Japan - Od Tokija do Osake

Dodaj u favorite
Registrirajte se kako bi primali akcijske cijene za odabranu ponudu.
Više o korištenju osobnih podataka pročitajte ovdje

PUTOVANJE U JAPAN od Tokija do Osake

TOKYO-NIKKO-FUJI-HAKONE - KYOTO-HIROSHIMA-NARA-OSAKA

Datum putovanja: 18.05. - 28.05. 2019.

1. dan : ZAGREB – DUBAI
Sastanak putnika u zagrebačkoj zračnoj luci dva sata prije polijetanja. Let za Dubai u 15:40 h/slijetanje u 23:20.

2. dan: DUBAI-TOKYO
Polijetanje za Tokyo u 02:40 (let EK 318). Slijetanje u zračnu luku Narita Tokyo u 17:35 h, slijedi transfer do grada, smještaj u hotel. Slobodno vrijeme za večernje šetnje i prve dojmove o japanskoj prijestolnici. Noćenje.

3.dan: TOKYO
Doručak u hotelu.Cjelodnevni razgled: trg i park oko kraljevske palače, hram Meiji Jingu (svetište posvećeno caru Meijiu i carici Shoken), Harajuku-omiljeno okupljalište mladih, Omotesando-elegantna trgovačka ulica s trgovinama svjetskih brandova, poznata i po čuvenim Harajuku djevojkama i njihovom neobičnom modnom izričaju. Ručak u gradu. Transfer do hotela ,  slobodno poslijepodne i večer.

4. dan:  TOKYO
Doručak u hotelu. Slijedi cjelodnevni nastavak razgleda Tokija: vrt Hamarikyu iz Edo razdoblja, jedan od najljepših pejsažnih parkova Tokija; plovidba rijekom Sumida koja prolazi središtem grada; hram Asakusa Kannon (jedan od najživopisnijih tokijskih hramova); Ručak u obližnjem restoranu. Nakamise arkade u kojima se prodaju tipični japanski suveniri; Akihabara: gradska četvrt poznata kao "najveći dućan elektronike na svijetu", Ginza – trgovačka žila kucavica (robne kuće, restorani,galerije). Povratak u hotel.

5. dan: TOKYO – NIKKO – TOKYO
Nakon doručka odlazak autobusom na cjelodnevni izlet u NIKKO, nacionalni park sa UNESCO-vog popisa svjetske baštine. Nakon obilaska svetišta Toshogu, mauzoleja prvog Tokogawu Shoguna slijedi ručak u lokalnom restoranu, a potom vožnja  cestom serpentina "Irohazaka Driveway" do podnožja planine Nantai gdje se nalazi slikovito jezero Chuzenji i jedan od najljepših vodopada u Japanu, vodopad Kegon. Povratak u hotel.

6.dan: TOKYO – FUJI -HAKONE
Doručak.. Odjava iz hotela  te odlazak autobusom prema planini Fuji (3.776 m) (cca 3h vožnje) Ukoliko vremenski uvjeti posluže, s pete postaje (2.305 m/nv) imat ćete prekrasan pogled na ruralni Japan. Nastavak vožnje prema Hakoneu. Ručak u lokalnom restoranu. Plovidba jezerom Ashi koje je nastalo prije 3 tisuće godina nakon vulkanske erupcije. Planiran je i posjet  vulkanskoj dolini Owakudani (ovisno o vulkanskoj aktivnosti).Slijedi uspon žičarom na planinu Komagatake s impresivnim pogledom na gradić Hakone i okolicu. Dolazak u Hakone, smještaj u hotel.

7.dan: HAKONE – KYOTO  
Doručak u hotelu. Transfer autobusom  do Odaware gdje se ukrcavamo na superbrzi vlak Shinkansen za Kyoto. Po dolasku u Kyoto razgled grada autobusom: zen-hram Kinkakuji koji je pod zaštitom UNESCO-a, dvorac Nijo iz 17.stoljeća koji plijeni impresivnim eksterijerima ali još i više dekoracijom interijera. Ručak tijekom razgleda. Slijedi svetište Kiyomizu, jedan od najpoznatijih japanskih lokaliteta: hram iz 1633.godine spada u svjetsku spomeničku baštinu a bio je jedan od kandidata za novih 7 svjetskih čuda. Transfer do hotela.

8.dan: KYOTO  (FAKULTATIVNO: HIROŠIMA)
Poslije doručka slobodan dan u tisućljetnoj japanskoj prijestolnici. Noćenje u hotelu.

Fakultativno: cjelodnevni izlet u Hiroshimu: transfer do željezničke stanice u Kyotu, a potom  superbrzim vlakom Shinkan-sen .O strahotama koje su proživjeli njeni stanovnici svjedoče Memorijalni park mira  te  Memorijalni muzej mira.Ručak u lokalnom restoranu.Vožnja trajektom do otočića Miyajima te obilazak svetišta Itsukushima, jednog od bisera s UNESCO-vog popisa. Prijevoz super brzim vlakom Shinkansen do Osake.  
Cijena fakultativnog izleta za grupu od min. 10 osoba: 2.840 kn po osobi, za grupu od min. 15 osoba: 2.550 kn po osobi

9.dan: KYOTO  - NARA – OSAKA Nakon doručka polazak na razgled hrama Fushimi Inari Taisha posvećenog šintoističkom bogu riže i poznatog po tisućama drvenih "Torii-vrata". Slijedi muzej Gekkeikan Okura Sake posvećen sakeu-najpoznatijoj japanskoj žestici od riže.
Nastavak autobusom u Naru, jedan od najljepših japanskih gradova. Posjet budističkom hramu Todaiji u kojem se nalazi najveća brončana skulptura Bude na svijetu. Okoliš hrama nastanjuju tisuće srni "svetih životinja" koje se "druže" s posjetiocima. Slijedi svetište Kasuga Taisha (razgleda se samo izvana) koje je posvećeno zaštitnici Nare. Oko hrama su vjernici ostavili mnoštvo svjetiljaka kao zavjet. Nakon šetnje Nara parkom slijedi ručak  i polazak prema Osaki. Po dolasku u Osaku, smještaj u hotel u središtu grada. Slobodno za šetnje gradom.Noćenje.

10.dan :  OSAKA
Doručak u hotelu. Slijedi razgled Osake: šetnja čuvenom tržnicom Kuromon.Posjet dvorcu Osaka s impresivnim zidinama. Dao ga je sagraditi vladar Toyotomi u 16.stoljeću. Nastavljamo razgled posjetom  gradskoj četvrti Dotonbori  prepunoj tipičnih japanskih restorana. Uspon na vrh zgrade-vidikovca  "Umeda Sky Building". S vrha zgrade impresivan pogled na  panoramu Osake  i obližnjih gradova Kobe i Kyoto koji čine jedinstvenu urbanu aglomeraciju. Večera u gradu. Navečer transfer u zračnu luku, polijetanje za Dubai u 23:45 h (let EK 317).

11. dan: DUBAI – ZAGREB    
Slijetanje u Dubai u 05:15 h, te nastavak letom za Zagreb (EK 129) u 09:20/slijetanje u 13:25 sati.

First-minute cijena aranžmana po osobi u dvokrevetnoj sobi: 18.860 kn (za rezervacije do 18.03.2019.)

Redovna cijena aranžmana po osobi u dvokrevetnoj sobi:  19.560 kn

Doplata za jednokrevetnu sobu: 2.680 kn                      

Cijena aranžmana uključuje: letovi Zagreb-Tokio,Osaka-Zagreb na avio-kompaniji Emirates (ekonomska klasa), smještaj u hotelima 3* (lokalna kategorizacija) na osnovi noćenja s doručkom, 7 ručkova i jedna večera prema programu, sve transfere prema programu, prijevoz putničkim i shinkansen vlakovima, izlete, razglede i ulaznice prema programu, prijevoz jednog komada prtljage po osobi posebnim prijevozom iz Hakonea u Kyoto, hrvatskog stručnog pratitelja tijekom putovanja, japanske vodiče na engleskom jeziku

Cijena aranžmana ne uključuje: aerodromske takse: 3.480 kn , policu putnog osiguranja

Cijena aranžmana je izračunata na osnovi cijena usluga u JPY (japanski jen) po prodajnom tečaju Zagrebačke banke važećem na dan 01.10.2018., te za minimum 15 putnika. Za povećanje tečaja više od 5% , agencija zadržava pravo povećanja cijene. Za grupu od 10 do 14 putnika cijena aranžmana se povisuje za 5%.

Dobro je znati:
Putni dokumenti:  važeća putovnica
Viza: za hrvatske državljane nije potrebna viza.
Novac: japanski yen (JPY) , 1 Euro = cca 130 JPY,  1 HRK= 17,50 JPY (listopad 2018)
Jezik: japanski. U većim mjestima moguće je sporazumijevanje na engleskom jeziku.
Električni napon: 100 V. Potreban je adapter. Utikač u Japanu sastoji se od dva šira metalna dijela s rupom pri kraju koji ulaze u utičnicu.
Zdravstvene službe: klinike, bolnice i ljekarne dostupne su neprekidno. Nije potrebno nikakvo cijepljenje prije polaska na put.
Hrana i piće: u hotelima se služe uobičajena međunarodna jela i pića, a valja kušati i domaća: riba na različite načine, sushi, gomaae (tradicionalni japanski prilog glavnom jelu, baziran najčešće na različitim vrstama povrća), korokke (krumpirove okruglice sa korokke umakom), nikujaga (meso i krumpir sa sojom); sake–rižino vino s oko 15% alkohola, zeleni čaj.
Kupovanje: tehnički uređaji, razni suveniri,...
Klima: oceanska/suptropska.
Vremenska razlika: + 8 u odnosu na Hrvatsku (ljetno vrijeme)
Pozivni telefonski broj za Japan: 0081


                                                                                                                                                                                                              

 

ID:Integral
Trenutno nema dostupnih ponuda