Jordan 8 dana 2022

Dodaj u favorite
Registrirajte se kako bi primali akcijske cijene za odabranu ponudu.
Više o korištenju osobnih podataka pročitajte ovdje

JORDAN PUTOVANJE 8 DANA AVIONOM IZ ZAGREBA 2022

 

AMMAN – WADI RUM – AQABA – MALA PETRA – KERAK – MRTVO MORE – MADABA – PLANINA NEBO – BETHANY – AZRAK – AJLUN – ANJARA – JERASH


TERMIN PUTOVANJA: 16.4.2022.-23.4.2022. - popunjeno!

NOVI TERMIN:


Kraljevina Jordan, jedna je od najliberalnijih i najmirnijih kutaka arapskog svijeta. Zemlja bogate tradicije i neopisivih prirodnih ljepota. Mjesto je to drevnih civilizacija koje su nam u nasljeđe ostavile drevne gradove, utvrde, citadele te jedno od novih svjetskih čuda - Petru! Izgubljeni grad u stijenama ovjekovječen u filmovima najpoznatijeg svjetskog arheologa - Indiane Jonesa. Od jednog od najbolje sačuvanih rimskih gradova koji je stoljećima bio zakopan pod debelim slojem pijeska do obala svete rijeke Jordan na kojoj se krstio Isus, pa do Mrtvog mora, arapskih i križarskih utvrda razbacanih po brežuljcima te do mistične Petre i crvene pustinje Wadi Rum - djela prirode i ljudskih ruku oblikovale su bogatstvo ovog malog, ali čudesnog kraljevstva!

 

 
Program putovanja:
 
1. dan   ZAGREB – ISTANBUL – AMMAN   

Sastanak  putnika u 18:00 sati kod šaltera središnjih informacija. Preuzimanje putnih dokumenta i osnovnih informacija od strane pratitelja grupe te prijava na let  TK 1056 u 20:15. Dolazak u Istanbul u 23:30 po lokalnom vremenu i nastavak leta na liniji TK 814 za Amman u 02:05. 

2. dan  WADI RUM    
Nakon ishođenja vize te carinskih formalnosti slijedi vožnja u Wadi Rum, najvećoj pustinji u Jordanu čiji specifični oblik granitnih stijena i jedinstveni crveni pijesak godinama privlači turiste, ali i filmaše. Marsovac, Star wars, Aladdin, Dune, Lawrence od Arabije samo su neki od filmova koji su koristili ovaj nestvaran krajolik kao kulisu. Wadi Rum je proglašen zaštićenim područjem 1998 godine, a njegovi jedini stanovnici su beduinska plemena koja se danas bave pretežito turizmom, ali su sačuvala svoje tradicionalne vrijednosti. Po dolasku smještaj u luksuzni beduinski kamp te doručak. Nakon odmora odlazak na jeep safari gdje ćete se moći uvjeriti u ljepote ove neobične i mistične pustinje te zašto je zovu - mjesečeva dolina! Granitne stijene, oštri vrhovi koji paraju crvenu površinu pustinje, klanci i rascjepi, kanjoni i dine nikoga ne ostavljaju ravnodušnim. Povratak u kamp gdje ćemo uživati u tipičnoj beduinskoj hrani - večera pod zvjezdanim nebom kakvo još niste vidjeli. Noćenje.

3. dan  WADI RUM - AQABA - MALA PETRA – PETRA
Nakon doručka odlazak iz pustinje i polazak prema moru. Grad Aqaba jedini je jordanski grad na moru, a smjestio se na samom kraju Aqabskog zaljeva koji dijeli sa Izraelom, Egiptom i Saudijskom Arabijom koje možete vidjeti šetajući promenadom. Aqaba je zbog svojeg specifičnog položaja luka i trgovačko središte već tisućama godina. Zbog bogate povijesne baštine koju su ostavili Rimljani, Mameluci, Osmanlije, te prirodnih ljepota obližnjih planina i koraljnih grebena Crvenog mora grad se sve više pretvara u turističku meku. Panoramski razgled grada. Slobodno vrijeme za samostalno istraživanje grada, odmor, kupanje ili fakultativni izlet brodom do koraljnih grebena. Odlazak u Malu Petru , kao što i samo ime sugerira , arheološko nalazište grada vrlo sličnog Petri, samo manjeg. Strukture građevina uklesanih u stijene još su uvijek impresivne, a pogled na planinski krajolik je nezaboravan. I u Malu Petru se dolazi kroz kratki kanjon na kraju kojeg se otvara pogled na grad. Pretpostavlja se da je grad bio  predgrađe Petre, gdje su se zaustavljale karavane na Putu Svile prije  ulaska u samu Nabatejsku prijestolnicu. Nakon razgledavanja odlazak u obližnji hotel u Petri. Večera i noćenje.
 
4. dan PETRA – KERAK – MRTVO MORE
Doručak te polazak prema jednom od najpoznatijih svjetskih lokaliteta. Veličanstvenoj Petri , simbolu Jordana i jednom od novih sedam svjetskih čuda pod zaštitom UNESCO-a. Grad urezan u stijene prije vise od 2000 godina gradili su arapski nomadi Nabatejci kao trgovačku postaju, da bi s vremenom postao glavni grad nabatejskog kraljevstva. Vješti zanatlije i klesari u mekim stijenama gradili su grobnice, palače, hramove skriveni u dolini okruženoj planinama do koje se i danas može doći kroz Siq, 1,2 km dugim kanjonom na kraju kojeg se otvara pogled na najpoznatiju atrakciju Petre - Al Khazneh, poznatu kao Riznicu. Slobodno vrijeme za istraživanje Petre. Polazak prema Keraku, jednoj od najpoznatijih i najvažnijih obrambenih utvrda koju su izgradili križari u 12. stoljeću kako bi osigurali siguran prolaz hodočasnicima u Svetu zemlju. Utvrda se nalazi na 900 metara nadmorske visine te dominira krajolikom pod kojim se proteže Kraljevska cesta, nekada bitna trgovačka ruta, dio Puta svile. S utvrde pogled seže do Wadi Karaka, po legendi mjesto Sodome i Gomore. Nastavak puta do Mrtvog mora, najdubljeg slanog jezera na svijetu. S obzirom na iznimno visoki salinitet u njemu nema nikakvog života, a isti taj salinitet onemogućava tijelu da potone što je iznimni fenomen te kao takav privlači veliki broj turista koji se vole izležavati na površini mora. Smještaj u hotel. Noćenje.

5. dan   MRTVO MORE – BETHANY –PLANINA NEBO – MADABA  - AMMAN
Doručak i odlazak u Bethany beyond Jordan. Prema novijim arheološkim istraživanjima u organizaciji UNESCO-a , pretpostavlja se da je to mjesto na kojem je Ivan Krstitelj propovijedao, gdje je Isus kršten, gdje je susrelo prvih pet apostola i na kojem su tako postavljeni temelji ranokršćanske vjere. Prema nalazima , još u prvim stoljećima to je bilo hodočasničko središte, a danas mnoštvo vjernika iz cijelog svijeta posjećuje lokalitet. Nedaleko se nalazi Planina Nebo gdje se pretpostavlja da je Mojsijev grob i otkuda je po prvi puta ugledao „ obećanu zemlju“ Izrael. Na vrhu brda nalazi se moderna crkva sagrađena na temeljima bizantske bazilike iz 4. stoljeća s nekoliko mozaika u unutrašnjosti. Za lijepa vremena, s planine se puža prekrasan pogled na dolinu rijeke Jordan i dijelove Izraela. Slijedi vožnja do  Madabe koja nosi titulu  „ grada mozaika „ zbog mnogih crkava ukrašenih mozaicima iz bizantskih vremena, od kojih je najpoznatiji  mozaik karte Palestine iz 6. stoljeća u crkvi sv. Jurja. Gradić je također turistički atraktivan za kupnju lokalnih suvenira.Razgledavanje te  nastavak putovanja do Amana, glavnog grada. Večera i noćenje u hotelu.
 
6. dan  AMMAN – PUSTINJSKI DVORCI / Azrak , Amra , Kharaneh - AMMAN
Doručak. Vožnja kroz pustinjski predio istočno od Amana do gradića Azrak u čijoj se okolici nalaze Omejidski dvorci - ljetnikovci  iz 8. stoljeća od kojih su najpoznatiji  Amra , Azrak , i Kharaneh. To su očuvani, atraktivni spomenici rane islamske arhitekture i umjetnosti, a pretpostavlja se da su imali više namjena kao što su odmorišta za karavane , mjesta za lov i zabavu. Amra je  uvrštena u popis UNESCO-ve svjetske baštine zbog očuvanih freski na unutarnjim zidovima na kojima su prikazi lova , portreti vlasnika i zodijaka.

Povratak u Amman. Slijedi razgled grada. Glavni grad Jordana, fascinantan je grad kontrasta - jedinstven spoj starog i novog smještenog na brdovitom području između pustinje i plodne doline Jordana. Gradske četvrti su raznolike  u kulturnom i povijesnom kontekstu;  od užurbanosti starih tržnica  u središtu grada do moderne trgovačke četvrti, velebne džamije kralja Abdulaha, do spektakularnih ostataka građevina iz rimskog perioda. Posjet citadeli na uzvisini od 132 m s koje se pruža panoramski pogled na veći dio grada. Na citadeli se još uvijek mogu vidjeti ostaci Herkulovog hrama , rimskog kazališta, bizantske crkve , te kompleks  palače Umayyad iz 8.stoljeća. Večera i noćenje u hotelu.

7. dan AMMAN - AJLUN - ANJARA - JERASH
Doručak i odjava iz hotela. Vožnja prema sjeveru , kroz krajolik različit od ostatka zemlje kojim dominiraju maslinici i zelenilo. Po dolasku u Ajlun razgledavanje dobro očuvanog dvorca iz 12.stoljeća , iz Saladinova vremena. Visoki svodovi,  tornjevi, sale, galerije i stubišta čine dvorac vrlo atraktivnim za posjetitelje. Dvorac Ajlun na vrhu brda  dominirao je glavnim rutama koje vode u dolinu Jordana i štitio trgovačke putove iz Sirije prema jugu, a danas je jedna od najvećih turističkih atrakcija Jordana. Nedaleko je kršćansko svetište u Anjari ,  crkva „Naše Gospe u planinama“ , sagrađena oko špilje, gdje su se po predaji odmarali Isus, Marija i učenici tijekom putovanja između Jeruzalema i Galileje. Špilja je od davnih vremena bila sveta za hodočasnike , a naknadno je sagrađena crkva. Mnogobrojni vjernici, ne samo iz okolnih zemalja nego i iz cijelog svijeta posjećuju ovo mjesto. Nakon obilaska svetišta polazak za Jerash , još jednu veliku turističku atrakciju i arhitektonsko blago. Smatra se jednim od najbolje očuvanih rimskih provincijskih gradova na Bliskom istoku. Procvat grada datira iz 2. i 3. stoljeća. Krase ga popločane ulice, kolonade, hramovi na vrhovima brežuljaka, kazališta, prostrani javni trgovi, terme, fontane i zidine s kulama i vratima.  Nakon razgledavanja fakultativno  zajednički kasniji ručak u restoranu u okolici. U kasnim popodnevnim satima polazak prema aerodromu i prijava za let u Istanbul TK 823 u 21:50.


8. dan AMMAN – ISTANBUL – ZAGREB
Dolazak u Istanbul u 00:20 po lokalnom vremenu. Nastavak putovanja za Zagreb letom TK 103 u 07:00 . Slijetanje  u Zagreb u 08:05 sati

CIJENA PUTOVANJA PO OSOBI:

FIRST MINUTE:  -

REDOVNA CIJENA: 6.560 KN

First minute cijena vrijedi za uplate do 15.2.2022. ili do popunjenja mjesta po FM cijeni.

Doplata za zrakoplovne pristojbe: 2.290 KN

Nadoplata za jednokrevetnu sobu: 1.090 KN


U cijenu je uključeno: 

 • prijevoz zrakoplovom prema programu u ekonomskoj klasi 
 • 5 polupansiona prema programu    / 1 polupansion u luksuznom beduinskom   kampu u Wadi Rumu, 1 polupansion u hotelu 3* u Petri , 1 polupansion u hotelu 4* na Mrtvom moru  i 2 polupansiona u hotelu 4* u Amanu /
 • doručak u Wadi Rumu na dan dolaska 
 • lokalnog vodiča na hrvatskom jeziku
 • pratitelja putovanja 
 • svi prijevozi prema programu klimatiziranim turističkim autobusom
 • Jeep safari u Wadi Rumu u trajanju od 2 sata 
 • ulaznice za lokalitete prema programu: Wadi Rum, Petra, Kerak, Mt. Nebo, Madaba, Bethany beyond Jordan , Pustinjski dvorci, citadela Amman, rimsko kazalište u Ammanu, Ajlun, Jerash
 • grupna viza za Jordan
 • besplatna voda u autobusu / 1 bočica dnevno po osobi 
 • troškove organizacije putovanja 

 

U cijenu nije uključeno:

 • doplata za aerodromske pristojbe 2.290 kn (promjenjivo do trenutka izdavanja avionskih karata)
 • nadoplata za jednokrevetnu sobu 1.090 kn 
 • napojnice lokalnom vodiču i vozaču, nosačima prtljage: (ukupno oko 40 Dollara, plaćanje na licu mjesta )
 • putno osiguranje 


Fakultativno: 

 • izlet brodom 4 sata do koraljnih grebena u Crvenom moru uz ručak, mogućnost ronjenja  40  €
 • zajednička ručak u restoranu zadnji dan 15 €
 • preporučamo kupanje u Crvenom moru / Aqaba / na privatnoj , čuvanoj plaži uz doplatu na licu mjesta
 • mogućnost jahanja na konjima u Petri , vodičima konja se daje 5 $ napojnice
 • jahanje deva u Wadi Rumu cca pola sata oko 20 $ / po dogovoru s goničima deva

Minimalni broj putnika u grupi : 20 

INFORMACIJE O LETU:
 
RED LETENJA

 
TK 1056     ZAGREB      20:15             ISTANBUL   23:30
TK 814       ISTANBUL   02:05(+1)      AMMAN     04:20
TK 823       AMMAN      21:50             ISTANBUL  00:20(+1)
TK 1053     ISTANBUL   07:00             ZAGREB     08:05
 
Prijevoznik: TURKISH AIRLINES
Dozvoljena težina prtljage 30 kg(uključena u cijenu) + 1 komad do 8 kg ručne prtljage.

 
Napomena

 • Navedena su sva lokalna vremena polazaka i dolazaka.
 • Zrakoplovna kompanija zadržava pravo promjene vremena leta.

 

Viza:
Hrvatski državljani za ulazak u Jordan trebaju vizu , dobiva se na graničnom prijelazu. Za vizu je potrebno dostaviti agenciji sve podatke s naslovnice putovnice. Putovnica mora vrijediti najmanje 6 mjeseci od ulaska u zemlju i imati 1 praznu stranicu.


Trenutni uvjeti za ulazak u zemlju: COVID-19 ( podložno promjenama do trenutka putovanja )

 

NAPOMENA: od 1.3. NE TREBA TESTIRANJE NITI PRIJE PUTOVANJA U JORDAN , NITI PO DOLASKU 

I dalje se treba prijaviti na platformi

https://www.gateway2jordan.gov.jo

 • Ulaz hrvatskih državljana u Jordan je moguć uz poštivanje informatizirane procedure koju valja provesti prije putovanja uz pomoć mrežne stranice www.visitjordan.gov.jo . Na stranici je potrebno ispuniti formular i ishoditi QR kod koji je uvjet za ukrcavanje na zrakoplov i za ulazak u zemlju.
 • Svi dolazni putnici su dužni predočiti negativan nalaz PCR testiranja u kojem razdoblje od izuzimanja uzorka do ulaska u Jordan nije dulje od 72 sata. Ova odluka se ne odnosi na djecu mlađu od 5 godina. Tijekom boravka u Jordanu se preporuča strogo pridržavanje mjera suzbijanja širenja zaraze.
 • Po dolasku u Jordan radi se PCR test u zračnoj luci bez obzira da li su putnici cijepljeni ili ne. Test se najavljuje na  https://www.gateway2jordan.gov.jo/  i košta 30 $

Upute za putovanje:

 • Svi putnici bez obzira na to jesu li cijepljeni ili ne, dužni su donijeti negativan PCR test iz zemlje polaska koji bi trebao biti učinjen u roku od najviše 72 sata prije polaska.
 • Svi putnici bez obzira da li su cijepljeni ili ne moraju ispuniti obrazac na www.visitjordan.gov.jo kako bi dobili svoj osobni QR kod koji je obavezan za ukrcaj.
 •  Putnici koji nisu državljani Jordana moraju imati zdravstveno/putno osiguranje.
 • Putnici su dužni po dolasku predočiti važeće dokumente. To uključuje QR kod i negativan rezultat PCR testa iz zemlje polaska.
 • Djeca mlađa od 5 godina nisu dužna prijavljivati se na platformi.

Konzulat Republike Hrvatske u Hašemitskoj Kraljevini Jordan, Amman na čelu s počasnim konzulom Dr. Abdel Nour Habaybeh

Tel: 00 962 79 559 9393, 00 962 79 6500 040
Fax: 00 962 6 582 5661
Al - Yanabee St. 26
Branch from Al-Wekalat St.Sweifieh Habaybeh Center, First floor
P.O. Box 17213, Amman 11195 Jordan

Podaci o nadležnom veleposlanstvu:
Veleposlanstvo RH u Hašemitskoj Kraljevini Jordan sa sjedištem u Kairu.
3, Abou El Feda St., Zamalek, Cairo
tel.: +202 - 273 83 155 / 273 83 529, fax: +202- 273 80 934
e.mail: [email protected]

Uredovno vrijeme Veleposlanstva:

• nedjelja - četvrtak  8:30 – 16:30
• rad sa strankama iz Jordana: nedjelja - četvrtak 8:30 – 16:30 (poželjno je prethodno najaviti dolazak)
Dežurni telefon za hrvatske državljane (za izvanredne situacije i hitne slučajeve izvan uredovnog vremena): 0020 128 140 0344


Napomene:

 • Kategorizacija hotela odgovara službenoj kategorizaciji Jordana te može biti različita u odnosu na europsku kategorizaciju
 • Neispravni putni dokumenti ili neodobravanje vize, koji za posljedicu imaju odustajanje od putovanja, ni u kojem slučaju ne obvezuju organizatora putovanja te se primjenjuju uvjeti otkaza putovanja organizatora.
 • Organizator putovanja ima pravo na izmjenu programa putovanja kao i vremena polazaka zrakoplova (kada to zahtjeva situacija tijekom putovanja), ali garantira da će se program izvesti u cijelosti.
 • Pristojbe zračnih luka su podložne promjenama, konačan iznos se određuje na dan izdavanja zrakoplovne karte cca 14-7 dana prije putovanja, a prema uvjetima zrakoplovne kompanije koji vrijede za grupe izdaju se za sve putnike u jednom danu.
 • U slučaju promjene cijena kalkulativnih elemenata do iznosa većeg od 1,5% organizator putovanja ima pravo na promjenu cijene aranžmana


Jordan: Opće informacije

 • Službeno ime: Hašemitska kraljevina Jordan
 • Površina: 89 342 km2
 • Broj stanovnika: oko 11 milijuna
 • Glavni grad: Amman, oko 4.,5 milijuna stanovnika
 • Jezik: arapski je službeni jezik, koristi se engleski i francuski
 • Religija: muslimani oko 95% , ostali 5%
 • Vremenska razlika: +1 sat
 • Novčana jedinica: jordanski dinar – JOD ( 1 $ = 0.70 JOD ; 1 € = 0,80 JOD )
 • Kupovina: oslikana keramika, lokalne slastice i karmelizirano voće, mirodije, maslinovo ulje u Ajlunu, srebrni i zlatni nakit
 • Odjeća: preporučamo laganu pamučnu odjeću za ljetne mjesece te topliju, slojevitu odjeću i zaštitu od kiše za period od studenog do travnja.Preporučamo udobnu obuću, sunčane naočale i pokrivalo za glavu.
 • Hrana i piće: hrana je slična zemljama iz regije. U hotelima se služe međunarodna jela , domaća jela od janjetine, ovčetine, pikantni namazi.Piti isključivo flaširanu vodu. Kava je popularna. Alkohol je moguće konzumirati u hotelskim restoranima i barovima.
 • Napon struje: 220V, 50Hz (nije potreban adapter)
 • Mobilne mreže: A1, T-Mobile i Telemach partneri
 • Pozivni broj zemlje: +962
 • Korisna web stranica: www.visitjordan.com  
 • Klima: mediteranska. Vruća i suha ljeta sa svježim večerima. Zimi je hladnije, kišna sezona traje od studenog do travnja

Za navedeni aranžman vrijede opći uvjeti putovanja. Prilikom prijave potpisujete ugovor o putovanju čiji su sastavni dio Opći uvjeti i uputstva za turističke aranžmane. Vašim potpisom iskazujete suglasnost s Općim uvjetima. Molimo Vas da se o sigurnosti putovanja u pojedine zemlje informirate u Ministarstvu vanjskih i europskih poslova ili na njihovoj web stranici: www.mvep.hr

 

ID: Integral