Java i Bali 12 dana u Svibnju 2024.

Dodaj u favorite
Registrirajte se kako bi primali akcijske cijene za odabranu ponudu.
Više o korištenju osobnih podataka pročitajte ovdje

Putovanje na Rajske plaže Jave i Balija

 

 

1. dan, subota 11.05. ZAGREB – ISTANBUL

Polazak iz Zagreba redovnom linijom Turkish Airlinesa u 20:30 h s dolaskom u Istanbul u 23:40 h po lokalnom vremenu. Kratki odmor u novoj zračnoj luci u Istanbulu.


2. dan, nedjelja 12.05. ISTANBUL – JAKARTA – večera

Polijetanje iz Istanbula u 01:50 h s dolaskom u Jakartu u 17:35 h po lokalnom vremenu. Transfer do hotela u blizini zračne luke, večera, noćenje.


3. dan, ponedjeljak 13.05. JAKARTA – SOLO – BEKONANG VILLAGE – PRAMBANAN – doručak, ručak

Rani doručak, transfer do zračne luke i polijetanje za Solo. Po dolasku transfer do grada. Započinjemo razgled: jedinstvenom pješačkom ulicom Ngarsopuro dolazimo do palače Mangkunegaraan (nekadašnja kraljevska palača u kojoj su danas smješteni vrijedni artefakti javanske umjetnosti i povijesti ). Kasni ručak u tradicionalnom restoranu. Nastavljamo putem prema Jogyakarti. Putem posjećujemo stare hindu hramove Prambanan. Ovaj kompleks hramova iz 9. stoljeća, posvećen trima božanstvima: Brahma, Višna i Šiva pod zaštitom je UNESCO-a. 

Opcionalno: Nakon posjeta hramovima uživanje u tradicionalnim Ramayana plesovima uz bife-večeru. Dolazak u hotel u Yogyakarti u večernjim satima,smještaj i noćenje.


4. dan, utorak 14.05. YOGYAKARTA – BOROBUDOR – doručak, ručak

Nakon doručka polazak na poludnevni razgled Yogyakarte: tržnica nudi obilje egzotičnog povrća i voća , začine tipične za indonezijsku kuhinju. Lokalni vodič će vas uputiti u egzotično povrće i začine tipične za indonezijsku kuhinju. Prilika da se kuša i voće koje dozrijeva u to doba godine.Na katu tržnice upoznat ćete se s tradicijskom medicinom "yamu" baziranom na mješavini trava i začina. Posjet Sultanovoj palači (18.stoljeće), poznatijom pod imenom Kraton, izgrađenoj u tradicionalnom stilu. Tradicionalni tricikli "becak" prevest će nas do "Taman Sari" vodene palače s vrtom .Ovaj dio kraljevskog kompleksa s bazenima za kupanje prije više od 200 godina sagradio je prvi sultan za svoj harem. Ručak u lokalnom restoranu. 
Poslije ručka polazimo za čuveni Borobudor (42 km od Yogyakarte). Ovaj budistički hram-najveći na svijetu pod zaštitom je UNESCO-a i danas zadivljuje u svojoj punoj ljepoti zahvaljujući odličnoj očuvanosti. Razgled obližnjeg hrama Mendut. Još stariji od Borfobudora, piramidalnog je oblika u kojem se nalaze tri impresivna kamena kipa. Zaustavljanje kod sljedećeg hrama: Pawon, lijepog u svojoj jednostavnosti, poznatom po preciznoj simetriji koji je nekad služio kao oružarnica kralju Indra. Povratak u hotel, noćenje.


5. dan, srijeda 15.05. YOGYAKARTA – SURABAYA (VLAK) – VULKAN BROMO – doručak, ručak, večera

Rano ujutro napuštamo Yogyakartu i krećemo panoramskim vlakom prema istočnoj Javi, do Jombanga. Osim prekrasnog krajolika u kojem se ističu vulkani, putovanje vlakom pruža mogućnost susreta s lokalnim stanovništvom.Po dolasku u Surabayu nastavljamo cestom prema Probollinggo-u, uz zaustavljanje za ručak u lokalnom restoranu. Selo  Ngadisari nalazi se u podnožju planine Bromo. Smještaj u jednostavnim kućicama-bungalovima, večera i noćenje.


6. dan, četvrtak 16.05. MT.BROMO – VULKAN IJEN – doručak, ručak

Rano ustajanje radi uspona na planinu Bromo u svitanje. Prijevoz džipovima do točke odakle se pruža veličanstven pogled na vulkan i okolicu. Spuštanje džipovima do kaldere vulkana. Sivi vulkanski prah i jutarnja izmaglica stvaraju vanzemaljsku atmosferu. Nakon kratkotrajnog jahanja na konjima (20 minuta) stiže se do stepeništa na samom rubu aktivnog vulkana. Povratak u hotel na doručak. Napuštamo Ngadisari i nastavljamo 
cestom ka Jemberu. Cjelodnevna vožnja (7-8 sati) prekrasnim krajolikom s pauzama za ručak i fotografiranje. Zaustavljanje kod plaže Bentar: kratki odmor i (ako posluži sreća) mogućnost promatranja kitopsina koje kruže ovim područjem. Šetnja uzduž obalnog pristaništa natjerat će vas na fotografiranje. Dužobalna vožnje  do krajnje istočne točke otoka Java. Noćenje u hotelu.


7. dan, petak 17.05. PLANINA IJEN – LOVINA – doručak, ručak

Rano ustajanje i polazak džipovima do planine Ijen. Nakon 90 minutne vožnje stiže se u bazni kamp Paltuding (1850 m n.v.) Trekking širokom stazom dugom 3 km do vrha (2385 m n.v.). Na vrhu planine nalazi se kratersko jezero sumporne vode, dubine do 200 m. Usput ćete vidjeti bosonoge rudare koji s rubova kratera odnose blokove sumpora. Čovjek  ne može a da ne osjeti duboko poštovanje prema ljudima koji tako teškim radom hrane obitelji. Povratak u hotel na zasluženi doručak.
NAPOMENA: Ijen je aktivan vulkan, ovisno o vulkanskoj aktivnosti grupi će se ponuditi alternativni program. Ručak.U poslijepodnevnim satima trajektom prelazimo tjesnac između Jave i Balija. Nastavak vožnje sjevernim Balijem do turističkog središta Lovina, s vulkanskim plažama od crnoga pijeska. Noćenje. 


8. dan, subota 18.05. LOVINA – HRAM BEJI – KINTAMANI – UBUD – doručak, ručak, večera

Doručak u hotelu, i polazak prema hramu Pura Beji, poznatom po kamenim ornamentima i po tome što se smatra najvećim "rižinim" hramom na Baliju. Nastavak brdskim cestama da bismo se zaustavili kod hrama Pura Puncak odakle se pruža impresivan pogled na okolne doline. Hram sadrži veliku kolekciju kraljevskih kipova nastalih između 10. i 14.stoljeća. Nastavak do sela Kintamani, smještenog u krateru. Spektakularan pogled preko jezera Batur i vulkana. Mt. Batur (1412 m) nije najviši vulkan na Baliju, ali je najaktivniji. Ručak u lokalnom restoranu. Posjet selu Panglipuran, poznatom po svojoj osebujnoj arhitekturi.
Dolazak u Ubud, kulturno središte Balija. Večera uz tradicionalnu plesnu predstavu, noćenje.


9. dan, nedjelja 19.05. UBUD – KLUNGKUNG – BESAKIH – BENOA – doručak, ručak

Doručak u hotelu. Posjet tradicionalnoj gradskoj tržnici. Jutro je najbolje vrijeme da bi se vidjelo bogatstvo punude s cijelog otoka. Napuštamo Ubud i krećemo prema najmanjoj kraljevini na Baliju: Klungkung da bismo posjetili nekadašnji kraljevski sud poznat pod imenom Kerta Gosa. Najzanimljiviji detalj svakako je dekoracija na stropu koja prikazuje borbu između dobra i zla. Kerta Gosa Taman Gili jednistvena je zgrada podignuta na ribnjaku tako da ostavlja dojam plutajuće građevine. Nastavljamo lokalnim cestama do Besakih – poznat i kao "hram Majka Balija". Smješten na zapadnim obroncima najvišeg vulkana na Baliju (Mt.Agung 2567 m n.v.) to je ujedno i najveći i najznačajniji hram na Baliju. Ručak u restoranu s pogledom na terasasta rižina polja. Poslije ručka posjećujemo palaču svete vode Ganges: Tirta Gangga. Sagrađena početkom prošlog stoljeća, palača je smještena u raskošnom zelenilu s fontanama i ribnjacima. Na putu ćete upoznati selo Kusamba, poznato po svojim solanama. Transfer do Benoe. Smještaj u hotelu na plaži.


10. dan, ponedjeljak 20.05. BENOA – doručak

Dan predviđen za odmor na plaži možete iskoristiti za neki od izleta koji se nude u unutrašnjost otoka, plovidba do susjednih otoka, ronjenje i slično. Opcionalno: cjelodnevni izlet u Tabanan na kojem ćete upoznati kraljevski hram Mengwi (Taman Ayun), Tanah Lot, te ćete uživati u šetnji kroz autentičnu šumu majmuna Sangeh. Cijena za minimalno 10 pax: 50,00 eur / 376,72 kn. Noćenje u hotelu.


11. dan, utorak 21.05. BENOA – DENPASAR – doručak

Doručak. Nakon toga slobodno za boravak na plaži ili šetnje do transfera  prema zračnoj luci Denpasar u predvečernjim satima. Polijetanje za Istanbul u 21:05 h.


12.dan, srijeda 22.05. ISTANBUL – ZAGREB

Slijetanje u Istanbul u 05:00 h. Nastavak letom za Zagreb u 06:55 h s dolaskom u Zagreb u 08:00 h.

 


Cijena po osobi minimum 15 putnika: 19.845,87 kn / 2.634,00 eur  
Doplata za jednokrevetnu sobu: 3.616,56 kn / 480,00 eur
Navedene cijene su za virmansko i gotovinsko plaćanje. Za kartično plaćanje agencija obračunava manipulativne troškove kartičara.

Cijena uključuje: avio prijevoz na ekonomskoj klasi Zagreb-Jakarta-Denpasar-Zagreb, smještaj u hotelima 3,4 i 5* (lokalna kategorizacija), obroci prema programu, sve prijevoze i razglede prema programu, lokalne vodiče na engleskom jeziku, pratitelj puta na hrvatskom.
Cijena ne uključuje: zrakoplovne pristojbe cca 3.654,23 kn / 485,00 eur (točan iznos na dan pisanja karte), večera 3. dan programa 65,00 eur/ 489,74 kn (za realizaciju je potrebno 10 putnika), cjelodnevni izlet u Tabanan: cijena za minimalno 10 pax: 50,00 eur / 376,72 kn, troškove vize 35 USD (plaćanje na licu mjesta, ishodi se zračnoj luci u Jakarti), osobni troškovi, napojnice, sve usluge koje nisu navedene pod „uključeno“.

Cijena je rađena na bazi tečaja USD – EUR na dan 31.10.2023. *Fiksni tečaj EUR = 7,53450 HRK. U slučaju promjene tečaja za više od 1,5%, agencija zadržava pravo izmjene cijene kao i pravo na otkaz putovanja u slučaju nedovoljno prijavljenih putnika.
Za ovo  putovanje  vrijede Opći uvjeti putovanja agencije I.T.C.d.o.o - IDK:HR-AB-01-080203269, odgovornog organizatora. Preporučujemo putno osiguranje – informacije u agenciji.
 

ID: 2015ITC
Trenutno nema dostupnih ponuda

Pronađite svoju destinaciju

Bali

Kuba

Havana

3

Maroko

USA