Java i Bali - 14 dana

Dodaj u favorite
Registrirajte se kako bi primali akcijske cijene za odabranu ponudu.
Više o korištenju osobnih podataka pročitajte ovdje

VELIČANSTVENA JAVA I BALI – 14 dana / 11 noći

Datum putovanja: 29.02. – 13.03.2020. - garantirani polazak

JAKARTA – BOGOR – BANDUNG – YOGYAKARTA – BOROBUDUR – PRAMBANAN – SOLO – MALANG – KALIBARU – BALI / KUTA

Java je najnaseljeniji otok na svijetu, dom za 140 milijuna ljudi. Sjedeći u epicentru arhipelaga, ovo je srce poslovanja i kulturna duša nacije. Java je dugi niz otoka koji se proteže od Sumatre na zapadu do Balija na istoku; razdvajanjem Java i Indijskog oceana s hrapavom kopnenom masom uz vatreni prsten. Snažan na suvremenoj pozornici, Java prati svoj utjecaj kroz stoljeća u svojoj umjetnosti, tradiciji i arhitekturi. Ovo je zemlja vatre, kamena i začina; dom vulkana, palača i hindu-budističkih relikvija koje su svjedočile usponu i padu drevnih civilizacija, sultanata i carstava.

Vodimo vas na nezaboravno putovanje. Otiđite u vrtove Bogora i posjetite Bandung. Putujte istokom vlakom kako biste vidjeli tradicionalnu javansku majstorstvo u Yogyakarti, gdje Sultanova palača predstavlja glavni grad javanske kulture. U blizini se nalazi Borobudur - najveći svjetski budistički spomenik. Doživite Malang i prekrasnu okolicu sela i plantaže kave i kakaa. Pogledajte izlazak sunca na brdu Bromo (fakultativno). U Kalibaru udahnite mirise i uživajte u mnogim bojama Indonezije na prekrasnim vrtnim plantažama. Od tamo ćemo krenuti trajektom do Balija, otoka bogova! Otkrijte čari rajskog otoka te se opustite u oazi mira Anvaya Resort Beach hotela u Kuti.

Program putovanja:

1. dan putovanja: ZAGREB – ISTANBUL • 29 02 2020
Sastanak putnika s pratiteljem putovanja u Zračnoj luci Zagreb u 18:00 sati. Prijava na let Turkish Airlinesa za Jakartu via Istanbul. Polazak zrakoplova u 20:00 sati na liniji TK 1056. Dolazak u Istanbul u 00:10 sati po lokalnom vremenu.

2. dan putovanja: ISTANBUL – JAKARTA • 01 03 2020
Nastavak leta prema Jakarti u 02:40 sati na letu TK 056. Noćno/dnevni let. Slijetanje u Zračnu luku u Jakartu u 18:00 sati po lokalnom vremenu. Obavljanje carinskih formalnosti i preuzimanje prtljage. Transfer do hotela 4*, smještaj. Slobodno vrijeme za šetnju te odlazak na večeru u neki od lokalnih restorana. Noćenje.

3. dan putovanja: JAKARTA – BOGOR – BANDUNG • 02 03 2020
Nakon doručka u hotelu odlazak prema Bogoru oko 08:30 ujutro. Po dolasku u Bogor posjetiti ćemo poznati gradski botanički vrt Kebon Raya. Ovaj ogroman, spokojan i slikovit park prostire se na površini od oko 80 hektara. Osnovan 1817. godine, Kebon Raya je miran arboretum s potocima, ribnjacima i vrtovima lotosa, zajedno s mnogim rasadnicima, otvorenim prostorima i muzejom. Nakon obilaska nastavljamo do planinskog odmarališta Puncak Pass (1.600 metara nadmorske visine), prolazeći kroz plantaže čaja na putu za Bandung. Na putu ručak u lokalnom restoranu (uključen u cijenu). Po dolasku u Bandung smještaj u hotel 4*. Slobodno vrijeme za šetnju te odlazak na večeru u neki od lokalnih restorana. Noćenje.

4. dan putovanja: BANDUNG • 03 03 2020
Doručak u hotelu. Odlazak na poludnevni izlet do planine Tangkuban Perahu, aktivnog vulkana. Vožnja slikovitim brdima planine do kratera. Po dolasku slobodno. Nastavak prema Sariateru, gdje možete uživati u kratkoj šetnji kroz ogromnu plantažu čaja i pristupiti tvornici čaja kako biste vidjeli kako se lišće obrađuje. Nakon ručka u lokalnom restoranu (uključen u cijenu), povratak u hotel te slobodno vrijeme za vlastite aktivnosti. Noćenje.
Fakultativno predlažemo odlazak na glazbeni show Angklung – polazak iz hotela 14:30 – vožnja do sela Padasuka kako biste vidjeli izvedbu melodiozne glazbe Angklung na tradicionalnim bambusovim instrumentima djece iz okolnih sela. Povratak u hotel.

5. dan putovanja: BANDUNG – YOGYAKARTA • 04 03 2020 – vožnja vlakom
Nakon ranog doručka odlazak prema Yogyakarti vlakom! Ručak će biti poslužen u vidu „lunch paketa“ (uključen u cijenu). Vožnja istokom otoka kroz slikoviti pejzaž. Po dolasku transfer do hotela 4* te smještaj. Slobodno poslijepodne gdje predlažemo da istražite neke od lokalnih atrakcija, npr. Malioboro Street – vrlo popularno mjesto za mještane i turiste koje je prožeto malim trgovinama, kafićima, lokalnim performerima i sl. Noćenje.

6. dan putovanja: YOGYAKARTA – razgled grada i odlazak na BORABUDUR • 05 03 2020
Doručak u hotelu. Odlazak na razgled grada. Posjetit ćete Kraton i Taman Sari, a potom odlazak da vidite kako lokalni obrtnici izrađuju rukotvorini na batiku i na srebru. Ručak u lokalnom restoranu (uključen u cijenu).
Nakon ručka odlazak prema hramu Borobudur – jedan od najvećih drevnih arhitektonskih spomenika. Izgrađen u 9. stoljeću, Borobudur prethodi Angkor Watu u Kambodži tri stoljeća. Nedavno je u potpunosti obnovljen međunarodnim naporima pod okriljem UNESCO-a. Nakon razgleda povratak u hotel, noćenje.

7. dan putovanja: YOGYAKARTA – PRAMBANAN – SOLO • 06 03 2020
Nakon doručka vožnja 16 km do Prambanana gdje ćemo posjetite hinduistički kompleks Rara Jongrang, koji je sagradio kralj Smaratungga iz dinastije Sanjaya sredinom 9. stoljeća. U hramu Shiva i Brahma prikazan je detaljan reljef Ramayane. U hramu Visnu može se diviti reljefu Krisnayane.
Nakon razgleda vožnja do grada Solo gdje ćemo razgledati palaču Mangkunegaran. Ručak u lokalnom restoranu (uključen u cijenu). Smještaj u hotelu 4*, noćenje.

8. dan putovanja: SOLO – MALANG • 07 03 2020
Nakon doručka odlazak na užurbanu lokalnu tržnicu Pasar Gede na kojoj možete vidjeti ljude koji se cjenkaju kako bi kupili namirnice i predmete potrebne za objed ili preradu. Nastavak vožnje prema šumi Mantingan gdje ćemo posjetiti tržnicu ptica. Ručak u lokalnom restoranu (uključen u cijenu). Nastavak vožnje prema Malangu preko zavojite ceste pored Pujona. Dolazak u Malang u kasno navečer. Smještaj u hotel 4*, noćenje.

9. dan putovanja: MALANG – KALIBARU • 08 03 2020 – odlazak na vulkan Bromo
Doručak u hotelu. Grad je poznat kao stari kolonijalni grad za umirovljenje s kolonijalnim zgradama, prekrasnim zelenim parkovima i ulicama. Nakon kraćeg razgleda odlazak prema Kalibaru vozeći se kroz gradove Probolinggo i Jatiroto. Ručak se poslužuje u Jemberu u lokalnom restoranu (uključen u cijenu). Nakon poslijepodnevnog dolaska u Kalibaru, iskusit ćete život u mjestu okruženom plantažama kave i kakaa. Smještaj u hotel 4*, noćenje.
Fakultativno predlažemo odlazak na izlet BROMO – polazak iz hotela u 01:00 ujutro (noć 08.03. 09.03.2020.), vožnja minibusom preko Sukapure i Probolingga do sela Nagadisari. Nastavak vožnje do Pananjakana s Jeepovim. Zaustavljanje radi spektakularnog prizora izlaska sunca. Nastavak vožnje do podnožja vulkana Bromo. Tu birate kako ćete doći do vrha, pješice ili jahanjem konja (uz dodatnu doplatu). Doručak u lokalnom restoranu, povratak u Kalibaru.

10. dan putovanja: KALIBARU – BALI • 09 03 2020 – vožnja trajektom do Balija
Nakon doručka u hotelu u pratnji lokalnog vodiča, odlazak na razgled slikovitih plantaža i vrtova u blizini Agro Resorta Margo Utomo. Vanilija, kava, kokos, zmijsko voće, cimet, muškatni oraščić, papar, kaučuk, kakao su raznolikost usjeva na koje ćete naići na putu. Krećemo u luku Ketapang i trajektom prelazimo na otok Bali. Ručak će biti osiguran na ruti prema Denpasaru/Kuti u lokalnom restoranu (uključen u cijenu). Vožnja prekrasnom zapadnom obalom otoka Bali do Kute. Po dolasku smještaj u hotel 4*, noćenje.
 
11. dan putovanja: BALI • 10 03 2020 – cjelodnevni izlet MISTIČNI ISTOK BALIJA
Doručak u hotelu. Odlazak u 09:00 na cjelodnevni izlet u pratnji lokalnog vodiča. Posjet Kamenuhu, selo drvodjelja, Klungkungu – drvenom kraljevskom gradu u kojem se nalazi izuzetni primjerci arhitekture: Ketra Ghosa (sudnica), Hram Besakih smješten u podnožju najvišeg i najsvetijeg vulkana (3.142 m) na Baliju, Bukit Jambul i Tenganan, jedino mjesto u Indoneziji u kojem se proizvodi tkanina “geringsing”. Ručak se poslužuje u lokalnom restoranu (uključen u cijenu). Nakon izleta povratak u hotel te slobodno vrijeme za vlastite aktivnosti, večeru. Noćenje.

12. dan putovanja: BALI • 11 03 2020
Boravak u hotelu na osnovi noćenja s doručkom. Dan slobodan za odmor i uživanje u hotelskim uslugama ili odlazak na plažu. Noćenje.  

13. dan putovanja: BALI / DENPASAR – ISTANBUL • 12 03 2020
Doručak u hotelu. Check out iz soba do 12:00 sati. Nakon toga prtljagu možete ostaviti na recepciji hotela do dolaska transfera prema Zračnoj luci Denpasar. Transfer prema Zračnoj luci oko 18:00 sati. Po dolasku na Zračnu luku predaja prtljage te prijava na let Turkish Airlinesa za Zagreb via Istanbul. Polazak zrakoplova u 21:00 sat na liniji TK 067. Noćni let.  

14. dan putovanja: ISTANBUL – ZAGREB • 13 03 2020
Dolazak u Istanbul u 05:25 sati po lokalnom vremenu. Nastavak leta iz Istanbula za Zagreb u 08:05 sati na letu Turkish Airlinesa TK 1053. Predviđeno slijetanje u Zračnu luku Zagreb oko 08:15 sati po lokalnom vremenu.

 

Hoteli

4*/4*sup.

Važeća cijena aranžmana po osobi:

First minute

Redovna cijena

11.490 kn

11.990 kn

 

Obavezna doplata za zrakoplovne pristojbe: 2.990 kn


Cijena uključuje:
•    povratni zrakoplovni prijevoz Zagreb – Istanbul – Jakarta – Denpasar - Istanbul – Zagreb – aviokompanija TURKISH AIRLINES – ekonomska klasa (dozvoljena količina prtljage 1 kofer predane prtljage do 30 kg po putniku + 1 kofer ručne prtljage do 7 kg po putniku)
•    smještaj u hotelu 4*/4*sup. na turi na osnovi noćenja s doručkom:
: JAKARTA – Alila Hotel Jakarta 4* ili sl.  
: BANDUNG – Grand Preanger Hotel Bandung 4* ili sl.  
: YOGYAKARTA – Melia Purosani Yogyakarta 4* ili sl.  
: SOLO – Novotel Solo 4* ili sl.  
: MALANG – Santika Premiere Malang 4* ili sl.  
: KALIBARU – Margo Utomo Resort Kalibaru 4* ili sl.  
: BALI – Anvaya Resort Kuta Bali 4*sup.  
•    9 ručkova u lokalnim restoranima tijekom ture (1 ručak kao lunch paket/dan u vlaku)
•    svi transferi i izleti prema programu koji su navedeni (osim fakultativnih)
•    ulaznice za lokalitete koji se posjećuju tijekom ture
•    karta za vlak u Executive klasi na liniji Bandung – Yagyakarta
•    vožnju trajektom na otok Bali
•    lokalnog vodiča na engleskom jeziku tijekom cijele ture
•    pratitelja putovanja na hrvatskom jeziku
•    jamčevno osiguranje, troškove organizacije i prodaje aranžmana

Cijena ne uključuje:
•    zrakoplovne pristojbe u iznosu – 2.990 kn
•    nadoplata za jednokrevetnu sobu – 4.590 kn
•    doplata za fakultativne izlete (plaćanje na licu mjesta)
•    putno osiguranje

Višekrevetne sobe na upit!

Napomena: iznos zrakoplovnih pristojbi podložan je promjenama i konačni iznos pristojbi potvrđuje se na dan izdavanja zrakoplovne karte. Redoslijed razgleda može biti promijenjen ovisno o izmjenama u redu letenja zrakoplova, radnim vremenima lokaliteta koji se posjećuju i vremenskim uvjetima. Vrijeme polaska zrakoplova može biti podložno promjeni. Kategorizacija hotela odgovara lokalnoj kategorizaciji. Ručkovi će biti posluženi u lokalnim restoranima tijekom ture (lokalna hrana) dok piće plaćate sami po konzumaciji – na dan 04.03. ručak će biti u vidu lunch paketa koji će biti poslužen u vlaku.

Granične, vizne i zdravstvene formalnosti:
Za državljane Republike Hrvatske  viza za Indoneziju / Bali nije potrebna. Putovnica mora vrijediti minimalno 6 mjeseci nakon ulaska dolaska na Bali te mora imati barem dvije prazne stranice za ulazno/izlazne pečate. Putnici su dužni informirati se o propisima države u koju putuju, o vizama, deviznim, carinskim i zdravstvenim propisima te provjeriti valjanost putovnice. Molimo da se prije uplate aranžmana konzultirate sa svojim liječnikom o rizicima putovanja. Preporučujemo osiguranje od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju.
Prilikom prijave za putovanje potrebno je uplatiti 30% ukupnog iznosa, a ostatak 21 dan prije početka putovanja. Prijava za putovanje vrijedi isključivo uz uplatu predujma. Po uplati predujma primit ćete račun koji je ujedno i ugovor o putovanju.
Minimalan broj putnika za putovanje je 12. Agencija zadržava pravo otkazati putovanje najkasnije 20 (dvadeset) dana prije predviđenog polaska u slučaju putovanja koja traju više od šest dana i najkasnije 7 (sedam) dana prije predviđenog polaska u slučaju putovanja koja traju između dva i šest dana, ukoliko se na putovanje ne prijavi potreban, u programu ili ugovoru o putovanju naveden, broj ljudi.

Završno pismo šaljemo 7 dana prije početka putovanja.

Upute i opći uvjeti putovanja za turističke aranžmane sastavni su dio programa i ugovora o putovanju. Svojim potpisom na ugovoru o putovanju suglasni ste s navedenim uvjetima, stoga molimo cijenjene putnike da pozorno pročitaju uvjete.  Polica osiguranja od odgovornosti broj: 078620055045 i Ugovor o osiguranju jamčevine za turističke paket aranžmane broj: 298625000069, uplaćeno kod Croatia osiguranja. Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija RH, http://www.mvp.hr . Kategorizacija hotela odgovara lokalnoj kategorizaciji. Organizator zadržava pravo promjene redoslijeda realizacije programa.

KORISNE INFORMACIJE (INDONEZIJA):
Službeno ime: Republika Indonezija
Geografski položaj: jugoistočna Azija, zauzima veći dio Malajskog arhipelaga.
Površina: 1.919.440 km2
Broj stanovnika: oko 238 milijuna
Glavni grad: Jakarta
Jezik: indonezijski
Religija: muslimani 88%, protestanti 5%, katolici 3%, ostali 4%
Vremenska razlika: Bali ima razliku +6 ljeti / +7 sati zimi
Novčana jedinica: indonezijska rupija (IDR), 1 USD = cca 13 IDR
Kupovina: Popularni suveniri: drvene i kamene rezbarije, srebrni nakit, batik, predmeti od bambusa, slike. Dućani uglavnom rade od 10 do 22 sata radnim danom i subotom.
Odjeća: Preporučujemo laganu pamučnu odjeću i udobnu, laganu obuću. Za boravak u brdskim predjelima ili u klimatiziranim prostorima, potrebna je laganija vesta ili jakna. Prilikom posjeta hramova morat ćete prekriti ruke i ramena te noge – moći ćete iznajmiti ili kupiti velike šalove tzv. Sarong.
Hrana i piće: Glavne namirnice su riža, riba i plodovi mora, meso te tropsko voće, povrće i začini. Popularna jela: nasi goreng - pržena riža s komadićima mesa i povrća i jajem, sate - pikantni ražnjići od ribe ili mesa koji se služe s umacima od čilija i kikirikija. Piti isključivo flaširanu vodu. Popularni su kava, čaj i svježi voćni sokovi, poput soka od duriana. Lokalno pivo: Bintang, Bali Hai.
Napon struje: 110 V / 220 V (potreban adapter)
Cijepljenje: nije potrebno
Viza: nije potrebna za državljane Republike Hrvatske
Mobilne mreže: A1, T-Mobile i TELE 2 partneri
Pozivni broj zemlje: +62
Korisne web stranice:
www.indonesia-tourism.com
www.indonesia.travel
www.indonesiatourismboard.com
Klima: Tropska monsunska, varira od područja do područja. Generalno, postoje dva razdoblja: suha sezona koja traje od travnja do listopada te kišna sezona koja traje od studenog do ožujka. Vrućina prevladava u oba razdoblja. Bali se nalazi 8 stupnjeva južno od Ekvatora pa uživa tropsku klimu tokom cijele godine s toplim, vlažnim danima i ugodno blagim večerima. Vlažnost zraka je ponekad i do 95%. Temperatura mora je 26 - 29 °C.

 

ID:BP