Jordan i Izrael 7 dana iz Ljubljane

Dodaj u favorite
Registrirajte se kako bi primali akcijske cijene za odabranu ponudu.
Više o korištenju osobnih podataka pročitajte ovdje

JORDAN i IZRAEL - 7 dana posebnim zrakoplovom iz Ljubljane

 

Grupni polazak: 30.4. – 6.5.2019. - Garantirnai polazak


PROGRAM PUTOVANJA:
 
1. dan, utorak 30.4.2019: ZAGREB – LJUBLJANA – AMAN
Sastanak putnika u zračnoj luci Ljubljana dva sata prije predviđenog polijetanja izravnog charter zrakoplova za Aman (mogućnost organiziranog besplatnog transfera iz Zagreba). Prijava na let i polijetanje zrakoplova prema Amanu u 16.30 sati. Po dolasku u Aman, u 22.35 sati po lokalnom vremenu, obavljanje pograničnih i viznih formalnosti. Organizirani transfer do hotela u Ammanu. Prijava i smještaj u hotel. Kasna večera u hotelu i noćenje.

2. dan, srijeda 1.5.2019: AMAN – PETRA – AQABA
Nakon doručka slijedi odlazak prema Petri. Po dolasku krećemo u obilazak fascinantne Petre, mističnog grada isklesanog u visokom crvenom stijenju kojeg su prije više od dvije tisuće godina sagradili Nabatejci, gospodari Jordana iz predrimskog doba. Oni su uspjeli sagraditi impresivno kameno carstvo hramova, grobnica i ostalih građevina. Pješice ćete proći do Riznice, najpoznatijeg dijela Petre, kroz kanjon okružen bajkovitim liticama. Prilika za jahanje na konjima. Po završetku cjelodnevnog razgleda Petre, nastavljamo putovanje prema obali Crvenog mora odnosno gradu Aqabi. Po dolasku prijava i smještaj u hotel. Večera i noćenje.

3. dan, četvrtak 2.5.2019: AQABA – MASADA – KUMRAN – MRTVO MORE - BETLEHEM
Nakon doručka vožnja prema graničnom prijelazu Wadi Araba. Nakon obavljanja graničnih formalnosti, ulazak u Izrael. Nastavak vožnje do arheološkog lokaliteta Masada, pod zaštitom UNESCO-a. Ova utvrda smještena na stijeni uz rub Judejske pustinje ponos je i simbol židovstva zbog masovnog samoubojstva pobunjenika koji se nisu htjeli predati Rimljanima 73. godine. Obilazak muzeja i arheološkog nalazišta u Kumranu, mjestu gdje su u špiljama pronađeni čuveni „kumranski spisi“. Potom, zaustavljanje kod Mrtvog mora. Mrtvo more je najniža točka na svijetu, nalazi se 394 metara ispod razine mora. Zbog visoke koncentracije soli (oko 30%), u njemu nije moguće potonuti. Ukoliko vrijeme dopusti, slobodno vrijeme za kupanje i mazanje blatom poznatom po ljekovitim svojstvima. Nastavak vožnje preko Jeruzalema do Betlehema. Smještaj u hotel, večera, noćenje.

4. dan, petak 3.5.2019: BETLEHEM – JERUZALEM – BETLEHEM
Nakon doručka odlazak na razgled starog dijela Jeruzalema: Zid plača, džamija Al Aqsa (izvana), crkva Sv. Ane. Slijedi prolaz križnim putem (Via Dolorosa) do bazilike Isusovog groba. Potom, odlazak na Maslinsku goru, planinu koja se uzdiže istočno od Jeruzalema. Nekad je ova gora bila prekrivena maslinama, a danas je to mjesto brojnih kršćanskih svetišta, židovskih groblja i arapskih sela. Razgled Getsemanskog vrta, mjesta na koje je Isus došao sa svojim apostolima nakon posljednje večere kako bi molio i mjesta na kojem je uhićen. Slijedi odlazak do brda Sion te razgled sobe Posljednje večere. Povratak u hotel u Betlehemu. Večera. Noćenje.

5. dan, subota 4.5.2019: BETLEHEM – TEL AVIV – CEZAREJA – HAIFA – TIBERIAS
Doručak i odjava iz hotela. Odlazak prema Tel Avivu, panoramski razgled ovog modernog grada na obali Sredozemnog mora s posebnim naglaskom na obližnju Jaffu. Potom nastavljamo putovanje prema Cezareji uz razgled arheološkog blaga uz sredozemnu obalu. Slijedi vožnja do Haife: panoramsko razgledavanje grada i luke, uspon na Goru Karmel, simbol ljepote, kulta i plodnosti, odakle se pruža prekrasan pogled na grad i Bahajske vrtove. Razgled Karmelićanskog samostana Stella Maris i špilje proroka Ilijea. Nastavak putovanja do Tiberijasa, grada smještenog na Galilejskom jezeru. Prijava i smještaj u hotel. Noćenje.

6. dan, nedjelja 5.5.2019:  TIBERIAS – BRDO BLAŽENSTVA  - KAFARNAUM – TABHA – NAZARET – AMAN
Doručak. Odlazak prema Galilejskom jezeru, gdje posjećujemo Brdo blaženstava na kojem je Isus održao znameniti govor o osam blaženstava. Na brdu se nalazi poznata osmerokutna crkva A. Baluzzija iz 20. stoljeća. Vožnja prema Kafarnaumu, Isusovom gradu, obilazak crkvice nad Petrovom kućom, ostataka naselja od prije dvije tisuće godina i stare sinagoge gdje je Isus naučavao. Nastavak puta do Tabhe i obilazak bazilike Čudesnog umnoženja kruha s prekrasnim mozaicima. Slijedi vožnja Nazareta, mjesta Isusova djetinjstva i mladosti. Obilazak Bazilike navještenja izgrađene na mjestu na kojem se nalazila Marijina kuća. Nakon razgleda nastavljamo prema izraelsko-jordanskoj granici. Ulazak u Jordan te vožnja do Ammana. Prijava i smještaj u hotel. Večera i noćenje.

7. dan, ponedjeljak 6.5.2019: AMAN – JERASH – LJUBLJANA – ZAGREB  
Nakon doručka slijedi organizirani razgled jordanske prijestolnice Amana, fascinantnog grada kontrasta - jedinstvene mješavine modernog i tradicionalnog, idealno smještenog između pustinje i plodne doline. Aman je moderan grad s brojnim antičkim ostacima. Na vrhu brijega Jabal al-Qala’a, nalazi se citadela sa stupovima rimskog Herkulovog hrama i kompleks palače Umayyad iz 8. st. poznate po svojoj velikoj kupoli. Izgrađen unutar samog brda nalazi se i antički kameni amfiteatar iz 2. st. u kojem se povremeno održavaju zabavna događanja. Posjet džamiji kralja Abdulaha i starom dijelu grada. Potom odlazimo prema Jerashu, najbolje očuvanom rimskom gradu gdje još i danas možete proći kroz trijumfalnu arkadu posvećenu caru Hadrijanu te prošetati 600 metara dugom ulicom s kolonadama. Zlatno doba grada bilo je u vrijeme starog Rima. Jerash je izvrstan primjer veličanstvenog, povijesnog rimskog urbanizma. Utemeljen na području Bliskog Istoka, sa svojim popločenim ulicama, hramovima na brežuljcima, elegantnim teatrima, prostranim javnim trgovima, toplicama, fontanama i gradskim zidinama okruženim tornjevima i gradskim vratima. Po završetku razgleda slijedi povratak u Aman i odlazak u zračnu luku. Prijava na let za Ljubljanu u 21 sat. Predviđeni dolazak u Ljubljanu u 0.20 sati. Mogućnost besplatnog transfera od zračne luke Ljubljana do Zagreba.

 

Cijena aranžmana po osobi u dvokrevetnoj sobi: 6.690 kn

Obavezne doplate za zrakoplovne pristojbe 1.990 kn
Doplata za jednokrevetnu sobu: 1.500 kn

Cijena po osobi uključuje:
- prijevoz zrakoplovom prema programu na izravnom charter letu Ljubljana – Aman – Ljubljana
- smještaj u hotelima 4* na osnovi 6 noćenja s uslugom polupansiona
- transfer Zagreb – Ljubljana – Zagreb
- razglede i ulaznice za objekte koji se posjećuju po programu putovanja
- lokalnog vodiča na engleskom jeziku
- voditelja putovanja na hrvatskom jeziku
- prijevoz modernim klimatiziranim autobusom
- bocu vode dnevno po osobi tijekom vožnje u autobusu
- vizu za Jordan
- trošak organizacije putovanja.

Cijena ne uključuje:
- pristojbe zračnih luka 1.990 kn
- dodatne obroke i usluge koje nisu navedene u programu putovanja
- izlazna taksa iz Izraela 105 ISL (cca 25 EUR)
- napojnice vodiču i vozaču tijekom putovanja 30 EUR
- putna osiguranja

NAPOMENE
- Kategorizacija hotela odgovara službenoj kategorizaciji Jordana te može biti različita u odnosu na europsku kategorizaciju
- Državljanima Republike Hrvatske potrebna je viza za ulazak u Jordan. Strani državljani dužni su se sami informirati o dokumentima potrebnim za ulazak u određenu zemlju u matičnom Ministarstvu vanjskih poslova ili ambasadi zemlje u koju se putuje.
- Neispravni putni dokumenti ili neodobravanje vize, koji za posljedicu imaju odustajanje od putovanja, ni u kojem slučaju ne obvezuju organizatora putovanja te se primjenjuju uvjeti otkaza organizatora.
- Organizator putovanja ima pravo na izmjenu programa putovanja kao i vremena polazaka zrakoplova (kada to zahtjeva situacija tijekom putovanja), ali garantira da će se program izvesti u cijelosti.
- Viza: dobiva se na licu mjesta, po ulasku u Jordan, potrebno je dostaviti kopiju putovnice (važeća najmanje 6 mjeseci nakon početka putovanja i potrebno je imati 1 slobodnu stranicu).
- Pristojbe zračnih luka su podložne promjenama, konačan iznos se određuje na dan izdavanja zrakoplovne karte cca 14-7 dana prije putovanja, a prema uvjetima zrakoplovne kompanije koji vrijede za grupe izdaju se za sve putnike u jednom danu.
- U slučaju promjene cijena kalkulativnih elemenata do iznosa većeg od 1,5% organizator putovanja ima pravo na promjenu cijene aranžmana.


Najmanji broj putnika potreban za realizaciju aranžmana: 40

 

Za navedeni aranžman vrijede opći uvjeti i uputstva za turističke aranžmane turističke agencije. Prilikom prijave potpisujete ugovor o putovanju čiji su sastavni dio Opći uvjeti i uputstva za turističke aranžmane. Vašim potpisom iskazujete suglasnost s Općim uvjetima. Prilikom prijave plaćate akontaciju 30% iznosa aranžmana čime je vaša rezervacija potvrđena. Ostatak iznosa uplaćujete najkasnije 21 dan prije polaska na put ukoliko se niste odlučili za obročno plaćanje. | Prema zakonskim propisima pridržavamo pravo otkaza putovanja u slučaju da se ne prijavi dovoljan broj putnika potreban za realizaciju programa, pravo izmjene cijene ukoliko dođe do promjene tečaja za više od 1,5 % u odnosu na tečaj na dan izrade programa te ukoliko bi došlo do promjene cijene prijevoznika ili hotelijera. | Kod charter letova, red letenja podložan je promijeni u vrlo kratkom vremenu pred polazak na put. Putnici će dobiti obavijest o točnom redu letenja u putničkoj agenciji najkasnije 3 dana prije puta. Agencija zadržava pravo izmjene redoslijeda programa putovanja, ovisno o izmjenama u redu letenja zrakoplovom, radnim vremenima, lokalitetima koji se posjećuju i vremenskim uvjetima. Radno vrijeme pojedinih znamenitosti je različito tako da se vremenski tijek razgledavanja može mijenjati. Preporučamo uplatu putnog osiguranja. Informacije na prodajnim mjestima. | Molimo Vas da se o sigurnosti putovanja u pojedine zemlje informirate u Ministarstvu vanjskih i europskih poslova ili na njihovoj web stranici: www.mvep.hr

 

ID:PT
Trenutno nema dostupnih ponuda