Jordan i Izrael

Dodaj u favorite
Registrirajte se kako bi primali akcijske cijene za odabranu ponudu.
Više o korištenju osobnih podataka pročitajte ovdje

PUTOVANJE U JORDAN I IZRAEL 9 dana 2020.

AMMAN – MRTVO MORE – PETRA – WADI RUM – AQABA – BETLEHEM –JERUZALEM – TEL AVIV

DATUM PUTOVANJA: 17.05.; 19.06.2020. - garantirani polasci

VRIJEDNOST VIŠE:
UKLJUČENO 1 NOĆENJE S DORUČKOM U LUKSUZNOM BEDUINSKOM KAMPU 4* SUPERIOR U WADI RUM PUSTINJI TE RASKOŠNA VEČERA U KAMPU UZ BEDUINSKU PEKU I PROGRAM

Smještaj u jednom od ova 2 kampa možete vidjeti na linku:

MAZAYEN RUM CAMP, https://mazayenrumcamp.com/en/

AL SULTANA LUXURY CAMP, http://www.alsultanacamp.com/

  • Polupansion u hotelima 4* prema programu
  • Uključene sve ulaznice prema programu
  • Uključeno jahanje konja u Petri
  • Uključena vožnja jeepovima u pustinji Wadi Rum
  • Uključena bogata večera u beduinskom kampu u pustinji
  • Uključeni transferi s modernim autobusima s wi fi u busu te bočica vode po osobi i danu u autobusu
  • LOKALNI VODIČ NA HRVATSKOM JEZIKU!
  • PRATITELJ PUTOVANJA IZ ZAGREBA NA HRVATSKOM JEZIKU


PROGRAM PUTOVANJA:

1. dan  ZAGREB – ISTANBUL
Sastanak putnika u zračnoj luci Franjo Tuđman u 18:15 kod šaltera informacija na odlaznom terminalu, podjela putne dokumentacije te prijava za let Turkish Airlinesa za Istanbul u 20:15 sati. Slijetanje u Istanbul u 23:20 sati.

2. dan  ISTANBUL – AMMAN – JERASH – AMMAN
Nastavak leta na liniji Turkish Airlinesa za Amman u 06:10 sati. Slijetanje u Amman u 08:30 sati ujutro po lokalnom vremenu. Nakon obavljanja carinskih formalnosti transfer do hotela 4* u Ammanu. Doručak u hotelu te odlazak u razgled grada. Amman je glavni grad Kraljevine Jordan. U gradu živi nešto više od 4 milijuna stanovnika i smatraju ga najliberalnijim gradom u arapskom svijetu, a često mu daju i naziv „Novi Beirut“ . Razgled grada: Citadela s Herkulovim hramom s koje se pruža prekrasan pogled na grad, rimski teatar koji se nalazi u podnožju Citadele i Abdulahova džamija, novi dio grada, arheološki muzej. Slobodno vrijeme za ručak i kupovinu suvenira. Poslijepodne odlazak do obližnjeg grčko – rimskog grada Jerash, koji je neprekidno naseljen već 6500 godina. Stari rimski grad bio je sakriven pustinjskim pijeskom do prije 70-ak godina. Nakon otkopavanja danas je jedan od najbolje očuvanim gradova iz doba antike s Hadrijanovim trijumfalnim lukom, hipodromom, katedralom te 600 m dugačkom ulicom stupova. Povratak u Amman u večernjim satima. Večera u hotelu. Noćenje.

3. dan AMMAN – PLANINA NEBO – MADABA –  KERAK – PETRA
Doručak i odjava iz hotela. Odlazak prema Planini Nebo, najsvetijeg mjesta u Jordanu za koju je prema predaji, Bog Mojsiju rekao da se popne na ovu planinu i odatle će vidjeti Obećanu Zemlju. Prema vjerovanju, ovdje je Mojsije i sahranjen, a o značaju ovog mjesta govori i posjet pape Ivana Drugog. Za vedrog vremena s planine Nebo pruža se prekrasan pogled na Mrtvo more, dolinu rijeke Jordan te Jeruzalem. Nastavak puta prema biblijskom gradu Madaba, znanom i kao „grad mozaika“ te grad poznat po pravoslavnoj crkvi Sv. Jurja u kojoj se čuva mozaik karte Svete zemlje iz predislamskog doba. Nastavak vožnje do Keraka, impozantne utvrde koja se nalazi 900 metara iznad razine mora gdje su od 7. stoljeća vođene mnoge strateške bitke. Razgled djelomično obnovljene križarske utvrde te podzemnih hodnika. Nastavak vožnje do Petre. Smještaj u hotel i večera. Noćenje.

4. dan  PETRA – WADI RUM PUSTINJA
Doručak i odjava iz hotela. Odlazak na razgled fascinantne Petre, jednog od 7 novih čuda svijeta, grada Nabatejaca uklesanog u stijenama prije više od 2000 godina na raskrižju puteva svile i začina između Kine i Indije s Egiptom, Grčkom i Rimom. Petru zovu i grad u kamenu, koji je poznat i kao “Ružičasti grad” zahvaljujući boji pijeska u koji je uklesan. Do početka sika jahat ćete na konjima. Pješice ćete proći kroz sik do Riznice koja je proslavljena u filmu Indiana Jones i posljednji križari, vidjet ćete grobnice u stijenama i rimsko kazalište. Ovo jedinstveno mjesto je bez sumnje najvrijednije blago i najveća turistička atrakcija Jordana, danas je na listi UNESCO kulturne baštine i privlači putnike iz svih dijelova svijeta. U popodnevnim satima polazak prema pustinjskom krajoliku Wadi Rum pustinje, ekranizirane u filmovima o Lawrenceu od Arabije koju omeđuju impresivni smeđi i crveni planinski lanci. Često je zbog pejzaža zovu i “Dolinom Mjeseca”. Smještaj u luksuznom kampu u dvokrevetnim sobama 4*. Slijedi nezaboravan doživljaj zalaska sunca u pustinji i raskošna večera u beduinskom kampu uz tradicionalnu beduinsku peku i bogati švedski stol uz program. Poslije večere beduinski čaj uz vatricu i doživljaj gledanja zvjezdanog neba u pustinji. Noćenje.

5. dan WADI RUM PUSTINJA – JEEP SAFARI KROZ PUSTINJU – AQABA
Za ranoranioce, poseban doživljaj izlaska sunca u pustinji. Doručak. Slijedi cca 2 sata nezaboravni pustinjski jeep safari (UKLJUČENO U CIJENU) uz mogućnost jahanja deva (uz doplatu). Napuštamo impresivnu Wadi Rum pustinju te odlazak prema Aqabi, jedini Jordanski grad koji se smjestio na obali Crvenog mora. Smještaj u hotel 4*. Šetnja Aqabom uz mogućnost kupanja ( ako to vremenske prilike budu dozvoljavale ) ili mogućnost odlaska brodom na izlet do prekrasnog koraljnog grebena te kupanje i snorkeling. Večera. Noćenje.

6. dan  AQABA – AHAVA TVORNICA – MRTVO MORE – BETLEHEM
Doručak te odjava iz hotela i vožnja prema granici s Izraelom. Vožnja uz obalu Mrtvog mora uz luksuzna odmarališta. Mrtvo more je najneobičnije more na svijetu, jezero koje godinama privlači tisuće turista iz cijelog svijeta. Aristotel je pisao o izvanrednim svojstvima njegove vode, a egipatska kraljica Kleopatra ga je dobila na poklon od Marka Antonija. Dubinom od 416 m ispod nivoa mora, predstavlja najnižu točku na zemlji. Koncentracija soli u vodi je najviša na svijetu, oko 30%, skoro osam puta više od saliniteta ostalih mora i oceana. Upravo zbog saliniteta, svi posjetioci uživaju plutajući po površini, jer je ovdje nemoguće potonuti! Posjetit ćemo čuvenu tvornicu kozmetike AHAVA koja koristi ljekovite minerale Mrtvog mora i jedna je od najcjenjenijih kozmetika na svijetu. Prezentacija te mogućnost kupovine kozmetike po tvorničkim cijenama. Nakon toga odlazimo do najniže točke Mrtvog mora gdje se nalazi prekrasna plaža gdje ćete imati mogućnost nezaboravnog doživljaja kupanja u Mrtvom moru, tj plutanja te mazanje blatom koje je poznato po ljekovitim i kozmetičkim svojstvima. Ovdje se nalaze i restoran i bar gdje možete popiti piće na najnižoj točki na svijetu. Nastavak vožnje do Betlehema te odlazak na razgled grada: Bazilika Isusova rođenja, jedno od najsvetijih mjesta za kršćane, a za koju se vjeruje da je izgrađena na mjestu gdje je rođen Isus. Bazilika Isusovog rođenja je pod zaštitom UNESCO-a i upisana je na popis ugroženih mjesta svjetske baštine zbog kontinuirane opasnosti i čestih sukoba Izraelaca i Palestinaca. Bazilika je izgrađena iznad špilje Isusova rođenja odmah poslije 325. godine. Zanimljivo je spomenuti i betlehemsko svjetlo mira – simbol Božića u mnogim domovima više od dvadesetak zemalja Europe i Amerike. Vidjet ćemo i Crkvu na pastirskim poljima, mjesto gdje su prema predaji Božji anđeli objavili pastirima da se rodio Isus – izraelski kralj i Spasitelj svijeta. Pored Bazilike nalazi se crkva Svete Katarine podignuta iznad špilja u kojoj je živio sv. Jeronim i preveo Sveto pismo na latinski jezik. Smještaj i večera u hotelu. Noćenje.

7. dan  BETLEHEM – JERUZALEM – BETLEHEM
Doručak. Nakon doručka cjelodnevni odlazak u razgled Jeruzalema. Odlazak na Maslinsku goru i prvi panoramski pogled na stari i novi dio Jeruzalema. Pogled na Kupolu nad stijenom i džamiju Al Aksu. Posjet crkvi Pater Nostre ili crkvi Očenaša. Unutar kompleksa nalazi se na stotinjak jezika napisana molitva Očenaša, pa tako i na hrvatskom jeziku i to na počasnom mjestu. Mogućnost silaska niz Maslinsku goru putem kojim je i Isus silazio prije 2000 godina. Razgled Getsemanskog vrta, mjesta na koje je Isus došao sa svojim apostolima nakon posljednje večere kako bi molio te mjesta gdje je bio uhićen. Ulazak u Stari grad, razgled znamenitosti armenske četvrti. Slijede - Sionska vrata, Dvorana Posljednje večere i Bazilika Marijina uskrsnuća. Posjetit ćemo najposjećenije mjesto u Jeruzalemu, Baziliku Svetoga groba gdje se nalaze Golgota te Kristov grob. Time završavamo obilazak kršćanskog dijela. Povratak u hotel, večera i noćenje.

8. dan  BETLEHEM – TEL AVIV
Doručak. Odjava iz hotela te nastavak razgleda Jeruzalema. Nastavljamo obilaskom židovske četvrti - rimski Cardo, pored obnovljena sinagoga Hurva i silazak do Zapadnog zida (Zid plača) u podnožju Hramskog brda. Pogled na Kupolu nad stijenom i džamiju Al Aksu. Prijelaz u Muslimansku četvrt i nastavak razgleda. Slijedimo postaje križnog puta Via Dolorosa koji završava Bazilikom Kristovog groba. Odlazak do živopisne tržnice u Jeruzalemu gdje ćete imati prilike kupiti lokalne suvenire, popiti kavu ili ručati.  Slijedi vožnja do mondenog Tel Aviva – Jaffo (vožnja traje nešto manje od 2 sata). Prvo ćemo obići stari dio grada – nekadašnju glavnu luku Jeruzalema danas prepun galerija i umjetnika koji živi već preko 5000 godina. Neboderi koji paraju oblake, raskošne vile u Art Nouveau stilu, šetnica uz plažu dugačka na desetke kilometara, sve to zaokruženo dobrom hranom i 24-satnom zabavom. Čak i tijekom zimskih mjeseci temperature rijetko padaju ispod ugodnih 20 stupnjeva, a mnogobrojni barovi, restorani i klubovi privlače na tisuće ljudi svakoga dana. Sarona market se izdvaja kao nezaobilazno mjesto, bilo da se radi o vrhunskim restoranima ili pak o shoppingu u nekim od najpoznatijih svjetskih trgovina. Prošećite i po Nahalat Benyamin pješačkoj zoni s mnoštvom trgovina, zlatarnica i kafića i doživite jedinstvenu živost ovog grada.  Tu je i nezaobilazan Šuk – tržnica Karmel – trbuh Tel Aviva. Stari dio grada Jaffa nudi najljepši pogled na moderna zdanja i šetnicu uz plažu. Iako geografski pripada Bliskom istoku, Tel Aviv svojim stilom života pokazuje da je puno bliži Zapadu. Slobodno vrijeme za šetnju, shopping i večeru. U kasnim večernjim satima transfer do zračne luke.


9.dan   TEL AVIV – ISTANBUL – ZAGREB
Polijetanje zrakoplova na liniji Turkish Airlinesa za Istanbul u 00:50h sati. Slijetanje u Istanbul u 03:05 sati po lokalnom vremenu te nastavak leta na Turkish Airlinesu za Zagreb u 07:05 sati. Slijetanje u Zagreb u 08:15 po lokalnom vremenu.

Raspored obilaska je podložan promjenama prema procjeni pratitelja.

 

FIRST MINUTE CIJENA ARANŽMANA: 7.890 kn + pristojbe zračnih luka

REDOVNA CIJENA ARANŽMANA: 8.290 kn + pristojbe zračnih luka

 

Cijena aranžmana uključuje:
•    Prijevoz  zrakoplovom Turkish Airlinesa na relaciji Zagreb-Istanbul-Amman te Tel Aviv- Istanbul – Zagreb u ekonomskoj klasi
•    Smještaj u hotelu 4* u Ammanu na osnovi 1 polupansiona
•    1 extra doručak  u Ammanu
•    Smještaj u hotelu 4* u Petri na osnovi 1 polupansiona ( doručak + večera )
•    Smještaj u luksuznom beduinskom kampu 4* superior  u Wadi Rum pustinji na osnovi 1 polupansiona ( doručak + bogata beduinska večera uz švedski stol )
•    Smještaj u hotelu 4* u Aqabi na osnovi 1 polupansiona ( doručak + večera )
•    Smještaj u hotelu 4* u Betlehemu na osnovi 2 polupansiona ( doručak + večera )
•    Svi razgledi s visokokvalitetnim turističkim autobusom prema programu ( u autobusu wi fi, klima, 1 bočica vode po osobi i danu )
•    Sve ulaznice prema programu
•    Jahanje konja u Petri ( prema njihovim običajima, svaki putnik treba dati napojnicu cca 5 USD )
•    Jeep safari u pustinji Wadi Rum
•    Pratnja lokalnog  vodiča na hrvatskom jeziku u Jordanu i Izraelu
•    Stručno vodstvo tijekom cijelog putovanja - usluge voditelja putovanja na hrvatskom jeziku
•    Jordanska viza
•    Organizaciju putovanja i jamčevina

Cijena aranžmana ne uključuje:
•    zrakoplovne pristojbe i naknade -obavezna doplata 1.690 kn ( promjenjivo do izdavanja avio karata)
•    doplatu za jednokrevetnu sobu od 1.590 kn
•    osobne troškove, pića i napojnice te ostalo što nije navedeno pod cijena uključuje
•    osiguranje od otkaza putovanja (preporučujemo)

Obavezne doplate:
•    zrakoplovne pristojbe i naknade -obavezna doplata 1.690 kn ( promjenjivo do izdavanja avio karata)
•    izlazna taxa u Jordanu 15 USD
•    Osnovne napojnice cca 50 dolara (uobičajene i očekivane  napojnice od strane vozača, lokalnih vodiča, nosača prtljage – koje voditelj putovanja za Vas plaća na licu mjesta )


Fakultativne  doplate:
•    Jahanje deva u pustinji Wadi Rum, cca 30 min – 20 USD
Popusti:
•    dijete do 12 godina  na pomoćnom ležaju 300 kn
•    odrasla osoba na pomoćnom ležaju 100 kn

INFORMACIJE O LETU:

RED LETENJA NA TURKISH AIRLINESU ( 17.05 i 19.06 )
TK 1056    Zagreb     20:15    Istanbul    23:20
TK 816    Istanbul    01:55 ( + 1)    Amman    08:30
TK 791    Tel Aviv    00:50    Istanbul    03:05
TK 1053    Istanbul    07:05    Zagreb     08:15

RED LETENJA NA TURKISH AIRLINESU ( 13.04 )
TK 1056    Zagreb     20:15    Istanbul    23:20
TK 814    Istanbul    01:55 ( + 1)    Amman    04:40
TK 791    Tel Aviv    00:50    Istanbul    03:05
TK 1053    Istanbul    07:05    Zagreb     08:15

PRIJEVOZNIK: Turkish Airlines

Dozvoljena težina prtljage 30 kg (uključena u cijenu) + 1 komad do 8 kg ručne prtljage.
Napomena: Navedena su sva lokalna vremena polazaka i dolazaka. Zrakoplovna kompanija zadržava pravo promjene vremena leta.

VAŽNE INFORMACIJE:
Završno pismo dostavljamo Vam mailom  najkasnije 48 sati prije putovanja – to je završni dokument  u kojem se nalaze sve bitne informacije poput točnog vremena i mjesta polaska, kontakt i ime pratitelja putovanja, imena hotela i sl.
Kategorizacija hotela odgovara službenoj hotelskoj kategorizaciji zemlje u koju se putuje i može biti različita od europskih standarda.

Cijena zrakoplovnih pristojbi podložne su promjeni i važeće su na dan izdavanja zrakoplovne karte. Agencija zadržava pravo promjene cijena u slučaju tečajnih razlika većih od 1,5%. Vremena polazaka zrakoplova navedena su prema redu letenja objavljenom 2018. godine i podložna su promjeni.

Organizator zadržava pravo promjene redoslijeda realizacije programa ovisno o izmjenama u redu letenja zrakoplova, radnim vremenima lokaliteta koji se posjećuju te vremenskim uvjetima. Promjene plana leta, hotela ili programa putovanja nisu predviđene, no zadržavamo pravo na iste. Neispravni putni dokumenti, koji za posljedicu imaju odustajanje od putovanja, ni u kojem slučaju ne obvezuju Mondo travel d.o.o. te se primjenjuju uvjeti otkaza putovanja.

O eventualnom otkazu putovanja u slučaju premalog broja putnika biti ćete informirani do najmanje 15 dana prije polaska. U slučaju otkaza zbog premalog broja putnika agencija ne snosi odgovornost za troškove usluga koje nisu rezervirane u agenciji, a putnik ih je rezervirao kod treće strane u svezi planiranoga putovanja.

Kupovina lokalnih proizvoda i usluga tijekom izleta leži u Vašoj vlastitoj odgovornosti.
Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija Republike Hrvatske www.mvep.hr
Granične, vizne i zdravstvene formalnosti:  

Hrvatskim državljanima za ulazak u Izrael nije potrebna viza. Za ulazak u Jordan viza je potrebna, dobiva se na graničnom prijelazu. Za vizu je potrebno dostaviti agenciji sve podatke s naslovnice putovnice. Putovnica mora vrijediti najmanje 6 mjeseci od ulaska u zemlju te je potrebno imati 1 praznu stranicu u putovnici.


PRIJAVA ZA PUTOVANJE:
Prilikom prijave za putovanje potrebno je uplatiti minimum 30% ukupnog iznosa, a ostatak najkasnije minimum 21 dan dana prije početka putovanja. Prijava za putovanje vrijedi isključivo uz uplatu predujma. Preporučamo uplatu paketa osiguranje od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju. Po uplati predujma primit ćete račun koji je ujedno i ugovor o putovanju.  U slučaju uplate na račun ljubazno molimo da nam OBAVEZNO pošaljete kopiju uplate ili ukoliko Vam je to nezgodno, barem da nas o uplati obavijestite mailom kako bismo je evidentirali te Vam poslali Ugovor za putovanje i račun. Dok ne dobijete Ugovor za putovanje, Vaša rezervacija nije potvrđena!) Potom 48 sati prije putovanja završno pismo. Ako se na putovanje ne prijavi dovoljan broj putnika najkasnije 20 dana prije početka paket aranžmana putnička agencija dužna je obavijestiti putnika o otkazu putovanja.  

MOGUĆNOSTI PLAĆANJA:
•    gotovina, internet bankarstvo
•    kreditne kartice: American Express, Diners, Maestro, Visa, Mastercard

Upute i opći uvjeti putovanja za turističke aranžmane sastavni su dio programa i ugovora o putovanju. Svojim potpisom na ugovoru o putovanju suglasni ste s navedenim uvjetima, stoga molimo cijenjene putnike da pozorno pročitaju uvjete. Sukladno Zakonu o pružanju usluga u turizmu, agncija ima kod osiguravajućeg društva Wiener osiguranje, Vienna Insurance Group d.d., sklopljen ugovor broj: 1322-00046634 za razdoblje 3.9.2019. do 3.9.2020. godine o osiguranju od odgovornosti za štetu koju prouzroči putniku neispunjenjem, djelomičnim ispunjenjem ili neurednim ispunjenjem obveza koje se odnosi na paket-aranžman. Agencija također ima policu osiguranja od jamčevine, sklopljenu kod osiguravajućeg društva Wiener osiguranje, Vienna Insurance Group d.d, ugovor broj: 1501-00000895 za razdoblje 3.9.2019. do 3.9.2020. godine .U slučaju platne nemogućnosti ili stečaja organizatora putovanja, putnici zatečeni na putovanju trebaju na najbrži način kontaktirati osiguravatelja Wiener osiguranje, Poljička 5, 10000 Zagreb, tel: 01 7898 518

KORISNE INFORMACIJE
Službeno ime: Hašemitska kraljevina Jordan
Površina: 92.300 km2
Geografski položaj: jugozapadna Azija, Bliski istok
Broj stanovnika: oko 6.500.000
Glavni grad: Amman, 1.919.000 stanovnika
Jezik: arapski je službeni jezik, koristi se engleski i francuski
Religija: muslimani 92%, kršćani 6%, ostali 2%
Vremenska razlika: +1 sat
Novčana jedinica: jordanski dinar (JOD), 1 USD = oko 0,70 JOD, 1 EUR = oko 0,8 JOD
Kupovina: srebro i zlato, staklo, pamuk, slastice i karamelizirano voće. Predmeti od drva, gline, mirodije.
Odjeća: preporučamo laganu pamučnu odjeću za ljetne mjesece i nešto topliju za ljetne večeri te toplu
odjeću i zaštitu od kiše za period od studenog do travnja. Preporučamo udobnu obuću, sunčane naočale i
pokrivalo za glavu.
Hrana i piće: hrana je slična zemljama iz regije. U hotelima se služe međunarodna jela. Domaća jela od
janjetine, ovčetine, pikantni namazi. Nacionalno jelo je mansaf – jelo od janjetine s jogurtom i rižom. Piti
isključivo flaširanu vodu. Kava je popularna. Alkohol je moguće konzumirati u hotelskim restoranima i
barovima.
Napon struje: 220V, 50Hz (nije potreban adapter)
Cijepljenje: nije potrebno
Mobilne mreže: VIPnet, T-Mobile i Tele2 partneri
Pozivni broj zemlje: +962
Korisna web stranica: www.visitjordan.com
Klima: mediteranska. Vruća i suha ljeta sa svježim večerima. Zimi je hladnije, kišna sezona traje od studenog
do travnja.

Minimalan broj putnika: 20 putnika

 

 

ID:M
Trenutno nema dostupnih ponuda