Izrael 8 dana

Dodaj u favorite
Registrirajte se kako bi primali akcijske cijene za odabranu ponudu.
Više o korištenju osobnih podataka pročitajte ovdje

IZRAEL PUTOVANJE 8 dana avionom iz Zagreba

Datum putovanja: 19.-26.11.2019. - garantirani polazak

VRIJEDNOST VIŠE: DIREKTAN LET ZAGREB - TEL AVIV

1.dan: ZAGREB
Sastanak putnika s voditeljem putovanja u zračnoj luci Zagreb kod šaltera informacija dva sata prije polaska zrakoplova. Podjela putne dokumentacije i polijetanje zrakoplova prema Istanbulu na liniji LY5182 (El-Al) u 20:20 sati.

2.dan: TEL AVIV - NETANYA - CEZAREJA - HAIFA – AKRA - KIBUTZ
Dolazak u Tel Aviv u 00:35 sati, slijedi obavljanje viznih i carinskih formalnosti i organizirani prijevoz prema hotelu u Netanyi. Smještaj i noćenje. Nakon doručka odjava iz hotela. Slijedi vožnja do ostataka antičkog grada Cezareje, luke kralja Heroda Velikog. Razgled lokaliteta očuvanih spomenika od kojih su najpoznatiji rimsko kazalište, ostaci amfiteatra i kupališta te srednjovjekovne zidine. Nastavak vožnje do grada Haife koja se prostire u podnožju brda Karmel. Razgled grada i kraća šetnja Bahajskim vrtovima. Vožnja do srednjevjokovnog križarskog grada Akre te razgled znamenitosti i morskih zidina. Zatim slijedi vožnja do Kibutza. Smještaj u hotel. Večera i noćenje.

3.dan: KIBUTZ - NAZARET - BRDO BLAŽENSTVA - KAFARNAUM - TABHA - KIBUTZ
Doručak. Odlazak do Nazareta, mjesta Isusova djetinjstva i mladosti te zatim odlazak prema Galilejskom jezeru, gdje posjećujemo brdo Blaženstva na kojem je Isus održao značajan govor o osam blaženstava. Obilazak Bazilike Navještenja izgrađene na mjestu na kojem se nalazila Marijina kuća. Na brdu se nalazi poznata osmerokutna crkva A. Baluzzija iz 20. stoljeća. Vožnja prema Kafarnaumu, Isusovom gradu. Obilazak crkvice nad Petrovom kućom i ostataka naselja od prije dvije tisuće godina te stare sinagoge gdje je Isus naučavao. Nastavak puta do Tabhe i obilazak bazilike Čudesnog umnoženja kruha u kojoj se nalaze prekrasni mozaici. Slijedi vožnja brodom po Galilejskom jezeru. Povratak u Kibutz. Večera i noćenje.

4.dan: KIBUTZ - BET SHE'AN – QASR AL YEHUD – JERIHON - JERUZALEM
Doručak. Vožnja dolinom do arheološkog nalazišta grada Bet She'an gdje ćete razgledati ostatke rimskog i bizantskog grada s izvrsno očuvanim cjelinama hramova, kazališta i javnog kupališta. Vožnja dolinom rijeke Jordan do ostatka grada Jerihona. Nastavak vožnje prema Jeruzalemu. Po dolasku razgled grada. Nezaboravan pogled s Maslinske gore na grad, Hramsko brdo s kupolom nad stijenom i njegove zidine iz 16. st. Silazak do Getsemanskog vrta i obilazak Crkve svih naroda. Smještaj u hotel. Večera i noćenje.

5.dan: JERUZALEM – KUMRAN - MASADA – MRTVO MORE - JERUZALEM
Doručak. Obilazak muzeja i arheološkog nalazišta u Kumranu, mjestu gdje su u špiljama pronađeni čuveni „kumranski spisi“. Vožnja uz Mrtvo more do Masade, utvrde i palače iz vremena Heroda Velikog. Masada je pružala otpor Rimljanima još dugo nakon pada Jeruzalema i danas je simbol židovskog otpora i žrtve. Žičarom se penjemo do utvrde odakle se pruža predivan pogled na cijelo područje Mrtvog mora i na ostatke nekadašnjih logora rimskih legionara i nasipa u neposrednoj blizini. Slijedi kraća vožnja do obale najslanijeg mora na svijetu. Povratak u hotel. Večera i noćenje.

6.dan: JERUZALEM
Doručak. Odlazak na cjelodnevni razgled Jeruzalema, ulazak na jaffska vrata, razgled znamenitosti armenske četvrti. Slijedi obilazak sionskih vrata, dvorane posljednje večere i Bazilike Marijina usnuća. Nastavljamo obilaskom židovske četvrti - rimski Cardo, obnovljena sinagoga Hurva i silazak do Zapadnog zida (Zid plača) u podnožju Hramskog brda. Pogled na kupolu nad stijenom i džamiju Al Aksu. Prijelaz u muslimansku četvrt i nastavak razgleda. Slijedimo postaje križnog puta Via Dolorosa koji završava u Bazilici Svetoga groba. Nakon razgleda bazilike u kojoj se nalaze Golgota i Kristov grob, dan završavamo obilaskom kršćanskog dijela. Povratak u hotel. Večera i noćenje.

7.dan: JERUZALEM - BETLEHEM
Doručak. Odlazak prema Betlehemu u razgled. Obilazak Bazilike Isusova rođenja, najstarije crkve u Svetoj Zemlji, podignute iznad špilje Isusova rođenja. Pored bazilike nalazi se špilja Bogorodičina mlijeka te špilja u kojoj je živio sv. Jeronim i preveo Sveto pismo na latinski jezik. Panoramska vožnja gradom i razgled znamenitosti grada izvan zidina. Posjet Yad Vashemu, memorijalnom centru žrtava holokausta. Povratak u hotel. Večera i noćenje.

8.dan: BETLEHEM - TEL AVIV - JAFFA – ZAGREB
Doručak. Odlazak u razgled Tel Aviva i Jaffe. Slijedi transfer u zračnu luku Ben Gurion. Polazak zrakoplova iz Tel Aviva u 16:40 sati na liniji LY5181. Dolazak u Zagreb u 19:10 sati prema lokalnom vremenu.

Cijena paket-aranžmana po osobi u dvokrevetnoj sobi 10.480 kn / First minute: 9.980 kn

Doplata za jednokrevetnu sobu 2.590 kn

Zrakoplovne pristojbe (490 kn) uključene su u cijenu paket-aranžmana.

FIRST MINUTE POPUST NA OSNOVNU CIJENU 5% ZA REZERVACIJE DO 60 DANA PRIJE POLASKA ILI DO
POPUNJENJA KAPACITETA.

Minimalan broj putnika: 20

Cijena paket-aranžmana uključuje:
prijevoz zrakoplovom Zagreb - Tel Aviv - Zagreb, sve transfere prema programu, zrakoplovne pristojbe, obroke prema programu, 7 noćenja u hotelima 3* – 1 noćenje u Netanyi, 2 noćenja u Kibbutzu, 3 noćenja u Jeruzalemu, 1 noćenje u Betlehemu, standard dvokrevetne sobe, razglede i ulaznice (Kafarnaum, Cezareja, Beit Shean, vožnja brodom po Galilejskom jezeru, žičara na Massadi, Qumran), uslugu voditelja putovanja i lokalnog vodiča, organizaciju i pripremu putovanja.

Cijena paket-aranžmana ne uključuje: doplate za napojnice na licu mjesta (cca. 50 EUR) - uobičajene i očekivane napojnice za vozače i lokalne vodiče), putno osiguranje (preporučujemo), osiguranje od otkaza te dodatne usluge.

VIZA: Nije potrebna za državljane Republike Hrvatske.

Napomene:
Usluga vođenja putovanja bit će na hrvatskom jeziku. Usluga turističkog vođenja pružena po lokalnom ovlaštenom vodiču bit će na engleskom jeziku. Program je grupni. Putovanje nije prikladno za osobe sa smanjenom pokretljivošću
Hoteli se nalaze u navedenim gradovima ili u okolici gradova.
Zrakoplovne pristojbe podložne su promjenama i iznos pristojbe potvrđuje se na dan izdavanja zrakoplovne karte.
Promjena imena putnika nije moguća bez odobrenja zrakoplovne kompanije uz naknadu koja se
propisuje. Organizator zadržava pravo promjene letova.
Organizator može promijeniti redoslijed obilaska, ali se obvezuje da će program izvršiti u cjelosti.
Sadržaj razgleda ostaje kako je objavljen bez obzira na redoslijed.
Kategorizacija hotela odgovara službenoj kategorizaciji zemalja u koje se putuje i može biti različita mod europskih standarda.

KORISNE INFORMACIJE:
SLUŽBENO IME: Država Izrael
DRŽAVNO UREĐENJE: parlamentarna republika
GLAVNI GRAD: Jeruzalem, oko 857.752 (2015 god.)
MEĐUNARODNA ZRAČNA LUKA: Ben Gurion Airport, poznat i kao Natbag
JEZIK: hebrejski (službeni)
RELIGIJA: judaisti 74.7%, muslimani 17.7%, kršćani 2% (2016.)
VREMENSKA RAZLIKA: 1 sat. Israel Summer Time (Hrvatska 12:00 = Izrael (Jeruzalem) 13:00)
NOVAC: ILS (izraelski novi šekel ); 1 ILS = 100 agora
BROJ STANOVNIKA: oko 8,712 milijuna (prema popisu stanovništva iz 2017. god)
POVRŠINA: 20.770 km²
STRANA VOŽNJE: desna
GEOGRAFSKI POLOŽAJ: Država Izrael je bliskoistočna je država smještena na jugoistočnoj obali
Sredozemnog mora i sjevernoj obali Crvenog mora. Graniči s Libanonom na sjeveru, Sirijom na
sjeveroistoku, Jordanom na istoku, Palestinskim područjima Zapadnom obalom i pojasom Gaze na istoku i zapadu te Egiptom na jugozapadu.
KLIMA: Klima je u priobalnoj nizini sredozemna; u zaleđu se pojavljuju kontinentalna obilježja. Klimatske razlike očituju se i u smjeru sjever–jug (na jugu jačaju kopneni utjecaji Arabije, Sinaja i sjeveroistočne Afrike). Prosječna je temperatura u siječnju od 6 °C do 14 °C, a u srpnju od 24 °C do 33 °C. Godišnja količina oborina smanjuje se od sjevera prema jugu i od priobalja prema unutrašnjosti; u nizinskom području iznosi od 400 do 625 mm, a u višim predjelima do 1000 mm. Najmanje oborina primaju južni krajevi (Elat u Aqabskom zaljevu, oko 22 mm godišnje).
ELEKTRIČNI NAPON: 230 V
DOKUMENTI POTREBNI ZA PUTOVANJE: Državljani Republike Hrvatske, nositelji valjanih običnih
putovnica, mogu bez vize ući i boraviti u svrhu turističkog ili poslovnog posjeta ili tranzita, u razdoblju koje ne smije biti dulje od 90 dana, što se može obnoviti uz uvjet da ukupna duljina boravka ne premašuje 180 dana u jednoj godini. Putovnica mora biti važeća najmanje 6 mjeseci od ulaska u Izrael.
ZDRAVSTVO: Cijepljenje nije obvezno. Preporučamo da se prije putovanja detaljnije informirate na web
stranicama Svjetske zdravstvene organizacije (WHO, www.who.int) kao i da prikupite obavijesti o
mogućnosti cijepljenja prije odlaska u inozemstvo (HZJZ, http://www.hzjz.hr/). Preporučamo također da na putovanje uzmete priručnu ljekarnu, koja sadrži lijekove koje redovito koristite, kao i lijekove za uobičajene probleme koji se javljaju na putovanjima.
TELEFONIRANJE: Pozivni broj zemlje je +972. Mobilne telefonske veze su dobre. Molimo da za detalje kontaktirate vašeg mobilnog operatera.
KREDITNE KARTICE: Visa i Mastercard su prihvaćeni širom zemlje, dok je American express manje prihvaćen.
NAPOJNICE: davanje napojnica je običaj u Izraelu. Neki restorani dodaju napojnice računu; ako toga nema, od vas se očekuje napojnica. Napojnica od 10-15% je uobičajena. Obično se napojnice daju turističkim vodičima i vozačima.
SIGURNOST PUTOVANJA: Molimo Vas da se o sigurnosti putovanja u pojedine zemlje informirate u
Ministarstvu vanjskih i europskih poslova, ili na njihovoj web stranici: www.mvep.hr.
Preporučujemo:
ODJEĆA: savjetujemo laganu pamučnu odjeću, a tijekom večeri topliju odjeću poput vesti ili pulovera,
osobito u zimskim mjesecima. Ponesite i zaštitu od kiše i sunca, bez obzira na period godine u kojem
putujete. Također preporučamo primjerenu garderobu za razglede vjerskih objekata (pokrivena ramena i
duge hlače).
HRANA I PIĆE: Izraelska kuhinja obuhvaća domaća i strana jela koje su u Izrael donijeli Židovi iz dijaspore, a namirnice kao što su falafel, hummus, msabbha, shakshouka, kuskus i za'atar su vrlo popularne u Izraelu. Neki od specijaliteta su: falafel – mljeveni začinjeni slanutak, umotan u tijesto i lagano pržen; hummus – začinjena pasta od mljevenog slanutka; bourekas – suho lisnato tijesto sa različitim punjenjima; baba ghanoush – glatki i kremasti namaz od kuhanih patlidžana, najčešće se jede sa pita kruhom; shalshouka – jaje na oko sa gustim umakom od račice, peršinom i lukom.
KUPOVINA: popularni suveniri: rukotvorevine, maslinovo ulje, vino, dijamanti, proizvodi s Mrtvog mora, izraelska keramika. U većim izraelskim gradovima trgovine su obično otvorene od 9-19h od nedjelje do četvrtka. Petkom se većina trgovina zatvara između 14 i 15.30h, a većina židovskih ustanova ne radi subotom.
SEF: Molimo da spremite novac, dokumente i druge vrijednosti u hotelskom ili sobnom sefu, organizator putovanja niti hotel ne preuzima odgovornost za ukradene stvari.

ID: A
19.11.2019. - 26.11.2019.
cijena od 9.980 HRK
Više o korištenju osobnih podataka pročitajte ovdje
cijena od 9.980 HRK