Istra - Gastro tura

Dodaj u favorite
Registrirajte se kako bi primali akcijske cijene za odabranu ponudu.
Više o korištenju osobnih podataka pročitajte ovdje

GASTRO ISTRA – U POTRAZI ZA TARTUFIMA, DOBRIM VINIMA, PRŠUTOM I MASLINAMA
    
3 dana / 2 noćenja Autobusom iz Zagreba 
        
POLASCI: 16.10. -18.10.2020. - garantirani polazak   

  • VRIJEDNOST VIŠE: SMJEŠTAJ U BOUTIQUE HOTELU KAŠTEL MOTOVUN
  • UKLJUČENA POTRAGA ZA TARTUFIMA UZ DEGUSTACIJU TARTUFA I VOĐENA DEGUSTACIJA VINA  KOD RENOMIRANOG VINARA KABOLA

Program putovanja:

1.dan ZAGREB – HUM– TRAŽENJE TARTUFA  -  MOTOVUN  
Polazak Iz Zagreba (južno parkiralište Gradskog poglavarstva) u 07:00 sati. Vožnja autocestom kroz Gorski kotar do Istre. Naše putovanje najvećim hrvatskim poluotokom započeinjemo srednjovjekovnim gradićem kojeg krasi laskava titula “najmanjeg grada na svijetu” – Hum. Čuti ćemo legendu o nastanku grada te kako je dobio laskavu titulu “Grad biske” koju moramo naravno i degustirati kako bi doživljaj bio potpun. U nastavku slijedi avantura koja se dugo pamti. Uz pomoć lovačkih pasa krećemo u potragu za poznatom delicijom afrodizijačkih svojstava i vrtoglavo visokim  cijenama -  tartufom! Uz uzbudjivu potragu za tartufima uživati ćemo u delicijama od tartufa, istarskoj malvaziji I teranu! Nakon ove avantutre dolazimo u Motovun gdje se smještamo u Boutique Hotel Kaštel, koji se nalazi na samom gradskom Trgu! Šetnja gradom s vodičem te u nastavku slobodna večer za vlastite programe. Noćenje. 

2. dan FAKULTATIVNI IZLET PULA – PRŠUTARNA BURŠIĆ – MASLINAR CHIAVALON 
Nakon doručka predlažemo da nam se pridružite na fakultativnom izetu na jug Istre. Polazak prema antičkoj Puli. Šetnju započinjemo obilaskom jedne od najočuvanijih rimskih arena u svijetu, sagrađene u 1. stoljeću i po veličini je šesti amfiteatar u svijetu. U rimsko je doba služio za održavanje krvavih borbi gladijatora, dok danas služi prvenstveno kao pozornica za razne kulturne događaje, dok se u prostorijama ispod same Arene nalazi muzej u kojem se mogu vidjeti eksponati iz antičkog doba… Ulazak u amfiteatar je moguć u slobodno vrijeme.  U nastavku obilazak gradskih vrata I zidina, slavoluk Sergijevaca i Augustov hram. Slobodno vrijeme za kavicu. Kako nam stiže vrijeme ručka savršeno je doba za isprobavanje još jedne poznate istarske delicije- pršuta. Najboje mjesto je upravo pršutarna Buršić gdje ćemo se upoznati s procesom sušenja pršuta te kušati  istarske delicije u autentičnom ambijentu. Za kraj dana posjećujemo nagrađivanog maslinara Chiavalon koji će nas provesti maslinikom, upoznati s procesom prerade te ćemo u konačnici kušati sjajna, nagrađivana ulja. Povratak u Motovun.  Za sve koji ostaju u Motovunu predlažemu uživanje u gastronomskim delicijama od tartufa koje možete pronaći u lokalnim restornaima i wellness ponudi hotela. Noćenje.

3. dan MOTOVUN – GROŽNJAN – VINARIJA KABOLA - ROVINJ -  ZAGREB
Nakon doručka odjava iz hotela, te vožnja prema obližnjem Grožnjanu - srednjovjekovnom gradiću umjetnika i glazbe. Brežuljak okružen tarasama maslinicima i vinogradima  s kojeg se pruža pogled na okolna sela i zaseoke, dolinu Mirne pa sve do obale od Novigrada do Umaga. Gradić karakterizira tipična istarska arhitektura kamenih kućica te srednjovjekovni kaštrel koji svjedoči o njegovoj burnoj prošlosti I povijesnom značaju. Grad ljeti postaje kolonija umjetnika I glazbenika te svaki posjetitelj može uživati u zvucima klavira, saksofona I predivnim radovima u jednoj od 20-ak umjetničkih galerija. Nakon pauze za upijanje atmosfere posjet renomiranoj vinariji Kabola. Nakon vođene ture slijedi degustacija vina uz platu. Nastavak vožnje do Rovinja – istarskog bisera, za kraj putovanja. U “istarskoj Veneciji” nas čeka predivna crkva sv. Eufemije na kraju “ulice umjetnika” – Grizije. Batane, bitinade, tipična venecijanska arhitektura …samo su dio doživljaja predivnog Rovinja.  Povratak u Zagreb u večernjim satima:

First minute CIJANA ARANŽMANA DO 20.9. 1150  

REDOVNA CIJENA  ARANŽMANA PO OSOBI : 1190 kn
 

CIJENA UKLJUČUJE:
•    Prijevoz  turističkim autobusom prema programu
•    Voditelja putovanja I licenciranog turističkog vodiča za Istarsku županiju
•    Sve razglede prema programu
•    2 noćenja s doručkom u Boutique hotelu Kaštel Motovun
•    lov na tartufe uz prezentaciju , edukaciju , degustaciju ( light lunch)  proizvoda od tartufa te malvaziju I teran  
•    vinsku probu u renomiranoj vinariji Kabola  uz kratki obilazak, 3 svježa vina po odabiru 
sommeliera, sir, pršut, kruh
•    Razgledavanja prema programu
•    jamčevno osiguranje, troškove organizacije i prodaje aranžmana

Obavezne doplate:
•    boravišna pristojba i osiguranje  35 kn 
•    transfer lokalnim autobusom od parkinga do ulaza u stari grad: 15,00 kn/osoba/povratna karta

Informativne cijene izleta:
•    fakultativni izlet Pula, Pršutarna Buršić I Maslinar Chiavalon - 220 kn odrasli, 120 kn djeca do 14 godina  ( uključen prijevoz, razgled antičke Pule uz stručnog vodiča, degustacija pršuta I maslinovoh ulja) - min 25 pax

Cijena ne uključuje:
•    ulaznice za kulturno-povijesne spomenike i muzeje
•    Doplata za jednokrevetnu sobu: 590 kuna
•    karte javnog gradskog prijevoza, doplate za izlete i obroke koji nisu prema programu
•    osobne troškove, pića i napojnice te ostalo što nije navedeno pod cijena uključuje
•    osiguranje od otkaza putovanja (preporučujemo)

Popusti:
•    Djeca  do 12 godina na pomoćnom ležaju u pratnji dvije odrasle osobe 150 kn
•    Odrasla osoba na pomoćnom ležaju 70 kn

Nadoplata za odabir sjedala u autobusu (nije obavezna):
Na ovom putovanju nudimo mogućnost odabira određenih sjedala u autobusu uz nadoplatu prilikom rezervacije. Doplata nije obavezna. Raspoloživost odabranih sjedala je na upit i podložna provjeri prilikom rezervacije.
•    sjedala 3 i 4 u prvom redu doplata po osobi 100 kn
•    sjedala 5,6,7,8 u drugom redu doplata po osobi 100 kn
•    sjedala iza drugih vrata doplata po osobi 100 kn
•    bilo koje drugo sjedalo po odabiru – 50 kn
•    doplata za prazno sjedalo – 300 kn 

VAŽNE INFORMACIJE:
Završno pismo dostavljamo vam e-mailom najkasnije 48 sati prije putovanja – to je završni dokument u kojem se nalaze sve bitne informacije poput točnog vremena i mjesta polaska, kontakt i ime pratitelja putovanja, imena hotela i sl.
Eventualne doplate za izlete i ulaznice plaćate na licu mjesta pratitelju putovanja u eurima ili lokalnoj valuti zemlje u koju se putuje, osim ako nije u programu putovanja navedeno plaćanje prije puta.
Organizator nije odgovoran za povećanje cijena ulaznica, fakultativnih izleta navedenih u programu na dan formiranja programa.
Agencija ima pravo promjene redoslijeda programa.

UPLATE I REZERVACIJE:
Prilikom prijave za putovanje potrebno je uplatiti minimalno 30% ukupnog iznosa, a ostatak najkasnije 21 dan prije početka putovanja. Prijava za putovanje vrijedi isključivo uz uplatu predujma. Preporučamo uplatu paketa osiguranje od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju. Po uplati predujma primit ćete račun koji je ujedno i ugovor o putovanju.  U slučaju uplate na račun ljubazno molimo da nam OBAVEZNO pošaljete kopiju uplate ili nas o uplati obavijestite e-mailom kako bismo je evidentirali te vam poslali Ugovor za putovanje i račun. Dok ne dobijete Ugovor za putovanje, vaša rezervacija nije potvrđena! Završno pismo poslat ćemo 48 sati prije putovanja. Ako se na putovanje ne prijavi dovoljan broj putnika najkasnije 5 dana prije početka paket aranžmana, putnička agencija dužna je obavijestiti putnika o otkazu putovanja.

MOGUĆNOSTI PLAĆANJA:
•    gotovina, internet bankarstvo
•    kreditne kartice: Diners, Maestro, Visa, Mastercard

Upute i opći uvjeti putovanja za turističke aranžmane sastavni su dio programa i ugovora o putovanju. Svojim potpisom na ugovoru o putovanju suglasni ste s navedenim uvjetima, stoga molimo cijenjene putnike da pozorno pročitaju uvjete. Sukladno Zakonu o pružanju usluga u turizmu, agencija ima kod osiguravajućeg društva Wiener osiguranje, Vienna Insurance Group d.d., sklopljen ugovor broj 1501-00000570 kao i policu za osiguranje jamčevina turističkih paket aranžmana, broj: 1501-00000895 za razdoblje 3.9.2019. do 3.9.2020. godine , o osiguranju od odgovornosti za štetu koju prouzroči putniku neispunjenjem, djelomičnim ispunjenjem ili neurednim ispunjenjem obveza koje se odnosi na paket-aranžman te osiguranje jamčevine turističkih paket aranžmana. Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija RH, www.mvp.hr. Kategorizacija hotela odgovara lokalnoj kategorizaciji.
                     
Minimalni broj putnika: 35    
Maksimalan broj putnika : 45                  
                

ID: M
16.10.2020. - 18.10.2020.
cijena od 1.150 HRK
Više o korištenju osobnih podataka pročitajte ovdje
cijena od 1.150 HRK