Jordan 7 dana 2022

Dodaj u favorite
Registrirajte se kako bi primali akcijske cijene za odabranu ponudu.
Više o korištenju osobnih podataka pročitajte ovdje

JORDAN PUTOVANJE 7 DANA AVIONOM IZ ZAGREBA 2022

 

AMMAN – WADI RUM  – PETRA – KERAK – MRTVO MORE – BETHANY – PLANINA NEBO – MADABA – ANJARAH – AJLOUN – JERASH

 

TERMIN PUTOVANJA: 13.11. - 19.11.2022. - garantirani polazak


Kraljevina Jordan, jedna je od najliberalnijih i najmirnijih kutaka arapskog svijeta. Zemlja bogate tradicije i neopisivih prirodnih ljepota. Mjesto je to drevnih civilizacija koje su nam u nasljeđe ostavile drevne gradove, utvrde, citadele te jedno od novih svjetskih čuda - Petru! Izgubljeni grad u stijenama ovjekovječen u filmovima najpoznatijeg svjetskog arheologa - Indiane Jonesa. Od jednog od najbolje sačuvanih rimskih gradova koji je stoljećima bio zakopan pod debelim slojem pijeska do obala svete rijeke Jordan na kojoj se krstio Isus, pa do Mrtvog mora, arapskih i križarskih utvrda razbacanih po brežuljcima te do mistične Petre i crvene pustinje Wadi Rum - djela prirode i ljudskih ruku oblikovale su bogatstvo ovog malog, ali čudesnog kraljevstva!

 

Vrijednost više:

 • prijevoz zrakoplovom prema programu u ekonomskoj klasi
 • Vrijednost više: 4 polupansiona i 1 noćenje s doručkom prema programu / 2 polupansiona i 1 noćenje s doručkom u hotelu 4* u Ammanu , 1 polupansion u hotelu 4* na Mrtvom moru , 1 polupansion u luksuznom beduinskom kampu u Wadi Rumu
 • džip safari u Wadi Rumu u trajanju od 2 sata
 • ukljuene ulaznice za lokalitete prema programu:Citadela Amman i rimsko kazalište,džamija kralja Abdullaha, Wadi Rum, Petra, Kerak , Bethany, Madaba, Mt.Nebo, Ajloun , Jerash
 • grupna viza za Jordan

 

Program putovanja:
 
1. dan ZAGREB – ISTANBUL

Sastanak  putnika 2 sata prije polijetanja kod šaltera središnjih informacija. Preuzimanje putnih dokumenta i osnovnih informacija od strane pratitelja grupe te prijava na let  TK 1056 u 19,55  Dolazak u Istanbul u 00,15 po lokalnom vremenu i nastavak leta na liniji  TK 814  u 01,45 za Amman.

2. dan AMMAN
Slijetanje u 2,50 ujutro,  te  nakon ishođenja vize i carinskih formalnosti transfer u hotel u Ammanu na noćenje , doručak. Nakon odmora slijedi razgledavanje grada u pratnji lokalnog vodiča.. Glavni grad Jordana, smješten na brdovitom području između pustinje i plodne doline rijeke Jordan , fascinantan je grad kontrasta - jedinstven spoj starog i novog. Gradske četvrti su raznolike  u kulturnom i povijesnom kontekstu;  od užurbanosti starih tržnica  u središtu grada do moderne trgovačke četvrti i spektakularnih ostataka građevina iz rimskog perioda. Posjet džamiji kralja Abdullaha I , jednoj od rijetkih džamija u koju je dozvoljen ulazak turistima. Razgledavanje povijesnih ostataka grada obuhvaća posjet citadeli na uzvisini od  132 m s koje se pruža panoramski pogled na veći dio grada. Na citadeli se još uvijek mogu vidjeti ostaci Herkulovog hrama , rimskog kazališta, bizantske crkve , te kompleks  palače Umayyad iz 8.stoljeća. Slobodno vrijeme. Večera i noćenje u hotelu.

3.dan AMMAN – WADI RUM
Doručak i odjava iz hotela, Vožnja do Wadi Ruma, pustinje čiji specifični oblik granitnih stijena i jedinstveni crveni pijesak godinama privlači turiste, ali i filmaše. Marsovac, Star wars, Aladdin, Dune, Lawrence od Arabije samo su neki od filmova koji su koristili ovaj nestvaran krajolik kao kulisu. Wadi Rum je proglašen zaštićenim područjem 1998 godine, a njegovi jedini stanovnici su beduinska plemena koja se danas bave pretežito turizmom, ali su sačuvala svoje tradicionalne vrijednosti. Po dolasku smještaj u luksuznom beduinskom kampu, u nesvakidašnjem okruženju. Slijedi jeep safari gdje ćete se moći uvjeriti u ljepote ove neobične i mistične pustinje te zašto je zovu - mjesečeva dolina! Granitne stijene, oštri vrhovi koji paraju crvenu površinu pustinje, klanci i rascjepi, kanjoni i dine nikoga ne ostavljaju ravnodušnim. Povratak u kamp gdje ćemo uživati u tipičnoj beduinskoj hrani - večera pod zvjezdanim nebom kakvo još niste vidjeli. Noćenje.

4.dan  WADI RUM – PETRA – KERAK – MRTVO MORE
Doručak u kampu te polazak prema jednom od najpoznatijih svjetskih arheoloških lokaliteta, veličanstvenoj Petri , simbolu Jordana i jednom od novih sedam svjetskih čuda pod zaštitom UNESCO-a. Grad urezan u stijene prije vise od 2000 godina gradili su arapski nomadi Nabatejci kao trgovačku postaju, da bi s vremenom postao glavni grad nabatejskog kraljevstva. Vješti zanatlije i klesari u mekim stijenama gradili su grobnice, palače i hramove skriveni u dolini okruženoj planinama. I danas se do Petre može doći samo kroz Siq, 1,2 km dugi kanjon na kraju kojeg se otvara pogled na najpoznatiju atrakciju lokaliteta - Al Khazneh, poznatu kao Riznicu. Razgledavanje i istraživanje Petre. Polazak prema Keraku, jednoj od najpoznatijih i najvažnijih obrambenih utvrda koju su izgradili križari u 12. stoljeću kako bi osigurali siguran prolaz hodočasnicima u Svetu zemlju. Utvrda se nalazi na 900 metara nadmorske visine te dominira krajolikom kojim se proteže Kraljevska cesta, nekada bitna trgovačka ruta, dio Puta svile. S utvrde pogled seže do Wadi Karaka, po legendi mjesta Sodome i Gomore. Nastavak puta do Mrtvog mora, smještaj u hotel. Večera i noćenje.

5.dan  MRTVO MORE – BETHANY – PLANINA NEBO - MADABA – AMMAN
Doručak. Vrijeme za razonodu i kupanje u Mrtvom moru, koje je u stvari  jedinstveno slano jezero u pustinjskom krajoliku, preko 400 m ispod morske razine.  S obzirom na iznimno visoku razinu slanosti u njemu nema nikakva života, no to također pomaže kupačima da bez napora mogu plutati na površini ( iako se ne preporučuje boravak u vodi duži od 15-ak minuta). Odlazak u Bethany beyond Jordan. Prema novijim arheološkim istraživanjima u organizaciji UNESCO-a , pretpostavlja se da je to mjesto na kojem je Ivan Krstitelj propovijedao, gdje je Isus kršten, gdje je susrelo prvih pet apostola i na kojem su tako postavljeni temelji ranokršćanske vjere. Prema nalazima , još u prvim stoljećima to je bilo hodočasničko središte, a danas mnoštvo vjernika iz cijelog svijeta posjećuje lokalitet. Nedaleko se nalazi Planina Nebo gdje se pretpostavlja da je Mojsijev grob i otkuda je po prvi puta ugledao „obećanu zemlju“ Izrael.  Na vrhu je moderna crkva sagrađena na temeljima bizantske bazilike iz 4. stoljeća s nekoliko mozaika u unutrašnjosti. Za lijepa vremena, s planine se puža prekrasan pogled na dolinu rijeke Jordan i dijelove Izraela. Slijedi vožnja do  Madabe koja nosi titulu  „ grada mozaika „ zbog mnogih crkava ukrašenih mozaicima iz bizantskih vremena, od kojih je najpoznatiji  mozaik karte Palestine iz 6. stoljeća u crkvi sv. Jurja. Gradić je također turistički atraktivan za kupnju lokalnih suvenira.Razgledavanje te  nastavak putovanja do Amana.Večera i noćenje u hotelu.

6.dan AMMAN – ANJARA – AJLOUN – JERASH
Doručak. Vožnja prema sjeveru , kroz krajolik različit od ostatka zemlje kojim dominiraju maslinici i zelenilo.  Zaustavljanje u Anjari i posjet crkvi „ Planinske Gospe“ , sagrađene oko špilje, gdje su se po predaji odmarali Isus, Marija i učenici tijekom putovanja između Jeruzalema i Galileje. Špilja je od davnih vremena bila sveta za hodočasnike , a i danas mnogobrojni vjernici posjećuju ovo mjesto. Po dolasku u Ajloun razgledavanje dobro očuvanog dvorca iz 12.stoljeća , iz Saladinova vremena. Visoki svodovi,  tornjevi, sale, galerije i stubišta čine dvorac vrlo atraktivnim za posjetitelje. Dvorac Ajloun na vrhu brda  dominirao je glavnim rutama koje vode u dolinu Jordana i štitio trgovačke putove iz Sirije prema jugu, a danas je jedna od najvećih turističkih atrakcija Jordana.  Polazak za Jerash , još jednu veliku turističku atrakciju i arhitektonsko blago. Smatra se jednim od najbolje očuvanih rimskih provincijskih gradova na Bliskom istoku. Procvat grada datira iz 2. i 3. stoljeća. Krase ga popločane ulice, kolonade, hramovi na vrhovima brežuljaka, kazališta, prostrani javni trgovi, terme, fontane i zidine s kulama i vratima.  U večernjim satima fakultativno zajednička večera u restoranu  prije odlaska na aerodrom. Dolazak na aerodrom oko 23,30 i prijava za let prema Istanbulu TK 815 u 2,35.

7.dan ISTANBUL – ZAGREB
Dolazak u Istanbul  u 06,00 , te nastavak leta za Zagreb po lokalnom vremenu u
08,10 s dolaskom u Zagreb u 08,15


CIJENA PO OSOBI U DVOKREVETNOJ SOBI:

FIRST MINUTE:

REDOVNA CIJENA: 6.390 kn / €848,16 + Doplata za zrakoplovne pristojbe: 2.290 kn 8/ €303,96. Ukupno: 8.680 kn / €1.152,11

Doplata za jednokrevetnu sobu: 1.190 kn / €157,95


U cijenu je uključeno:

 • prijevoz zrakoplovom prema programu u ekonomskoj klasi
 • 4 polupansiona i 1 noćenje s doručkom prema programu /2 polupansiona i 1 noćenje s doručkom u hotelu 4* u Ammanu , 1 polupansion u hotelu 4* na Mrtvom moru , 1 polupansion u luksuznom beduinskom   kampu u Wadi Rumu
 • lokalnog vodiča na hrvatskom jeziku
 • pratitelja putovanja
 • svi prijevozi prema programu klimatiziranim turističkim autobusom
 • džip safari u Wadi Rumu u trajanju od 2 sata
 • ulaznice za lokalitete prema programu:  Citadela Amman i rimsko kazalište,        
 • džamija kralja Abdullaha, Wadi Rum, Petra, Kerak , Bethany, Madaba, Mt.Nebo, Ajloun , Jerash
 • grupna viza za Jordan
 • besplatna voda u autobusu / 1 bočica dnevno po osobi
 • troškove organizacije putovanja

U cijenu nije uključeno:

 • doplata za pristojbe zračnih luka: 2.290 kn / €303,96 
 • nadoplata za jednokrevetnu sobu: 1.190 kn / €157,95 
 • napojnice lokalnom vodiču i vozaču, nosačima prtljage ( plaćanje na licu mjesta )
 • putno osiguranje

Fakultativno:

 • zajednička večera u restoranu zadnji dan 18 €

Minimalni broj putnika u grupi : 20

Informacije o letu:
Prijevoznik:  Turkish Airlines

Dozvoljena težina prtljage 30 kg ( uključena u cijenu ) + 1 komad do 8 kg ručne prtljage

TK 1056  ZAGREB     19:55           ISTANBUL  00:15
TK   814  ISTANBUL  01:45           AMMAN     02:50
TK   819   AQABA    02:35           ISTANBUL  06:00
TK 1053  ISTANBUL  08:10             ZAGREB   08:15  

Navedena su sva lokalna vremena dolazaka / odlazaka
Zrakoplovna kompanija zadržava pravo promjene vremena letova

Viza:

 • Hrvatski državljani za ulazak u Jordan trebaju vizu , dobiva se na graničnom prijelazu. Za vizu je potrebno dostaviti agenciji sve podatke s naslovnice putovnice. Putovnica mora vrijediti najmanje 6 mjeseci od ulaska u zemlju i imati 1 praznu stranicu.

Trenutni uvjeti za ulazak u zemlju: COVID-19 ( podložno promjenama )

NAPOMENA: od 1.3. NE TREBA TESTIRANJE NITI PRIJE PUTOVANJA U JORDAN , NITI PO DOLASKU 

I dalje se treba prijaviti na platformi

https://www.gateway2jordan.gov.jo

 


Napomene:

 • Kategorizacija hotela odgovara službenoj kategorizaciji Jordana te može biti različita u odnosu na europsku kategorizaciju
 • Neispravni putni dokumenti ili neodobravanje vize, koji za posljedicu imaju odustajanje od putovanja, ni u kojem slučaju ne obvezuju organizatora putovanja te se primjenjuju uvjeti otkaza putovanja organizatora.
 • Organizator putovanja ima pravo na izmjenu programa putovanja kao i vremena polazaka zrakoplova (kada to zahtjeva situacija tijekom putovanja), ali garantira da će se program izvesti u cijelosti.
 • Pristojbe zračnih luka su podložne promjenama, konačan iznos se određuje na dan izdavanja zrakoplovne karte cca 14-7 dana prije putovanja, a prema uvjetima zrakoplovne kompanije koji vrijede za grupe izdaju se za sve putnike u jednom danu.
 • U slučaju promjene cijena kalkulativnih elemenata do iznosa većeg od 1,5% organizator putovanja ima pravo na promjenu cijene aranžmana


Jordan

 • Službeno ime: Hašemitska kraljevina Jordan
 • Površina: 89 342 km2
 • Broj stanovnika: oko 11 milijuna
 • Glavni grad: Amman, oko 4.,5 milijuna stanovnika
 • Jezik: arapski je službeni jezik, koristi se engleski i francuski
 • Religija: muslimani oko 95% , ostali 5%
 • Vremenska razlika: +1 sat
 • Novčana jedinica: jordanski dinar – JOD ( 1 $ = 0.70 JOD ; 1 € = 0,80 JOD )
 • Kupovina: oslikana keramika, lokalne slastice i karamelizirano voće, mirodije, maslinovo ulje u Ajlunu, srebrni i zlatni nakit
 • Odjeća: preporučujemo laganu pamučnu odjeću za ljetne mjesece te topliju, slojevitu odjeću i zaštitu od kiše za period od studenog do travnja.Preporučujemo udobnu obuću, sunčane naočale i pokrivalo za glavu.
 • Hrana i piće: hrana je slična zemljama iz regije. U hotelima se služe međunarodna jela , domaća jela od janjetine, ovčetine, pikantni namazi.Piti isključivo flaširanu vodu. Kava je popularna. Alkohol je moguće konzumirati u hotelskim restoranima i barovima.
 • Napon struje: 220V, 50Hz (nije potreban adapter)
 • Mobilne mreže: A1, T-Mobile i Telemach partneri
 • Pozivni broj zemlje: +962
 • Korisna web stranica: www.visitjordan.com  
 • Klima: mediteranska. Vruća i suha ljeta sa svježim večerima. Zimi je hladnije, kišna sezona traje od studenog do travnja

Za navedeni aranžman vrijede opći uvjeti putovanja. Prilikom prijave potpisujete ugovor o putovanju čiji su sastavni dio Opći uvjeti i uputstva za turističke aranžmane. Vašim potpisom iskazujete suglasnost s Općim uvjetima. Molimo Vas da se o sigurnosti putovanja u pojedine zemlje informirate u Ministarstvu vanjskih i europskih poslova ili na njihovoj web stranici: www.mvep.hr

 

 

ID:Integral
13.11.2022. - 19.11.2022.
cijena od 6.390 HRK | 848,10 €
Više o korištenju osobnih podataka pročitajte ovdje
cijena od 6.390 HRK | 848,10 €