Japan

Dodaj u favorite
Registrirajte se kako bi primali akcijske cijene za odabranu ponudu.
Više o korištenju osobnih podataka pročitajte ovdje

PUTOVANJE U JAPAN 2020.

Datum putovanja: 13.04. – 23.04.2020.

Vrijednost više: letovi Emirates, svi razgledi i izleti s vodičima, ulaznice za lokalitete, super brzi vlakovi, obroci

PROGRAM PUTOVANJA:

1. dan putovanja: ZAGREB - DUBAI
Sastanak putnika u Zračnoj luci Zagreb dva sata prije polijetanja zrakoplova. Let prema Dubaiju na liniji EK130 (Emirates)  u 15.25 sati. Dolazak u Dubai u 23 sata po lokalnom vremenu.

2. dan putovanja: DUBAI - TOKIO
Nastavak putovanja prema Tokiju na liniji EK318 (Emirates) u 02.40 sati. Dolazak u Tokio predviđen je u 17.35 sati po lokalnom vremenu. Nakon carinskih formalnosti sastanak s predstavnikom lokalnog agenta i organizirani prijevoz do hotela. Smještaj i noćenje.

3. dan putovanja: TOKIO
Doručak u hotelu. Sastanak grupe s lokalnim vodičem i odlazak na cjelodnevni razgled grada autobusom i pješice. Meiji Shrine, Imperial Palace Plaza, Trg carske palače, rezidencija japanskog cara, okružena visokim zidom i jarkom s vodom, zauzima područje najskupljih kvadratnih kilometara na svijetu. Asakusa, Sensoji hram i Nakamise.  Ručak tijekom razgleda (uključen u cijenu). Povratak u hotel, noćenje.

4. dan putovanja: TOKIO – PLANINA FUJI I HAKONE - TOKIO
Doručak u hotelu. Predlažemo fakultativno (uz doplatu) odlazak u cjelodnevni izlet na planinu Fuji i u Hakone. U 8.45 sati sastanak grupe s lokalnim vodičem na engleskom jeziku. Vožnja u trajanju od oko 2 sata uključujući zaustavljanje radi pauze za odmor. Dolazak u Hakone oko 11.30 sati te panoramski razgled. Ručak u lokalnom restoranu (uključen u cijenu). Vožnja žičarom do jednog od vrhova (predviđen je Mr.Komagatake), u slučaju lošeg vremena ili lošije vidljivosti sukladno tome bit će organizirana i žičara do adekvatnog vrha. Odlazak u vožnju po jezeru Ashi, nakon kojeg organizirani povratak autobusom u Tokyo s predviđenim dolaskom u hotel između 18 i 20.30 sati. Noćenje.

5.dan putovanja: TOKIO – TAKAYAMA
Doručak i odjava iz hotela. Molimo da prtljagu ostavite u 7.30 sati na recepciji hotela (1 komad velike prtljage po osobi). Prtljaga će biti preuzeta od strane agencije i organiziranim, zasebnim transferom bit će prevezeno u hotel u Kyotu. Izdvojite ručnu prtljagu dostatnu za 3 dana. U 8.15 sati sastanak s lokalnim vodičem kod recepcije hotela. Odlazak do Tokyo stanice za vlak do 8.47 sati, vožnja do Nagoya stanice, promjena vlaka te dolazak na Takayama stanicu u 13.10 sati. Tu će Vas dočekati transfer i odvesti Vas do hotela. Večera i noćenje.

6. dan putovanja: TAKAYAMA - SHIRAKAWAGO – TAKAYAMA
Doručak u hotelu. Odlazak u organizirani razgled (ručak u lokalnom restoranu je u cijeni). Šetnja po Takayami,  kroz ulicu Kamisannomachi u kojoj se nalazi najviše povijesnih zgrada, poznata je trgovačka ulica, gdje se proizvodila razna roba, među kojima je i sake, kojeg možete svježeg kušati. U selu Shirakawago vidjet ćete zaselak s kućama koje spadaju u kulturnu baštinu pod zaštitom UNESCO-a. Obilazak obiteljske kuće Kanda stare 160 godina. Posjet Gasshouzukuri tradicionalnoj kući. Večera. Noćenje u hotelu.

7.dan putovanja: TAKAYAMA - KANAZAWA
Doručak i odjava iz hotela. Organizirani prijevoz autobusom do Kanazave. Kanazawa je grad dvorac, kojim je vladao utjecajni vođa od 17. do druge polovice 19. stoljeća. Grad koji nije pretrpio ratna razaranja niti neke veće prirodne katastrofe. Zadržala je većinu povijesnih kuća i tradicionalnih rukotvorina i običaja. U šetnji gradom ili koristeći javni prijevoz neki od lokaliteta koje svakako vrijedi posjetiti su: Omicho Market, Kenrouken vrtovi, Shimahouse i Higashichayagi; Nomura samurai housee. Smještaj u hotel. Večera i noćenje

8. dan putovanja: KANAZAWA – NARA - KYOTO
Doručak i odjava iz hotela. Odlazak do Kanazawa stanice te brzim vlakom vožnja do Kyota gdje presjedate na lokalni vlak za Naru. Razgled Nare: Todaiji Hram, Nara Park, Kofukuji hram. Povratak u Kyoto, smještaj u hotel. Večera i noćenje.

9. dan putovanja: KYOTO
Nakon doručka odlazak na cjelodnevni razgled grada autobusom (panoramski i pješački razgled). Sastanak s lokalnim vodičem u 9 sati na recepciji hotela. Odlazak do svetišta Fushimi Inari, zatim odlazak do Kinkakuji hrama poznatog po svom zlatnom paviljonu i kontrastu boja lišća na drveću u vrtovima koji ga okružuju.  Pauza za ručak u lokalnom restoranu (uključen u cijenu programa). Nastavak  razgleda, Dvorac Nijo i odlazak do Gion dijela grada. Završetak razgleda je u 17 sati, no predlažemo Vam nastavak šetnje i samostalno povratak javnim prijevozom do hotela (uz naputke lokalnog vodiča i pratitelja) kako bi doživjeli grad u potpunosti. Noćenje.

10. dan putovanja: KYOTO – HIROŠIMA – KYOTO - DUBAI
Doručak i odjava iz hotela. Predlažemo, fakultativno uz doplatu izlet u Hirošimu s uključenim ručkom. Odlazak od stanice vlaka vožnja do Hiroshime. u  Razgled Hiroshime pješice i javnim prijevozom. Odlazak do kupole atomske bombe i u Muzej i Memorijalni park mira. Ručak u lokalnom restoranu (uključen u cijenu). Odlazak do otoka Miyajima, vožnja trajektnom u trajanju od dvadesetak minuta. Povratak brzim vlakom do Kyota i nastavak prema zračnoj luci Kansai. Prijava na let na liniji EK 317 (Emirates) za Dubai u 23.45 sata.

11.dan putovanja: DUBAI – ZAGREB
Dolazak u Dubai u 05.15 sati. Nastavak putovanja  na liniji EK129 (Emirates) u 8.30 sati. Dolazak u Zagreb u 12.35 sati.

Cijena aranžmana po osobi u dvokrevetnoj sobi: 19.990 kn / First minute: 19.490 kn *

Obavezna doplata za zrakoplovne pristojbe:  3.490 kn

Doplata za jednokrevetnu sobu: 5.650 kn

*First minute popust vrijedi do popunjenja određenog broja mjesta

Obavezne doplate po osobi: zrakoplovne pristojbe 3.490 kn (doplata kod prijave, podložno promjenama), napojnice: 8 eur po osobi/danu za lokalnog vodiča i vozača (plaćanje na licu mjesta pratitelju putovanja).

Cijena po osobi uključuje: prijevoz zrakoplovom prema programu (ekonomska klasa), smještaj u hotelima 3*/4* u dvokrevetnim sobama na osnovi 8 noćenja s doručkom (3 noćenja u Tokiju, 2 noćenja u Takayami, 1 noćenje u Kanazawi, 2 noćenja u Kyotu), obroci prema programu (8 x doručak, 4 x ručak i 2 x večere), sve karte za  vlakove turističke klase, prijevoz klimatiziranim autobusom, razgledi prema programu u pratnji lokalnog vodiča, ulaznice za objekte koji se posjećuju tijekom razgleda, voditelja putovanja na hrvatskom jeziku, troškove organizacije putovanja.

Cijena po osobi ne uključuje: zrakoplovnu pristojbu 3.490 kn,  doplatu za jednokrevetnu sobu 5.650 kn, dodatne usluge, obroke i izlete, paket putnog osiguranja (preporučujemo).

Moguće doplate (rezervacije i uplate isključivo prilikom rezervacije putovanja uz provjeru cijene)

 • cjelodnevni izlet Mt.Fuji i Hakone, s uključenim ručkom 1.050  kn
 • cjelodnevni izlet Mr. Fuji i Hakone, bez ručka 895 kn
 • cjelodnevni izlet Hiroshima s uključenim ručkom, 2.950 kn

Minimum prijavljenih osoba za izlete: 10

Viza: nije potrebna. Kopiju putovnice prilikom rezervacije putovanja potrebno je dostaviti prodajnom mjestu.

Važne napomene:
Organizator putovanja ima pravo na izmjenu programa putovanja, kao i vremena polazaka zrakoplova (kada to zahtijeva situacija tijekom putovanja), ali garantira da će se program izvesti u cijelosti. Nevaljane putne isprave koje imaju za posljedicu odustajanje od putovanja, ni u kojem slučaju ne obavezuju Azur Tours te se primjenjuju uvjeti otkaza putovanja.

Minimalni broj prijavljenih putnika: 20

JAPAN

Japan ima bogatu, složenu i raznoliku povijest i danas je to zemlja koja uspijeva na kontradikcijama. Raskošna drevna povijest zemlje prisutna je i živi uporedno sa svemirskim tehnologijama i razvojem. Ovo je potpuno moderna zemlja koja ne nalikuje zapadu. Japanci su njegovali snažan nacionalni identitet koji je samo poboljšan suvremenom tehnologijom. Iako je zemlja umjerene veličine, ima desetu najvišu populaciju na svijetu, a većina je smještena u urbanim gradovima. Značajno je to što veći dio japana nije naseljen. Zemlju čine pretežno šumovite planine i vulkani.

Što trebate znati o Japanu:

Prijevoz u Japanu je nevjerojatno učinkovit i udoban, ali nije jeftin! Da biste uštedjeli najviše novca, kupite 7-dnevnu JR propusnicu i nećete požaliti. Ako planirate posjetiti više od jedne regije, propusnica se brzo isplati.

Koje je najbolje doba godine za posjet Japanu?

Ako razmišljate o putovanju u Japan, vjerojatno se pitate u koje doba godine ga je najbolje posjetiti.

Japan u proljeće (ožujak - svibanj)

 • Trešnje u cvatu; puno festivala

Japan u ljeto (lipanj - kolovoz)

 • Vruće i vlažno vrijeme
 • Kišno razdoblje 3-4 tjedna (obično od sredine lipnja do sredine srpnja)
 • Festivali i vatromet koji počinju u srpnju
 • Planina Fuji otvorena je za penjanje u srpnju
 • Dobar trenutak za odmor na plaži u mjestima kao što je Okinawa

Japan u jesen (rujan - studeni)

 • Šareni listovi u stotinama boja čine krajolik spektakularnim (listopad je najbolji mjesec za putovanje)
 • Temperature su ugodne
 • Za to vrijeme puno je festivala, koncerata, sportskih turnira i izložbi te su manje gužve

Japan u zimi (prosinac - veljača)

 • Skijanje ili snowboarding - Japan se može pohvaliti nekim od najboljih skijališta i planina na svijetu.
 • Mali gradovi izgledaju čarobno prekriveni snijegom

Činjenice o Japanu:

 • Japan svake godine ima prosječno 1.500 potresa!
 • 6.852 otoka čine zemlju Japana.
 •  U Japanu postoji više od 200 vulkana.
 •  Prodajni automati vrlo su popularni u Japanu - ima ih više od 5,5 milijuna širom zemlje i nude sve, od hrane do toaletnog papira. (I neke čudnije stvari koje vam nećemo otkrivati)
 •  Stopa pismenosti u Japanu je gotovo 100%.


Koliko je siguran Japan?

Japan je općenito vrlo siguran, a stopa kriminala mala.

Japanske fraze i riječi koje je poželjno znati:

 • Pozdrav: Kon'nichiwa
 • Hvala: Arigato
 • Hvala vam puno: Domo Arigato
 • Pivo, molim: Biru kudasai
 • Živjeli! Kanpai
 • Kupaonica: Basurumu
 • Koliko? Ikura
 • Ukusno: Oishi
 • Prekrasno: Kireina


Nekoliko stvari koje morate imati na umu tokom putovanja u Japan:

 • Jedenje dok hodate smatra se nekulturnim. Umjesto toga, probajte se negdje smjestiti i uživajte u hrani.
 • Pokazivanje prstom smatra se nepristojnim.
 • Puhanje nosa u javnosti može se smatrati nepristojnim. Japanci često odlaze u kupaonicu kako bi ispuhali nos.
 • U punoj podzemnoj željeznici ili vlaku pristojno je skinuti ruksak i držati ga u rukama.
 • Skidanje cipela znak je poštivanja i ljubaznost prije nego što uđete na mnoga mjesta. Ako je pod podignut na vratima, to je pokazatelj da biste trebali skinuti cipele.


Ako prvi put posjećujete Japan, ovo su gradovi i mjesta koja je dobro posjetiti za početak:

 

 • Tokio - Jedan je od najzanimljivijih gradova koje smožete posjjetiti bilo gdje u svijetu.
 • Kjoto - prepun povijesti, hramova, raskošne arhitekture i šarmantne atmosfere, ovaj je grad omiljen na mnogim turama.
 • Planina Fuji - najpoznatija planina u Japanu.
 • Svetište Fushimi Inari Taisha - Turistima poznato kao "Narandžasta vrata", postoje tisuće veličanstvenih narančastih vrata koje prekrivaju labirint staza koje vode do svetišta.
 • Arashiyama - Smještena na zapadnom rubu Kyota, Arashiyama je područje koje je ispunjeno hramovima i svetilištima, ali glavna atrakcija je Arashiyama Bamboo Grove.
 • Zlatni paviljon u Kyotu
 • Raskrižje Shibuya - Poznato je kao "najprometnije raskrižje na svijetu"


Jedinstvena iskustva u Japanu:

 • Nara Park - smještan blizu Osake, Nara park doslovno je preplavljen sa više od tisuću jelena koji slobodno šeću ovim parkom.
 • Ryokan - Tradicionalne gostionice u japanskom stilu
 • Spavanje u hramu - Boravci u hramu jedinstveno su iskustvo koje nećete zaboraviti.
 • Otiđite na aukciju za ribu svakog jutra od 03:00 na dalje (da, rano), jer ribari dolaze u luku i prodaju svoju ribu na ribarnici Tsukiji i probajte najsvježiji sushi koji ćete ikad pojesti.
 • Otiđite na Sumo: Svake godine se održava 6 sumo mečeva. Ako imate dovoljno sreće da budete tamo u pravo vrijeme, ne propustite priliku! Tri meča održavaju se u Tokiju (siječanj, svibanj i rujan), a po jedan u Osaki (ožujak), Nagoji (srpanj) i Fukuoki (studeni).

 

Besplatne ili jeftine stvari u Japanu:

Japan nije najjeftinija destinacija za putovanja, ali postoje neke besplatne i jeftine aktivnosti:

 • Besplatne pješačke ture: Upoznat ćete druge putnike i naučiti ćete priče i informacije koje nikad sami ne biste saznali! Pješačke ture možete pronaći u većim gradovima, poput ‘’Kyoto Free Walking Tour’’, ‘’Osaka Free Walking Tour’’ i ‘’Tokyo Free Walking Tour’’
 • Posjetite hramove: mnogi hramovi slobodni su za ulazak i istraživanje
 • Parkovi: Svetište Meiji nedaleko je od Tokija i u njega se ulazi slobodno.
 • Istražite tržnice: Postoje tisuće tržnica po cijelom Japanu. Ne smijete propustiti Tsukiji riblje tržnice u Tokiju ili tržnicu Nishiki u Kjotu.
 • Planina Tateyama: jedna je od tri svete planine Japana, nakon planine Fuji i Hakusan.

 

Japan za obitelji:

 • Ako putujete u Japan s djecom, evo nekoliko ideja koje su izvrsne za obitelji s djecom svih dobnih skupina:
 • Nara Deer Park: Pogledajte 1.200 predivnih i simpatičnih jelena koji se slobodno šetaju oko ovog parka.
 • Zabavni parkovi: Izbor je velik uključujući DisneySea Tokio, DisneyLand Tokyo i Universal Studios (koji uključuje čarobnjački svijet Harryja Pottera).

 

Japan za parove:

 • Okinawa: Ako tražite romantično mjesto za odmaranje na plaži, ovo je upravo ono što tražite!
 • Shirakawa: Ovo područje starih sela u blizini grada Takayama nalazi se UNESCO-vom popisu svjetske baštine u Aziji.
 • Kurashiki: Ponekad se naziva i "japanskim Amsterdamom" zbog svojih kanala i šarmantne arhitekture.
 • Park Hyatt Hotel u Tokiju: popijte piće u hotelu iz filma Lost in Translation. Nevjerojatan je pogled koji puca na jedan od najvećih gradova na svijetu.

 

Važne napomene:
Organizator putovanja ima pravo na izmjenu programa putovanja, kao i vremena polazaka zrakoplova (kada to zahtijeva situacija tijekom putovanja), ali garantira da će se program izvesti u cijelosti. Nevaljane putne isprave koje imaju za posljedicu odustajanje od putovanja, ni u kojem slučaju ne obavezuju Azur Tours te se primjenjuju uvjeti otkaza putovanja.

Upute i opći uvjeti putovanja za turističke aranžmane sastavni su dio programa i ugovora o putovanju. Svojim potpisom na ugovoru o putovanju suglasni ste s navedenim uvjetima, stoga molimo cijenjene putnike da pozorno pročitaju uvjete. Polica jamčevine br. 298625000055 uplaćena kod Croatia osiguranja d.d. Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija Republike Hrvatske www.mvp.hr. Kategorizacija hotela odgovara lokalnoj kategorizaciji. Cijene zrakoplovnih pristojbi podložne su promjeni i važeće su na dan izdavanja zrakoplovne karte. Kod programa s charter letovima moguće su naknadne promjene vremena letova, te u tim slučajevima agencija ne preuzima odgovornost. Organizator zadržava pravo promjene redoslijeda realizacije programa.  Za vaše bezbrižno putovanje preporučamo Vam uplatu putnog osiguranja.

 

 

ID: AZ
13.04.2020. - 23.04.2020.
cijena od 19.490 HRK
Više o korištenju osobnih podataka pročitajte ovdje
cijena od 19.490 HRK