Izrael i Jordan 9 dana

Dodaj u favorite
Registrirajte se kako bi primali akcijske cijene za odabranu ponudu.
Više o korištenju osobnih podataka pročitajte ovdje

IZRAEL I JORDAN - 9 DANA / 8 NOĆENJA

TEL AVIV – NETANYA – CEZAREJA – HAIFA – NAZARET – TIBERIJADA - KAFARNAUM -  TABHA -  DOLINA QASR AL YAHUD – BETLEHEM – JERUZALEM - JERIHON - MASADA – MRTVO MORE - AQABA WADI RUM – PETRA – NEBO - AMMAN


GRUPNI POLAZAK: 24.4. - 2.5.2019.


1. dan: ZAGREB - ISTANBUL - TEL AVIV - NETANYA
Sastanak putnika s voditeljem putovanja u zračnoj luci Zagreb kod šaltera informacija dva sata prije polaska zrakoplova. Podjela putne dokumentacije i polijetanje zrakoplova prema Istanbulu na liniji TK1054 (Turkish Airlines) u 9:15 sati. Dolazak u Istanbul u 12:30 sati, nastavak leta za Tel Aviv na liniji TK786 u 13:30 sati. Dolazak u Tel Aviv u 15:40 sati, slijedi obavljanje viznih i carinskih formalnosti i organizirani prijevoz prema hotelu u Netanyi. Smještaj u hotel, večera i noćenje.

2. dan: NETANYA – CEZAREJA – HAIFA – NAZARET – TIBERIJADA
Nakon doručka odjava iz hotela. Slijedi vožnja do ostataka antičkog grada Cezareje, luke kralja Heroda Velikog i nekada glavnog grada rimske provincije. Razgled lokaliteta očuvanih spomenika od kojih su najpoznatiji rimsko kazalište, ostaci amfiteatra, kupališta, srednjovjekovne zidine. Nastavak vožnje do grada Haife koja se prostire u podnožju brda Karmel. Razgled grada, kraća šetnja Bahajskim vrtovima i posjet oltaru. Vožnja do Nazareta, grada u kojem je Isus proveo djetinjstvo i mladosti. Obilazak bazilike Navještenja izgrađene na mjestu na kojem se nalazila Marijina kuća i crkva sv. Josipa. Nastavak putovanja preko Kane do Tiberijade, grada smještenog na Galilejskom jezeru. Nakon razgleda smještaj u hotel, večera, noćenje.

3. dan: TIBERIJADA -  KAFARNAUM -  TABHA -  DOLINA QASR AL YAHUD - BETLEHEM
Doručak. Odlazak prema Kafarnaumu, Isusovom gradu, obilazak ostataka naselja od prije dvije tisuće godina i stare sinagoge gdje je Isus naučavao. Nastavak puta do Tabhe i obilazak bazilike Čudesnog umnoženja ribe i kruha u kojoj se nalaze prekrasni mozaici. Nastavak putovanja kroz jordansku dolinu do Qasr al Yahud, simboličnog mjesta Isusova krštenja. Odlazak u Betlehem. Smještaj u hotel, večera i noćenje.

4. dan: BETLEHEM - JERUZALEM - BETLEHEM
Doručak. Kraći razgled Betlehema i obilazak bazilike Isusova rođenja, najstarije crkve u Svetoj Zemlji, podignute iznad špilje Isusova rođenja. Odande se pruža pogled na mjesto pastirskog polja u kojem su anđeli objavili rođenje Isusa. Nakon razgleda vožnja do Jeruzalema. Panoramska vožnja gradom i razgled znamenitosti unutar i izvan zidina grada. Uspon na Maslinsku goru odakle seže nezaboravan pogled na grad. Odlazak na brdo Sion gdje se nalazi grobnica kralja Davida i dvorana gdje se održavala Isusova posljednja večera. Šetnja armenskom i židovskom četvrti sve do rimske ceste - Cardo, posjet Zidu plača u podnožju Hramskog brda. Razgled završava obilaskom kršćanske četvrti. Slijedimo postaje križnog puta Via Dolorosa koji završava u bazilici Kristovog groba u kojoj se nalaze golgota i Kristov grob. Povratak u hotel, večera i noćenje.

5. dan: BETLEHEM - JERUZALEM - BETLEHEM
Doručak. Odlazak na cjelodnevni razgled Jeruzalema i posjet Yad Vashemu, memorijalnom centru žrtava holokausta. Stajanje kod Knesseta – izraelskog parlamenta gdje je izložena menora, sedmokraki hramski svijećnjak, i kod Nacionalog muzeja Izraela koji se smatra jednim od vodećih umjetničkih i arheoloških muzeja na svijetu. Najveće muzejsko blago izloženo je u građevini zanimljivog oblika, oltaru Knjige. Ondje se čuvaju svitci Mrtvog mora i ostali drevni rukopisi. Zatim slijedi odlazak na poznatu tržnicu Mahane Yehuda. Povratak u hotel. Večera i noćenje.

6. dan: BETLEHEM – JERIHON - MASADA – MRTVO MORE - AQABA
Doručak. Odlazak prema Mrtvom moru sa stajanjem kod Jerihona. Obilazak arheoloških ruševina Jerihona, najstarijeg grada na svijetu. Vožnja uz Mrtvo more do Masade, utvrde i palače iz vremena Heroda Velikog. Masada je pružala otpor Rimljanima još dugo nakon pada Jeruzalema i danas je simbol židovskog otpora i žrtve. Žičarom se penjemo do utvrde odakle se pruža predivan pogled na cijelo područje Mrtvog mora i na ostatke nekadašnjih logora rimskih legionara i nasipa u neposrednoj blizini. Slijedi kraća vožnja do obale gdje ćete imati priliku okupati se u najslanijem moru na svijetu. Nastavak putovanja prema Arava pustinji i prelazak jordanske granice. Vožnja prema Aqabi, jedinom jordanskom gradu na Crvenom moru. Smještaj u hotel, večera i noćenje.

7. dan: AQABA – WADI RUM - PETRA
Doručak. Nastavak putovanja prema opjevanom pustinjskom krajoliku Wadi Rum, ekraniziranom u filmovima o Lawrenceu od Arabije kojeg omeđuju impresivni smeđi i crveni planinski lanci. Tu ćete doživjeti uzbudljivu vožnju u džip safariju, te nezaboravnu šetnju pustinjom i netaknutim prirodnim ljepotama. Pustinja Wadi Rum čudesno je mjesto gdje je vrijeme stalo. Odlazak u obilazak Petre, mističnog grada isklesanog u visokom crvenom stijenju kojeg su prije više od dvije tisuće godina sagradili Nabatejci, gospodari Jordana iz predrimskog doba. Oni su uspjeli sagraditi impresivno kameno carstvo hramova, grobnica i ostalih građevina. Pješice ćete proći do Riznice, najpoznatijeg dijela Petre, kroz kanjon okružen bajkovitim liticama. Ovo jedinstveno mjesto je bez sumnje najvrjednije blago i najveća turistička atrakcija Jordana. Po završetku cjelodnevnog razgleda Petre, smještaj u hotel. Večera i noćenje.

8. dan: PETRA – PLANINA NEBO - AMMAN
Doručak. Odjava iz hotela. Slijedi vožnja do Madabe, znanog kao „grada mozaika“ s crkvom Sv. Jurja u kojoj se čuva mozaik karte Svete zemlje iz predislamskog doba. Nastavak puta prema planini Nebo, mjestu gdje je Mojsije gledao prema Obećanoj zemlji i gdje je bio sahranjen. U 4. stoljeću na ovom mjestu je izgrađena mala bizantska crkva, a danas se nalazi prostrana crkva koju posjećuje mnoštvo vjernika iz cijelog svijeta, budući da je planina Nebo jedna od najvažnijih kršćanskih mjesta u Jordanu. Za lijepa vremena s planine se pruža pogled na Mrtvo more, jordansku dolinu i Jerihon. Vožnja prema Ammanu. Po dolasku, prijava i smještaj u hotel. Večera i kratko noćenje.

9. dan: AMMAN - ISTANBUL - ZAGREB
Tijekom noći slijedi transfer prema zračnoj luci. Polazak zrakoplova iz Ammana prema Istanbulu u 2:25 sati na liniji TK815, dolazak u  Istanbul u 4:45 sati, nastavak leta za Zagreb u 07:05, dolazak u Zagreb u 08:20 sati prema lokalnom vremenu.


Cijena po osobi u dvokrevetnoj sobi: 13.980 kn

Doplata za jednokrevetnu sobu :  2.190 kn

Zrakoplovne pristojbe (1.990 kn) uključene su u cijenu paket-aranžmana.

FIRST MINUTE POPUST NA OSNOVNU CIJENU 5% ZA REZERVACIJE DO 60 DANA PRIJE POLASKA!
 

Minimalan broj putnika: 15
Cijena paket-aranžmana uključuje: prijevoz zrakoplovom Zagreb-Istanbul-Tel Aviv i Amman-Istanbul-Zagreb, zrakoplovne pristojbe, sve transfere, 8 noćenja u dvokrevetnim standard sobama u hotelima 3/4*: 1 noćenje u Netanyi, 1 noćenje u Tiberijadi, 3 noćenja u Betlehemu, 1 noćenje u Aqabi, 1 noćenje u Petri, 1 noćenje u Ammanu, uslugu polupansiona, prijenos prtljage, razglede i ulaznice za mjesta koja se posjećuju: Kafarnaum, Yad Vashem, Massada i žičara, Jerihon, 2 sata vožnje džipovima u Wadi Rum, uslugu voditelja putovanja i lokalnog vodiča, organizaciju i pripremu putovanja.

Cijena paket-aranžmana ne uključuje: doplate za napojnice cca. 50 EUR (uobičajene i očekivane  napojnice za vozače i lokalne vodiče – koje voditelj putovanja za Vas plaća na licu mjesta), dodatne usluge i obroke, ulazne/izlazne takse 55 eur, zdravstveno putno osiguranje (preporučujemo) i osiguranje od otkaza.

VIZA: nije potrebna.

Napomene:
•    Hoteli se nalaze u navedenim gradovima ili u okolici gradova.
•    Zrakoplovne pristojbe podložne su promjenama i iznos pristojbe potvrđuje se na dan izdavanja zrakoplovne karte.
•    Promjena imena putnika nije moguća bez odobrenja zrakoplovne kompanije uz naknadu koja se propisuje. Organizator zadržava pravo promjene letova.
•    Organizator može promijeniti redoslijed obilaska, ali se obvezuje da će program izvršiti u cjelosti. Sadržaj razgleda ostaje kako je objavljen bez obzira na redoslijed.
•    Kategorizacija hotela odgovara službenoj kategorizaciji zemalja u koje se putuje i može biti različita od europskih standarda.
•    Molimo da se o sigurnosti putovanja informirate u Ministarstvu vanjskih poslova ili na web stranici: www.mvep.hr

Važno: Putovnica mora biti važeća minimalno 6 mjeseci od ulaska u zemlju.

 

ID: A

Pronađite svoju destinaciju

Bali

Maroko

USA