Japan 12 dana - Studeni 2024.

Dodaj u favorite
Registrirajte se kako bi primali akcijske cijene za odabranu ponudu.
Više o korištenju osobnih podataka pročitajte ovdje

Putovanje u Japan 11 dana u studenom 2024. 

 

Mjesta posjeta: TOKYO – FUJI – NIKKO -KYOTO – OSAKA – NARA – HIROSHIMA

Vrijednost više: uključena vožnja brzim vlakom Shinkansenom Tokyo – Kyoto

Datum putovanja: 30.10. - 10.11.2024. - garantirani polazak

Program putovanja:

1.dan (30.10.) ZAGREB –  DOHA – TOKYO
Sastanak sudionika putovanja u zračnoj luci Franjo Tuđman u Zagrebu 120 minuta prije polijetanja zrakoplova. Nakon podjele putnih dokumenata slijedi prijava na let. Polijetanje zrakoplova aviokompanije Qatar Airlines u 15:45 h za Dohu. Po dolasku u Dohu u 23:00h slijedi nastavak leta Qatar Airlinesom s polaskom u 02:15h za Tokyo. Obroci tijekom leta. Noćni let.

2.dan (31.10.) TOKYO
Dolazak u Tokyo predviđen je u 17:55 h po lokalnom vremenu. Nakon obavljenih carinskih formalnosti i dočeka mjesnog agenta slijedi transfer do hotela. Prijava i smještaj u hotel u centralnom djelu Tokya. Slobodno vrijeme za večeru. Noćenje.

3.dan (01.11.) TOKYO – CITY TURA
Nakon doručka predlažemo razgled grada u pratnji lokalnog vodiča, javnim gradskim prijevozom. Razgled započinjemo posjetom trgu Carske palače, koja se nalazi na mjestu nekadašnjeg dvorca Edo, a dom je carske obitelji od 1888. godine. Nastavljamo da nekad najveće tržnice ribe na svijetu Tsukiji marketa, koja se  sastoji od nekoliko blokova trgovina i restorana u kojima osim ribljih i morskih prerađevina možete pronaći razne proizvode za obradu hrane kao što su noževi. Slijedi ručak u lokalnom restoranu (nadoplata). U poslijepodnevnim satima posjet najstarijem budističkom hramu u Tokiju. Sensoji hram je smješten u četvrti Asakusa i predstavlja jedan od najvažnijih hramova u Tokiju. Naše posljednje odredište danas je umjetni otok Odaiba, koji pokazuje futurističku stranu Tokija, te vrvi brojnim kulturnim i komercijalnim sadržajima. Slijedi posjeta novootvorenom muzeju digitalne umjetnosti teamLab. Muzej prezentira 50 digitalnih radova realiziranih kapacitetom od 520 računala i 470 projektora, te putem modernih tehnologija i dizajna stvara dojam alternativne  stvarnosti i iluzije. Povratak u hotel. Noćenje.

4.dan (02.11.) TOKYO – CITY TURA
Nakon doručka predlažemo razgled grada u pratnji lokalnog vodiča. Današnji dan započinjemo šintoističkim svetištem Meiji, posvećenom dušama prvog cara modernog Japana Meijia i carici Shonken. Svetište se u središtu Prak šume koja broji preko 120 000 stabala i 265 različitih biljnih vrsta. Slijedi posjet dijelu Harajiku koji predstavlja Japanski centar pop kulture i mladih. Ručak u lokalnom restoranu (nadoplata). Odlazak do četvrti Akihabara, prepunoj neonskih reklama te trgovinama elektroničke opreme. Poznata je kao četvrt anime i manga pop kulture, na ulicama se mogu sresti mladi odjeveni upravo u omiljene likove iz stripova, a poplarni su također i “maid” barovi, gdje vas služe konobarice odjevene u francuske sobarice. U kasnim poslijepodnevnim satima posjet “Shibuya crossing”, jedan od najpoznatijih pješačkih prijelaza na svijetu. Kada se upali zeleno svjetlo na semaforu, kroz sedam pješačkih prijelaza u isto vrijeme prijelazi i do 2.500 ljudi u isto vrijeme. Slobodno vrijeme za večeru u popularnoj Shibuyi. Povratak u hotel. Noćenje.


5.dan (03.11.) TOKYO – NIKKO – TOKYO
Nakon doručka predlažemo odlazak autobusom na cjelodnevni izlet u nacionalni park Nikko. Razgled Toshogu svetišta koji se nalazi na UNESCO-vom popisu svjetske baštine, a se sastoji od nekoliko zgrada podignutih kao mauzolej šogunu Tokugawi Ieyasuu, osnivaču šogunata Tokugawa. Ovaj režim je u povijesti Japana bio na vlasti više od 250 godina. Od tog razdoblja Nikko ima važnu ulogu kao simbol nacionalnog suvereniteta, ne samo u očima lokalnih vlasti, nego i onih čelnika susjednih zemalja koji su poslali svoje izaslanike da plate danak Ieyasu, obožavanom liku iz toga doba. Slijedi vožnja cestom serpentina naziva “Irohazaka Driveway” do podnožja planine Nantai gdje  se nalazi slikovito jezero Chuzenji i vodopad Kegon. Nakon razgleda povratak u hotel. Slobodno vrijeme. Noćenje.

6.dan (04.11.) TOKYO – FUJI – TOKYO
Nakon doručka, predlažemo odlazak na planinu Fuji (3.776 m). Zbog svoje slikovitosti i značaja koji ima za Japance, Fuji je postao jedan od najprepoznatljivijih simbola Japana. Ime planine potječe iz Ainu jezika i znači „vječni život”. Vožnja u pravcu planine do 5. stanice koja se nalazi na 2.300 m. Fuji je također i sveta planina izvorne japanske religije, šintoizma. Među Japancima postoji osjećaj osobne identifikacije s planinom, te stoga mnogobrojni Japanci u hodočaste do svetišta na vrh vulkana. Na 5. stanici, pored svetišta, meteorološke postaje i poštanskog ureda nalazi i odmorište. Slobodno vrijeme za uživanje u planinskom zraku s panoramskim pogledima na Tokyo. Nakon pauze za ručak slijedi vožnja do jednog od najljepšeg nacionalnog parka u Japanu uz mjesto Hakone, plovidba jezerom Ashi koje je nastalo prije 3 tisuće godina uslijed vulkanske erupcije te uspon žičarom na planinu Komagatake. Nakon razgleda slijedi povratak u hotel. Slobodno vrijeme. Noćenje.

7.dan (05.11.) TOKYO – KYOTO
Nakon doručka odjava iz hotela i polazak sa brzim vlakom Shinkansenom prema Kyoto-u. Uživajte u komfornoj vožnji vlaka koji juri 300km/h. Po dolasku u Kyoto prijava i smještaj u hotel. Slobodno vrijeme. U večernjim satima predlažemo odlazak na zajedničku večeru u području Giona. Dio je to grada koji zaslužuje posebnu pažnju. Ovo je dio grada gdje ćete susreti prave gejše, okružen tradicionalnim drvenim kućicama, čajanama, lampionima, restoranima iz kojih dopire tradicionalna glazba i ryokanima, imat ćete osjećaj da ste se vratili nekoliko stotina godina unatrag. Tu je sniman i film “Sjećanja jedne gejše “. Noćenje.

8.dan (06.11.) KYOTO – CITY TURA
Nakon doručka predlažemo razgled nekadašnjeg glavnog grada Japana te grada sa zasigurno najbogatijom povijesti i kulturom, ili još kako ga zovu, grad hramova. Posjetiti ćemo Kinkakuji, sagrađen je na rubu ribnjaka okruženog grmljem i drvećem kao zen budistički hram, cijeli je prekriven sa zlatnim listićima. Nastavak razgleda slijedi u podnožju planine Arashiyame, gdje se nalazi predivna šuma Bambusa. Opustite se u šetnji kroz prekrasnu prirodu, mjesto koje služi kao vikend odmorište za stanovnike Kyota. Posjeta Shinto hrama Fushimi Inari, koji je ujedno jedan od simbola Japana sa neprekidnim nizom crvenih vrata. Nakon pauze za ručak nastavak razgleda završavamo sa Kiyomiza hramom, sagrađen u cijelosti od drveta ispred kojeg se pruža prekrasan pogled na cijeli grad. Slobodno vrijeme. U večernjim satima predlažemo posjet Potonchu-u, živopisnom dijelu grada prepunom tradicionalnih restorana i barova. Noćenje.

9.dan (07.11.) KYOTO – NARA – OSAKA – KYOTO
Nakon doručka predlažemo izlet u Naru. Razgled započinjemo budističkim hramom Todaiji u kojem se nalazi najveća brončana skulptura Bude na svijetu. Okoliš hrama nastanjuju tisuće druželjubivih srni koje nazivaju „svetim životinjama“. Nakon razgleda slijedi vožnja do Osake, posjet dvorc Osaka (izvana) koji je dao sagraditi vladar Toyotomi u 16.stoljeću. Posjetit ćemo i četvrt Dotonbori u kojoj se nalazi mnoštvo tipičnih japanskih restorana s tradicionalnom hranom. Slobodno vrijeme. Povratak u Kyoto. Slobodno vrijeme.  Noćenje.

10.dan (08.11.) KYOTO – HIROSHIMA – KYOTO
Nakon doručka predlažemo odlazak na cjelodnevni izlet u Hiroshimu. Vožnja brzim vlakom Shinkansenom 2:30h do Hiroshime, koja je bila prva žrtva atomske bombe. Posjet ćemo započeti, atomskom kupolom, jedinom od rijetkih građevina koje se nisu srušile kada je 1945. godine bačena atomska bomba. Nastavljamo posjet Spomen parku mira, te muzeju posvećenom svim žrtvama atomskog razaranja. Nakon razgleda slijedi vožnja trajektom do otočića Miyajima te obilazak šintoističkog svetišta Itsukushima. Smatra se da su najstarije građevine svetišta podignute u 6. stoljeću. Svetište Itsukushima snažnim bojama i oblicima građevina ističe kontrast na dodiru planina i mora, što je u duhu japanskog razumijevanja ljepote krajolika, koje kombinira prirodu i ljudsku kreativnost. Zbog toga je Svetište Itsukushima 1996. god. upisano na UNESCO-v popis mjesta svjetske baštine u Aziji. Nakon razgleda slijedi povratak brzim vlakom Shinkansenom u Kyoto. Noćenje.

11.dan (09.11.) KYOTO – OSAKA – DOHA
Nakon doručka, slobodno vrijeme za posljednje utiske Kyota. Slijedi transfer do zračne luke Osaka. Prijava na let Qatar Airwaysa za Dohu s polaskom u 18:30h. Obroci tijekom leta. Noćni let.

12.dan (10.11.) DOHA – ZAGREB
Očekivano slijetanje u Dohu u 00.35h po lokalnom vremenu. Nastavak putovanja prema Zagrebu s polaskom u 09:10h. Dolazak u Zagreb predviđeni je u 13:15h.

 

First minute cijena po osobi u dvokrevetnoj sobi iznosi: 3.080,00 eura (zrakoplovne pristojbe uključene u cijenu)

Redovna cijena po osobi u dvokrevetnoj sobi iznosi: 3.220,00 eura (zrakoplovne pristojbe uključene u cijenu)

(First minute cijena vrijedi do popunjenosti kapaciteta predviđenog za prodaju po FM cijeni)

U cijenu je uključeno:

  • avionska karta Zagreb – Tokyo, Osaka – Zagreb
  • transfer brzim vlakom Shinkansenom (Tokyo – Kyoto)
  • transfer iz zračne luke od / do hotela
  • smještaj u dvokrevetnim sobama u hotelima sa 4* s doručkom
  • pratitelj putovanja iz Zagreba
  • organizacija i jamčevina putovanja

 

U cijenu nije uključeno:

  • doplata za jednokrevetnu sobu – 590 eura

Fakultativni izleti i ulaznice za razglede:

Kalkulacije cijena rađene su prema cjeniku i uvjetima lokalnih agencija, konačne cijene će svi prijavljeni putnici dobiti u završnom pismu 30 prije putovanja.
• Tokyo City Tura I –  (s uključenom ulaznicom u TeamLab) 125 EUR
• Tokyo City Tura II – 100 EUR
• Fuji tura – 130 EUR
• Niko tura – 115 EUR
• Kyoto City tura – 115 EUR
• Nara/ Osaka –  115 EUR
• Hiroshima – 295 EUR

  • obroci koji nisu navedeni u programu
  • putno osiguranje i osiguranje od otkaza putovanja (mora se ugovoriti najkasnije do 48h nakon prve uplate)

Napomena: putovnica mora vrijediti još minimalno 6 mjeseci od ulaska u zemlju

Minimalni broj putnika: 15

 


JAPAN
Japan ima bogatu, složenu i raznoliku povijest i danas je to zemlja koja uspijeva na kontradikcijama. Raskošna drevna povijest zemlje prisutna je i živi uporedno sa svemirskim tehnologijama i razvojem. Ovo je potpuno moderna zemlja koja ne nalikuje zapadu. Japanci su njegovali snažan nacionalni identitet koji je samo poboljšan suvremenom tehnologijom. Iako je zemlja umjerene veličine, ima desetu najvišu populaciju na svijetu, a većina je smještena u urbanim gradovima. Značajno je to što veći dio japana nije naseljen. Zemlju čine pretežno šumovite planine i vulkani.

 

Što trebate znati o Japanu:
Prijevoz u Japanu je nevjerojatno učinkovit i udoban, ali nije jeftin! Da biste uštedjeli najviše novca, kupite 7-dnevnu JR propusnicu i nećete požaliti. Ako planirate posjetiti više od jedne regije, propusnica se brzo isplati.

 

Koje je najbolje doba godine za posjet Japanu?
Ako razmišljate o putovanju u Japan, vjerojatno se pitate u koje doba godine ga je najbolje posjetiti.
Japan u proljeće (ožujak - svibanj)
    Trešnje u cvatu; puno festivala
Japan u ljeto (lipanj - kolovoz)
    Vruće i vlažno vrijeme
    Kišno razdoblje 3-4 tjedna (obično od sredine lipnja do sredine srpnja)
    Festivali i vatromet koji počinju u srpnju
    Planina Fuji otvorena je za penjanje u srpnju
    Dobar trenutak za odmor na plaži u mjestima kao što je Okinawa
Japan u jesen (rujan - studeni)
    Šareni listovi u stotinama boja čine krajolik spektakularnim (listopad je najbolji mjesec za putovanje)
    Temperature su ugodne
    Za to vrijeme puno je festivala, koncerata, sportskih turnira i izložbi te su manje gužve
Japan u zimi (prosinac - veljača)
    Skijanje ili snowboarding - Japan se može pohvaliti nekim od najboljih skijališta i planina na svijetu.
    Mali gradovi izgledaju čarobno prekriveni snijegom

 

Činjenice o Japanu:
    Japan svake godine ima prosječno 1.500 potresa!
    6.852 otoka čine zemlju Japana.
     U Japanu postoji više od 200 vulkana.
     Prodajni automati vrlo su popularni u Japanu - ima ih više od 5,5 milijuna širom zemlje i nude sve, od hrane do toaletnog papira. (I neke čudnije stvari koje vam nećemo otkrivati)
     Stopa pismenosti u Japanu je gotovo 100%.
Koliko je siguran Japan?
Japan je općenito vrlo siguran, a stopa kriminala mala.
Japanske fraze i riječi koje je poželjno znati:
    Pozdrav: Kon'nichiwa
    Hvala: Arigato
    Hvala vam puno: Domo Arigato
    Pivo, molim: Biru kudasai
    Živjeli! Kanpai
    Kupaonica: Basurumu
    Koliko? Ikura
    Ukusno: Oishi
    Prekrasno: Kireina
Nekoliko stvari koje morate imati na umu tokom putovanja u Japan:
    Jedenje dok hodate smatra se nekulturnim. Umjesto toga, probajte se negdje smjestiti i uživajte u hrani.
    Pokazivanje prstom smatra se nepristojnim.
    Puhanje nosa u javnosti može se smatrati nepristojnim. Japanci često odlaze u kupaonicu kako bi ispuhali nos.
    U punoj podzemnoj željeznici ili vlaku pristojno je skinuti ruksak i držati ga u rukama.
    Skidanje cipela znak je poštivanja i ljubaznost prije nego što uđete na mnoga mjesta. Ako je pod podignut na vratima, to je pokazatelj da biste trebali skinuti cipele.
Ako prvi put posjećujete Japan, ovo su gradovi i mjesta koja je dobro posjetiti za početak:
    Tokio - Jedan je od najzanimljivijih gradova koje smožete posjjetiti bilo gdje u svijetu.
    Kjoto - prepun povijesti, hramova, raskošne arhitekture i šarmantne atmosfere, ovaj je grad omiljen na mnogim turama.
    Planina Fuji - najpoznatija planina u Japanu.
    Svetište Fushimi Inari Taisha - Turistima poznato kao "Narandžasta vrata", postoje tisuće veličanstvenih narančastih vrata koje prekrivaju labirint staza koje vode do svetišta.
    Arashiyama - Smještena na zapadnom rubu Kyota, Arashiyama je područje koje je ispunjeno hramovima i svetilištima, ali glavna atrakcija je Arashiyama Bamboo Grove.
    Zlatni paviljon u Kyotu
    Raskrižje Shibuya - Poznato je kao "najprometnije raskrižje na svijetu"
Jedinstvena iskustva u Japanu:
  Nara Park - smještan blizu Osake, Nara park doslovno je preplavljen sa više od tisuću jelena koji slobodno šeću ovim parkom.
    Ryokan - Tradicionalne gostionice u japanskom stilu
    Spavanje u hramu - Boravci u hramu jedinstveno su iskustvo koje nećete zaboraviti.
    Otiđite na aukciju za ribu svakog jutra od 03:00 na dalje (da, rano), jer ribari dolaze u luku i prodaju svoju ribu na ribarnici Tsukiji i probajte najsvježiji sushi koji ćete ikad pojesti.
    Otiđite na Sumo: Svake godine se održava 6 sumo mečeva. Ako imate dovoljno sreće da budete tamo u pravo vrijeme, ne propustite priliku! Tri meča održavaju se u Tokiju (siječanj, svibanj i rujan), a po jedan u Osaki (ožujak), Nagoji (srpanj) i Fukuoki (studeni).

 

Besplatne ili jeftine stvari u Japanu:
Japan nije najjeftinija destinacija za putovanja, ali postoje neke besplatne i jeftine aktivnosti:
    Besplatne pješačke ture: Upoznat ćete druge putnike i naučiti ćete priče i informacije koje nikad sami ne biste saznali! Pješačke ture možete pronaći u većim gradovima, poput ‘’Kyoto Free Walking Tour’’, ‘’Osaka Free Walking Tour’’ i ‘’Tokyo Free Walking Tour’’
    Posjetite hramove: mnogi hramovi slobodni su za ulazak i istraživanje
    Parkovi: Svetište Meiji nedaleko je od Tokija i u njega se ulazi slobodno.
    Istražite tržnice: Postoje tisuće tržnica po cijelom Japanu. Ne smijete propustiti Tsukiji riblje tržnice u Tokiju ili tržnicu Nishiki u Kjotu.
    Planina Tateyama: jedna je od tri svete planine Japana, nakon planine Fuji i Hakusan.

 

Japan za obitelji:
Ako putujete u Japan s djecom, evo nekoliko ideja koje su izvrsne za obitelji s djecom svih dobnih skupina:
    Nara Deer Park: Pogledajte 1.200 predivnih i simpatičnih jelena koji se slobodno šetaju oko ovog parka.
    Zabavni parkovi: Izbor je velik uključujući DisneySea Tokio, DisneyLand Tokyo i Universal Studios (koji uključuje čarobnjački svijet Harryja Pottera).

 

Japan za parove:
    Okinawa: Ako tražite romantično mjesto za odmaranje na plaži, ovo je upravo ono što tražite!
    Shirakawa: Ovo područje starih sela u blizini grada Takayama nalazi se UNESCO-vom popisu svjetske baštine u Aziji.
    Kurashiki: Ponekad se naziva i "japanskim Amsterdamom" zbog svojih kanala i šarmantne arhitekture.
    Park Hyatt Hotel u Tokiju: popijte piće u hotelu iz filma Lost in Translation. Nevjerojatan je pogled koji puca na jedan od najvećih gradova na svijetu.

 

ID: INT2022GO
30.10.2024. - 10.11.2024.
cijena od 3,080.00 €
Više o korištenju osobnih podataka pročitajte ovdje
cijena od 3,080.00 €

Pronađite svoju destinaciju

Bali

Maroko

USA