Jordan 7 dana 2022

Dodaj u favorite
Registrirajte se kako bi primali akcijske cijene za odabranu ponudu.
Više o korištenju osobnih podataka pročitajte ovdje

PUTOVANJE U KRALJEVINU JORDAN - 7 dana avionom iz Zagreba 2022.


AMMAN – WADI RUM  – PETRA – KERAK – MRTVO MORE – BETHANY – PLANINA NEBO – MADABA – ANJARAH – AJLOUN – JERASH

TERMIN PUTOVANJA: 13.11. - 19.11.2022. - STOP BOOKING

Vrijednost više:

 • prijevoz zrakoplovom prema programu u ekonomskoj klasi
 • Vrijednost više: 4 polupansiona i 1 noćenje s doručkom prema programu / 2 polupansiona i 1 noćenje s doručkom u hotelu 4* u Ammanu , 1 polupansion u hotelu 4* na Mrtvom moru , 1 polupansion u luksuznom beduinskom kampu u Wadi Rumu
 • džip safari u Wadi Rumu u trajanju od 2 sata
 • ukljuene ulaznice za lokalitete prema programu:Citadela Amman i rimsko kazalište,džamija kralja Abdullaha, Wadi Rum, Petra, Kerak , Bethany, Madaba, Mt.Nebo, Ajloun , Jerash
 • grupna viza za Jordan

 

Program putovanja:
 
1. dan ZAGREB – ISTANBUL

Sastanak  putnika 2 sata prije polijetanja kod šaltera središnjih informacija. Preuzimanje putnih dokumenta i osnovnih informacija od strane pratitelja grupe te prijava na let  TK 1056 u 19,55  Dolazak u Istanbul u 00,15 po lokalnom vremenu i nastavak leta na liniji  TK 814  u 01,45 za Amman.

2. dan AMMAN
Slijetanje u 2,50 ujutro,  te  nakon ishođenja vize i carinskih formalnosti transfer u hotel u Ammanu na noćenje , doručak. Nakon odmora slijedi razgledavanje grada u pratnji lokalnog vodiča.. Glavni grad Jordana, smješten na brdovitom području između pustinje i plodne doline rijeke Jordan , fascinantan je grad kontrasta - jedinstven spoj starog i novog. Gradske četvrti su raznolike  u kulturnom i povijesnom kontekstu;  od užurbanosti starih tržnica  u središtu grada do moderne trgovačke četvrti i spektakularnih ostataka građevina iz rimskog perioda. Posjet džamiji kralja Abdullaha I , jednoj od rijetkih džamija u koju je dozvoljen ulazak turistima. Razgledavanje povijesnih ostataka grada obuhvaća posjet citadeli na uzvisini od  132 m s koje se pruža panoramski pogled na veći dio grada. Na citadeli se još uvijek mogu vidjeti ostaci Herkulovog hrama , rimskog kazališta, bizantske crkve , te kompleks  palače Umayyad iz 8.stoljeća. Slobodno vrijeme. Večera i noćenje u hotelu.

3.dan AMMAN – WADI RUM
Doručak i odjava iz hotela, Vožnja do Wadi Ruma, pustinje čiji specifični oblik granitnih stijena i jedinstveni crveni pijesak godinama privlači turiste, ali i filmaše. Marsovac, Star wars, Aladdin, Dune, Lawrence od Arabije samo su neki od filmova koji su koristili ovaj nestvaran krajolik kao kulisu. Wadi Rum je proglašen zaštićenim područjem 1998 godine, a njegovi jedini stanovnici su beduinska plemena koja se danas bave pretežito turizmom, ali su sačuvala svoje tradicionalne vrijednosti. Po dolasku smještaj u luksuznom beduinskom kampu, u nesvakidašnjem okruženju. Slijedi jeep safari gdje ćete se moći uvjeriti u ljepote ove neobične i mistične pustinje te zašto je zovu - mjesečeva dolina! Granitne stijene, oštri vrhovi koji paraju crvenu površinu pustinje, klanci i rascjepi, kanjoni i dine nikoga ne ostavljaju ravnodušnim. Povratak u kamp gdje ćemo uživati u tipičnoj beduinskoj hrani - večera pod zvjezdanim nebom kakvo još niste vidjeli. Noćenje.

4.dan  WADI RUM – PETRA – KERAK – MRTVO MORE
Doručak u kampu te polazak prema jednom od najpoznatijih svjetskih arheoloških lokaliteta, veličanstvenoj Petri , simbolu Jordana i jednom od novih sedam svjetskih čuda pod zaštitom UNESCO-a. Grad urezan u stijene prije vise od 2000 godina gradili su arapski nomadi Nabatejci kao trgovačku postaju, da bi s vremenom postao glavni grad nabatejskog kraljevstva. Vješti zanatlije i klesari u mekim stijenama gradili su grobnice, palače i hramove skriveni u dolini okruženoj planinama. I danas se do Petre može doći samo kroz Siq, 1,2 km dugi kanjon na kraju kojeg se otvara pogled na najpoznatiju atrakciju lokaliteta - Al Khazneh, poznatu kao Riznicu. Razgledavanje i istraživanje Petre. Polazak prema Keraku, jednoj od najpoznatijih i najvažnijih obrambenih utvrda koju su izgradili križari u 12. stoljeću kako bi osigurali siguran prolaz hodočasnicima u Svetu zemlju. Utvrda se nalazi na 900 metara nadmorske visine te dominira krajolikom kojim se proteže Kraljevska cesta, nekada bitna trgovačka ruta, dio Puta svile. S utvrde pogled seže do Wadi Karaka, po legendi mjesta Sodome i Gomore. Nastavak puta do Mrtvog mora, smještaj u hotel. Večera i noćenje.

5.dan  MRTVO MORE – BETHANY – PLANINA NEBO - MADABA – AMMAN
Doručak. Vrijeme za razonodu i kupanje u Mrtvom moru, koje je u stvari  jedinstveno slano jezero u pustinjskom krajoliku, preko 400 m ispod morske razine.  S obzirom na iznimno visoku razinu slanosti u njemu nema nikakva života, no to također pomaže kupačima da bez napora mogu plutati na površini ( iako se ne preporučuje boravak u vodi duži od 15-ak minuta). Odlazak u Bethany beyond Jordan. Prema novijim arheološkim istraživanjima u organizaciji UNESCO-a , pretpostavlja se da je to mjesto na kojem je Ivan Krstitelj propovijedao, gdje je Isus kršten, gdje je susrelo prvih pet apostola i na kojem su tako postavljeni temelji ranokršćanske vjere. Prema nalazima , još u prvim stoljećima to je bilo hodočasničko središte, a danas mnoštvo vjernika iz cijelog svijeta posjećuje lokalitet. Nedaleko se nalazi Planina Nebo gdje se pretpostavlja da je Mojsijev grob i otkuda je po prvi puta ugledao „obećanu zemlju“ Izrael.  Na vrhu je moderna crkva sagrađena na temeljima bizantske bazilike iz 4. stoljeća s nekoliko mozaika u unutrašnjosti. Za lijepa vremena, s planine se puža prekrasan pogled na dolinu rijeke Jordan i dijelove Izraela. Slijedi vožnja do  Madabe koja nosi titulu  „ grada mozaika „ zbog mnogih crkava ukrašenih mozaicima iz bizantskih vremena, od kojih je najpoznatiji  mozaik karte Palestine iz 6. stoljeća u crkvi sv. Jurja. Gradić je također turistički atraktivan za kupnju lokalnih suvenira.Razgledavanje te  nastavak putovanja do Amana.Večera i noćenje u hotelu.

6.dan AMMAN – ANJARA – AJLOUN – JERASH
Doručak. Vožnja prema sjeveru , kroz krajolik različit od ostatka zemlje kojim dominiraju maslinici i zelenilo.  Zaustavljanje u Anjari i posjet crkvi „ Planinske Gospe“ , sagrađene oko špilje, gdje su se po predaji odmarali Isus, Marija i učenici tijekom putovanja između Jeruzalema i Galileje. Špilja je od davnih vremena bila sveta za hodočasnike , a i danas mnogobrojni vjernici posjećuju ovo mjesto. Po dolasku u Ajloun razgledavanje dobro očuvanog dvorca iz 12.stoljeća , iz Saladinova vremena. Visoki svodovi,  tornjevi, sale, galerije i stubišta čine dvorac vrlo atraktivnim za posjetitelje. Dvorac Ajloun na vrhu brda  dominirao je glavnim rutama koje vode u dolinu Jordana i štitio trgovačke putove iz Sirije prema jugu, a danas je jedna od najvećih turističkih atrakcija Jordana.  Polazak za Jerash , još jednu veliku turističku atrakciju i arhitektonsko blago. Smatra se jednim od najbolje očuvanih rimskih provincijskih gradova na Bliskom istoku. Procvat grada datira iz 2. i 3. stoljeća. Krase ga popločane ulice, kolonade, hramovi na vrhovima brežuljaka, kazališta, prostrani javni trgovi, terme, fontane i zidine s kulama i vratima.  U večernjim satima fakultativno zajednička večera u restoranu  prije odlaska na aerodrom. Dolazak na aerodrom oko 23,30 i prijava za let prema Istanbulu TK 815 u 2,35.

7.dan ISTANBUL – ZAGREB
Dolazak u Istanbul  u 06,00 , te nastavak leta za Zagreb po lokalnom vremenu u
08,10 s dolaskom u Zagreb u 08,15


CIJENA PO OSOBI U DVOKREVETNOJ SOBI:

FIRST MINUTE: 

REDOVNA CIJENA: 6.390 kn / €848,16 + Doplata za zrakoplovne pristojbe: 2.290 kn / €303,96. Ukupno: 8.680 KN / €1.152,11

Doplata za jednokrevetnu sobu: 1.190 kn / €157,95


U cijenu je uključeno:

 • prijevoz zrakoplovom prema programu u ekonomskoj klasi
 • 4 polupansiona i 1 noćenje s doručkom prema programu /2 polupansiona i 1 noćenje s doručkom u hotelu 4* u Ammanu , 1 polupansion u hotelu 4* na Mrtvom moru , 1 polupansion u luksuznom beduinskom   kampu u Wadi Rumu
 • lokalnog vodiča na hrvatskom jeziku
 • pratitelja putovanja
 • svi prijevozi prema programu klimatiziranim turističkim autobusom
 • džip safari u Wadi Rumu u trajanju od 2 sata
 • ulaznice za lokalitete prema programu:  Citadela Amman i rimsko kazalište,        
 • džamija kralja Abdullaha, Wadi Rum, Petra, Kerak , Bethany, Madaba, Mt.Nebo, Ajloun , Jerash
 • grupna viza za Jordan
 • besplatna voda u autobusu / 1 bočica dnevno po osobi
 • troškove organizacije putovanja

U cijenu nije uključeno:

 • doplata za pristojbe zračnih luka: 2.290 kn / €303,96
 • nadoplata za jednokrevetnu sobu: 1.190 kn / €157,95
 • napojnice lokalnom vodiču i vozaču, nosačima prtljage ( plaćanje na licu mjesta )
 • putno osiguranje

Fakultativno:

 • zajednička večera u restoranu zadnji dan 18 €

Minimalni broj putnika u grupi : 20

Informacije o letu:
Prijevoznik:  Turkish Airlines

Dozvoljena težina prtljage 30 kg ( uključena u cijenu ) + 1 komad do 8 kg ručne prtljage

TK 1056  ZAGREB     19:55           ISTANBUL  00:15
TK   814  ISTANBUL  01:45           AMMAN     02:50
TK   819   AQABA    02:35           ISTANBUL  06:00
TK 1053  ISTANBUL  08:10             ZAGREB   08:15  

Navedena su sva lokalna vremena dolazaka / odlazaka
Zrakoplovna kompanija zadržava pravo promjene vremena letova

Viza:

 • Hrvatski državljani za ulazak u Jordan trebaju vizu , dobiva se na graničnom prijelazu. Za vizu je potrebno dostaviti agenciji sve podatke s naslovnice putovnice. Putovnica mora vrijediti najmanje 6 mjeseci od ulaska u zemlju i imati 1 praznu stranicu.

Trenutni uvjeti za ulazak u zemlju: COVID-19 ( podložno promjenama )

NAPOMENA: od 1.3. NE TREBA TESTIRANJE NITI PRIJE PUTOVANJA U JORDAN , NITI PO DOLASKU 

I dalje se treba prijaviti na platformi

https://www.gateway2jordan.gov.jo

 


Napomene:

 • Kategorizacija hotela odgovara službenoj kategorizaciji Jordana te može biti različita u odnosu na europsku kategorizaciju
 • Neispravni putni dokumenti ili neodobravanje vize, koji za posljedicu imaju odustajanje od putovanja, ni u kojem slučaju ne obvezuju organizatora putovanja te se primjenjuju uvjeti otkaza putovanja organizatora.
 • Organizator putovanja ima pravo na izmjenu programa putovanja kao i vremena polazaka zrakoplova (kada to zahtjeva situacija tijekom putovanja), ali garantira da će se program izvesti u cijelosti.
 • Pristojbe zračnih luka su podložne promjenama, konačan iznos se određuje na dan izdavanja zrakoplovne karte cca 14-7 dana prije putovanja, a prema uvjetima zrakoplovne kompanije koji vrijede za grupe izdaju se za sve putnike u jednom danu.
 • U slučaju promjene cijena kalkulativnih elemenata do iznosa većeg od 1,5% organizator putovanja ima pravo na promjenu cijene aranžmana


Jordan

 • Službeno ime: Hašemitska kraljevina Jordan
 • Površina: 89 342 km2
 • Broj stanovnika: oko 11 milijuna
 • Glavni grad: Amman, oko 4.,5 milijuna stanovnika
 • Jezik: arapski je službeni jezik, koristi se engleski i francuski
 • Religija: muslimani oko 95% , ostali 5%
 • Vremenska razlika: +1 sat
 • Novčana jedinica: jordanski dinar – JOD ( 1 $ = 0.70 JOD ; 1 € = 0,80 JOD )
 • Kupovina: oslikana keramika, lokalne slastice i karamelizirano voće, mirodije, maslinovo ulje u Ajlunu, srebrni i zlatni nakit
 • Odjeća: preporučujemo laganu pamučnu odjeću za ljetne mjesece te topliju, slojevitu odjeću i zaštitu od kiše za period od studenog do travnja.Preporučujemo udobnu obuću, sunčane naočale i pokrivalo za glavu.
 • Hrana i piće: hrana je slična zemljama iz regije. U hotelima se služe međunarodna jela , domaća jela od janjetine, ovčetine, pikantni namazi.Piti isključivo flaširanu vodu. Kava je popularna. Alkohol je moguće konzumirati u hotelskim restoranima i barovima.
 • Napon struje: 220V, 50Hz (nije potreban adapter)
 • Mobilne mreže: A1, T-Mobile i Telemach partneri
 • Pozivni broj zemlje: +962
 • Korisna web stranica: www.visitjordan.com  
 • Klima: mediteranska. Vruća i suha ljeta sa svježim večerima. Zimi je hladnije, kišna sezona traje od studenog do travnja

Za navedeni aranžman vrijede opći uvjeti putovanja. Prilikom prijave potpisujete ugovor o putovanju čiji su sastavni dio Opći uvjeti i uputstva za turističke aranžmane. Vašim potpisom iskazujete suglasnost s Općim uvjetima. Molimo Vas da se o sigurnosti putovanja u pojedine zemlje informirate u Ministarstvu vanjskih i europskih poslova ili na njihovoj web stranici: www.mvep.hr

 

 

ID:Integral
13.11.2022. - 19.11.2022.
cijena od 6.390 HRK | 848,10 €
Više o korištenju osobnih podataka pročitajte ovdje
cijena od 6.390 HRK | 848,10 €