Kapadokija 8 dana

Dodaj u favorite
Registrirajte se kako bi primali akcijske cijene za odabranu ponudu.
Više o korištenju osobnih podataka pročitajte ovdje

TURSKA - PUTOVANJE KAPADOKIJA I ISTANBUL 2022.

 

KAPADOKIJA - PAMUKKALE PERGAM - BURSA - ISTANBUL

 

TERMIN PUTOVANJA: 17.-24.09.2022. - garantirani polazak

 

Program putovanja:

1.dan: ZAGREB – ISTANBUL-KAYSERI
Sastanak s predstavnikom agencije u zračnoj luci Franjo Tuđman Pleso.Podjela putnih dokumenata i prijava na let za Istanbul na liniji TK 1054 u 09h10. Slijetanje u 12h25. Sastanak sa vašim vodičem. Nastavak leta za Kayseri u 16h10.Po slijetanju  u 17h40 prijevoz do hotela. Smještaj, večera, noćenje.

2.dan : KAPADOKIJA
Doručak. Cjelodnevni obilazak KAPADOKIJE gdje su snažne erupcije vulkana Erdžijasa prije 3 mil. god. formirale jedan među najizuzetnijim pejzažima na svijetu. Obilazak tvrđave UCHISAR;lokacije GOREME- cijeli grad smješten u stijenama, nastao u vrijeme ranog kršćanstva, kada je ono bilo zabranjeno, a kršćani proganjani. U šupljinama oko grada nalaze se podzemna naselja iz 4. stoljeća, ali i crkve i samostani iz bizantskog doba. Neke od njih imaju dobro očuvane freske iz razdoblja od 7. do 14. stoljeća. Posjetit ćete i muzej na otvorenom ZELVE , mjesto u kojem se nekada nalazila jedna od najvećih zajednica u Kapadokiji. U ovom nevjerojatnom špiljskom gradu možete prošetati povijesnim stanovima, crkvama i vjerskim odajama, kao i gradskim trgom Slijedi obilazak tipičnog grada ove pokrajine,URGUPA. Smještaj u hotel, večera i noćenje.

3.dan : KAPADOKIJA – KONYA
Poslije doručka vožnja u obližnji podzemni grad DERINKUYU ukopan čak 7 katova pod zemljom iz doba ranog kršćanstva. Slijedi posjet jednom od najbolje sačuvanih karavansaraja : Sultanhan. Po dolasku u Konyu obilazimo muzej Mevlana. Tu je grobnica velikog pjesnika i filozofa Celadina Rumija Mevlana – osnivača derviškog reda koji je živio u 13.stoljeću.”Više puteva vodi do Boga” govorio je Rumi, “izabrao sam put plesa i glazbe”... Obilazak džamije Aladdin te  smještaj u hotel,večera , noćenje .

4. dan : KONYA - PAMUKKALE
Nakon doručka odjava iz Konye te vožnja za Pamukkale ("Pamučna tvrđava"), čudesan plato boje bijelog pamuka koji su stvorile naslage vode bogate kalcijem. Nakon toga slijedi obilazak  jednog od najpoznatijih antičkih nalazišta u Turskoj - Hierapolisa gdje su ostaci crkve i grob apostola sv. Filipa, amfiteatar, groblje sa sarkofazima te obilazak samih Pamukkala, "Crvenih slapova", gdje izvire topla, ljekovita voda. Ovisno o vremenskim prilikama predviđa se i kupanje u termalnim bazenima. Prijava u hotel, večera i noćenje .

5.dan: PAMUKKALE - EFES  – IZMIR
Nakon doručka nastavak ture prema Efezu uz zaustavljanje kod kuće Djevice Marije u kojoj je navodno provela zadnje godine života u tajnosti. Po dolasku obilazak Efeza - antičke metropole, ostataka velikog kazališta, Odeona, biblioteke, rimske kupelji, Agore te ostataka jednog od sedam čuda starog vijeka — Artemidinog hrama i bazilike apostola Sv. Ivana te brdo uznesenja. Nastavak putovanja prema Izmiru.  Večera i noćenje.

6. dan : IZMIR - BURSA
Poslije doručka vožnja do Bergame.Tu ćemo posjetiti nekadašnji Pergamon, antičku metropolu Male Azije, u kojem se nalazila jedna od sedam crkava spomenutih u Svetom Pismu. Obilazak Pergamonske akropole u kojoj se nekad nalazila biblioteka sa više od 200.000 pergamenata, Zeusov oltar. Posjeta Asklepionu, čuvenom lječilišnom centru iz rimskog doba .Vožnja prema Bursi,gradu koji zauzima posebno mjesto u srcu Turaka jer je jedno vrijeme bio prijestolnica velikog Osmanlijskog carstva .Posjeta Velike džamije (Ulu Cami) i veliki centar svile Koza Han.Večera , noćenje.

7. dan: BURSA - ISTANBUL
Voznja prema İstanbulu.Po dolasku  oko 11.00 sati obilazak Ajasofije, Topkapı palače, Plave džamije i Kapali čaršije. Večera,noćenje.

8. dan : ISTANBUL - ZAGREB
Doručak. Fakultativno krstarenje brodom po Bosporu sa ručkom u nekom do brojnih restorana. Prijevoz u  zračnu luku. Prijava za let TK 1055 u 18h15.Dolazak  u Zagreb u 19h20.

Cijena aranžmana:
minimum 20 putnika  6.590,00 kn / €874,70
minimum 15 putnika  6.850,00 kn / €909,21
minimum 10 putnika  7.190,00 kn / €954,34

Doplata za 1/1 sobu : 1.350,00 kn / €179,19

 

Cijena uključuje: prijevoz zrakoplovom na relaciji Zagreb-Istanbul-Zagreb, smještaj u hotelima 4**** (lokalna kategorizacija) na bazi polupansiona tijekom čitavog putovanja, razglede, ulaznice i licenciranog lokalnog vodiča na hrvatskom.
Ulaznice : Göreme Open Air Museum, Uçhisar, Paşabağları-Zelve, Derinkuyu, Sultanhan,Mevlana muzej, Pamukkale Hierapolis, Efes, Bazilika Sv. İvan, Kuća Bogorodice Marije, Bergama Akropola, Bergama Asklepion, Topkapi Palača.

Cijena ne uključuje: zrakoplovne pristojbe (cca 1.490,00 kn / €197,78 – točan iznos na dan pisanja karte ), napojnice (cca 30 eur-plaćaju se na licu mjesta)

Cijena je rađena na bazi tečaja od 04.01.2022.U  slučaju promjene tečaja za više od 1,5% agencija zadržava pravo izmjene cijene, kao i pravo na otkaz putovanja u slučaju nedovoljno prijavljenih putnika.
Agencija zadržava pravo eventualne promjene redoslijeda obilaska tijekom ture.

Granične, vizne i zdravstvene formalnosti:

  • Za putovanje hrvatskih državljana u Tursku potrebna je valjana putovnica koja mora važiti još najmanje 6 mjeseci od datuma ulaska u Tursku. Hrvatski državljani koji putuju u Republiku Tursku ne trebaju vizu za boravak do 90 dana.
  • Sve osobe koje putuju u Tursku moraju imati valjano putno-zdravstveno osiguranje koje pokriva razdoblje boravka u Turskoj. Od 15. ožujka 2021. uvedena je i obveza popunjavanja putnog obrasca „Traveler Entry Form“ (dostupan na poveznici http://register.health.gov.tr) kojeg je potrebno ispuniti u roku od 72 sati prije ulaska u zemlju (ne odnosi se na putnike u tranzitu) i na osnovu tih informacija bit će Vam određen tzv. HES kod („Hayat Eve Sigar“) koji je potreban za ulazak u sve ugostiteljske, uslužne objekte i trgovačke centre.

Trenutno važeći covid propisi za ulazak u Tursku :
potvrda o cijepljenju protiv COVID-19 obavljeno prije više od 14 dana od dana prelaska državne granice ili  liječnička potvrda o preboljenoj bolesti unatrag 6 mjeseci
ili negativni nalaz PRC test ne stariji od 72 sata ili brzi antigenski test ne stariji od 48 sati

 

Dodatne informacije:

  • NOVAC: Nova turska lira. Kreditne kartice Master card i Visa se prihvaćaju  u svim trgovinama i ugostiteljskim objektima. American express i Diners rjeđe.
  • HRANA: turska kuhinja je poznata po raznolikosti. Podjednako su zastupljena jela od ribe i morskih plodova kao i mesna jela.Obilje povrća spravljeno na najrazličitije načine obogaćuje ovu mediteransko-orijentalnu kuhinju.
  • PIĆE: Turci osim kave podjednako konzumiraju i čaj koji će vam često biti ponuđen u trgovini i sl. Kao sekularna država, nema zakonskih ograničenja u konzumiranju alkohola.
  • PODSJETNIK: prilikom ulaska u muslimanske vjerske objekte, turisti se trebaju držati običaja vezanih za odjeću i obuću.

Za ovaj program vrijede « OPĆI UVJETI PUTOVANJA» putničke agencije. Putnici na ovom putovanju osigurani su od posljedica stečaja organizatora putovanja.

ID: 2015ITC
Trenutno nema dostupnih ponuda

Pronađite svoju destinaciju

Austrija

Beč

1

Engleska

Francuska

Pariz

1

Grčka

Atena

4

Italija

Rim

2

Mađarska

Nizozemska

Portugal

Slovačka

Turska

Španjolska