Jordan i Izrael 8 dana - Svibanj 2023.

Dodaj u favorite
Registrirajte se kako bi primali akcijske cijene za odabranu ponudu.
Više o korištenju osobnih podataka pročitajte ovdje

PUTOVANJE JORDAN I IZRAEL - svibanj 2023.


Putovanje Jordanom, Izraelom i Palestinskom samoupravom 8 dana zrakoplovom iz Zagreba 2023.

 

AMAN – WADI RUM – PETRA – MRTVO MORE – JERASH – NAZARET -  GALILEJSKO JEZERO – JERIHON – BETLEHEM – JERUSALEM – TEL AVIV


Termin putovanja: 01.05. 2023. – 08.05.2023. - garantirani polazak

 

Provedite nezaboravne trenutke na putovanju magičnim svijetom Levanta i posjetite prirodne, povijesne i arheološke lokalitete, jedinstvene za naš planet. Putovanje kroz mjesta drevnih i mističnih civilizacija koje su nam u naslijeđe ostavile zadivljujuća arhitektonska čuda i krajolicima jedinstvenih prirodnih fenomena. Na putovanju Jordanom vidjet ćete najveću znamenitost Bliskog Istoka - Petru, legendarni izgubljeni grad isklesan u crvenim stijenama te Jerash, ostake jednog od najbolje sačuvanih rimskih gradova koji je stoljećima bio zakopan pod debelim slojem pijeska, a tu je i čuvena mistična pustinja Wadi Rum i slano jezero Mrtvo more. Ono što Izrael čini tako posebnim prije svega je iznimno bogato povijesno i religijsko nasljeđe. Taj mali kutak svijeta kolijevka je triju monoteističkih religija; judaizma, kršćanstva i islama. Uz najsvetije kršćanske crkve i samostane, tijekom putovanja vidjet ćete i arheološke lokalitete, neke od najstarijih stalno naseljenih gradove svijeta  te upoznati autentični način života palestinske zajednice i moderne izraelske gradove. 

 

Program putovanja:

1. dan   ZAGREB – ISTANBUL – AMAN   
Sastanak  putnika u 17,30 sati kod šaltera središnjih informacija. Preuzimanje putnih dokumenta i osnovnih informacija od strane pratitelja grupe te prijava na let  TK 1056 u 20,00. Dolazak u Istanbul u 00.10  po lokalnom vremenu i nastavak leta na liniji TK 814 za Amman u 02,20. 

2. dan  AMAN - WADI RUM    
Dolazak u Aman u 04,40 . Nakon ishođenja vize te carinskih formalnosti slijedi vožnja do Wadi Ruma, najveće pustinje u Jordanu čiji specifični oblik granitnih stijena i jedinstveni crveni pijesak godinama oduševljava turiste. Po dolasku doručak, smještaj u kvalitetnom beduinskom kampu  i odmor. Wadi Rum je proglašen zaštićenim područjem 1998 godine, a njegovi jedini stanovnici su beduinska plemena koja se danas bave pretežito turizmom, ali su sačuvala svoje tradicionalne vrijednosti. Odlazak na jeep safari gdje ćete se moći uvjeriti u ljepote ove neobične i mistične pustinje te zašto je zovu - mjesečeva dolina! Granitne stijene, oštri vrhovi koji paraju crvenu površinu pustinje, klanci i rascjepi, kanjoni i dine nikoga ne ostavljaju ravnodušnim. Vrijeme možete iskoristiti i za jahanje na devama. Povratak u kamp na tipičnu beduinsku večeru pod zvjezdanim, pustinjskim nebom. Noćenje.

3. dan   PETRA – MRTVO MORE
Doručak te polazak prema jednom od najpoznatijih svjetskih lokaliteta, veličanstvenoj Petri , simbolu Jordana i  UNESCO-ve svjetske baštine. Grad urezan u stijene prije vise od 2000 godina gradili su arapski nomadi Nabatejci kao trgovačku postaju, da bi s vremenom postao glavni grad nabatejskog kraljevstva. Vješti zanatlije i klesari u mekim stijenama gradili su grobnice, palače, hramove skriveni u dolini okruženoj planinama do koje se i danas može doći samo kroz Siq -1,2 km dugim kanjonom na kraju kojeg se otvara pogled na najpoznatiju atrakciju Petre - Al Khazneh, poznatu kao Riznicu. Slobodno vrijeme za istraživanje Petre.  Nastavak vožnje  uz  kratko zaustavljanje na vidikovcu iznad spektakularnog kanjona Wadi Al Mujib (ako vremenske prilike budu povoljne)  do Mrtvog mora, najdubljeg slanog jezera na svijetu. Iznimno visoki salinitet  onemogućava tijelu da potone što je iznimni fenomen te kao takav privlači veliki broj turista. Smještaj u hotel.Večera i  noćenje.

4. dan   AMAN - JERASH – NAZARET
Doručak i slobodno vrijeme za kratko kupanje u Mrtvom moru ( ne preporučuje se duži boravak od petnaestak minuta u vodi ), Odlazak na  razgledavanje Amana. Glavni grad Jordana, fascinantan je grad kontrasta - jedinstven spoj starog i novog smještenog na brdovitom području između pustinje i plodne doline Jordana. Gradske četvrti su raznolike  u kulturnom i povijesnom kontekstu;  od užurbanosti starih tržnica  u središtu grada do moderne trgovačke četvrti, velebne džamije kralja Abdulaha, do spektakularnih ostataka građevina iz rimskog perioda. Posjet citadeli na uzvisini s koje se pruža panoramski pogled na veći dio grada. Na citadeli se još uvijek mogu vidjeti ostaci Herkulovog hrama , rimskog kazališta, bizantske crkve , te kompleks  palače Umayyad iz 8.stoljeća. Kratka vožnja prema sjeveru , kroz krajolik različit od ostatka zemlje kojim dominiraju maslinici i zelenilo za Jerash ( antička Gerasa ), još jednu veliku turističku atrakciju i najveće arhitektonsko blago Jordana nakon Petre. Smatra se jednim od najvećih i najbolje očuvanih rimskih provincijskih gradova na Bliskom istoku. Procvat grada datira iz 2. i 3. stoljeća kad je bio trgovačko središte, a na važnosti nije izgubio niti u bizantsko doba sve dok ga nije razorio potres u 8. stoljeću. Krase ga popločane ulice, kolonade, hramovi na vrhovima brežuljaka, kazališta, prostrani javni trgovi, terme, fontane i zidine s kulama i vratima. U kasnim popodnevnim satima prelazak granice i ulazak u Izrael. Smještaj u hotel u Nazaretu, večera i noćenje.

5.dan     NAZARET - GALILEJSKO JEZERO – JERIHON - BETLEHEM 
Doručak. Nazaret je najveći grad unutar Izraela u kojem žive većinom Palestinci. Vjernicima je poznat kao mjesto u kojem je Isus proveo djetinjstvo i živio do početka javnog djelovanja. Posjet bazilici Marijina Navještenja koja je sagrađena, prema tradiciji, na mjestu anđelova navještenja Mariji. Već u 4. st. tu je podignuta crkva koja je stoljećima preuređivana i dograđivana te na kraju srušena, a podignuta je nova bazilika u čijem se donjem dijelu nalaze ostaci prijašnjih zdanja i Špilja navještenja.To je najveća kršćanska crkva na Bliskom istoku. U atriju oko bazilike nalaze se brojni mozaici Djevice Marije (uključujući i mozaik Majke Božje Bistričke) koji su poklon umjetnika iz zemalja diljem svijeta. Po želji, nakon bazilike posjet crkvi sv. Josipa i Marijina izvora, šetnja uskim kamenim ulicama starog grada. Odlazak do obližnjeg Galilejskog jezera i razgledavanje lokaliteta; Brdo Blaženstava, crkva u Tabghi s drevnim mozaikom dvije ribice i košarom kruha te Kafarnauma,  gdje se mogu vidjeti arheološki ostaci Petrove kuće nad kojom je sagrađena crkva u obliku lađe i drevna sinagoga. Vožnja dolinom rijeke Jordan i kroz judejsku pustinju  u Jerihon, danas tipični palestinski gradić. Smatra se jednim od najstarijih naselja na svijetu u kojem se još uvijek živi, čije se ime stoljećima spominje u legendama  i literaturi. Još je jedna posebnost vezana uz Jerihon, to je najniže smješten grad na svijetu (258 m ispod razine mora). Razgledavanje arheološkog lokaliteta te polazak u obližnji Betlehem. Smještaj u hotel, večera i noćenje.

6. dan     JERUZALEM
Doručak. Cjelodnevni program u Jeruzalemu, gradu koji ostavlja duboki dojam na sve svoje posjetitelje. Ovaj tisućljetni grad jedinstveno je mjesto u svijetu – srce židovske, kršćanske i islamske religije. UNESCO je Stari grad uvrstio na popis svjetske baštine, Razgledavanje grada unutar zidina sa stankama za odmor prilikom kojeg ćete upoznati najznačajnije znamenitosti i svetišta. Šetnja do Zida Plača najsvetijeg mjesta za židove iznad kojeg je Brdo Hrama gdje su džamije Kupola nad Stijenom i Al-Aksa, sveta mjesta za muslimane. Odlazak do tvrđave Antonija i do crkve Sv. Ane izuzetne akustičnosti iza koje se nalaze ostaci kupališta Bethesda, prolazak uskim kamenim ulicama starog grada po Via Dolorosa ( križni put ) do Bazilike Isusova groba, najvećeg svetišta kršćana. Unutar bazilike je Golgota i Isusov grob. Uz neke male preinake i popravke , sadašnji izgled crkve datira iz križarskih vremena. Slobodno vrijeme za obilazak Golgote  i Svetog groba.
Na brdu Sion, malo izvan zidina  je Dvorana posljednje večere , grob kralja Davida te crkva Marijina Usnuća. Razgled ostataka glavne jeruzalemske ulice Cardo i arheoloških ostataka  iz rimskih i bizantskih vremena. U starom gradu se isprepliću židovska , kršćanska , arapska i armenska četvrt i tijekom razgledavanja prelazi se iz jedne u drugu uz živopisne trgovine bučnih trgovaca, vrevu kupaca, mnoštvo turista i hodočasnika.....Povratak u hotel u Betlehemu na večeru i noćenje.

7.dan     BETLEHEM  – NOVI JERUZALEM – TEL AVIV - JAFFA
Doručak. Betlehem, slikoviti mali grad u brdovitom krajoliku desetak kilometara od Jeruzalema, danas je palestinski turistički i kulturni centar. Njegovi samostani i crkve uvršteni su u popis UNESCO-ve baštine. Obilazak Bazilike Isusova rođenja, najstarije crkve u Svetoj Zemlji, sagrađene u 4. stoljeću na mjestu rođenja Isusova, u kasnijim periodima često preuređivane i dograđivane. Katolička crkva Sv. Katarine je odmah uz baziliku, a tko želi može posjetiti i crkvu Bogorodičina mlijeka i spilju u kojoj je živio Sv. Jeronim dok je prevodio Sveto pismo na latinski jezik, nalaze se u blizini. Kratka vožnja do Maslinske Gore odakle se pruža nezaboravan pogled na zidine, kupole džamija te zvonike mnogobrojnih crkava Jeruzalema. Po predaji, ovdje je Isusu izrekao molitvu „Oče naš“ . Silazak u Getsemanski vrt, drevni maslinik u podnožju Maslinske gore u kojem je Isus izdan i predan rimskim vojnicima. Panoramska vožnja novim dijelom Jeruzalema uz parlament Kneset i zdanje Vrhovnog suda atraktivne arhitekture. U popodnevnim satima dolazak  u Tel Aviv , noviji grad moderne arhitekture duž pješčanih plaža Mediteranskog mora. Grad se u potpunosti razlikuje od ostatka zemlje zbog zapadnjačkog stila života svojih stanovnika. Dio grada koji se naziva „ Bijeli grad“ UNESCO je stavio na popis svjetske baštine jer se smatra vrhunskim primjerom urbanističke gradnje  u prvoj polovici dvadesetog stoljeća. Razgledavanje grada i slobodno vrijeme. Prije transfera na aerodrom odlazak u obližnju Jaffu, staru luku uz koju se razvio Tel Aviv. Danas je u Jaffi umjetnička kolonija i mnoštvo restorana, zanatskih radnji te je popularno izletište.  U kasnim večernjim satima transfer na aerodrom.

8.dan     TEL AVIV -  ISTANBUL – ZAGREB
Prijava na let TK 791 s polijetanjem iz Tel Aviva u 01,00 i dolaskom u Istanbul u 03,20.
Nastavak putovanja letom TK 1053 u 07,00 sati s dolaskom u Zagreb u 08,05 po lokalnom vremenu


CIJENA PO OSOBI U DVOKREVETNOJ SOBI:

First minute cijena: 8.270,00 kn ( 1.098,27 € ) + doplata za aerodromske pristojbe 2.350,00 kn ( 312.08 € ) Ukupno: 10.620,00 kn ( 1.410,35 € )

Redovna cijena: 8.570,00 kn  ( 1.138.11 € ) + doplata za aerodromske pristojbe 2.350,00 kn ( 312.08 € ) Ukupno: 10.920,00 kn ( 1.450,19 € )

U cijenu je uključeno: 

 • prijevoz zrakoplovom prema programu u ekonomskoj klasi 
 • 5 polupansiona prema programu u kvalitetnim hotelima 4* / 3*
 • doručak po dolasku u Wadi Rum 
 • usluga pratitelja putovanja na hrvatskom jeziku
 • usluga lokalnog vodiča tijekom cijelog boravka, na hrvatskom ili engleskom jeziku
 • svi prijevozi prema programu klimatiziranim turističkim autobusom
 • džip safari u Wadi Rumu u trajanju od 2 sata 
 • grupna viza za Jordan
 • sve ulaznice za lokalitete po programu razgledavanja
 • troškovi organizacije putovanja 

U cijenu nije uključeno:

 • obavezna doplata za aerodromske pristojbe 2.350,00 kn ( 312.08 € ) 
 • nadoplata za jednokrevetnu sobu  1,570,00  kn ( 208,50 € )
 • izlazna taksa iz Jordana na graničnom prijelazu u Izrael 15 $ i plaća se na licu mjesta 
 • napojnice lokalnom vodiču i vozaču, nosačima prtljage (plaćanje na licu mjesta)
 • putno osiguranje

Napomene

 • U Petri se od mjesta za parking autobusa do kanjona i kroz kanjon uglavnom ide pješice,
 • no za one koji teže hodaju postoji prijevoz električnim automobilima, cijena povratne vožnje je  oko 35 $ i plaća se kod ulaska u vozilo. Voze samo do kraja kanjona.
 • Druga mogućnost je da unajmite konje, mazge ili magarce od parkinga do ulaska u kanjon ili na samom lokalitetu Petre ( ne i kroz kanjon ). Plaća se direktno vlasnicima životinja i cijena ovisi o tome koliko se koristi usluga ( minimalno 5 $ ).
 • jahanje deva u Wadi Rumu cca pola sata oko 20 $ / po dogovoru s goničima deva

Minimalni broj putnika u grupi : 20 

Informacije o letu:
Prijevoznik: Turkish Airlines 

 • Dozvoljena težina prtljage 30 kg (uključena u cijenu) + 1 komad do 8 kg ručne prtljage
 • Navedena vremena u programu su lokalna vremena dolazaka/odlazaka. 
 • Zrakoplovna kompanija zadržava pravo promjene vremena letova.

Viza:

 • Hrvatski državljani za ulazak u Jordan trebaju vizu koja se dobiva na graničnom prijelazu. Za vizu je potrebno dostaviti agenciji sve podatke s naslovnice putovnice. Putovnica mora vrijediti najmanje 6 mjeseci i imati jednu praznu stranicu. 

Za Izrael nije potrebna viza.

Napomena:

 • S obzirom na specifične okolnosti koje vladaju u Izraelu (mogućnost  privremenog zatvaranja pojedinih prometnica ili privremeno zatvaranje odnosno promjene radnog vremena pojedinih lokaliteta ili u slučaju nereda ) agencija zadržava pravo izmjene redoslijeda razgledavanja. Također, u slučaju velikih redova i dugih čekanja na ulaz za pojedine objekte, lokalni vodič će prilagoditi raspored obilazaka.

Uvjeti vezani uz COVID-19 

 • Za ulazak u Jordan i Izrael nije potrebna potvrda o cjepljenju niti je potrebno raditi testove.
 • I dalje je potrebno ispuniti prijavu prije dolaska u Jordan/Izrael kako bi dobili  
 • QR kod unutar 7 dana prije putovanja za Jordan , te unutar  10 dana prije dolaska u Izrael (može se imati digitalna verzija ili printana).
 • Jordan    https://gateway2jordan.gov.jo  
 • Izrael  https://corona.health.gov.il/en/flights/ 

Polica putnog zdravstvenog osiguranja s pokrićem liječenja COVID-19. To je obavezan uvjet za  ulazak u Izrael.


Napomene:

 • Kategorizacija hotela odgovara službenoj kategorizaciji Izraela te može biti različita u odnosu na europsku kategorizaciju.
 • Neispravni putni dokumenti koji za posljedicu imaju odustajanje od putovanja, ni u kojem slučaju ne obvezuju organizatora putovanja te se primjenjuju Uvjeti otkaza putovanja organizatora.
 • Organizator putovanja ima pravo na izmjenu programa putovanja kao i vremena polazaka zrakoplova (kada to zahtijeva situacija tijekom putovanja), ali garantira da će se program izvesti u cijelosti.
 • Pristojbe zračnih luka su podložne promjenama, konačan iznos se određuje na dan izdavanja zrakoplovne karte cca 14-7 dana prije putovanja, a prema uvjetima zrakoplovne kompanije koji vrijede za grupe, karte se izdaju za sve putnike u jednom danu.
 • U slučaju promjene cijena kalkulativnih elemenata do iznosa većeg od 1,5% organizator putovanja ima pravo na promjenu cijene aranžmana. Datum izrade programa 2,11, 2022.

Za navedeni aranžman vrijede Opći uvjeti putovanja. Prilikom prijave potpisujete ugovor o putovanju čiji su sastavni dio Opći uvjeti i uputstva za turističke aranžmane. Vašim potpisom iskazujete suglasnost s Općim uvjetima. 
Molimo vas da se o sigurnosti putovanja u pojedine zemlje informirate u Ministarstvu vanjskih i europskih poslova ili na njihovoj web stranici: www.mvep.hr

Jordan 

 • Službeno ime: Hašemitska kraljevina Jordan
 • Površina: 89 342 km2
 • Broj stanovnika: oko 11 milijuna
 • Glavni grad: Amman, oko 4,5 milijuna stanovnika
 • Vremenska razlika: +1 sat
 • Novčana jedinica: jordanski dinar – JOD ( 1 $ = 0.70 JOD ; 1 € = 0,80 JOD ) Uglavnom se koriste dolari kojima se može plaćati i bez promjene u JOD, dok eure treba mijenjati)
 • Kupovina: oslikana keramika, lokalne slastice i karamelizirano voće, mirodije, maslinovo ulje u Ajlunu, srebrni i zlatni nakit
 • Odjeća: u ovom periodu može biti kiše, preporučujemo topliju i slojevitu odjeću, udobnu zatvorenu obuću
 • Napon struje: 220V, 50Hz (nije potreban adapter)
 • Mobilne mreže: A1, T-Mobile i Telemach partneri
 • Pozivni broj zemlje: +962
 • Korisna web stranica: www.visitjordan.com  

Izrael

 • Zemljopisni položaj: bliskoistočna zemlja, smještena uz istočni rub Sredozemnog mora
 • Površina: 20.770 km2
 • Broj stanovnika:  9.471 260 
 • Službeni jezik: hebrejski i arapski, dosta se koristi engleski
 • Valuta: Novi Izraelski Šekel NIS  /  1 € = 3,7 NIS :  1 $ = 3,3 NIS
 • Plaćanje: dolari se najlakše promijene i promijenit će vam ih bilo gdje, ali primaju se i euri. Bankomata ima svuda i većina njih prima međunarodne kreditne kartice. Većina hotela, ureda i restorana prima sve glavne svjetske kreditne kartice.
 • Mobilna telefonija: VIP i T-Mobile partneri: Cellcom Israel, Partner Communication
 • Električni napon:  220 V
 • Vremenska razlika: +1 sat 
 • Napojnice: davanje napojnica je običaj u Izraelu. Neki restorani dodaju napojnice računu; ako toga nema, od vas se očekuje napojnica. Napojnica od 10-15% je uobičajena
 • Društveni običaji: u kršćanskim, židovskim i muslimanskim svetim mjestima nosi se skromna odjeća (obavezna je odjeća koja pokriva koljena, ramena i dekolte). 


 

ID:INT2022PT
01.05.2023. - 08.05.2023.
cijena od 10.620 HRK | 1.409,52 €
Više o korištenju osobnih podataka pročitajte ovdje
cijena od 10.620 HRK | 1.409,52 €