispod zemlje iz doba ranog kršćanstva. Nastavak putovanja preko Sultanhan kervansaraja u Konyi, gradu smještenom na središnjoj zaravni u Anatoliji. Konya je glavni grad istoimene Pokrajine Konye, po površini najveće provincije u Turskoj. Panoramski razgled i posjet muzeju Mevlana. Prijava i smještaj u hotel 4*. Večera i noćenje.

5. dan: KONYA – PAMUKKALE   
Nakon doručka odlazak prema Pamukkale, tzv. pamučna tvrđava, čudesnom platou boje bijelog pamuka koji su stvorile naslage vode bogate kalcijem. Nakon toga slijedi obilazak jednog od najpoznatijih antičkih nalazišta u Turskoj - Hierapolisa gdje su ostaci crkve i grob apostola sv. Filipa, amfiteatar, groblje sa sarkofazima te obilazak samih Pamukkala, bijelih slapova gdje izvire topla, ljekovita voda. Večera i noćenje u hotelu 4*.

6. dan: PAMUKKALE – EFEZ – KUSADASI
Nakon doručka nastavljamo prema Efezu. Po dolasku, obilazak Efeza - antičke metropole, ostataka velikog kazališta, Odeona, biblioteke, rimske kupelji, agore te ostataka jednog od sedam čuda starog vijeka – Artemidinog hrama i bazilike apostola Sv. Ivana. Posjet kući Sv. Marije, nastavak putovanja prema Kusadasiju. Večera i noćenje u hotelu 4*.

7. dan: KUSADASI – CANAKKALE
Doručak. Vožnja do Izmira, mediteranskog grada i luke, panoramski razgled, zatim vožnja do antičke metropole Male Azije - grada Pergama, obilazak Akropole i Asklepiona. Dolazak u antički grad Troju, središte pokrajine Trojade. Grad poznat po Homerovom spjevu o Trojanskom ratu, kralju Prijamu, Hektoru, Parisu i lijepoj Heleni, po predaji osnovao je Dardanov unuk Tros. Večera i noćenje u hotelu 4* u Canakkale.

8. dan: CANAKKALE  - ISTANBUL
Doručak i vožnja prema Istanbulu. Po dolasku smještaj u hotel, slobodno poslijepodne za šetnju gradom, shopping na bazaru i odmor. Navečer folklorna večer uz trbušne plesačice i večeru (uz doplatu). Noćenje.

9. dan: ISTANBUL - ZAGREB
Doručak. Odlazak u razgled Istanbula; Posjet Aja Sofiji najpoznatijoj građevini Istanbula sagrađenoj u doba cara Justinijana koja je prvotno bila najveća crkva u Bizantskom carstvu, a naknadno pretvorena u džamiju te je danas jedno od najvećih graditeljskih dostignuća, zatim posjet Topkapi palači – bivšoj Sultanovoj palači.
Transfer u zračnu luku, po dolasku prijava na let i polijetanje zrakoplova prema Zagrebu u 19:00 sati na liniji TK 1055 (Turkish Airlines). Dolazak u Zagreb u 19:05 sati.

 

Cijena paket-aranžmana po osobi u dvokrevetnoj sobi: 7.840 kn


Doplata za jednokrevetnu sobu: 1.490 kn

Zrakoplovne pristojbe (950 kn) uključene su u cijenu paket-aranžmana.

Ostale doplate: Ples derviša u Konyi: 35 eur, let balonom u Kapadokiji: 170 eur, folklorna večer 40 eur.
Plaćanje na licu mjesta, cijene su informativne.

FIRST MINUTE POPUST NA OSNOVNU CIJENU 5% ZA REZERVACIJE DO 60 DANA PRIJE POLASKA!

MINIMUM PRIJAVLJENIH PUTNIKA: 15

CIJENA PAKET-ARANŽMANA UKLJUČUJE: Prijevoz zrakoplovom Zagreb – Istanbul - Zagreb, zrakoplovne pristojbe, smještaj u hotelima 4* u dvokrevetnim standard sobama: 1 noćenje u Ankari, 2 noćenja u Kapadokiji, 1 noćenje u Konyi, 1 noćenje u Pamukkale, 1 noćenje u Kusadasiju, 1 noćenje u Canakkaleu i 1 noćenje u Istanbulu), uslugu polupansiona, autobus za vrijeme cijele ture, uslugu voditelja putovanja i lokalnog vodiča, organizaciju i pripremu putovanja te ulaznice za sve što se posjećuje prema programu putovanja: muzej Anatolskih civilizacija, muzej Goreme, Zelve i dolina Pasabaglari, podzemni grad Kaymaklı, Sultanhan, muzej Mevlana, Hierapolis, Efez, kuća Sv. Marije, Akropola i Asklepion u Pergamu, Troja, Topkapi palača i Aja Sophia u Istanbulu.

CIJENA PAKET-ARANŽMANA NE UKLJUČUJE: ulaznice za objekte i sadržaje koji nisu navedeni u programu (folklorna večer, ples derviša, vožnja balonom u Kapadokiji), napojnice vozaču i lokalnom vodiču (preporuka ca. 30 eur po osobi), putno osiguranje i osiguranje od otkaza putovanja (preporučujemo).
     
Hrvatski državljani koji putuju u Republiku Tursku trebaju imati vizu.
Putnici za elektronsku vizu mogu aplicirati putem internetske stranice www.evisa.gov.tr
Cijena online vize je 20,70 USD - Multiple Entry Visa koja vrijedi 180 dana, a unutar tog perioda dozvoljen je boravak u Republici Turskoj najviše 90 dana. Putovnica treba važiti najmanje 6 mjeseci od dana ulaska u zemlju. Atlas naplaćuje 150 kn, što uključuje vizu i uslugu apliciranja u ime i za račun putnika, ukoliko na vrijeme dostavite ispunjen formular na prodajno mjesto, a viza će putnicima biti uručena u Zračnoj luci Zagreb na dan putovanja od strane pratitelja putovanja.  Putovnica treba važiti najmanje 6 mjeseci od dana ulaska u zemlju. Potrebno je popuniti formular koji možete dobiti na prodajnom mjestu.

Napomene:
•    Hoteli se nalaze u navedenim gradovima ili u okolici gradova.
•    Zrakoplovne pristojbe podložne su promjenama i iznos pristojbe potvrđuje se na dan izdavanja zrakoplovne karte.
•    Promjena imena putnika nije moguća bez odobrenja zrakoplovne kompanije uz naknadu koja se propisuje. Organizator zadržava pravo promjene letova.
•    Organizator može promijeniti redoslijed obilaska, ali se obvezuje da će program izvršiti u cjelosti. Sadržaj razgleda ostaje kako je objavljen bez obzira na redoslijed.
•    Kategorizacija hotela odgovara službenoj kategorizaciji zemalja u koje se putuje i može biti različita od europskih standarda.
•    Molimo da se o sigurnosti putovanja informirate u Ministarstvu vanjskih poslova ili na web stranici: www.mvep.hr
Važno: Putovnica mora biti važeća minimalno 6 mjeseci od ulaska u zemlju.    

 

ID: A
01.05.2019. - 09.05.2019.
cijena od 7840.00 HRK
Više o tome pročitajte ovdje
cijena od 7840.00 HRK