Japan

Dodaj u favorite
Registrirajte se kako bi primali akcijske cijene za odabranu ponudu.
Više o korištenju osobnih podataka pročitajte ovdje

PUTOVANJE U JAPAN 2020.

Termin putovanja: 17.10. – 28.10.2020.

Mjesta posjeta: TOKYO – FUJI – NIKKO -KYOTO – OSAKA – NARA – HIROSHIMA

Vrijednost više: uključena vožnja brzim vlakom Shinkansenom Tokyo – Kyoto

Program putovanja:

1.dan putovanja (17.10.) Zagreb – Dubai
Sastanak sudionika putovanja u zračnoj luci Franjo Tuđman u Zagrebu 120 minuta prije polijetanja zrakoplova. Nakon podjele putnih dokumenata slijedi prijava na let. Polijetanje zrakoplova aviokompanije Emirates Airwaysa u 15:35 h za Dubai. Po dolasku u Dubai u 23:05h slijedi nastavak leta Emirates Airwaysa s polaskom u 02:40 h za Tokyo. Noćni let.

2.dan putovanja (18.10.) Dubai – Tokyo
Dolazak u Tokyo predviđen je u 17:35 h po lokalnom vremenu. Nakon obavljenih carinskih formalnosti i dočeka mjesnog agenta slijedi transfer do hotela. Prijava i smještaj u hotel u centralnom djelu Tokya. Noćenje.

3.dan putovanja (19.10.) Tokyo – city tura
Nakon doručka predlažemo razgled grada u pratnji lokalnog vodiča, javnim gradskim prijevozom. Razgled započinjemo posjetom trgu Carske palače, koja se nalazi na mjestu nekadašnjeg dvorca Edo, a dom je carske obitelji od 1888. godine. Nastavljamo da nekad najveće tržnice ribe na svijetu Tsukiji marketa, koja se  sastoji od nekoliko blokova trgovina i restorana u kojima osim ribljih i morskih prerađevina možete pronaći razne proizvode za obradu hrane kao što su noževi. Slijedi ručak u lokalnom restoranu (nadoplata). U poslijepodnevnim satima posjet najstarijem budističkom hramu u Tokiju. Sensoji hram je smješten u četvrti Asakusa i predstavlja jedan od najvažnijih hramova u Tokiju. Naše posljednje odredište danas je umjetni otok Odaiba, koji pokazuje futurističku stranu Tokija, te vrvi brojnim kulturnim i komercijalnim sadržajima. Predlažemo posjet novootvorenom muzeju digitalne umjetnosti teamLab (ulaznica nije sadržana u cijeni izleta). Muzej prezentira 50 digitalnih radova realiziranih kapacitetom od 520 računala i 470 projektora, te putem modernih tehnologija i dizajna stvara dojam alternativne  stvarnosti i iluzije . Povratak u hotel. Noćenje.

4.dan putovanja (20.10.) Tokyo – city tura
Nakon doručka predlažemo razgled grada u pratnji lokalnog vodiča. Današnji dan započinjemo šintoističkim svetištem Meiji, posvećenom dušama prvog cara modernog Japana Meijia i carici Shonken. Svetište se u središtu Prak šume koja broji preko 120 000 stabala i 265 različitih biljnih vrsta. Slijedi posjet dijelu Harajiku koji predstavlja Japanski centar pop kulture i mladih. Ručak u lokalnom restoranu (nadoplata). Odlazak do četvrti Akihabara, prepunoj neonskih reklama te trgovinama elektroničke opreme. Poznata je kao četvrt anime i manga pop kulture, na ulicama se mogu sresti mladi odjeveni upravo u omiljene likove iz stripova, a poplarni su također i “maid” barovi, gdje vas služe konobarice odjevene u francuske sobarice. U kasnim poslijepodnevnim satima posjet “Tokyo Metropolitan Government Bulding”, jednoj od najviših zgrada u Tokiju, s koje se pruža pogled na čitav grad.

5.dan putovanja (21.10.) Tokyo – Nikko – Tokyo
Slikovni rezultat za niko tokugawa temple
Nakon doručka predlažemo odlazak autobusom na cjelodnevni izlet u nacionalni park Nikko. Razgled Toshogu svetišta koji se nalazi na UNESCO-vom popisu svjetske baštine, a se sastoji od nekoliko zgrada podignutih kao mauzolej šogunu Tokugawi Ieyasuu, osnivaču šogunata Tokugawa. Ovaj režim je u povijesti Japana bio na vlasti više od 250 godina. Od tog razdoblja Nikko ima važnu ulogu kao simbol nacionalnog suvereniteta, ne samo u očima lokalnih vlasti, nego i onih čelnika susjednih zemalja koji su poslali svoje izaslanike da plate danak Ieyasu, obožavanom liku iz toga doba. Slijedi vožnja cestom serpentina naziva “Irohazaka Driveway” do podnožja planine Nantai gdje  se nalazi slikovito jezero Chuzenji i vodopad Kegon. Nakon razgleda povratak u hotel. Slobodno vrijeme. Noćenje.

6.dan putovanja (22.10.) Tokyo – Fuji – Tokyo
Nakon doručka, predlažemo odlazak na planinu Fuji (3.776 m). Zbog svoje slikovitosti i značaja koji ima za Japance, Fuji je postao jedan od najprepoznatljivijih simbola Japana. Ime planine potječe iz Ainu jezika i znači „vječni život”. Vožnja u pravcu planine do 5. stanice koja se nalazi na 2.300 m. Fuji je također i sveta planina izvorne japanske religije, šintoizma. Među Japancima postoji osjećaj osobne identifikacije s planinom, te stoga mnogobrojni Japanci u hodočaste do svetišta na vrh vulkana. Na 5. stanici, pored svetišta, meteorološke postaje i poštanskog ureda nalazi i odmorište. Slobodno vrijeme za uživanje u planinskom zraku s panoramskim pogledima na Tokyo. Nakon pauze za ručak slijedi vožnja do jednog od najljepšeg nacionalnog parka u Japanu uz mjesto Hakone, plovidba jezerom Ashi koje je nastalo prije 3 tisuće godina uslijed vulkanske erupcije te uspon žičarom na planinu Komagatake. Nakon razgleda slijedi povratak u hotel. Slobodno vrijeme. Noćenje.

7.dan putovanja (23.10.) Tokyo – Kyoto
Slikovni rezultat za kyoto free photo
Nakon doručka odjava iz hotela i polazak sa brzim vlakom Shinkansenom prema Kyoto-u. Uživajte u komfornoj vožnji vlaka koji juri 300km/h. Po dolasku u Kyoto prijava i smještaj u hotel. Slobodno vrijeme. U večernjim satima predlažemo odlazak na zajedničku večeru u području Giona. Dio je to grada koji zaslužuje posebnu pažnju. Ovo je dio grada gdje ćete susreti prave gejše, okružen tradicionalnim drvenim kućicama, čajanama, lampionima, restoranima iz kojih dopire tradicionalna glazba i ryokanima, imat ćete osjećaj da ste se vratili nekoliko stotina godina unatrag. Tu je sniman i film “Sjećanja jedne gejše “. Noćenje.

8.dan putovanja (24.10.) Kyoto – city tura
Nakon doručka predlažemo razgled nekadašnjeg glavnog grada Japana te grada sa zasigurno najbogatijom povijesti i kulturom, ili još kako ga zovu, grad hramova. Posjetiti ćemo Kinkakuji, sagrađen je na rubu ribnjaka okruženog grmljem i drvećem kao zen budistički hram, cijeli je prekriven sa zlatnim listićima. Nastavak razgleda slijedi u podnožju planine Arashiyame, gdje se nalazi predivna šuma Bambusa. Opustite se u šetnji kroz prekrasnu prirodu, mjesto koje služi kao vikend odmorište za stanovnike Kyota. Posjeta Shinto hrama Fushimi Inari, koji je ujedno jedan od simbola Japana sa neprekidnim nizom crvenih vrata. Nakon pauze za ručak nastavak razgleda završavamo sa Kiyomiza hramom, sagrađen u cijelosti od drveta ispred kojeg se pruža prekrasan pogled na cijeli grad. Slobodno vrijeme. U večernjim satima predlažemo posjet Potonchu-u, živopisnom dijelu grada prepunom tradicionalnih restorana i barova. Noćenje.

9.dan putovanja (25.10.) Kyoto – Nara – Osaka – Kyoto
Nakon doručka predlažemo izlet u Naru. Razgled započinjemo budističkim hramom Todaiji u kojem se nalazi najveća brončana skulptura Bude na svijetu. Okoliš hrama nastanjuju tisuće druželjubivih srni koje nazivaju „svetim životinjama“. Nakon razgleda slijedi vožnja do Osake, posjet dvorc Osaka (izvana) koji je dao sagraditi vladar Toyotomi u 16.stoljeću. Posjetit ćemo i četvrt Dotonbori u kojoj se nalazi mnoštvo tipičnih japanskih restorana s tradicionalnom hranom. Slobodno vrijeme. Povratak u Kyoto sa brzim vlakom Shinkansenom, udaljenost iz Osake do Kyota iznosi 60 km, a brzim vlakom tu udaljenost prelazimo za svega 14 min. Noćenje.

10.dan putovanja (26.10.) Kyoto – Hiroshima – Kyoto
Slikovni rezultat za hiroshima free photo
Nakon doručka predlažemo odlazak na cjelodnevni izlet u Hiroshimu. Vožnja brzim vlakom Shinkansenom 2:30h do Hiroshime, koja je bila prva žrtva atomske bombe. Posjet ćemo započeti, atomskom kupolom, jedinom od rijetkih građevina koje se nisu srušile kada je 1945. godine bačena atomska bomba. Nastavljamo posjet Spomen parku mira, te muzeju posvećenom svim žrtvama atomskog razaranja. Nakon razgleda slijedi vožnja trajektom do otočića Miyajima te obilazak šintoističkog svetišta Itsukushima. Smatra se da su najstarije građevine svetišta podignute u 6. stoljeću. Svetište Itsukushima snažnim bojama i oblicima građevina ističe kontrast na dodiru planina i mora, što je u duhu japanskog razumijevanja ljepote krajolika, koje kombinira prirodu i ljudsku kreativnost. Zbog toga je Svetište Itsukushima 1996. god. upisano na UNESCO-v popis mjesta svjetske baštine u Aziji. Nakon razgleda slijedi povratak brzim vlakom Shinkansenom u Kyoto. Noćenje.

11.dan putovanja (27.10.) Kyoto – Osaka – Dubai
Nakon doručka, slobodno vrijeme za posljednje utiske Kyota. U večernjim satima transfer do zračne luke Osaka i prijava na let Emirates Airwaysa za Dubai s polaskom u 23:30h. Noćni let.

12.dan putovanja (28.10.) Dubai – Zagreb
Očekivano slijetanje u Dubai u 05.45h. Nastavak putovanja prema Zagrebu s polaskom u 10:00h. Dolazak u Zagreb u 13:15h.

 

First minute cijena po osobi u dvokrevetnoj sobi iznosi: 13.190,00 kn

Redovna cijena po osobi u dvokrevetnoj sobi iznosi: 13.890,00 kn

Doplata za avionske pristojbe 3.290,00 (obavezna doplata kod prijave)

(First minute cijena vrijedi do popunjenosti kapaciteta predviđenog za prodaju po FM cijeni)

U cijenu je uključeno:
– avionska karta Zagreb – Tokyo, Osaka – Zagreb
– transfer brzim vlakom Shinkansenom (Tokyo – Kyoto)
– transfer zračna luka – hotel – zračna luka
– smještaj u dvokrevetnim sobama u hotelima sa 4* s doručkom
– pratitelj putovanja iz Zagreba
– organizacija putovanja

U cijenu nije uključeno:
– doplata za avionske pristojbe 3.290,00 (obavezna doplata kod prijave)
– doplata za jednokrevetnu sobu 5.180 kn
– Fakultativni izleti i ulaznice za razglede:
 – Tokyo City 1 – 595 kn
 – Tokyo City 2 – 595 kn
 – Nikko tura – 1.090 kn
 – Fuji tura – 1.130 kn
 – Kyoto city tura – 850 kn
 – Nara i Osaka – 940 kn
 – Hirošima – 1.550 kn

– kalkulacije cijena su rađene prema cjeniku i uvjetima lokalnih agencija, konačne cijene će svi prijavljeni putnici dobiti u završnom pismu 30 prije putovanja
– obroci koji nisu navedeni u programu
– putno osiguranje i osiguranje od otkaza putovanja (mora se ugovoriti najkasnije do 48h nakon prve uplate)

Napomena: putovnica mora vrijediti još minimalno 6 mjeseci od ulaska u zemlju putovanja.

JAPAN

Japan ima bogatu, složenu i raznoliku povijest i danas je to zemlja koja uspijeva na kontradikcijama. Raskošna drevna povijest zemlje prisutna je i živi uporedno sa svemirskim tehnologijama i razvojem. Ovo je potpuno moderna zemlja koja ne nalikuje zapadu. Japanci su njegovali snažan nacionalni identitet koji je samo poboljšan suvremenom tehnologijom. Iako je zemlja umjerene veličine, ima desetu najvišu populaciju na svijetu, a većina je smještena u urbanim gradovima. Značajno je to što veći dio japana nije naseljen. Zemlju čine pretežno šumovite planine i vulkani.

Što trebate znati o Japanu:

Prijevoz u Japanu je nevjerojatno učinkovit i udoban, ali nije jeftin! Da biste uštedjeli najviše novca, kupite 7-dnevnu JR propusnicu i nećete požaliti. Ako planirate posjetiti više od jedne regije, propusnica se brzo isplati.

Koje je najbolje doba godine za posjet Japanu?

Ako razmišljate o putovanju u Japan, vjerojatno se pitate u koje doba godine ga je najbolje posjetiti.

Japan u proljeće (ožujak - svibanj)

 • Trešnje u cvatu; puno festivala

Japan u ljeto (lipanj - kolovoz)

 • Vruće i vlažno vrijeme
 • Kišno razdoblje 3-4 tjedna (obično od sredine lipnja do sredine srpnja)
 • Festivali i vatromet koji počinju u srpnju
 • Planina Fuji otvorena je za penjanje u srpnju
 • Dobar trenutak za odmor na plaži u mjestima kao što je Okinawa

Japan u jesen (rujan - studeni)

 • Šareni listovi u stotinama boja čine krajolik spektakularnim (listopad je najbolji mjesec za putovanje)
 • Temperature su ugodne
 • Za to vrijeme puno je festivala, koncerata, sportskih turnira i izložbi te su manje gužve

Japan u zimi (prosinac - veljača)

 • Skijanje ili snowboarding - Japan se može pohvaliti nekim od najboljih skijališta i planina na svijetu.
 • Mali gradovi izgledaju čarobno prekriveni snijegom

Činjenice o Japanu:

 • Japan svake godine ima prosječno 1.500 potresa!
 • 6.852 otoka čine zemlju Japana.
 •  U Japanu postoji više od 200 vulkana.
 •  Prodajni automati vrlo su popularni u Japanu - ima ih više od 5,5 milijuna širom zemlje i nude sve, od hrane do toaletnog papira. (I neke čudnije stvari koje vam nećemo otkrivati)
 •  Stopa pismenosti u Japanu je gotovo 100%.


Koliko je siguran Japan?

Japan je općenito vrlo siguran, a stopa kriminala mala.

Japanske fraze i riječi koje je poželjno znati:

 • Pozdrav: Kon'nichiwa
 • Hvala: Arigato
 • Hvala vam puno: Domo Arigato
 • Pivo, molim: Biru kudasai
 • Živjeli! Kanpai
 • Kupaonica: Basurumu
 • Koliko? Ikura
 • Ukusno: Oishi
 • Prekrasno: Kireina


Nekoliko stvari koje morate imati na umu tokom putovanja u Japan:

 • Jedenje dok hodate smatra se nekulturnim. Umjesto toga, probajte se negdje smjestiti i uživajte u hrani.
 • Pokazivanje prstom smatra se nepristojnim.
 • Puhanje nosa u javnosti može se smatrati nepristojnim. Japanci često odlaze u kupaonicu kako bi ispuhali nos.
 • U punoj podzemnoj željeznici ili vlaku pristojno je skinuti ruksak i držati ga u rukama.
 • Skidanje cipela znak je poštivanja i ljubaznost prije nego što uđete na mnoga mjesta. Ako je pod podignut na vratima, to je pokazatelj da biste trebali skinuti cipele.


Ako prvi put posjećujete Japan, ovo su gradovi i mjesta koja je dobro posjetiti za početak:

 

 • Tokio - Jedan je od najzanimljivijih gradova koje smožete posjjetiti bilo gdje u svijetu.
 • Kjoto - prepun povijesti, hramova, raskošne arhitekture i šarmantne atmosfere, ovaj je grad omiljen na mnogim turama.
 • Planina Fuji - najpoznatija planina u Japanu.
 • Svetište Fushimi Inari Taisha - Turistima poznato kao "Narandžasta vrata", postoje tisuće veličanstvenih narančastih vrata koje prekrivaju labirint staza koje vode do svetišta.
 • Arashiyama - Smještena na zapadnom rubu Kyota, Arashiyama je područje koje je ispunjeno hramovima i svetilištima, ali glavna atrakcija je Arashiyama Bamboo Grove.
 • Zlatni paviljon u Kyotu
 • Raskrižje Shibuya - Poznato je kao "najprometnije raskrižje na svijetu"


Jedinstvena iskustva u Japanu:

 • Nara Park - smještan blizu Osake, Nara park doslovno je preplavljen sa više od tisuću jelena koji slobodno šeću ovim parkom.
 • Ryokan - Tradicionalne gostionice u japanskom stilu
 • Spavanje u hramu - Boravci u hramu jedinstveno su iskustvo koje nećete zaboraviti.
 • Otiđite na aukciju za ribu svakog jutra od 03:00 na dalje (da, rano), jer ribari dolaze u luku i prodaju svoju ribu na ribarnici Tsukiji i probajte najsvježiji sushi koji ćete ikad pojesti.
 • Otiđite na Sumo: Svake godine se održava 6 sumo mečeva. Ako imate dovoljno sreće da budete tamo u pravo vrijeme, ne propustite priliku! Tri meča održavaju se u Tokiju (siječanj, svibanj i rujan), a po jedan u Osaki (ožujak), Nagoji (srpanj) i Fukuoki (studeni).

 

Besplatne ili jeftine stvari u Japanu:

Japan nije najjeftinija destinacija za putovanja, ali postoje neke besplatne i jeftine aktivnosti:

 • Besplatne pješačke ture: Upoznat ćete druge putnike i naučiti ćete priče i informacije koje nikad sami ne biste saznali! Pješačke ture možete pronaći u većim gradovima, poput ‘’Kyoto Free Walking Tour’’, ‘’Osaka Free Walking Tour’’ i ‘’Tokyo Free Walking Tour’’
 • Posjetite hramove: mnogi hramovi slobodni su za ulazak i istraživanje
 • Parkovi: Svetište Meiji nedaleko je od Tokija i u njega se ulazi slobodno.
 • Istražite tržnice: Postoje tisuće tržnica po cijelom Japanu. Ne smijete propustiti Tsukiji riblje tržnice u Tokiju ili tržnicu Nishiki u Kjotu.
 • Planina Tateyama: jedna je od tri svete planine Japana, nakon planine Fuji i Hakusan.

 

Japan za obitelji:

 • Ako putujete u Japan s djecom, evo nekoliko ideja koje su izvrsne za obitelji s djecom svih dobnih skupina:
 • Nara Deer Park: Pogledajte 1.200 predivnih i simpatičnih jelena koji se slobodno šetaju oko ovog parka.
 • Zabavni parkovi: Izbor je velik uključujući DisneySea Tokio, DisneyLand Tokyo i Universal Studios (koji uključuje čarobnjački svijet Harryja Pottera).

 

Japan za parove:

 • Okinawa: Ako tražite romantično mjesto za odmaranje na plaži, ovo je upravo ono što tražite!
 • Shirakawa: Ovo područje starih sela u blizini grada Takayama nalazi se UNESCO-vom popisu svjetske baštine u Aziji.
 • Kurashiki: Ponekad se naziva i "japanskim Amsterdamom" zbog svojih kanala i šarmantne arhitekture.
 • Park Hyatt Hotel u Tokiju: popijte piće u hotelu iz filma Lost in Translation. Nevjerojatan je pogled koji puca na jedan od najvećih gradova na svijetu.

 

Važne napomene:
Organizator putovanja ima pravo na izmjenu programa putovanja, kao i vremena polazaka zrakoplova (kada to zahtijeva situacija tijekom putovanja), ali garantira da će se program izvesti u cijelosti. Nevaljane putne isprave koje imaju za posljedicu odustajanje od putovanja, ni u kojem slučaju ne obavezuju Azur Tours te se primjenjuju uvjeti otkaza putovanja.

Upute i opći uvjeti putovanja za turističke aranžmane sastavni su dio programa i ugovora o putovanju. Svojim potpisom na ugovoru o putovanju suglasni ste s navedenim uvjetima, stoga molimo cijenjene putnike da pozorno pročitaju uvjete. Polica jamčevine br. 298625000055 uplaćena kod Croatia osiguranja d.d. Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija Republike Hrvatske www.mvp.hr. Kategorizacija hotela odgovara lokalnoj kategorizaciji. Cijene zrakoplovnih pristojbi podložne su promjeni i važeće su na dan izdavanja zrakoplovne karte. Kod programa s charter letovima moguće su naknadne promjene vremena letova, te u tim slučajevima agencija ne preuzima odgovornost. Organizator zadržava pravo promjene redoslijeda realizacije programa.  Za vaše bezbrižno putovanje preporučamo Vam uplatu putnog osiguranja.

 

 

ID: INT2022GO

Pronađite svoju destinaciju

Bali

Maroko

USA