Istanbul 5 dana avionom 2024

Dodaj u favorite
Registrirajte se kako bi primali akcijske cijene za odabranu ponudu.
Više o korištenju osobnih podataka pročitajte ovdje

Putovanje u Istanbul - grad na dva kontinenta, 5 dana direktnim letom iz Zagreba


Datum putovanja: 2.-6.4., 27.4.-1.5., 1.-5.8.2024. - Garantirani polasci!

Predviđeni hotel: Orka Royal**** 
- hotel smješten u povijesnoj jezgri Istanbula, u neposrednoj blizini Egipatske tržnice, Topkapi palače, Aja Sofije i željezničkog kolodvora Sirkeci, odredišta legendarnog Orient Expressa.


Program putovanja:
1. dan: ZAGREB - ISTANBUL

Sastanak putnika u Zračnoj luci Franjo Tuđman kod šaltera informacija 2 sata prije leta. Podjela putne dokumentacije, prijava na let i polijetanje zrakoplova Turkish Airlines prema Istanbul u 8:50 sati na liniji TK1054. Po dolasku u Istanbul u 12:00 sati, transfer autobusom do hotela. Smještaj u hotel i kraće slobodno vrijeme za odmor. Odlazak javnim prijevozom do trga Taksim, centra noćnog života. Šetnja poznatom ulicom Istiklal Caddesi, s brojnim restoranima, trgovinama i barovima, do Galata kule, s koje se pruža najljepši pogled na Bospor. Slobodno vrijeme za večeru i uživanje u turskim specijalitetima. Noćenje.

2. dan: ISTANBUL
Doručak. Odlazak na cjelodnevni razgled grada u pratnji lokalnog vodiča (uz doplatu). Razgled: Hipodrom, Plava džamija - najveličanstvenija džamija u Istanbulu, a ime je dobila po brojnim ukrasima od plavog porculana na zidovima džamije, Aja Sofija – izvorno izgrađena kao najveća crkva Bizantskog carstva, danas je đamija (od 1.1.2024. plaća se ulaznica, predlažemo obilazak u slobodno vrijeme), Topkapi palača (doplata za ulaznicu) – glavna rezidencija osmanskih sultana sa haremom - privatnim sultanovim odajama i Aja Irenom - bivšom bizantskom crkvom koja je nekoć bila arsenal, a danas je muzej. Slijedi obilazak Grand Bazaara, najveće i najstarije natkrivene tržnice na svijetu s preko 4.000 trgovina tepisima, tekstilom, kožom, antikvitetima, nakitom, začinima. Slobodno vrijeme za kupovinu. Navečer predlažemo zajednički odlazak na tradicionalnu večeru s zabavnim programom i trbušnim plesačicama Noćenje

3. dan: ISTANBUL
Doručak. Predlažemo poludnevni izlet „Ljepote Bospora“ (uz doplatu) koji uključuje obilazak đamije Sulejmanije, vrhunskog remek djela najznačajnijeg turskog arhitekta Sinana, posjet Egipatskoj tržnici gdje se prodaju začini, sušeno voće, rahat lokum i suveniri, te plovidba Bosporskim tjesnacem koji razdvaja Europu i Aziju, i uživanje u pogledu na carske palače, tvrđave, mostove i elitne dijelove grada. Na povratku predlažemo posjet Dolmabahce palači, jednoj od najglamuroznijih palača svijeta, nekadašnjoj sultanskoj rezidenciji (doplata za ulaznicu). Slobodno vrijeme za osobne programe. Noćenje.

4. dan: ISTANBUL – ZAGREB
Doručak. Predlažemo odlazak do vidikovca na brdu Pierre Loti s pratiteljem putovanja. Do vidikovca vozi žičara, odakle se pruža prekrasan pogled na Istanbul i Zlatni rog. U povratku posjet četvrtima Fener i Balat, s mnoštvom šarmantnih restorana. Slobodno vrijeme za ručak. Ostatak popodnevna slobodno vrijeme za osobne programe. Predlažemo razgled Cisterna bazilike, najvećeg i najljepšeg antičkog rezervoara pitke vode ispod Istanbula, jedinstvenog po svojoj ljepoti i nevjerojatnim mramornim stupovima osvijetljenim crvenim svjetlom. Noćenje.


5. dan: ISTANBUL – ZAGREB
Doručak. Predlažemo poludnevni izlet autobusom na azijsku stranu Istanbula. Vožnja autobusom preko Bosporskog tjesnaca visećim „Mostom mučenika 15. srpnja“ do vidikovca Çamlıca, jednog od najljepših parkova i najviše točke Istanbula, odakle se pruža prekrasan pogled na Zlatni rog – srce Istanbula. Nastavak vožnje do rezidencijalne četvrti Kadikoy i Bahariye Caddesi, ulice prepune trgovinama i restoranima. Slobodno vrijeme za kupovinu i ručak. Povratak u hotel. Transfera autobusom za zračnu luku. Let zrakoplovom prema Zagrebu u 18:20 sati na liniji TK1055. Dolazak u Zračnu luku Franjo Tuđman predviđen je u 19:55 sati.


FIRST MINUTE CIJENA vrijedi za uplate do 30 dana prije putovanja ili do popunjenja kapaciteta.

Pristojbe zračnih luka uključene u cijenu aranžmana!

 

Datum putovanja

First minute cijena

Redovna cijena

2.-6.4.2024.

 

POPUNJENO!

27.4.-1.5.2024.

 

POPUNJENO!

1.-5.8.2024.

 

€725

 

Prilikom rezervacije aranžmana potrebno je dostaviti sljedeće podatke za izdavanje avio karata: datum rođenja, broj putovnice i datum valjanosti putovnice.

Doplata za jednokrevetnu sobu €235

Popust za treći (pomoćni) ležaj
- 10% popusta za dijete do 12 godina na pomoćnom ležaju u sobi s dvije odrasle osobe
- odrasla osoba bez popusta na pomoćnom ležaju


CIJENA ARANŽMANA UKLJUČUJE: prijevoz zrakoplovom Turkish Airlines na relaciji Zagreb - Istanbul - Zagreb, pristojbe zračnih luka, pratitelja putovanja, smještaj u hotelu 4* u dvokrevetnim sobama na osnovi noćenja s doručkom, transfer u Istanbulu: zračna luka – hotel – zračna luka, jamčevno osiguranje, troškove organizacije i prodaje  aranžmana.

 

CIJENA ARANŽMANA NE UKLJUČUJE: putno osiguranje, fakultativne sadržaje, ulaznice za kulturno povijesne spomenike i muzeje,  karte za javni gradski prijevoz, troškove osobnih narudžbi.

 

PRTLJAGA uključena u cijenu: 
•    1 komad predane prtljage do 23 kg
•    1 komad kabinske prtljage do 8 kg težine, dimenzija 55x40x23 cm
•    1 manji komad osobne prtljage (npr. 1 ženska ručnu torbu ili 1 torba za laptop ili 1 torba za spise), dimenzija 40x30x15 cm

 

Red letanja:
TK1054 ZAGIST 08:50 - 12:00
TK1055 ISTZAG 18:35 - 19:40

Vremenska razlika: +1 sat (Zagreb 12:00 h – Istanbul 13:00 h) u ljetnom računanju vremena.

 

Fakultativna ponuda (plaćanje na licu mjesta, prijava u agenciji kod rezervacije):

1.    razgled grada u pratnji lokalnog vodiča €20
2.    ulaznica za Topkapi palaču s haremom u pratnji lokalnog vodiča: €60
3.    poludnevni izlet „Ljepote Bospora“ u pratnji lokalnog vodiča: €45 – uključen posjet Sulejmaniji, Egipatskoj tržnici i krstarenje brodom po Bosporu
4.    Dolmabahce palača €45 – ulaznica i razgled u pratnji lokalnog vodiča
5.    Turska večera €45 - uključen transfer, večera, bezalkoholna pića, show program, trbušne plesačice (doplata za neograničenu konzumaciju alkoholnih pića €15) 
6.    izlet autobusom na Azijsku stranu Istanbula u pratnji lokalnog vodiča  €35
 

GRANIČNE I ZDRAVSTVENE FORMALNOSTI:

  • Za putovanje hrvatskih državljana u Tursku potrebna je valjana putovnica koja mora važiti još najmanje 6 mjeseci od datuma ulaska u Tursku. Ukoliko putovnica nema valjanost od min. 6 mjeseci, bit će Vam zabranjen ukrcaj na zrakoplov.

Sve osobe koje putuju u Tursku moraju imati valjano putno-zdravstveno osiguranje koje pokriva razdoblje boravka u Turskoj.

NAPOMENA:

  • Kategorizacija hotela odgovara službenoj turskoj kategorizaciji. Organizator može promijeniti redoslijed obilaska tijekom razgleda grada u Istanbulu, ovisno o redu letenja, radnom vremenu muzeja ili državnim praznicima. Sadržaj razgleda ostaje kako je objavljen bez obzira na redoslijed obilaska tijekom razgleda. Vremena polazaka zrakoplova u programu navedena su prema redu letenja Turkish Airlines i podložna su promjeni. Organizator nije odgovoran za eventualno naknadno povećanje cijena ulaznica i fakultativnih izleta navedenih u programu, koje su formirane na dan izrade programa. Zadržavamo pravo promjene imena hotela uslijed overbookinga, nepredviđenih okolnosti ili više sile. 

Upute i opći uvjeti putovanja za turističke aranžmane sastavni su dio programa i ugovora o putovanju. Svojim potpisom na ugovoru o putovanju suglasni ste s navedenim uvjetima, stoga molimo cijenjene putnike da pozorno pročitaju uvjete. Odgovorni organizator: INTEGRAL ZAGREB d.o.o., Paromlinska cesta2/A, 10000 Zagreb, IK: HR-AB-01-1-18661


Preporučujemo  putno osiguranje jedne od osiguravajućih kuća. Agencija ima zaključenu Policu osiguranja od odgovornosti organizatora kod Adriatic osiguranja, broj police OV0682935672 i jamčevno osiguranje kod Adriatic osiguranja,  broj police OV0682935673. Organizator zadržava pravo promjene rasporeda sadržaja programa u slučaju više sile. Ostali uvjeti prema OPĆIM UVJETIMA INTEGRALA ZAGREB d.o.o. Zagreb, 20.11.2023.

 

ISTANBUL: Što posjetiti u Istanbulu:

Do mnogih znamenitosti u Istanbulu lako se može doći pješice. Najbolje je započeti izravno u povijesnom kvartu Sultanahmet u okrugu Fatih. Ovdje ćete pronaći sve glavne turističke atrakcije u starom centru Istanbula, uključujući i svjetski poznatu Agia Sophiu.

Aja Sofija -  najljepši primjer bizantske umjetnosti u svijetu. Crkva je sagrađena 537. g. u doba bizantskog cara Justinijana. Nakon što je osvojio grad 1453. g., Mehmed Osvajač je bio toliko impresioniran da je crkvu svečano prenamijenio u džamiju, što je ostala do 1935. g. kada je pretvorena u muzej. Muzej je danas podijeljen na dva dijela: na bogomolju i na galeriju mozaika.    


Plava džamija - ova prekrasna džamija jedan je od najvećih poklona Sultana Ahmeta Istanbulu. Sa 6 minarata jedina je takva džamija u Turskoj. Ulaz u nju je besplatan ali nije dozvoljeno ući za vrijeme molitve.

Topkapi palača - 400 godina bila je glavna rezidencija osmanskih sultana. Obavezno obići i harem koji je nekada bio dom za oko 300 sultanovih konkubina.
Dolmabahce palača - od 1856, bila je upravno središte Osmanskog carstva. Predivna unutrašnjost palače i  još ljepši vrtovi. Impresivna palača i svakako ju treba posjetiti.
Sulejmanova džamija

Galata toranj - toranj sa kojeg se pruža prekrasni panoramski pogled.

Galata most - prepun je restorana i svakako prošećite njime

Hippodrome - nekada pravi hipodrom, a danas Trg Sultana Ahmeta sa dva obeliska: - Walled Obelisk i Obelisk of Thutmose III.    

Cisterna bazilika - od stotina cisterna u gradu ovo je najveća

Grand bazaar - najstarija natkrivena tržnica na svijetu sa preko 4000 dućana. Cjenkanje na bazaaru je obavezno.

Egipatski bazaar ili baazar začina - nalazi se na samom Zlatnom rogu. Najslikovitiji, najmirisniji, a često i najzabavniji bazar. Na ovoj tržnici prodaju se mirodije i začini, lokumi i druge slastice, nakit, suveniri, sušeno voće i orašasti plodovi.    

Hamam - turska kupelj. U Istanbulu ih ima mnogo ali vam preporučamo Hamam Sulejmana Veličanstvenog koji je jedini kojeg mogu koristiti muškarci i žene zajedno.

Istikal ulica - prepuna kafića i trgovina, mjesto za večernju zabavu.

Gulhane park - najstariji park u Istanbulu

Beyoglu: Istiklal Caddesi i trg Taksim

U modernom okrugu Beyoglu naći ćete najpoznatiju gradsku trgovačku uličicu: Istiklal Caddesi. Proteže se od juga sve do poznatog trga Taksim na sjeveru. Tačno na sredini pješačke zone vidjet ćete crveni, povijesni tramvaj koji prolazi kroz gužvu. Za razliku od ostalih trgovačkih ulica, Istiklal Caddesi živi cijeli dan i cijelu večer. Kad padne noć, stanovnici i turisti povlače se u obližnje barove i restorane.

Taksim

Poznat kao "Vremenski kvadrat" Istanbula, ovaj trgovački prostor uvijek je prepun ljudi. Ovdje možete naći najbolji shopping  u gradu, kao i restorane, barove i noćne klubove.

Beyoglu

Ova četvrt nudi boemski osjećaj i može se pohvaliti s mnogim malim trgovinama i simpatičnim restoranima.

Ortaköy

Omiljen među mještanima i posjetiteljima, ovaj kvart ima slikovitu džamiju na Bosporu te nekoliko prilično slatkih restorana i barova.

Palača Dolmabahče

Ova je palača bila je rezidencija je posljednjeg sultana Osmanskog carstva. Sagrađena je u 19. stoljeću, a sadrži pozlaćene skulpture  i jedan od najvećih kristalnih lustera na svijetu koji je darovala engleska kraljica Viktorija.

Hrana i piće u Istanbulu

U Istanbulu i Turskoj općenito velik je naglasak stavljen na hranu. Najvažniji obrok ovdje je večera, a ljudi se obično sastaju sa svojom obitelji i prijateljima najranije od 20 sati. Ulice Istanbula prepune su štandova kebaba, ugodnih restorana i kafića.

Hrana u Istanbulu nije skupa, čak ni u jako dobrim restoranima u Istanbulu ne morate platiti bogatstvo za dobar obrok. Dobra lokalna hrana može se naći oko Trga Taksim i u Istiklal ulici. Idite u turske buffet restorane da biste vidjeli i isprobali različita jela. Kao desert tradicionalna baklava sa sladoledom ili nekim turskim delicijama je obavezna.

Ako želite kušati sve vrste turskih slatkiša morate proći pored pekare Hafiz Mustafa. Navodno rade najbolju baklavu u cijelom Istanbulu. Sada imaju nekoliko ogranaka u Istanbulu (uključujući jednu u blizini mosta Galata na jugu i jednu u Sultanahmetu).

Kavana Privato: Ugodan kafić u blizini tornja Galata. Sjajan doručak i dobar izbor vegetarijanskih menia.

Mandabatmaz: Savršeno jesto ako želite probati tursku kavu.

Riblji sendvič na Bosporu: Na mostu Galata nalaze se mnoštvo ribara, a ispod mosta niz je restorana, koji na svojim jelovnicima imaju jednu stvar zajedničku: riblje sendviče.


 

ID: Integral
01.08.2024. - 05.08.2024.
cijena od 725.00 €
Više o korištenju osobnih podataka pročitajte ovdje
cijena od 725.00 €

Pronađite svoju destinaciju

Austrija

Beč

1

Engleska

Francuska

Pariz

1

Grčka

Atena

4

Italija

Rim

2

Mađarska

Nizozemska

Portugal

Slovačka

Turska

Španjolska