Izrael 6 dana - Studeni 2023

Dodaj u favorite
Registrirajte se kako bi primali akcijske cijene za odabranu ponudu.
Više o korištenju osobnih podataka pročitajte ovdje

PUTOVANJE U IZRAEL 6 dana zrakoplovom iz Zagreba 2023.

 

Putovanje Izraelom i Palestinskom samoupravom 6 dana 

Nazaret – Akko – Haifa – Galilejsko jezero - Beit Shean – Jerihon - Mrtvo more – Betlehem – Jeruzalem – Tel Aviv

Termin putovanja:  1.11. – 6.11.2023.

Ono što Izrael čini tako posebnim prije svega je iznimno bogato povijesno i religijsko nasljeđe. Taj mali kutak svijeta kolijevka je triju monoteističkih religija; judaizma, kršćanstva i islama. Uz najsvetije kršćanske crkve i samostane, tijekom putovanja vidjet ćete i arheološke lokalitete, neke od najstarijih stalno naseljenih gradove svijeta  te upoznati autentični način života palestinske zajednice i moderne izraelske gradove. Tu je i čudesan krajolik pun kontrasta – od plodnih zelenih dolina, plavetnila mediteranske obale do planinskih pustinja Judeje i Mrtvog mora. 


Program putovanja:

1.dan     ZAGREB –  ISTANBUL  - TEL AVIV
Sastanak sudionika putovanja u zračnoj luci Franjo Tuđman u Zagrebu u 07,15 kod šaltera središnjih informacija. Preuzimanje putnih dokumenta i osnovnih informacija od strane pratitelja grupe te prijava na let TK 1054 s polaskom u 09,15. Slijetanje u zračnu luku Istanbulu  u 13,25 po lokalnom vremenu i nastavak letom TK 836 za Tel Aviv u 16,00.
Dolazak u Tel Aviv u 17,05. Carinske formalnosti, preuzimanje prtljage te transfer u hotel 
na području Galileje na večeru i noćenje.

2.dan     GALILEJSKO JEZERO - NAZARET – AKKO - HAIFA 
Doručak i kratko razgledavanje lokaliteta uz Galilejsko jezero ; Brdo Blaženstava, crkva u Tabghi s drevnim mozaikom dvije ribice i košarom kruha te Kafarnauma,  gdje se mogu vidjeti arheološki ostaci Petrove kuće nad kojom je sagrađena crkva u obliku lađe i drevna sinagoga. Slijedi razgledavanje Nazareta, danas najvećeg grada unutar Izraela u kojem žive Palestinci. Obilazak Bazilike Marijina Navještenja koja je sagrađena, prema tradiciji, na mjestu anđelova navještenja Mariji. Već u 4. stoljeću tu je podignuta crkva koja je stoljećima preuređivana i dograđivana te na kraju srušena, a podignuta je nova bazilika u čijem se donjem dijelu nalaze ostaci prijašnjih zdanja i Špilja navještenja.To je najveća kršćanska crkva na Bliskom istoku. U atriju oko bazilike nalaze se brojni mozaici Djevice Marije ( uključujući i mozaik Majke Božje Bistričke ) koji su poklon umjetnika iz zemalja diljem svijeta. Po želji, nakon bazilike posjet crkvi Sv. Josipa i Marijina izvora, šetnja uskim kamenim ulicama starog grada. Odlazak na mediteransku obalu, u luku Akko ( Acra ) jedno od najstarijih stalno naseljenih mjesta na svijetu. Grad je poznat i po tome što je bio posljednje uporište križara u Palestini koji su ovdje opstali sve do 1291.god.  Stara gradska jezgra opasana zidinama i kulama, s uskim vijugavim ulicama i hanovima je na UNESCO –vom popisu svjetske baštine. Razgledavanje grada i ostataka križarske utvrde te velikog hana ( karavan-saraj ) El Umdan koji je služio kao smještaj putujućim trgovcima. Kratka vožnja duž obale do Haife, najvećeg lučkog grada u Izraelu. S obronaka brda Karmel poviše grada pruža se lijep panoramski pogled na cijeli grad, a posebno na čuvene viseće vrtove uz Bahai hram koji je UNESCO uvrstio u spisak kulturne baštine uz ostale Bahai centre u Galileji. Povratak u hotel na večeru i noćenje.

3.dan      BEIT SHEAN – JERIHON – MRTVO MORE 
Doručak . Nastavak putovanja dolinom rijeke Jordan uz zaustavljanje i razgledavanje Arheološkog nacionalnog parka Beit Shean gdje se može vidjeti povijest Izraela kroz arheološke ostatke iz svakog povijesnog razdoblja; od ostataka kanaanskih i egipatskih gradova, do rimskog i bizantskog vremena. Na lokalitetu se nalaze ostaci drevnog zida koji je okruživao grad, javna kupališta, rimski amfiteatar, zanatske radionice i druge građevine. Vožnja kroz Judejsku pustinju. Dolazak u Jerihon, danas tipični palestinski gradić. Smatra se jednim od najstarijih naselja na svijetu, a njegovo se ime stoljećima spominje u legendama i literaturi. Još je jedna posebnost vezana uz Jerihon, to je najniže smješten grad na svijetu (258 m ispod razine mora). Nedaleko grada nalaze se ostaci Hishamove palače, najznačajnijeg arheološkog nalazišta islamske kulture iz Umayyadskog perioda u Palestini, iz 8. stoljeća. Nakon godina istraživanja i restauracije danas se mogu vidjeti spektakularni podni mozaici raznih boja i motiva koji su vrlo visoke kvalitete. Odlazak do obližnjeg Mrtvog  mora, koje je u stvari  jedinstveno slano jezero u pustinjskom krajoliku, preko 400 m ispod morske razine. S obzirom na iznimno visoku razinu slanosti u njemu nema nikakva života, no to  pomaže kupačima da bez napora mogu plutati na površini ( ne preporučuje se duži boravak u vodi ). Vrijeme za kratko kupanje na uređenoj plaži s tuševima. Dolazak u hotel u Betlehemu.
Večera i noćenje.

4.dan     JERUZALEM 
Doručak. Cjelodnevni program u Jeruzalemu, gradu koji ostavlja duboki dojam na sve svoje posjetitelje. Ovaj tisućljetni grad jedinstveno je mjesto u svijetu – srce židovske, kršćanske i islamske religije. UNESCO je Stari grad uvrstio na popis svjetske baštine, Razgledavanje grada unutar zidina sa stankama za odmor prilikom kojeg ćete upoznati najznačajnije znamenitosti i svetišta. Šetnja do Zida Plača najsvetijeg mjesta za židove iznad kojeg je Brdo Hrama gdje su džamije Kupola nad Stijenom i Al-Aksa, sveta mjesta za muslimane. Odlazak do tvrđave Antonija i do crkve Sv. Ane izuzetne akustičnosti iza koje se nalaze ostaci kupališta Bethesda, prolazak uskim kamenim ulicama starog grada po Via Dolorosa 
( križni put ) do Bazilike Isusova groba, najvećeg svetišta kršćana. Unutar bazilike je Golgota i Isusov grob. Uz neke male preinake i popravke , sadašnji izgled crkve datira iz križarskih vremena. Odlazak na brdo Sion, malo izvan zidina jeruzalemskog starog grada. Tu se nalazi Dvorana posljednje večere , grob kralja Davida te lijepa crkva Marijina Usnuća.
Razgled ostataka glavne jeruzalemske ulice Cardo i arheoloških ostataka  iz rimskih i bizantskih vremena. U starom gradu se isprepliću židovska , kršćanska , arapska i armenska četvrt i tijekom razgledavanja prelazi se iz jedne u drugu uz živopisne trgovine bučnih trgovaca, vrevu kupaca, mnoštvo turista i hodočasnika.....Povratak u hotel u Betlehemu na večeru i noćenje.

5.dan     BETLEHEM – TEL AVIV - JAFFA
Doručak.Betlehem, slikoviti mali grad u brdovitom krajoliku desetak kilometara od Jeruzalema, danas je palestinski turistički i kulturni centar. Njegovi samostani i crkve uvršteni su u popis UNESCO-ve baštine. Obilazak Bazilike Isusova rođenja, najstarije crkve u Svetoj Zemlji, sagrađene u 4. stoljeću, u kasnijim periodima često preuređivane i dograđivane. Katolička crkva Sv. Katarine je odmah uz baziliku, a tko želi može posjetiti i špilju u kojoj je živio Sv. Jeronim dok je prevodio Sveto pismo na latinski jezik, nalazi se u blizini. Kratka vožnja do Maslinske Gore odakle se pruža nezaboravan pogled na zidine, kupole džamija te zvonike mnogobrojnih crkava Jeruzalema. Po predaji, ovdje je Isusu izrekao molitvu „Oče naš“ i tu je sagrađena crkva Pater Noster na čijim zidovima i kolonadama je ispisana ova molitva na gotovo svim jezicima svijeta. Silazak u Getsemanski vrt, drevni maslinik u podnožju Maslinske gore u kojem je Isus izdan i predan rimskim vojnicima. Slijedi vožnja u Tel Aviv, noviji grad moderne arhitekture duž pješčanih plaža Mediteranskog mora. Grad se u potpunosti razlikuje od ostatka zemlje zbog zapadnjačkog stila života svojih stanovnika. Dio grada koji se naziva „ Bijeli grad“ UNESCO je stavio na popis svjetske baštine jer se smatra vrhunskim primjerom urbanističke gradnje  u prvoj polovici dvadesetog stoljeća. Razgledavanje grada i slobodno vrijeme. Prije transfera na aerodrom odlazak u obližnju Jaffu, staru luku uz koju se razvio Tel Aviv. Danas je u Jaffi umjetnička kolonija i mnoštvo restorana, zanatskih radnji te je popularno izletište. 
U kasnim večernjim satima transfer na aerodrom.

6.dan     TEL AVIV -  ISTANBUL – ZAGREB
Prijava na let TK 791 s polijetanjem iz Tel Aviva u 01,00 i dolaskom u Istanbul u 04,20
Nastavak putovanja letom TK 1053 u 08,15 sati s dolaskom u Zagreb u 08,25 po lokalnom vremenu


First minute cijena: 1.290 €  ( 9.713,70 kn)   

Redovna cijena:   1.330 €  (10.014,90 kn) 


U cijenu je uključeno: 

 • prijevoz zrakoplovom prema programu u ekonomskoj klasi 
 • aerodromske takse
 • 4 polupansiona ( 2 polupansiona u hotelu 3* na području Nazareta i 2 polupansiona u  hotelu 4* u Betlehemu )
 • pratitelja putovanja na hrvatskom jeziku
 • lokalnog vodiča na engleskom jeziku
 • svi prijevozi prema programu klimatiziranim turističkim autobusom
 • razgledavanja prema programu i ulaznice za lokalitete koji se posjećuju
 • troškovi organizacije putovanja 

U cijenu nije uključeno:

 • doplata za jednokrevetnu sobu 257 € (1.935, 21 kn)
 • napojnice lokalnom vodiču,vozaču (oko 7$ dnevno, plaćanje na licu mjesta )
 • putno osiguranje 

Minimalni broj putnika u grupi : 20 

Napomene:

 • S obzirom na specifične okolnosti koje vladaju u Izraelu ( mogućnost  privremenog zatvaranja pojedinih prometnica ili privremeno zatvaranje odnosno promjene radnog vremena pojedinih lokaliteta ) agencija zadržava pravo izmjene redoslijeda razgledavanja. 

Viza:

 • Hrvatski državljani za ulazak u Izrael ne trebaju vizu. Putovnica mora važiti najmanje 6 mjeseci od datuma ulaska u zemlju.

Prtljaga :
Prijevoznik:  Turkish Airlines 

Dozvoljena težina prtljage 30 kg ( uključena u cijenu ) + 1 komad do 8 kg ručne prtljage

U programu su navedena lokalna vremena dolazaka / odlazaka 
Zrakoplovna kompanija zadržava pravo promjene vremena letova

Napomene:

 • Kategorizacija hotela odgovara službenoj kategorizaciji Izraela te može biti različita u odnosu na europsku kategorizaciju
 • Neispravni putni dokumenti koji za posljedicu imaju odustajanje od putovanja, ni u kojem slučaju ne obvezuju organizatora putovanja te se primjenjuju uvjeti otkaza putovanja organizatora.
 • Organizator putovanja ima pravo na izmjenu programa putovanja kao i vremena polazaka zrakoplova (kada to zahtjeva situacija tijekom putovanja), ali garantira da će se program izvesti u cijelosti.
 • Pristojbe zračnih luka su podložne promjenama, konačan iznos se određuje na dan izdavanja zrakoplovne karte cca 14-7 dana prije putovanja, a prema uvjetima zrakoplovne kompanije koji vrijede za grupe izdaju se za sve putnike u jednom danu.
 • U slučaju promjene cijena kalkulativnih elemenata do iznosa većeg od 1,5% organizator putovanja ima pravo na promjenu cijene aranžmana.

Za navedeni aranžman vrijede opći uvjeti putovanja. Prilikom prijave potpisujete ugovor o putovanju čiji su sastavni dio Opći uvjeti i uputstva za turističke aranžmane. Vašim potpisom iskazujete suglasnost s Općim uvjetima. 
Molimo Vas da se o sigurnosti putovanja u pojedine zemlje informirate u Ministarstvu vanjskih i europskih poslova ili na njihovoj web stranici: www.mvep.hr

Preporučujemo putno osiguranje jedne od osiguravajućih kuća. Agencija ima zaključenu Policu osiguranja od odgovornosti organizatora kod Adriatic osiguranja, broj police OV0682935672 i jamčevno osiguranje kod Adriatic osiguranja,  broj police OV0682935673. Organizator zadržava pravo promjene rasporeda sadržaja programa u slučaju više sile. Ostali uvjeti prema OPĆIM UVJETIMA INTEGRALA ZAGREB d.o.o. Zagreb, 13.06.2023.

IZRAEL

 • Zemljopisni položaj: bliskoistočna zemlja, smještena uz istočni rub Sredozemnog mora
 • Površina: 20.770 km2
 • Broj stanovnika:  9.471 260 
 • Službeni jezik: hebrejski i arapski, dosta se koristi engleski
 • Klima: mjeseci od travnja do listopada su bez kiše, a lipanj, srpanj i kolovoz su vrući ljetni 
 • mjeseci. U zimskim mjesecima pada kiša, iako rijetko i ima mnogo sunčanih dana.
 • Valuta: Novi Izraelski Šekel NIS 
 • Plaćanje: dolari se najlakše promijene i promijenit će vam ih bilo gdje, ali primaju se i euri. Bankomata ima svuda i većina njih prima međunarodne kreditne kartice. Većina hotela, ureda i restorana primaju sve glavne svjetske kreditne kartice.
 • Voda: izraelska voda iz vodovoda je dobra za piće , no preporučuje se i voda u bocama u nekim dijelovima zemlje
 • Mobilna telefonija: VIP i T-Mobile partneri: Cellcom Israel, Partner Communication
 • Električni napon:  220 V
 • Vremenska razlika: +1 sat u odnosu na Hrvatsku
 • Napojnice: davanje napojnica je običaj u Izraelu. Neki restorani dodaju napojnice računu; ako toga nema, od vas se očekuje napojnica. Napojnica od 10-15% je uobičajena
 • Sigurnost: turisti se slobodno mogu kretati Izraelom, no preporučuje se izbjegavati samostalno odlazak u dijelove zemlje u kojima povremeno izbijaju sukobi ( Pojas Gaze i neki dijelovi Zapadne Obale )
 • Društveni običaji: u kršćanskim, židovskim i muslimanskim svetim mjestima nosi se skromna odjeća (obavezna je odjeća koja pokriva koljena, ramena i dekolte). 
 • Kupovina: u većim izraelskim gradovima trgovine su obično otvorene od 9-19 h od nedjelje do četvrtka. Petkom se većina trgovina zatvara između 14 i 15.30h, a većina židovskih ustanova ne radi subotom. Arapske tržnice i brojne suvenirnice u Bethlehemu s velikim izborom hodočasničkih i turističkih suvenira  otvorene su 7 dana u tjednu.
 • Hrana : raznovrsna, mješavina arapske i europske hrane 
ID: Integral
Trenutno nema dostupnih ponuda

Pronađite svoju destinaciju

Bali

Kuba

Havana

3

Maroko

USA