Kapadokija 4 dana avionom 2024

Dodaj u favorite
Registrirajte se kako bi primali akcijske cijene za odabranu ponudu.
Više o korištenju osobnih podataka pročitajte ovdje

Putovanje u Kapadokiju 4 dana avionom 2024.

 

Datum putovanja: 16.-19.5., 26.-29.6.2024. - Garantirani polasci!

Predviđeni hotel: Signature Garden Avanos 5* ili sl.


Program putovanja:

1. dan: ZAGREB – ISTANBUL - KAPADOKIJA
Sastanak putnika u Zračnoj luci Franjo Tuđman, kod šaltera informacija u 7:00 sati. Podjela putne dokumentacije, prijava na let i polijetanje zrakoplova Turkish Airlines prema Istanbul u 8:50 sati na liniji TK1054. Slijetanje u Istanbul u 12:00 sati. Nastavak leta za Kapadokiju u 13:35 sati na liniji TK2004, s dolaskom u grad Nevsehir u 14:50 sati. Transfer autobusom do hotela. Smještaj u hotel i slobodno vrijeme za odmor. Večera u hotelu. Noćenje. 

2. dan: KAPADOKIJA – CRVENA TURA, fakultativni izlet
Doručak. Odlazak na cjelodnevni izlet autobusom u zapadnu Kapadokiju (doplata na licu mjesta)), gdje su snažne erupcije vulkana Erdžijasa prije 3 milijuna godina formirale jedan od najspektakularnijih pejzaža na svijetu. Tura započinje posjetom mjestu Uchisar, najvišoj točki Kapadokije na 1.270 mnm, gdje se nalazi i istoimeni dvorac s prekrasnim pogledom na dolinu. Slijedi posjet Muzeju na otvorenom Goreme, koji se smjestio u krajoliku neobičnih vulkanskih stijena oblikovanih erozijom u čijim su špiljama otkrivena podzemna naselja iz 4. stoljeća. U mnogim od ovih stijena nalaze se prekrasne bizantske freske sa scenama iz Starog i Novog zavjeta. Vožnja do Zelve – muzeja arhitekture na otvorenom, gdje se nalazi jedna od najvećih zajednica gradova isklesanih u pećini. Slijedi posjet Dolini mašte, prekrasnoj dolini punoj jedinstvenih stijena od kojih mnoge podsjećaju na oblike životinja. Tura završava u gradiću Avanosu smještenom na obali rijeke Kizilirmak, najduže rijeka u Turskoj, koja snabdijeva ovaj kraj glinom, te je on stoga poznat po lončarstvu. Posjet radionici za ručnu izradu keramike i tepiha. Povrataka u hotel. Večera u hotelu. Noćenje.

3. dan: KAPADOKIJA – ZELENA TURA, fakultativni izlet
Doručak. Odlazak na cjelodnevni izlet autobusom u južnu Kapadokiju (doplata na licu mjesta). Posjeta podzemnom gradu Derinkuyu, najvećem i najdubljem podzemnom gradu u Kapadokiji, s ukupno 7 katova ispod nivoa zemlje, u kojem je moglo boraviti 20.000 ljudi. Slijedi posjet kanjonu Ihlara, kanjonu dubine oko 100 metara, a stvorila ga je rijeka Melendiz prije više tisuća godina. Lagana šetnja kanjonom u kojem se nalazi mnoštvo pećinskih crkava ukrašenih freskama. Tura se nastavlja posjetom manastiru Selime, potpuno uklesanom u stijenu, koji je ujedno i najveća vjerska građevina u Kapadokiji s crkvom veličine katedrale. Nastavljamo razgled posjetom Dolini golubova s mnoštvom golubinjaka uklesanih u vilinske dimnjake. Izlet završava posjetom radionici nakita od srebra, bakra i dragog kamenja. Povratak u hotel. Večera u hotelu. Noćenje

4. dan: KAPADOKIJA - ISTANBUL
U ranim jutarnjim satima predlažemo odlazak na spektakularni let balonom iznad prekrasnih krajolika Kapadokije. Povratak u hotel. Doručak i odjava iz hotela. Transfer autobusom do Zračne luke Kayseri i let zrakoplovom za Istanbul u 15:05 sati. Dolazak u Istanbul u 16:40 sati. Nastavak leta za Zagreb u 18:35 sati na liniji TK1055. Dolazak u Zračnu luku Franjo Tuđman predviđen je u 19:40 sati.

FIRST MINUTE CIJENA vrijedi za uplate do 60 dana prije putovanja ili do popunjena kapaciteta.

Pristojbe zračnih luka uključene u cijenu aranžmana!

 

Datum putovanja

First minute cijena

Redovna cijena

16.-19.5.2024.

€870

€920

26.-29.6.2024.

€840

€890


Doplata za jednokrevetnu sobu: €150

Popust za treći (pomoćni) ležaj

 • 10% popusta za dijete do 12 godina na pomoćnom ležaju u sobi s dvije odrasle osobe
 • odrasla osoba bez popusta na pomoćnom ležaju

CIJENA ARANŽMANA UKLJUČUJE: 
•    prijevoz zrakoplovom Turkish Airlines na relaciji Zagreb - Istanbul - Kapadokija – Istanbul – Zagreb
•    pristojbe zračnih luka
•    pratitelja putovanja iz Zagreba
•    smještaj u hotelu special S class ili 5* u dvokrevetnim sobama na osnovi 3 polupansiona
•    transfere autobusom od zračne luke u Kapadokiji do hotela i natrag
•    jamčevno osiguranje i troškove organizacije.

CIJENA ARANŽMANA NE UKLJUČUJE: fakultativne izlete, ulaznice za kulturno povijesne spomenike i muzeje koji nisu uključeni u cijenu aranžmana,  karte za javni gradski prijevoz, troškove osobnih narudžbi, putno osiguranje.

PRTLJAGA uključena u cijenu: 
•    1 komad predane prtljage do 23 kg
•    1 komad kabinske prtljage do 8 kg težine, dimenzija 55x40x23 cm
•    1 manji komad osobne prtljage (npr. 1 ženska ručnu torbu ili 1 torba za laptop ili 1 torba za spise), dimenzija 40x30x15 cm

Vremenska razlika: +1 sat (Zagreb 12:00 h – Istanbul 13:00 h) 

Fakultativna ponuda (plaćanje na licu mjesta, prijava u agenciji kod rezervacije):

 • Crvena tura €60 - prijevoz autobusom, ulaznice za lokalitete, razgled u pratnji lokalnog vodiča na engleskom jeziku i našeg pratitelja
 • Zelena tura €60 - prijevoz autobusom, ulaznice za lokalitete, razgledi u pratnji lokalnog vodiča na engleskom jeziku i našeg pratitelja
 • ručak na Crvenoj turi €20
 • ručak na Zelenoj turi €20
 • let balonom – na upit

GRANIČNE I ZDRAVSTVENE FORMALNOSTI:

 • Za putovanje hrvatskih državljana u Tursku potrebna je valjana putovnica koja mora važiti još najmanje 6 mjeseci od datuma ulaska u Tursku.
 • Sve osobe koje putuju u Tursku moraju imati valjano putno-zdravstveno osiguranje koje pokriva razdoblje boravka u Turskoj.

NAPOMENA:

 • Kategorizacija hotela odgovara službenoj turskoj kategorizaciji. Organizator može promijeniti redoslijed obilaska tijekom razgleda grada u Istanbulu, ovisno o redu letenja, radnom vremenu muzeja ili državnim praznicima. Sadržaj razgleda ostaje kako je objavljen bez obzira na redoslijed obilaska tijekom razgleda. Vremena polazaka zrakoplova u programu navedena su prema redu letenja Turkish Airlines i podložna su promjeni. Zrakoplovne pristojbe podložne su promjenama i konačni iznos pristojbi potvrđuje se na dan izdavanja zrakoplovne karte. Organizator nije odgovoran za eventualno naknadno povećanje cijena ulaznica i fakultativnih izleta navedenih u programu, koje su formirane na dan izrade programa. Zadržavamo pravo promjene imena hotela uslijed overbookinga, nepredviđenih okolnosti ili više sile. 

Preporučujemo  putno osiguranje jedne od osiguravajućih kuća. Agencija ima zaključenu Policu osiguranja od odgovornosti organizatora kod Adriatic osiguranja, broj police OV0682928167 i jamčevno osiguranje kod Adriatic osiguranja,  broj police OV0682928166. Organizator zadržava pravo promjene rasporeda sadržaja programa u slučaju više sile. Ostali uvjeti prema OPĆIM UVJETIMA INTEGRALA ZAGREB d.o.o. Zagreb, 12.01.2024.

Opće informacije:

 • SLUŽBENO IME: Republika Turska
 • DRŽAVNO UREĐENJE: parlamentarna republika
 • GLAVNI GRAD: Ankara, oko 5.445 milijuna stanovnika (2017 god.)
 • MEĐUNARODNA ZRAČNA LUKA: Istanbul Atatürk Airport
 • PROSJEČNO TRAJANJE LETA: oko 2 h direktne linije
 • JEZIK: turski (službeni)
 • RELIGIJA: muslimani 97%, kršćani 0.2%, neriligiozni 1.8% (2017)
 • VREMENSKA RAZLIKA: Turkey Time (Hrvatska 12:00 = Turska(Ankara) 14:00)
 • NOVAC: TRY (turska lira); 1 TRY = 100 kuruş
 • BROJ STANOVNIKA: oko 79.81 milijuna (po popisu stanovništva iz 2017. god)
 • POVRŠINA: 783.562 km²
 • GEOGRAFSKI POLOŽAJ: Republika Turska je euroazijska država smještena u jugoistočnoj Europi i
 • jugozapadnom dijelu Azije. Turska graniči na istoku s Gruzijom, Armenijom, Azerbajdžanom i Iranom, na
 • jugu s Irakom i Sirijom, te na zapadu s Grčkom, Bugarskom
 • KLIMA: Klima je u primorju sredozemna, u unutrašnjosti kontinentalna. Znatne regionalne razlike
 • prosječnih mjesečnih temperatura i godišnjih količina oborina uvjetuje u prvom redu udaljenost od mora i visina. Najviše oborina primaju sjeverne padine istočnoga dijela Pontskoga gorja (do 3000 mm). Na Anatolskom ravnjaku, koji je gorjem odijeljen od susjednih mora, godišnja količina oborina ne prelazi 400 mm; u vlažnijem primorju ona iznosi oko 700 mm. Na zapadu, gdje nema planinske barijere,
 • sredozemna klima prodire dublje u unutrašnjost. Na Anatolskom ravnjaku prosječna je temperatura u
 • siječnju 0 °C do –5 °C, a u srpnju 16 °C do 22 °C.

ELEKTRIČNI NAPON: 220 V

 

ZDRAVSTVO: Cijepljenje nije obvezno. Preporučamo da se prije putovanja detaljnije informirate na web
stranicama Svjetske zdravstvene organizacije (WHO, www.who.int) kao i da prikupite obavijesti o
mogućnosti cijepljenja prije odlaska u inozemstvo (HZJZ, http://www.hzjz.hr/). Preporučamo također da na putovanje uzmete priručnu ljekarnu, koja sadrži lijekove koje redovito koristite, kao i lijekove za uobičajene probleme koji se javljaju na putovanjima.

TELEFONIRANJE: Pozivni broj zemlje je 00 90. Mobilne telefonske veze su dobre u urbanim mjestima, no
kvaliteta drastično opada u ruralnim područjima. Molimo da za detalje kontaktirate vašeg mobilnog
operatera.
KREDITNE KARTICE: Kreditne i debitne kartice (Visa, MasterCard i Maestro, AmEx osjetno manje) mogu
se koristiti u većini trgovina, restorani i hotela u Turskoj , dok mali obrti posluju isključivo s gotovinom, pa je vrijedno nositi gotovinu za manje transakcije u kafićima i cjenkanje na tržnicama, ili ako putujete u neka od vanjskih ili ruralnih područja

NAPOJNICE: uobičajeno je ostaviti do 10% ukupnog iznosa.

SIGURNOST PUTOVANJA: Molimo Vas da se o sigurnosti putovanja u pojedine zemlje informirate u Ministarstvu vanjskih i europskih poslova, ili na njihovoj web stranici: www.mvep.hr.

Preporučujemo:
ODJEĆA: savjetujemo udobnu pamučnu odjeću,odjeću za plažu i vjetrovke za toplije razdoblje, te topliju slojevitu odjeću i pokrive za zimski period. Ponesite i zaštitu protiv sunca, vjetra i padalina, bez obzira na period godine u kojem putujete. Također preporučamo primjerenu garderobu za razglede vjerskih objekata (pokrivena ramena i duge hlače)

HRANA I PIĆE: Turska kuhinja je u velikoj mjeri baština otomanske kuhinje, koja se može opisati kao fuzija kuhinja središnje Azije, Bliskog istoka, Istočne Europe i Balkana. Osmanlije su spojile razne kulinarske tradicije svoga carstva s utjecajima levantinske kuhinje, zajedno s tradicionalnim turskim elementima iz središnje Azije (poput jogurta i mantija), stvarajući širok spektar specijaliteta - mnogi s jakim regionalnim utiscima. Turska kuhinja razlikuje se u cijeloj zemlji. Primjerice, u Istanbulu, Bursi, Izmiru i ostatku male Azije sadrži mnoge elemente otomanske kuhinje, uz laganiju uporabu začina, te preferencije za rižu, variva (türlü) patlidžane, punjene dolme i ribe. Kuhinja crnomorske regije u velikoj mjeri koristi ribe, osobito crnomorski inćun (hamsi) i uključuje jela od kukuruza. Kuhinja jugoistoka poznata je po svojoj raznolikosti kebaba, kukurznih jela i slastica na bazi tijesta kao što su baklava, şöbiyet, kadayıf i künefe. U zapadnim dijelovima Turske, gdje maslinovo drveće raste u izobilju, maslinovo ulje je glavna vrsta ulja za kuhanje. Kuhinje Egejske, Mramorne i Mediteranske regije bogate su povrćem, začinskim biljem i ribom. Središnja Anatolija ima mnoge poznate specijalitete, kao što su keşkek, mantı i gözleme. Najpoznatiji specijaliteti su tradicionalni burek, kebab, kofte, odnosno ćufte, Yogurt Corbasi – juha od jogurta sa raznim začinima, pilaf – vrsta rižota, manti – tijesto punjeno mesom kuhanom na pari, dolme – povrće punjeno mesom ili smjesom riže i začina, te baklava – kolač od orašastih plodova tipa oraha, badema, lješnjaka i pistacija.

KUPOVINA: popularni suveniri: tepisi, pokrovi i odjeća sa bazara, slatkiši, čajevi, kava, nargile, nakit, keramika, brončano posuđe, začini. Radno vrijeme za službene ustanove, banke i privatna poduzeća općenito je od 8.30 i 18.00 sati. Pauza za ručak je između podneva i 13:30 sati. Trgovine, restorani i tržnice često imaju različita radna vremena. Veliki trgovački centri ostaju otvoreni do 21.00 ili 22.00 sata, ovisno o sezoni. U istanbulskoj četvrti Şişli, Beyoğlu i Etiler nalaze se barovi, noćni klubovi i restorani koji su otvoreni 24 sata dnevno.
SEF: Molimo da spremite novac, dokumente i druge vrijednosti u hotelskom ili sobnom sefu, organizator putovanja niti hotel ne preuzima odgovornost za ukradene stvari.

 

 

ID: Integral
Trenutno nema dostupnih ponuda

Pronađite svoju destinaciju

Engleska

Grčka

Atena

2

Italija

Rim

2

Portugal

Turska

Španjolska