Jordan i Izrael 6 dana iz Ljubljane

Dodaj u favorite
Registrirajte se kako bi primali akcijske cijene za odabranu ponudu.
Više o korištenju osobnih podataka pročitajte ovdje

JORDAN i IZRAEL - 6 dana posebnim zrakoplovom iz Ljubljane

 

Grupni polazak: 25.4. – 30.4.2019. - garantirani polazak


PROGRAM PUTOVANJA:
 
1. dan, četvrtak 25.4.2019: ZAGREB – LJUBLJANA – AMAN

Sastanak putnika u zračnoj luci Ljubljana dva sata prije predviđenog polijetanja izravnog charter zrakoplova za Aman (mogućnost besplatnog transfera iz Zagreba). Prijava na let i polijetanje zrakoplova prema Amanu u 6.00 sati. Po dolasku u Aman, u 10.25 sati po lokalnom vremenu, obavljanje pograničnih i viznih formalnosti. Potom odlazak prema Jerashu, najbolje očuvanom rimskom gradu gdje još i danas možete proći kroz trijumfalnu arkadu posvećenu caru Hadrijanu te prošetati 600 metara dugom ulicom s kolonadama. Zlatno doba grada bilo je u vrijeme starog Rima. Jerash je izvrstan primjer veličanstvenog, povijesnog rimskog urbanizma. Utemeljen na području Bliskog Istoka, sa svojim popločenim ulicama, hramovima na brežuljcima, elegantnim teatrima, prostranim javnim trgovima, toplicama, fontanama i gradskim zidinama okruženim tornjevima i gradskim vratima. Po završetku razgleda slijedi povratak u Aman. Večera u hotelu. Noćenje.

2. dan, petak 26.4.2019: AMAN – PETRA – AQABA
Nakon doručka slijedi odlazak prema Petri. Po dolasku krećemo u obilazak fascinantne Petre, mističnog grada isklesanog u visokom crvenom stijenju kojeg su prije više od dvije tisuće godina sagradili Nabatejci, gospodari Jordana iz predrimskog doba. Oni su uspjeli sagraditi impresivno kameno carstvo hramova, grobnica i ostalih građevina. Pješice ćete proći do Riznice, najpoznatijeg dijela Petre, kroz kanjon okružen bajkovitim liticama. Prilika za jahanje na konjima. Po završetku cjelodnevnog razgleda Petre, nastavljamo putovanje prema obali Crvenog mora odnosno gradu Aqabi. Po dolasku prijava i smještaj u hotel. Večera i noćenje.

3. dan, subota 27.4.2019: AQABA – MASADA – KUMRAN – MRTVO MORE - BETLEHEM
Nakon doručka vožnja prema graničnom prijelazu Wadi Araba. Nakon obavljanja graničnih formalnosti, ulazak u Izrael. Nastavak vožnje do arheološkog lokaliteta Masada, pod zaštitom UNESCO-a. Ova utvrda smještena na stijeni uz rub Judejske pustinje ponos je i simbol židovstva zbog masovnog samoubojstva pobunjenika koji se nisu htjeli predati Rimljanima 73. godine. Obilazak muzeja i arheološkog nalazišta u Kumranu, mjestu gdje su u špiljama pronađeni čuveni „kumranski spisi“. Potom, zaustavljanje kod Mrtvog mora. Mrtvo more je najniža točka na svijetu, nalazi se 394 metara ispod razine mora. Zbog visoke koncentracije soli (oko 30%), u njemu nije moguće potonuti. Ukoliko vrijeme dopusti, slobodno vrijeme za kupanje i mazanje blatom poznatom po ljekovitim svojstvima. Nastavak vožnje preko Jeruzalema do Betlehema. Smještaj u hotel, večera, noćenje.

4. dan, nedjelja 28.4.2019: BETLEHEM – JERUZALEM – BETLEHEM
Nakon doručka odlazak na razgled starog dijela Jeruzalema: Zid plača, džamija Al Aqsa (izvana), crkva Sv. Ane. Slijedi prolaz križnim putem (Via Dolorosa) do bazilike Isusovog groba. Potom, odlazak na Maslinsku goru, planinu koja se uzdiže istočno od Jeruzalema. Nekad je ova gora bila prekrivena maslinama, a danas je to mjesto brojnih kršćanskih svetišta, židovskih groblja i arapskih sela. Razgled Getsemanskog vrta, mjesta na koje je Isus došao sa svojim apostolima nakon posljednje večere kako bi molio i mjesta na kojem je uhićen. Slijedi odlazak do brda Sion te razgled sobe Posljednje večere. Povratak u hotel u Betlehemu. Večera. Noćenje.

5. dan, ponedjeljak 29.4.2019: BETLEHEM – HAIFA – CEZAREJA – TIBERIAS – AMAN
Nakon doručka odjava iz hotela te potom vožnja do Haife: panoramsko razgledavanje grada i luke, uspon na Goru Karmel, simbol ljepote, kulta i plodnosti, odakle se pruža prekrasan pogled na grad i Bahajske vrtove. Razgled Karmelićanskog samostana Stella Maris i špilje proroka Ilijea. Potom nastavljamo putovanje prema Cezareji uz razgled arheološkog blaga uz sredozemnu obalu. Nastavak putovanja do Tiberijasa, grada smještenog na Galilejskom jezeru. Nakon razgleda nastavljamo prema izraelsko-jordanskoj granici. Ulazak u Jordan te vožnja do Ammana. Prijava i smještaj u hotel. Večera i noćenje.

6. dan, utorak 30.4.2019: AMAN – LJUBLJANA – ZAGREB
Nakon doručka odjava iz hotela. Prtljagu ćete ostaviti u hotelu u za to namijenjenu prostoriju. Potom odlazimo na razgled jordanske prijestolnice Amana, fascinantnog grada kontrasta - jedinstvene mješavine modernog i tradicionalnog, idealno smještenog između pustinje i plodne doline. Aman je moderan grad s brojnim antičkim ostacima. Na vrhu brijega Jabal al-Qala’a, nalazi se citadela sa stupovima rimskog Heraklovog hrama i kompleks palače Umayyad iz 8. st. poznate po svojoj velikoj kupoli. Izgrađen unutar samog brda nalazi se i antički kameni amfiteatar iz 2. st. u kojem se povremeno održavaju zabavna događanja. Posjet džamiji kralja Abdulaha i starom dijelu grada. U poslijepodnevnim satima odlazak u zračnu luku te prijava na poseban charter let za Ljubljanu u 19 sati. Dolazak u Ljubljanu predviđen je u 22.35 sati po lokalnom vremenu. Mogućnost besplatnog transfera od zračne luke Ljubljana do Zagreba.


Cijena aranžmana po osobi u dvokrevetnoj sobi: 6.290 kn

Obavezne doplate za zrakoplovne pristojbe 1.990 kn
Doplata za jednokrevetnu sobu: 1.300 kn


Cijena po osobi uključuje:
- prijevoz zrakoplovom prema programu na izravnom charter letu Ljubljana – Aman – Ljubljana
- smještaj u hotelima 3*/4* na osnovi 5 noćenja s uslugom polupansiona
- transfer Zagreb – Ljubljana – Zagreb
- razglede i ulaznice za objekte koji se posjećuju po programu putovanja
- lokalnog vodiča na engleskom jeziku
- voditelja putovanja na hrvatskom jeziku
- prijevoz modernim klimatiziranim autobusom
- bocu vode dnevno po osobi tijekom vožnje u autobusu
- vizu za Jordan
- trošak organizacije putovanja

Cijena ne uključuje:
- pristojbe zračnih luka 1.990 kn
- izlazna taksa iz Izraela 105 ISL (cca 25 EUR)
- dodatne obroke i usluge koje nisu navedene u programu putovanja
- napojnice vodiču i vozaču tijekom putovanja 30 EUR
- putna osiguranja


NAPOMENE
- Kategorizacija hotela odgovara službenoj kategorizaciji Jordana i Izraela te može biti različita u odnosu na europsku kategorizaciju
- Državljanima Republike Hrvatske potrebna je viza za ulazak u Jordan. Strani državljani dužni su se sami informirati o dokumentima potrebnim za ulazak u određenu zemlju u matičnom Ministarstvu vanjskih poslova ili ambasadi zemlje u koju se putuje. Za ulazak u Državu Izrael državljanima RH nije potrebna viza.
- Neispravni putni dokumenti ili neodobravanje vize, koji za posljedicu imaju odustajanje od putovanja, ni u kojem slučaju ne obvezuju organizatora putovanja te se primjenjuju uvjeti otkaza organizatora.
- Organizator putovanja ima pravo na izmjenu programa putovanja kao i vremena polazaka zrakoplova (kada to zahtjeva situacija tijekom putovanja), ali garantira da će se program izvesti u cijelosti.
- Viza: dobiva se na licu mjesta, po ulasku u Jordan, potrebno je dostaviti kopiju putovnice (važeća najmanje 6 mjeseci nakon početka putovanja i potrebno je imati 1 slobodnu stranicu).
- Pristojbe zračnih luka su podložne promjenama, konačan iznos se određuje na dan izdavanja zrakoplovne karte cca 14-7 dana prije putovanja, a prema uvjetima zrakoplovne kompanije koji vrijede za grupe izdaju se za sve putnike u jednom danu.
- U slučaju promjene cijena kalkulativnih elemenata do iznosa većeg od 1,5% organizator putovanja ima pravo na promjenu cijene aranžmana.


Najmanji broj putnika potreban za realizaciju aranžmana: 20


Za navedeni aranžman vrijede opći uvjeti i uputstva za turističke aranžman turističke agencije. Prilikom prijave potpisujete ugovor o putovanju čiji su sastavni dio Opći uvjeti i uputstva za turističke aranžmane. Vašim potpisom iskazujete suglasnost s Općim uvjetima. Prilikom prijave plaćate akontaciju 30% iznosa aranžmana čime je vaša rezervacija potvrđena. Ostatak iznosa uplaćujete najkasnije 21 dan prije polaska na put ukoliko se niste odlučili za obročno plaćanje. | Prema zakonskim propisima pridržavamo pravo otkaza putovanja u slučaju da se ne prijavi dovoljan broj putnika potreban za realizaciju programa, pravo izmjene cijene ukoliko dođe do promjene tečaja za više od 1,5 % u odnosu na tečaj na dan izrade programa te ukoliko bi došlo do promjene cijene prijevoznika ili hotelijera. | Kod charter letova, red letenja podložan je promijeni u vrlo kratkom vremenu pred polazak na put. Putnici će dobiti obavijest o točnom redu letenja u putničkoj agenciji najkasnije 3 dana prije puta. Agencija zadržava pravo izmjene redoslijeda programa putovanja, ovisno o izmjenama u redu letenja zrakoplovom, radnim vremenima, lokalitetima koji se posjećuju i vremenskim uvjetima. Radno vrijeme pojedinih znamenitosti je različito tako da se vremenski tijek razgledavanja može mijenjati. Preporučamo uplatu putnog osiguranja. Informacije na prodajnim mjestima. | Molimo Vas da se o sigurnosti putovanja u pojedine zemlje informirate u Ministarstvu vanjskih i europskih poslova ili na njihovoj web stranici: www.mvep.hr

 

ID: INT2022PT

Pronađite svoju destinaciju

Bali

Kuba

Havana

3

Maroko

USA