Izrael 7 dana - Siječanj 2023

Dodaj u favorite
Registrirajte se kako bi primali akcijske cijene za odabranu ponudu.
Više o korištenju osobnih podataka pročitajte ovdje

PUTOVANJE U IZRAEL 7 dana zrakoplovom iz Zagreba 2023.


Betlehem – Jerusalem – Jerihon – Mrtvo More – Beit Shean – Galilejsko jezero – Nazaret – Akko – Haifa – Tel Aviv – Jaffa

od 3.6.2022. UKINUTE SU COVID MJERE za ulazak u Izrael 

 

Termin putovanja:  04.01. - 10.01.2023. - GARANTIRANI POLAZAK

 

Ono što Izrael čini tako posebnim prije svega je iznimno bogato povijesno i religijsko nasljeđe. Taj mali kutak svijeta kolijevka je triju monoteističkih religija; judaizma, kršćanstva i islama. Uz najsvetije kršćanske crkve i samostane, tijekom putovanja vidjet ćete i arheološke lokalitete, neke od najstarijih stalno naseljenih gradove svijeta  te upoznati autentični način života palestinske zajednice i moderne izraelske gradove. Tu je i čudesan krajolik pun kontrasta – od plodnih zelenih dolina, plavetnila mediteranske obale do planinskih pustinja Judeje i Mrtvog mora. 


Program putovanja:

1.dan ZAGREB –  ISTANBUL  - TEL AVIV
Sastanak sudionika putovanja u zračnoj luci Franjo Tuđman u Zagrebu u 17,45  sati kod šaltera središnjih informacija. Preuzimanje putnih dokumenta i osnovnih informacija od strane pratitelja grupe te prijava na let TK 1056 s polaskom u 19,55. Slijetanje u zračnu luku Istanbulu  u 00,15 po lokalnom vremenu i nastavak letom TK 792 za Tel Aviv u 01,40

2.dan BETLEHEM - MASLINSKA GORA 
Slijetanje u Tel Aviv u 02,40. Carinske formalnosti, preuzimanje prtljage te transfer u hotel u Betlehemu na noćenje. Kasniji doručak. Betlehem, slikoviti mali grad u brdovitom krajoliku desetak kilometara od Jeruzalema, danas je palestinski turistički i kulturni centar. Njegovi samostani i crkve uvršteni su u popis UNESCO-ve baštine. Obilazak Bazilike Isusova rođenja, najstarije crkve u Svetoj Zemlji, sagrađene u 4. stoljeću na mjestu rođenja Isusova, u kasnijim periodima često preuređivane i dograđivane. Katolička crkva Sv. Katarine je odmah uz baziliku, a tko želi može posjetiti i crkvu Bogorodičina mlijeka i spilju u kojoj je živio Sv. Jeronim dok je prevodio Sveto pismo na latinski jezik, nalaze se u blizini. Kratka vožnja do Maslinske Gore odakle se pruža nezaboravan pogled na zidine, kupole džamija te zvonike mnogobrojnih crkava Jeruzalema. Po predaji, ovdje je Isusu izrekao molitvu „Oče naš“ i tu je sagrađena crkva Pater Noster na čijim zidovima i kolonadama je ispisana ova molitva na gotovo svim jezicima svijeta. Silazak u Getsemanski vrt, drevni maslinik u podnožju Maslinske gore u kojem je Isus izdan i predan rimskim vojnicima. Večera i noćenje u hotelu u Betlehemu.

3. dan JERUZALEM
Doručak. Cjelodnevni program u Jeruzalemu, gradu koji ostavlja duboki dojam na sve svoje posjetitelje. Ovaj tisućljetni grad jedinstveno je mjesto u svijetu – srce židovske, kršćanske i islamske religije. UNESCO je Stari grad uvrstio na popis svjetske baštine, Razgledavanje grada unutar zidina sa stankama za odmor prilikom kojeg ćete upoznati najznačajnije znamenitosti i svetišta. Šetnja do Zida Plača najsvetijeg mjesta za židove iznad kojeg je Brdo Hrama gdje su džamije Kupola nad Stijenom i Al-Aksa, sveta mjesta za muslimane. Odlazak do tvrđave Antonija i do crkve Sv. Ane izuzetne akustičnosti iza koje se nalaze ostaci kupališta Bethesda, prolazak uskim kamenim ulicama starog grada po Via Dolorosa ( križni put ) do Bazilike Isusova groba, najvećeg svetišta kršćana. Unutar bazilike je Golgota i Isusov grob. Uz neke male preinake i popravke , sadašnji izgled crkve datira iz križarskih vremena. Slobodno vrijeme za obilazak Golgote  i Svetog groba. Na brdu Sion, malo izvan zidina  je Dvorana posljednje večere , grob kralja Davida te crkva Marijina Usnuća. Razgled ostataka glavne jeruzalemske ulice Cardo i arheoloških ostataka  iz rimskih i bizantskih vremena. U starom gradu se isprepliću židovska , kršćanska , arapska i armenska četvrt i tijekom razgledavanja prelazi se iz jedne u drugu uz živopisne trgovine bučnih trgovaca, vrevu kupaca, mnoštvo turista i hodočasnika.....Povratak u hotel u Betlehemu na večeru i noćenje.
 
4.dan NOVI JERUZALEM - JERIHON – MRTVO MORE
Doručak. Panoramska vožnja novim dijelom Jeruzalema uz parlament Kneset i uz zdanje Vrhovnog suda atraktivne arhitekture do muzeja Izraela u kojem se uz mnoštvo izložaka iz raznih epoha može razgledati velika maketa Jeruzalema iz doba drugog Hrama koja se prostire na oko 1000 m2 i kojom možete prošetati. U jednom dijelu muzeja nalazi se Hram Knjige u kojem se čuvaju dijelovi Kumranskih svitaka starih dvije tisuće godina, pronađenih u spiljama Kumrana. Odlazak u pustinjski predio, prema Jerihonu.Razgledavanje Hishamove Palače, najznačajnijeg arheološkog nalazišta islamske kulture iz Umayyadskog perioda u Palestini, iz 8. stoljeća. Nakon godina istraživanja i restauracije danas se mogu vidjeti spektakularni podni mozaici raznih boja i motiva koji su vrlo visoke kvalitete. Najreprezentativniji je veliki mozaik Drvo života. Dolazak u Jerihon, danas tipični palestinski gradić. Smatra se jednim od najstarijih naselja na svijetu u kojem se još uvijek živi, čije se ime stoljećima spominje u legendama  i literaturi. Još je jedna posebnost vezana uz Jerihon, to je najniže smješten grad na svijetu (258 m ispod razine mora). Razgledavanje arheološkog lokaliteta. U popodnevnim satima odlazak do obližnjeg Mrtvog  mora, koje je u stvari  jedinstveno slano jezero u pustinjskom krajoliku, preko 400 m ispod morske razine. S obzirom na iznimno visoku razinu slanosti u njemu nema nikakva života, no to  pomaže kupačima da bez napora mogu plutati na površini ( ne preporučuje se duži boravak u vodi ). Vrijeme za  kupanje i razonodu na uređenoj plaži s tuševima. Povratak u hotel u Betlehemu . Večera i noćenje.

5.dan BEIT SHEAN - GALILEJSKO JEZERO - NAZARET
Nakon doručka vožnja dolinom rijeke Jordan prema Galileji. Razgledavanje Arheološkog nacionalnog parka Beit Shean gdje posjetitelji mogu vidjeti povijest Izraela kroz arheološke ostatke iz svakog povijesnog razdoblja; od ostataka kanaanskih i egipatskih gradova, do rimskog i bizantskog vremena. Na lokalitetu se nalaze ostaci drevnog zida koji je okruživao grad, javna kupališta, rimski amfiteatar, zanatske radionice i druge dobro očuvane građevine. Nakon obilaska kratko putovanje do obližnjeg Galilejskog jezera. Posjet kibucu, svojevrsnoj komuni specifičnoj za rane židovske doseljenike u Palestinu i Yardenitu ,mjestu gdje rijeka Jordan izlazi iz jezera. U prijašnjim vremenima vjerovalo se da je to mjesto Isusova krštenja. Iako današnji arheolozi misle da je na drugoj lokaciji, mnogi vjernici i danas dolaze ovamo. Razgledavanje ostalih lokaliteta uz jezero ; Brdo Blaženstava, crkva u Tabghi s drevnim mozaikom dvije ribice i košarom kruha i Kafarnauma,  gdje se mogu vidjeti arheološki ostaci Petrove kuće nad kojom je sagrađena crkva u obliku lađe i drevna sinagoga. Polazak u obližnji Nazaret preko Kane Galilejske, danas najveći grad unutar Izraela u kojem žive većinom Palestinci. Vjernicima je poznat kao mjesto u kojem je Isus proveo djetinjstvo i živio do početka javnog djelovanja. Posjet Bazilici Marijina Navještenja koja je sagrađena, prema tradiciji, na mjestu anđelova navještenja Mariji. Već u 4. stoljeću tu je podignuta crkva koja je stoljećima preuređivana i dograđivana te na kraju srušena, a podignuta je nova bazilika u čijem se donjem dijelu nalaze ostaci prijašnjih zdanja i Špilja navještenja.To je najveća kršćanska crkva na Bliskom istoku. U atriju oko bazilike nalaze se brojni mozaici Djevice Marije  ( uključujući i mozaik Majke Božje Bistričke )  koji su poklon umjetnika iz zemalja diljem svijeta. Po želji , nakon bazilike posjet crkvi Sv. Josipa i Marijina izvora, šetnja uskim kamenim ulicama starog grada...  Večera i noćenje u hotelu.

6.dan NAZARET – AKKO – HAIFA – TEL AVIV – JAFFA 
Doručak i odjava iz hotela. Odlazak na mediteransku obalu, u luku Akko ( Acra ) još jedno od drevnih stalno naseljenih mjesta. Grad je poznat i po tome što je bio posljednje uporište  križara u Palestini koji su ovdje opstali sve do 1291.god.  Stara gradska jezgra opasana zidinama i kulama, s uskim vijugavim ulicama i hanovima je na UNESCO –vom popisu svjetske baštine. Razgledavanje grada i ostataka križarske utvrde s nizom velebnih dvorana gotičke arhitekture, velikog hana ( karavan-saraj ) El Umdan koji je služio kao smještaj putujućim trgovcima i Hamama ( turska kupelj ) iz 18.stoljeća, zanimljiva interijera. Kratka vožnja duž obale do Haife, najvećeg lučkog grada u Izraelu. S obronaka brda Karmel poviše grada pruža se lijep panoramski pogled na cijeli grad, a posebno na čuvene viseće vrtove uz Bahai hram koji je UNESCO uvrstio u spisak kulturne baštine uz ostale Bahai centre u Galileji. Dolazak  u Tel Aviv , noviji grad moderne arhitekture duž pješčanih plaža Mediteranskog mora. Grad se u potpunosti razlikuje od ostatka zemlje zbog zapadnjačkog stila života svojih stanovnika. Dio grada koji se naziva „ Bijeli grad“ UNESCO je stavio na popis svjetske baštine jer se smatra vrhunskim primjerom urbanističke gradnje  u prvoj polovici dvadesetog stoljeća. Razgledavanje grada i slobodno vrijeme. Prije transfera na aerodrom odlazak u obližnju Jaffu, staru luku uz koju se razvio Tel Aviv. Danas je u Jaffi umjetnička kolonija i mnoštvo restorana, zanatskih radnji te je popularno izletište. U staroj gradskoj jezgri nalazi se i crkva Sv. Petra, po predaji upravo u Jaffi je Petar ozdravio djevojčicu Tabitu.
U kasnim večernjim satima transfer na aerodrom.

7.dan TEL AVIV -  ISTANBUL – ZAGREB
Prijava na let TK 791 s polijetanjem iz Tel Aviva u 01,00 i dolaskom u Istanbul u 04,15.
Nastavak putovanja letom TK 1053 u 08,00 sati s dolaskom u Zagreb u 8,15 po lokalnom vremenu
 
 

FIRST MINUTE cijena:  -


Redovna cijena: 6.990 kn + pristojbe zračnih luka: 2.150 kn. Ukupno: 9.140,00 kn ( 1.213,81 Eur) 

 


U cijenu je uključeno: 

 • prijevoz zrakoplovom prema programu u ekonomskoj klasi 
 • 4 polupansiona  i 1 noćenje s doručkom prema programu u hotelima 4* / 3*
 • vodstvo putovanja na hrvatskom jeziku licenciranog vodiča   
 • svi prijevozi prema programu klimatiziranim turističkim autobusom
 • razgledavanje prema programu i ulaznice za lokalitete koji se posjećuju
 • troškovi organizacije putovanja 

U cijenu nije uključeno:

 • doplata za aerodromske takse 2.150 kn 
 • doplata za jednokrevetnu sobu  1.420 kn 
 • napojnice vozaču i u hotelima ( plaćanje na licu mjesta  )
 • putno osiguranje 
 •  

Fakultativno:

 • ukoliko  ostane vremena s obzirom na gužve u blagdanskim danima može se posjetiti Centar palestinske baštine ili radionica rukotvorina od drveta masline u Betlehemu 2 dan. U Centru možete razgledati i kupiti originalne palestinske proizvode te razgledati malu, ali vrlo zanimljivu izložbu palestinskih nošnji i folklora. Betlehem je nadaleko poznat po rukotvorinama od drveta masline. Posjet jednoj od radionica uz prezentaciju procesa obrade drveta i izrade suvenira koje turisti potom odnose u sve dijelove svijeta. Posjet se ne naplaćuje. 
 • prilikom razgledavanja Jerusalema fakultativno posjet Povijesnom muzeju grada Jeruzalema poznatom i pod nazivom „Davidova kula“  smještenom u srednjovjekovnoj utvrdi pored gradskih vrata Jaffa. Na ovom atraktivnom arheološkom lokalitetu muzejski postav vodi vas kroz labirint vremena i dočarava priču o burnoj i dramatičnoj povijesti grada. Ulaznica 40 NIS ( cca 12 $ )

Minimalni broj putnika u grupi : 20 

Napomene:

 • S obzirom na specifične okolnosti koje vladaju u Izraelu ( mogućnost  privremenog zatvaranja pojedinih prometnica ili privremeno zatvaranje odnosno promjene radnog vremena pojedinih lokaliteta ) agencija zadržava pravo izmjene redoslijeda razgledavanja. 

Viza:

 • Hrvatski državljani za ulazak u Izrael ne trebaju vizu. Putovnica mora važiti najmanje 6 mjeseci od datuma ulaska u zemlju.

Izrael  – Covid-19 uvjeti:

 • U trenutku objave programa nema ograničenja vezanih uz Covid – 19,  no  obavezna je polica putnog zdravstvenog osiguranja koja pokriva troškove liječenja od Covid 19.  Bez takve police ne može se ući u zemlju.

Svi putnici moraju ispuniti obrazac putne deklaracije  prije ulaska u zemlju ( unutar 10 dana prije putovanja, a najkasnije 24 sata prije leta )  https://corona.health.gov.il/en/flights/
Potvrda se može predočiti u digitalnom obliku ili printana.

Podaci o letu:

 • Prijevoznik:  Turkish Airlines 
 • Dozvoljena težina prtljage 30 kg ( uključena u cijenu ) + 1 komad do 8 kg ručne prtljage
 • u programu su navedena lokalna vremena dolazaka / odlazaka 
 • Zrakoplovna kompanija zadržava pravo promjene vremena letova

Napomene:

 • Kategorizacija hotela odgovara službenoj kategorizaciji Izraela te može biti različita u odnosu na europsku kategorizaciju
 • Neispravni putni dokumenti koji za posljedicu imaju odustajanje od putovanja, ni u kojem slučaju ne obvezuju organizatora putovanja te se primjenjuju uvjeti otkaza putovanja organizatora.
 • Organizator putovanja ima pravo na izmjenu programa putovanja kao i vremena polazaka zrakoplova (kada to zahtjeva situacija tijekom putovanja), ali garantira da će se program izvesti u cijelosti.
 • Pristojbe zračnih luka su podložne promjenama, konačan iznos se određuje na dan izdavanja zrakoplovne karte cca 14-7 dana prije putovanja, a prema uvjetima zrakoplovne kompanije koji vrijede za grupe izdaju se za sve putnike u jednom danu.
 • U slučaju promjene cijena kalkulativnih elemenata do iznosa većeg od 1,5% organizator putovanja ima pravo na promjenu cijene aranžmana

Za navedeni aranžman vrijede opći uvjeti putovanja. Prilikom prijave potpisujete ugovor o putovanju čiji su sastavni dio Opći uvjeti i uputstva za turističke aranžmane. Vašim potpisom iskazujete suglasnost s Općim uvjetima. 
Molimo Vas da se o sigurnosti putovanja u pojedine zemlje informirate u Ministarstvu vanjskih i europskih poslova ili na njihovoj web stranici: www.mvep.hr


IZRAEL

 • Zemljopisni položaj: bliskoistočna zemlja, smještena uz istočni rub Sredozemnog mora
 • Površina: 20.770 km2
 • Broj stanovnika:  9.471 260 
 • Službeni jezik: hebrejski i arapski, dosta se koristi engleski
 • Klima: mjeseci od travnja do listopada su bez kiše, a lipanj, srpanj i kolovoz su vrući ljetni 
 • mjeseci. U zimskim mjesecima pada kiša, iako ima i mnogo sunčanih dana.
 • Valuta: Novi Izraelski Šekel NIS  /  1 € = 3,7 NIS :  1 $ = 3,3 NIS
 • Plaćanje: dolari se najlakše promijene i promijenit će vam ih bilo gdje, ali primaju se i euri. Bankomata ima svuda i većina njih prima međunarodne kreditne kartice. Većina hotela, ureda i restorana primaju sve glavne svjetske kreditne kartice.
 • Voda: izraelska voda iz vodovoda je dobra za piće , no preporučuje se i voda u bocama u nekim dijelovima zemlje
 • Mobilna telefonija: VIP i T-Mobile partneri: Cellcom Israel, Partner Communication
 • Električni napon:  220 V
 • Vremenska razlika: +1 sat u odnosu na Hrvatsku
 • Napojnice: davanje napojnica je običaj u Izraelu. Neki restorani dodaju napojnice računu; ako toga nema, od vas se očekuje napojnica. Napojnica od 10-15% je uobičajena
 • Sigurnost: turisti se slobodno mogu kretati Izraelom, no preporučuje se izbjegavati samostalno odlazak u dijelove zemlje u kojima povremeno izbijaju sukobi ( Pojas Gaze i neki dijelovi Zapadne Obale )
 • Društveni običaji: u kršćanskim, židovskim i muslimanskim svetim mjestima nosi se skromna odjeća (obavezna je odjeća koja pokriva koljena, ramena i dekolte). 
 • Kupovina: u većim izraelskim gradovima trgovine su obično otvorene od 9-19 h od nedjelje do četvrtka. Petkom se većina trgovina zatvara između 14 i 15.30h, a većina židovskih ustanova ne radi subotom. Arapske tržnice i brojne suvenirnice u Bethlehemu s velikim izborom hodočasničkih i turističkih suvenira  otvorene su 7 dana u tjednu.
 • Hrana : raznovrsna, mješavina arpaske i europske hrane 

 

ID:Integral
04.01.2023. - 10.01.2023.
cijena od 9.140 HRK | 1.213,09 €
Više o korištenju osobnih podataka pročitajte ovdje
cijena od 9.140 HRK | 1.213,09 €