Jordan 8 dana 2022

Dodaj u favorite
Registrirajte se kako bi primali akcijske cijene za odabranu ponudu.
Više o korištenju osobnih podataka pročitajte ovdje

JORDAN PUTOVANJE 8 DANA AVIONOM IZ ZAGREBA 2023

 

AMMAN – WADI RUM – AQABA – MALA PETRA – PETRA - KERAK – MRTVO MORE – MADABA – PLANINA NEBO – BETHANY – AZRAK – AJLUN – ANJARA – JERASH- AMMAN

 

Kraljevina Jordan, jedna je od najliberalnijih i najmirnijih kutaka arapskog svijeta, zemlja bogate tradicije i prirodnih ljepota. Na tom prostoru izmjenjivale su se razne civilizacije kroz povijest koje su nam u nasljeđe ostavile drevne gradove, utvrde, citadele te jedno od novih svjetskih čuda i najveću znamenitost Bliskog Istoka - Petru, legendarni izgubljeni grad isklesan u crvenim stijenama. Od Jerasha, jednog od najbolje sačuvanih rimskih gradova koji je stoljećima bio zakopan pod debelim slojem pijeska do obala svete rijeke Jordan i Mrtvog mora, arapskih i križarskih utvrda razbacanih po brežuljcima te do mistične crvene pustinje Wadi Rum - djela prirode i ljudskih ruku oblikovale su bogatstvo ovog malog, ali čudesnog kraljevstva.

 

TERMIN PUTOVANJA: 18.02.- 25.02.2023. - garantirani polazak

 

Program putovanja:

1. dan   ZAGREB – ISTANBUL – AMMAN   
Sastanak  putnika u 17,30 sati kod šaltera središnjih informacija. Preuzimanje putnih dokumenta i osnovnih informacija od strane pratitelja grupe te prijava na let  TK 1056 u 20,00. Dolazak u Istanbul u 00.10  po lokalnom vremenu i nastavak leta na liniji TK 814 za Amman u 02,20. 

2. dan  AMAN - WADI RUM    
Dolazak u Aman u 03,40 . Nakon ishođenja vize te carinskih formalnosti transfer u hotel na kraće noćenje i kasniji doručak. Slijedi vožnja do Wadi Ruma, najveće pustinje u Jordanu čiji specifični oblik granitnih stijena i jedinstveni crveni pijesak godinama oduševljava turiste. Wadi Rum je proglašen zaštićenim područjem 1998 godine, a njegovi jedini stanovnici su beduinska plemena koja se danas bave pretežito turizmom, ali su sačuvala svoje tradicionalne vrijednosti. Po dolasku  doručak,  smještaj u kvalitetni beduinski kamp te odmor. Odlazak na jeep safari gdje ćete se moći uvjeriti u ljepote ove neobične i mistične pustinje te zašto je zovu - mjesečeva dolina! Granitne stijene, oštri vrhovi koji paraju crvenu površinu pustinje, klanci i rascjepi, kanjoni i dine nikoga ne ostavljaju ravnodušnim. Povratak u kamp na tipičnu beduinsku večeru pod zvjezdanim, pustinjskim nebom. Noćenje.

3.  dan  WADI RUM - AQABA - MALA PETRA – PETRA
Nakon doručka odlazak iz pustinje i polazak prema moru. Grad Aqaba jedini je jordanski grad na moru, a smjestio se na samom kraju Aqabskog zaljeva koji dijeli sa Izraelom, Egiptom i Saudijskom Arabijom koje možete vidjeti šetajući promenadom. Aqaba je zbog svojeg specifičnog položaja luka i trgovačko središte već tisućama godina. Zbog bogate povijesne baštine koju su ostavili Rimljani, Mameluci, Osmanlije, te prirodnih ljepota obližnjih planina i koraljnih grebena Crvenog mora grad se sve više pretvara u turističku meku. Panoramski razgled grada. Slobodno vrijeme za samostalno istraživanje, odmor i kupanje ili fakultativni izlet brodom do koraljnih grebena. Odlazak u Malu Petru , kao što i samo ime sugerira , arheološko nalazište grada vrlo sličnog Petri, samo manjeg. Strukture građevina uklesanih u stijene još su uvijek impresivne, a pogled na planinski krajolik je nezaboravan. I u Malu Petru se dolazi kroz kratki kanjon na kraju kojeg se otvara pogled na grad. Pretpostavlja se da je grad bio  predgrađe Petre, gdje su se zaustavljale karavane na Putu Svile prije  ulaska u samu Nabatejsku prijestolnicu. Nakon razgledavanja odlazak u obližnji hotel u Petri. Večera i noćenje.
 
4. dan   PETRA – KERAK – MRTVO MORE
Doručak te polazak prema jednom od najpoznatijih svjetskih lokaliteta, veličanstvenoj Petri , simbolu Jordana i  UNESCO-ve svjetske baštine. Grad urezan u stijene prije vise od 2000 godina gradili su arapski nomadi Nabatejci kao trgovačku postaju, da bi s vremenom postao glavni grad nabatejskog kraljevstva. Vješti zanatlije i klesari u mekim stijenama gradili su grobnice, palače, hramove skriveni u dolini okruženoj planinama do koje se i danas može doći samo kroz Siq -1,2 km dugim kanjonom na kraju kojeg se otvara pogled na najpoznatiju atrakciju Petre - Al Khazneh, poznatu kao Riznicu. Slobodno vrijeme za istraživanje Petre. Polazak prema Keraku, jednoj od najpoznatijih i najvažnijih obrambenih utvrda koju su izgradili križari u 12. stoljeću kako bi osigurali siguran prolaz hodočasnicima u Svetu zemlju. Utvrda se nalazi na 900 metara nadmorske visine te dominira krajolikom pod kojim se proteže Kraljevska cesta, nekada bitna trgovačka ruta, dio Puta svile. Nastavak vožnje uz  kratko zaustavljanje na vidikovcu iznad spektakularnog kanjona Wadi Al Mujib (ako vremenske prilike budu povoljne)  do Mrtvog mora, najdubljeg slanog jezera na svijetu. Iznimno visoki salinitet  onemogućava tijelu da potone što je iznimni fenomen te kao takav privlači veliki broj turista. Smještaj u hotel.Večera i  noćenje.

5. dan   MRTVO MORE – BETHANY –PLANINA NEBO – MADABA  - AMMAN
Doručak i slobodno vrijeme za kupanje u Mrtvom moru. Odlazak u Bethany. Prema novijim arheološkim istraživanjima u organizaciji UNESCO-a , pretpostavlja se da je to mjesto na kojem je Ivan Krstitelj propovijedao i gdje je Isus kršten. Prema nalazima , još u prvim stoljećima to je bilo hodočasničko središte. Nedaleko se nalazi Planina Nebo gdje se pretpostavlja da je Mojsijev grob i otkuda je po prvi puta ugledao „ obećanu zemlju“ Izrael. Na vrhu brda nalazi se moderna crkva sagrađena na temeljima bizantske bazilike iz 4. stoljeća s nekoliko mozaika u unutrašnjosti. Za lijepa vremena, s planine se puža prekrasan pogled na dolinu rijeke Jordan i dijelove Izraela. Slijedi vožnja do  Madabe koja nosi titulu  „ grada mozaika „ zbog mnogih crkava ukrašenih mozaicima iz bizantskih vremena, od kojih je najpoznatiji  mozaik karte Palestine iz 6. stoljeća u crkvi sv. Jurja. Gradić je također turistički atraktivan za kupnju lokalnih suvenira. Razgledavanje te  nastavak putovanja do Amana, glavnog grada. Večera i noćenje u hotelu.

6. dan   AMMAN – PUSTINJSKI DVORCI / Azrak , Amra , Kharaneh - AMMAN
Doručak. Vožnja kroz pustinjski predio istočno od Amana do gradića Azrak u čijoj se okolici nalaze Omejidski dvorci - ljetnikovci  iz 8. stoljeća od kojih su najpoznatiji  Amra , Azrak , i Kharaneh. To su očuvani, atraktivni spomenici rane islamske arhitekture i umjetnosti, a pretpostavlja se da su imali više namjena kao što su odmorišta za karavane , mjesta za lov i zabavu. Amra je  uvrštena u popis UNESCO-ve svjetske baštine zbog očuvanih freski na unutarnjim zidovima. Povratak u Amman. Slijedi razgled grada. Glavni grad Jordana, fascinantan je grad kontrasta - jedinstven spoj starog i novog smještenog na brdovitom području između pustinje i plodne doline Jordana. Gradske četvrti su raznolike  u kulturnom i povijesnom kontekstu;  od užurbanosti starih tržnica  u središtu grada do moderne trgovačke četvrti, velebne džamije kralja Abdulaha, do spektakularnih ostataka građevina iz rimskog perioda. Posjet citadeli na uzvisini od 132 m s koje se pruža panoramski pogled na veći dio grada. Na citadeli se još uvijek mogu vidjeti ostaci Herkulovog hrama , rimskog kazališta, bizantske crkve , te kompleks  palače Umayyad iz 8.stoljeća. Večera i noćenje u hotelu.

7. dan   AMMAN - ANJARA – AJLUN – TELL MAR ELIAS -  JERASH
Doručak  Kratka vožnja prema sjeveru , kroz krajolik različit od ostatka zemlje kojim dominiraju maslinici i zelenilo do kršćanskog svetišta u Anjari. Tu  je malena crkva sagrađena oko špilje, gdje su se po predaji odmarali Isus, Marija i učenici tijekom putovanja između Jeruzalema i Galileje. Po dolasku u Ajlun razgledavanje dobro očuvanog dvorca iz 12.stoljeća , iz Saladinova vremena. Visoki svodovi,  tornjevi, sale, galerije i stubišta čine dvorac vrlo atraktivnim za posjetitelje. Dvorac na vrhu brda  dominirao je glavnim rutama koje vode u dolinu Jordana i štitio trgovačke putove iz Sirije prema jugu. Desetak kilometara od Ajluna nalazi se mali arheološki lokalitet Tell Mar Elias. Po drevnoj predaji tu je bilo rodno mjesto proroka Ilije. U arheološkim iskapanjima prije dvadesetak godina otkriveni su ostaci crkvenog kompleksa iz ranog 7. stoljeća s mozaicima. Kratak obilazak i polazak za obližnji Jerash ( antička Gerasa ), još jednu veliku turističku atrakciju i najveće arhitektonsko blago Jordana nakon Petre. Smatra se jednim od najvećih i najbolje očuvanih rimskih provincijskih gradova na Bliskom istoku. Procvat grada datira iz 2. i 3. stoljeća kad je bio trgovačko središte, a na važnosti nije izgubio niti u bizantsko doba sve dok ga nije razorio potres u 8. stoljeću. Krase ga popločane ulice, kolonade, hramovi na vrhovima brežuljaka, kazališta, prostrani javni trgovi, terme, fontane i zidine s kulama i vratima. 
Nakon razgledavanja povratak u Aman. Slobodno vrijeme ili u dogovoru s pratiteljem grupe zajednički program. Transfer iz Amana  na aerodrom u kasnim večernjim satima. Prijava za let u Istanbul TK 813 u 02,35.

8. dan ISTANBUL – ZAGREB
Dolazak u Istanbul u 06,05  po lokalnom vremenu. Nastavak putovanja za Zagreb letom TK 1053 u 08:15 . Slijetanje  u Zagreb u 08:25.

Cijena po osobi:

First minute:  - 

Redovna cijana: 1.370 € ( 10.322,27 kn ) - uključene pristojbe zračnih luka.

U cijenu je uključeno: 

 • prijevoz zrakoplovom prema programu u ekonomskoj klasi 
 • 5 polupansiona prema programu i 1 noćenje s doručkom / 1 polupansion u  beduinskom kampu u Wadi Rumu, 1 polupansion u hotelu 3* u Petri , 1 polupansion u hotelu 4* na Mrtvom moru  i 2 polupansiona u hotelu 4* u Amanu 
 • lokalnog vodiča na hrvatskom jeziku
 • pratitelja putovanja 
 • svi prijevozi prema programu klimatiziranim turističkim autobusom
 • džip safari u Wadi Rumu u trajanju od 2 sata 
 • ulaznice za lokalitete prema programu
 • grupna viza za Jordan
 • besplatna voda u autobusu / 1 bočica dnevno po osobi 
 • troškove organizacije putovanja 

U cijenu nije uključeno:

 • doplata za aerodromske takse  2.370,00 kn ( 314.74 € ) 
 • doplata za jednokrevetnu sobu 1.320,00 kn ( 175,29 € ) 
 • napojnice lokalnom vodiču i vozaču, nosačima prtljage ( ukupno oko 40 $ - plaćanje na licu mjesta )
 • putna osiguranja

Popust 

 • za treću odraslu osobu u trokrevetnoj sobi 250,00 kn ( 33.20 € )
 • za dijete do 12 godina 300,00 kn ( 40 € ) 

Fakultativno: 

 • Aqaba : izlet brodom do koraljnih grebena u Crvenom moru s ručkom 60 €  
 • zajednička večera u restoranu u Ammanu zadnji dan 25 €

Minimalni broj putnika u grupi : 20 

Viza:

 • Hrvatski državljani za ulazak u Jordan trebaju vizu , dobiva se na graničnom prijelazu. Za vizu je potrebno dostaviti agenciji  podatke iz putovnice -  puno ime I prezime,  broj putovnice i do kada vrijedi , datum rođenja . Putovnica mora vrijediti najmanje 6 mjeseci od ulaska u zemlju i imati 1 praznu stranicu. Molimo vas da agenciji dostavite podatke najkasnije 20 dana prije polaska.

Trenutni uvjeti za ulazak u zemlju: 

 • Nema ograničenja za ulazak u zemlju. Nije potrebna potvrda o cijepljenju niti su potrebni PCR testovi.
 • Svi putnici i dalje moraju posjetiti https://gateway2jordan.gov.jo  kako bi ispunili obrazac putne deklaracije i dobili QR kod.

Letovi  
Prijevoznik:  Turkish Airlines 
TK 1056  ZAGREB     20.00             ISTANBUL    00.10 
TK   814  ISTANBUL  02,20              AMMAN       03,40
TK   813  AMMAN      02,35              ISTANBUL   06,05
TK 1053  ISTANBUL  08,15              ZAGREB      08,25
 Navedena vremena su lokalna vremena dolazaka / odlazaka 

Prtljaga

 • Na let možete ponijeti 1 komad ručne prtljage težine do 8 kg , maksimalnih dimenzija  
 • 55 cm x 25 cm x 35 cm i predati 1 komad prtljage do 30 kg besplatno. 
 • Višak prtljage dodatno se naplaćuje prema cjeniku zrakoplovne kompanije

 

 • u Petri se od mjesta za parking autobusa do kanjona i kroz kanjon uglavnom ide pješice,
 • no za one koji teže hodaju postoji prijevoz električnim automobilima, cijena povratne vožnje je  oko 35 $ i plaća se kod ulaska u vozilo. Voze samo do kraja kanjona.
 • Druga mogućnost je da unajmite konje, mazge ili magarce od parkinga do ulaska u kanjon ili na samom lokalitetu Petre ( ne i kroz kanjon ). Plaća se direktno vlasnicima životinja i cijena ovisi o tome koliko se koristi usluga ( minimalno 5 $ ).
 • jahanje deva u Wadi Rumu cca pola sata oko 20 $ / po dogovoru s goničima deva

Napomene:

 • Kategorizacija hotela odgovara službenoj kategorizaciji Izraela te može biti različita u odnosu na europsku kategorizaciju
 • Neispravni putni dokumenti koji za posljedicu imaju odustajanje od putovanja, ni u kojem slučaju ne obvezuju organizatora putovanja te se primjenjuju uvjeti otkaza putovanja organizatora.
 • Organizator putovanja ima pravo na izmjenu programa putovanja kao i vremena polazaka zrakoplova (kada to zahtjeva situacija tijekom putovanja), ali garantira da će se program izvesti u cijelosti.
 • Pristojbe zračnih luka su podložne promjenama, konačan iznos se određuje na dan izdavanja zrakoplovne karte cca 14-7 dana prije putovanja, a prema uvjetima zrakoplovne kompanije koji vrijede za grupe izdaju se za sve putnike u jednom danu.
 • U slučaju promjene cijena kalkulativnih elemenata ili tečaja do iznosa većeg od 5% organizator putovanja ima pravo na promjenu cijene aranžmana. 
 • Datum izrade ponude 1.10.2022.

Za navedeni aranžman vrijede opći uvjeti putovanja. Prilikom prijave potpisujete ugovor o putovanju čiji su sastavni dio Opći uvjeti i uputstva za turističke aranžmane. Vašim potpisom iskazujete suglasnost s Općim uvjetima. 
Molimo Vas da se o sigurnosti putovanja u pojedine zemlje informirate u Ministarstvu vanjskih i europskih poslova ili na njihovoj web stranici: www.mvep.hr

Jordan 

 • Službeno ime: Hašemitska kraljevina Jordan
 • Površina: 89 342 km2
 • Broj stanovnika: 11 milijuna
 • Glavni grad: Amman
 • Jezik: arapski je službeni jezik, koristi se engleski i francuski
 • Religija: muslimani oko 95% 
 • Vremenska razlika: +1 sat
 • Novčana jedinica: jordanski dinar – JOD ( 1 $ = 0.70 JOD ; 1 € = 0,80 JOD )
 • Kupovina: oslikana keramika, lokalne slastice i karamelizirano voće, mirodije, maslinovo ulje, srebrni i zlatni nakit
 • Odjeća: preporučujemo laganu pamučnu odjeću za ljetne mjesece te topliju, slojevitu odjeću i zaštitu od kiše za period od studenog do travnja.Preporučujemo udobnu obuću, sunčane naočale i pokrivalo za glavu.
 • Hrana i piće: hrana je slična kao u zemljama iz regije. U hotelima se služe međunarodna jela , domaća jela od janjetine, ovčetine, pikantni namazi.Piti isključivo flaširanu vodu. Kava je popularna. Alkohol je moguće konzumirati u hotelskim restoranima i barovima.
 • Napon struje: 220V, 50Hz (nije potreban adapter)
 • Mobilne mreže: A1, T-Mobile i Telemach partneri
 • Pozivni broj zemlje: +962

Korisna web stranica: www.visitjordan.com  
Klima: mediteranska. Vruća i suha ljeta sa svježim večerima. Zimi je hladnije, kišna sezona traje od studenog do travnja

ID:Integral
18.02.2023. - 25.02.2023.
cijena od 1.370 € | 10.322,27 HRK
Više o korištenju osobnih podataka pročitajte ovdje
cijena od 1.370 € | 10.322,27 HRK

Pronađite svoju destinaciju

Bali

Indija

Delhi

1

Izrael

Kuba

Havana

4

Maroko

USA