Izrael 8 dana

Dodaj u favorite
Registrirajte se kako bi primali akcijske cijene za odabranu ponudu.
Više o korištenju osobnih podataka pročitajte ovdje

IZRAEL OBEĆANA ZEMLJA - PUTOVANJE 8 DANA IZ ZAGREBA

DATUM PUTOVANJA: 21.-28.4.2020.

DIREKTAN LET ZAGREB - TEL AVIV

PROGRAM PUTOVANJA:

1.dan putovanja: ZAGREB
Sastanak putnika s voditeljem putovanja u zračnoj luci Zagreb kod šaltera informacija dva sata prije polaska zrakoplova. Podjela putne dokumentacije i polijetanje zrakoplova prema Tel Avivu na liniji LY5182 (El-Al) u 20:20 sati.

2.dan putovanja: TEL AVIV - NETANYA – CEZAREJA – HAIFA – AKRA – NAZARET – TIBERIAS
Dolazak u Tel Aviv u 00:35 sati, slijedi obavljanje viznih i carinskih formalnosti i organizirani prijevoz prema hotelu u Netanyi. Smještaj i noćenje. Nakon doručka odjava iz hotela. Odlazak u razgled. Slijedi vožnja do ostataka antičkog grada Cezareje, luke kralja Heroda Velikog. Razgled lokaliteta očuvanih spomenika od kojih su najpoznatiji rimsko kazalište, ostaci amfiteatra, kupališta, srednjovjekovne zidine. Nastavak vožnje do grada Haife koja se prostire u podnožju brda Karmel. Razgled grada i kraća šetnja Bahajskim vrtovima. Vožnja do srednjovjekovnog križarskog grada Akre i zatim slijedi vožnja do Nazareta, mjesta Isusova djetinjstva i mladosti. Obilazak Bazilike navještenja izgrađene na mjestu na kojem se nalazila Marijina kuća. Nakon razgleda smještaj u hotel. Večera i noćenje.

3.dan putovanja: TIBERIAS - BRDO BLAŽENSTVA - KAFARNAUM - TABHA – TIBERIAS

Doručak. Preporučujemo fakultativni izlet: Nazaret, brdo Blaženstva, Kafarnaum i Tabha. Odlazak prema Galilejskom jezeru, gdje posjećujemo Brdo blaženstava na kojem je Isus održao znameniti govor o osam blaženstava. Na brdu se nalazi poznata osmerokutna crkva A. Baluzzija iz 20. stoljeća. Vožnja prema Kafarnaumu, Isusovom gradu, obilazak crkvice nad Petrovom kućom, ostataka naselja od prije dvije tisuće godina i stare sinagoge gdje je Isus naučavao. Nastavak puta do Tabhe i obilazak bazilike Čudesnog umnoženja kruha s prekrasnim mozaicima. Slijedi vožnja brodom po Galilejskom jezeru. Povratak u Tiberias, večera i noćenje.

4.dan putovanja: TIBERIAS – BEIT SHE'AN – JERIHON – JERUZALEM

Doručak. Vožnja dolinom Jezreel do arheološkog nalazišta grada Beit She'an gdje ćete razgledati ostatke rimskog i bizantskog grada s izvrsno očuvanim cjelinama, hram, kazalište, javno kupalište. Vožnja dolinom rijeke Jordan do ostataka grada Jerihona. Nastavak vožnje prema Jeruzalemu. Po dolasku razgled grada. Nezaboravan pogled s Maslinske gore na grad, Hramsko brdo s Kupolom nad stijenom i njegove zidine iz 16. st. Silazak do Getsemanskog vrta i obilazak Crkve svih naroda. Smještaj u hotel. Večera i noćenje.

5.dan putovanja: JERUZALEM – KUMRAN – MASADA – MRTVO MORE – JERUZALEM
Doručak. Preporučujemo fakultativni izlet: Kumran, Masada, Mrtvo more. Odlazak na cjelodnevni izlet prema Mrtvom moru. Obilazak muzeja i arheološkog nalazišta u Kumranu, mjestu gdje su u špiljama pronađeni čuveni „kumranski spisi“. Vožnja uz Mrtvo more do Masade, utvrde i palače iz vremena Heroda Velikog. Masada je pružala otpor Rimljanima još dugo nakon pada Jeruzalema i danas je simbol židovskog otpora i žrtve. Žičarom se penjemo do utvrde odakle se pruža predivan pogled na cijelo područje Mrtvog mora i na ostatke nekadašnjih logora rimskih legionara i nasipa u neposrednoj blizini. Slijedi kraća vožnja do obale gdje ćete imati priliku okupati se u najslanijem moru na svijetu. Povratak u hotel, večera i noćenje.

6.dan putovanja: JERUZALEM
Doručak. Preporučujemo fakultativni razgled Jeruzalema. Odlazak na cjelodnevni razgled Jeruzalema, ulazak na Jaffska vrata, razgled znamenitosti armenske četvrti. Slijede - Sionska vrata, Dvorana Posljednje večere i Bazilika Marijina usnuća. Nastavljamo obilaskom židovske četvrti - rimski Cardo, obnovljena sinagoga Hurva i silazak do Zapadnog zida (Zid plača) u podnožju Hramskog brda. Pogled na Kupolu nad stijenom i džamiju Al Aksu. Prijelaz u muslimansku četvrt i nastavak razgleda. Slijedimo postaje križnog puta Via Dolorosa koji završava u Bazilici Svetoga groba. Nakon razgleda bazilike u kojoj se nalaze i Golgota te Kristov grob završavamo obilaskom kršćanskog dijela. Povratak u hotel, večera i noćenje.

7.dan putovanja: JERUZALEM – BETLEHEM – JERUZALEM
Doručak. Preporučujemo fakultativni izlet u Betlehem i novi dio Jeruzalema. Kraći razgled Betlehema i obilazak Bazilike Isusova rođenja, najstarije crkve u Svetoj Zemlji, podignute iznad špilje Isusova rođenja. Pored Bazilike nalazi se špilja Bogorodičina mlijeka te špilja u kojoj je živio sv. Jeronim i preveo Sveto pismo na latinski jezik. Nakon razgleda vožnja do Jeruzalema. Panoramska vožnja gradom i razgled znamenitosti grada izvan zidina. Posjet Yad Vashemu, memorijalnom centru žrtava holokausta. Povratak u hotel, večera i noćenje.

8.dan putovanja: JERUZALEM – TEL AVIV – ZAGREB

Doručak. Slijedi transfer prema Tel Avivu u zračnu luku Ben Gurion. Polazak zrakoplova iz Tel Aviva u 16:40 sati na liniji LY5181. Dolazak u Zagreb predviđen je u 19:10 sati prema lokalnom vremenu.

Cijena paket-aranžmana po osobi u dvokrevetnoj sobi 12.190 kn / First minute: 11.605 kn

Doplata za jednokrevetnu sobu 2.790 kn

Zrakoplovne pristojbe (500 kn) uključene su u cijenu paket-aranžmana.

Fakultativni izleti:

  • Nazaret, brdo Blaženstva, Kafarnaum i Tabha 730 kn
  • Kumran, Masada, Mrtvo more 990 kn
  • Razgled Jeruzalema 630 kn

Minimalan broj putnika prijavljenih za izlete: 20

Cijena paket-aranžmana uključuje: prijevoz zrakoplovom Zagreb - Tel Aviv - Zagreb, sve transfere prema programu, zrakoplovne pristojbe, usluga polupansiona koja počinje doručkom i završava doručkom, 7 noćenja u hotelima 3* – 1 noćenje u Netanyi, 2 noćenja u Tiberijasu, 4 noćenja u Jeruzalemu, standard dvokrevetne sobe, razglede prema programu, uslugu voditelja putovanja i lokalnog vodiča, organizaciju i pripremu putovanja.

Cijena paket-aranžmana ne uključuje: doplate za napojnice na licu mjesta (cca. 50 EUR) - uobičajene i očekivane napojnice za vozače i lokalne vodiče), putno osiguranje (preporučujemo), osiguranje od otkaza te dodatne usluge.

VIZA: Nije potrebna za državljane Republike Hrvatske.

Napomene:
• Usluga vođenja putovanja bit će na hrvatskom jeziku. Usluga turističkog vođenja pružena po lokalnom ovlaštenom vodiču bit će na engleskom jeziku. Program je grupni. Putovanje nije prikladno za osobe sa smanjenom pokretljivošću.
• Hoteli se nalaze u navedenim gradovima ili u okolici gradova.
• Zrakoplovne pristojbe podložne su promjenama i iznos pristojbe potvrđuje se na dan izdavanja zrakoplovne karte.
• Promjena imena putnika nije moguća bez odobrenja zrakoplovne kompanije uz naknadu koja se propisuje. Organizator zadržava pravo promjene letova. • Organizator može promijeniti redoslijed obilaska, ali se obvezuje da će program izvršiti u cjelosti. Sadržaj razgleda ostaje kako je objavljen bez obzira na redoslijed.
• Kategorizacija hotela odgovara službenoj kategorizaciji zemalja u koje se putuje i može biti različita od europskih standarda.

KORISNE INFORMACIJE:

SLUŽBENO IME: Država Izrael
DRŽAVNO UREĐENJE: parlamentarna republika
GLAVNI GRAD: Jeruzalem, oko 857.752 (2015 god.)
MEĐUNARODNA ZRAČNA LUKA: Ben Gurion Airport, poznat i kao Natbag
JEZIK: hebrejski (službeni)
RELIGIJA: judaisti 74.7%, muslimani 17.7%, kršćani 2% (2016.)
VREMENSKA RAZLIKA: 1 sat. Israel Summer Time (Hrvatska 12:00 = Izrael (Jeruzalem) 13:00)
NOVAC: ILS (izraelski novi šekel); 1 ILS = 100 agora
BROJ STANOVNIKA: oko 8,712 milijuna (prema popisu stanovništva iz 2017. god)
POVRŠINA: 20.770 km²
STRANA VOŽNJE: desna
GEOGRAFSKI POLOŽAJ: Država Izrael je bliskoistočna država smještena na jugoistočnoj obali Sredozemnog mora i sjevernoj obali Crvenog mora. Graniči s Libanonom na sjeveru, Sirijom na sjeveroistoku, Jordanom na istoku, Palestinskim područjima Zapadnom obalom i pojasom Gaze na istoku i zapadu te Egiptom na jugozapadu.
KLIMA: Klima je u priobalnoj nizini sredozemna; u zaleđu se pojavljuju kontinentalna obilježja. Klimatske razlike očituju se i u smjeru sjever–jug (na jugu jačaju kopneni utjecaji Arabije, Sinaja i sjeveroistočne Afrike). Prosječna je temperatura u siječnju od 6 °C do 14 °C, a u srpnju od 24 °C do 33 °C. Godišnja količina oborina smanjuje se od sjevera prema jugu i od priobalja prema unutrašnjosti; u nizinskom području iznosi od 400 do 625 mm, a u višim predjelima do 1000 mm. Najmanje oborina primaju južni krajevi (Elat u Aqabskom zaljevu, oko 22 mm godišnje).
ELEKTRIČNI NAPON: 230 V
DOKUMENTI POTREBNI ZA PUTOVANJE: Državljani Republike Hrvatske, nositelji valjanih običnih putovnica, mogu bez vize ući i boraviti u svrhu turističkog ili poslovnog posjeta ili tranzita, u razdoblju koje ne smije biti dulje od 90 dana, što se može obnoviti uz uvjet da ukupna duljina boravka ne premašuje 180 dana u jednoj godini. Putovnica mora biti važeća najmanje 6 mjeseci od ulaska u Izrael.
ZDRAVSTVO: Cijepljenje nije obvezno. Preporučamo da se prije putovanja detaljnije informirate na web stranicama Svjetske zdravstvene organizacije (WHO, www.who.int) kao i da prikupite obavijesti o mogućnosti cijepljenja prije odlaska u inozemstvo (HZJZ, http://www.hzjz.hr/). Preporučamo također da na putovanje uzmete priručnu ljekarnu, koja sadrži lijekove koje redovito koristite, kao i lijekove za uobičajene probleme koji se javljaju na putovanjima.
TELEFONIRANJE: Pozivni broj zemlje je +972. Mobilne telefonske veze su dobre. Molimo da za detalje kontaktirate vašeg mobilnog operatera.
KREDITNE KARTICE: Visa i Mastercard su prihvaćeni širom zemlje, dok je American express manje prihvaćen.
NAPOJNICE: davanje napojnica je običaj u Izraelu. Neki restorani dodaju napojnice računu; ako toga nema, od vas se očekuje napojnica. Napojnica od 10-15% je uobičajena. Obično se napojnice daju turističkim vodičima i vozačima.
SIGURNOST PUTOVANJA: Molimo Vas da se o sigurnosti putovanja u pojedine zemlje informirate u Ministarstvu vanjskih i europskih poslova, ili na njihovoj web stranici: www.mvep.hr.
Preporučujemo:
ODJEĆA: savjetujemo laganu pamučnu odjeću, a tijekom večeri topliju odjeću poput vesti ili pulovera, osobito u zimskim mjesecima. Ponesite i zaštitu od kiše i sunca, bez obzira na period godine u kojem putujete. Također preporučamo primjerenu garderobu za razglede vjerskih objekata (pokrivena ramena i duge hlače).
HRANA I PIĆE: Izraelska kuhinja obuhvaća domaća i strana jela koje su u Izrael donijeli Židovi iz dijaspore, a namirnice kao što su falafel, hummus, msabbha, shakshouka, kuskus i za'atar su vrlo popularne u Izraelu. Neki od specijaliteta su: falafel – mljeveni začinjeni slanutak, umotan u tijesto i lagano pržen; hummus – začinjena pasta od mljevenog slanutka; bourekas – suho lisnato tijesto sa različitim punjenjima; baba ghanoush – glatki i kremasti namaz od kuhanih patlidžana, najčešće se jede sa pita kruhom; shalshouka – jaje na oko sa gustim umakom od račice, peršinom i lukom.
KUPOVINA: popularni suveniri: rukotvorevine, maslinovo ulje, vino, dijamanti, proizvodi s Mrtvog mora, izraelska keramika. U većim izraelskim gradovima trgovine su obično otvorene od 9-19h od nedjelje do četvrtka. Petkom se većina trgovina zatvara između 14 i 15.30h, a većina židovskih ustanova ne radi subotom.
SEF: Molimo da spremite novac, dokumente i druge vrijednosti u hotelskom ili sobnom sefu, organizator putovanja niti hotel ne preuzima odgovornost za ukradene stvari.

ID: A
Trenutno nema dostupnih ponuda