Island 5 dana avionom - Svibanj 2024

Dodaj u favorite
Registrirajte se kako bi primali akcijske cijene za odabranu ponudu.
Više o korištenju osobnih podataka pročitajte ovdje

ISLAND ''Drugi planet'' - putovanje posebnim zrakoplovom iz Zagreba (5 dana / 4 noćenja)


Inspirirajte se zemljom ledenjaka i vuklana te krajolicima gdje dominiraju gejziri, lava i vodopadi. veličanstvena obala, zaljevi i fjordovi otvaraju spektakularne vidike koje trebate ovjekovječiti i pretvoriti u trajne uspomene. otkrijte zanimljiv i dinamičan Reykjavik, okupajte se u jednom od stotinu kupališta s geotermalnom toplom vodom na otvorenom. Island je sve što možete zamisliti, prepun kontrasta, veličanstven i romantičan!

 

Datum putovanja / direktni let iz Zagreba: 09.–13.05.2024. garantirani polazak

 

 

Program putovanja:

1.dan: ZAGREB – KEFLAVIK – REYKJAVIK (city tour)
Sastanak putnika u Zračnoj luci Franjo Tuđman 2 sata prije polaska zrakoplova i let prema Keflaviku, glavnoj zračnoj luci na Islandu. Po slijetanju ukrcaj u autobus i odlazak na razgleda Reykjavika. Reykjavik je najsjevernija prijestolnica na svijetu, grad u kojem živi više od polovice stanovnika Islanda. Ime grada može se prevesti kao „Zaljev dima”; u 9. stoljeću, kad je naseljavan ovaj predio, iz tla se dizala para. Danas u gradu nema dima jer kuće grije topla voda geotermalnog područja. Razgled starog i novog dijela grada, luke, velebne Hallgrimove crkve, Perlana (ulaz na panoramsku terasu), parka kraj muzeja skulptura Asmundur Svensson i Narodnog muzeja. Smještaj u hotel. Slobodno vrijeme za vlastite programe. Noćenje.  

2. dan: REYKJAVIK ( PROMATRANJE KITOVA – SKY LAGOON) 
Doručak. Nakon doručka slobodno vrijeme za osobne programe ili fakultativni izleti. Prijepodne mogućnost odlaska na promatranje kitova uz doplatu. Istražite kitove Reykjavíka pod izvrsnim vodstvom vodiča na brodu i naučite sve o tim nevjerojatnim životinjama. Zaljev Faxafloi ujedno je i pun ptica, koje se aktivno hrane obiljem ribe u zaljevu. Veličanstveni krajolici okružuju ovo područje i dodaju jedinstveni kontrast ogromnom oceanu, gdje se spektakularni pogledi na horizontu nikako ne smiju propustiti. Poslijepodne slobodno ili (doplata) izlet u Sky lagunu, Opustite se u laguni i udišite osvježavajući oceanski zrak. Prva stanica na ovom putovanju su umirujuće vode lagune. Uzmite si vremena dok prihvaćate prirodnu toplinu, uronite u umirujuću energiju i uživajte u zadivljujućim pogledima. Noćenje.

3. dan: REYKJAVIK (GOLDEN TRIANGLE): þHINGVELLIR – GEJZIR STROKKUR – SLAP GULLFOSS – SKALHOLT – HVERAþERDI)
Doručak. Nakon doručka slobodno vrijeme za osobne programe. Mogućnost (doplata) cjelodnevnog izleta po tzv. ”Zlatnom trokutu”. „Zlatni trokut je obavezan, ako putujemo na Island....” piše u mnogim turističkim priručnicima – ne propustite! Vožnja do nacionalnog parka þhingvellir, najstarijeg islandskog nacionalnog parka koji je zaštićen UNESCO-m, a gdje je 930. godine ustanovljen prvi islandski parlament. Þhingvellir je svim Islanđanima mjesto od posebnog značaja i simbola i jedno od najposjećenih lokaliteta Islanda. Šetnja fantastičnim krajolikom među stijenama okamenjene lave i prema ljetnoj rezidenciji islandskih predsjednika. Nastavak putovanja do geotermičkog područja gejzira, gdje ćete vidjeti Veliki gejzir po kojemu su gejziri uopće dobili ime, a koji danas više nije aktivan te gejzir Strokkur koji erumpira svakih pet do deset minuta. Nastavak puta prema slapu Gullfoss (Zlatni slap) koji u tri kaskade pada 32 metra u klanac. Na povratku s izleta za kraj stajemo u Skalholtu, mjestu gdje je 1056.g. osnovana prva biskupija na Islandu. Noćenje.

4. dan: REYKJAVIK (SOUTHERN ADVENTURE : WATTERFALL SELJALANDSFOSS – WATERFALL SKOGAFOSS – VIK – GLACIER  SOLHEIMAJOKULL)
Doručak. Nakon doručka slobodno vrijeme za osobne programe. Mogućnost (doplata) cjelodnevnog izleta „Južna avantura“: južni Island je čudesan, to je zemlja slapova, ledenjaka i sandura – crnih plaža lave. Posjetit ćete slap Seljalandsfoss, koji se spektakularno spušta 60 m u dubinu i slovi kao jedan od najviše fotografiranih slapova na Islandu. U blizini je i slap Skogafoss, ništa manje atraktivan i dojmljiv. Posjetit ćemo i atraktivnu plažu Reynisfjaru. Pauza u gradiću Vik – najjuženijem gradiću otoka. Prilika za lijepe fotografije bit će dovoljno, a bit će vremena i za kraću šetnju crnim pijeskom. Ako vrijeme dopusti, prošetat ćemo što je najbliže moguće do Solheimajokulla, dijela poznatog ledenjaka Myrdalsjokulla. Očekujte dan u islandskoj prirodi, doživljaj brojnih kontrasta koje pruža samo ta sjeverna, slikovita zemlja. Povratak u Reykjavik. Noćenje.
 

5. dan: REYJKAVIK – FLY OVER ICELAND – KEFLAVIK - ZAGREB
Doručak. Nakon dorčluka odlazak na atraktciju Fly over Iceland ( uključena ulaznica i transfer) gdje se koristi najsuvremenija tehnologija kao bismo vam pružili osjećal leta. Uživat ćete ispred ekrana od 20 metara dok vas film vodi na uzbudljivo putovanje Islandom. Specijalni efekti, uključujući vjetar, maglu i mirise, kombiniraju se s kretanjem u vožnji kako bi stvorili nezaboravno iskustvo ( za ulazak u Fly Over Iceland djeca moraju biti visoka najmanje 100 cm i biti u pratnji odrasle osobe ili staratelja. Organizirani prijevoz do zračne luke Keflavik i let do Zagreba.

 

Cijena aranžmana po osobi:

FIRST MINUTE CIJENA vrijedi za uplate do 60 dana prije putovanja ili do popunjenja kapaciteta.

HOTEL MULI 3*

Datum putovanja

Last minute cijena

Redovna cijena

09.-13.05.2024.

1.090 €

1.260€

Doplata za jednokrevetnu sobu: 410€

FOSSHOTEL REYKJAVIK 4*

Datum putovanja

Last minute cijena

Redovna cijena

09.-13.05.2024.

1.220 €

1.360€

Doplata za jednokrevetnu sobu: 515€

MINIMALAN BROJ PRIJAVLJENIH PUTNIKA: 90

VAŠI HOTELI:

HOTEL MULI 3*

 • Pravo mjesto za boravak u Reykjavíku, gdje se udobnost susreće s vrijednošću i praktičnošću, hotel Múli je hotel s tri zvjezdice koji ima 56 soba, sve opremljene vlastitom kupaonicom, hotel je vrlo pristupačan (također za osobe u invalidskim kolicima), lako ga je pronaći i samoprijava je jednostavna, brza i praktična (bit ćete u svojoj sobi za nekoliko minuta) nema reda, nema čekanja, nema putovnice.

FOSSHOTEL REYKJAVIK 4*

 • Fosshotel Reykjavík, najveći hotel na Islandu, ističe se u poslovnoj četvrti Reykjavíka, samo nekoliko minuta hoda od glavne trgovačke zone. Njegov povoljan položaj čini ga izvrsnom bazom za savršen odmor u gradu Reykjavik.

Ovdje, iz srca grada, možete lako istražiti veličanstvenu arhitekturu Reykjavíka, zadivljujuću povijest, živahne tržnice i bogatu kulturu – idealno polazište za doživljaj najboljeg od svega što grad ima za ponuditi.

Ugodan pogled na grad i more u ovom elegantnom 16-katnom hotelu smještenom u blizini kuće Höfði i glavne trgovačke zone. To omogućuje izvrstan pristup fantastičnoj trgovini dostupnoj u Reykjaviku, dok je također blizu luke Reykjavika s dramatičnim pogledom na obalu. 


CIJENA ARANŽMANA UKLJUČUJE: 
zrakoplovni prijevoz u ekonomskom razredu, zrakoplovne pristojbe, jedan komad predane prtljage težine do 20 kg i 8 kg ručne prtljage, 4 noćenja s doručkom u hotelu 3* ili 4* u dvokrevetnim sobama, razgled Reykjavika autobusom po dolasku, ulaznicu za Perlan panoramsku terasu, transfer do hotela na dolasku, ulaznicu i transfer za atrakciju FLY OVER ICELAND, povratni transfer hotel – zračna luka Keflavik, voditelja  putovanja te troškove organizacije i prodaje.

CIJENA ARANŽMANA NE UKLJUČUJE: 
ulaznice za kulturno-povijesne spomenike i muzeje koje nisu navedene kao uključene, fakultativne sadržaje te troškove osobnih narudžbi.

DOPLATE (prilikom rezervacije aranžmana): 
•    cjelodnevni izlet „Zlatni trokut” 60€
•    poludnevni izlet u "Sky lagunu 140€
•    cjelodnevni izlet „Južna avantura” 75€
•    poludnevni izlet „Promatranje kitova“ s uključenim transferom 140€

Cijene dodatnih usluga za djecu do 12 godina: izlet u Sky Lagunu 40 €, izlet Zlatni trokut  45 €, izlet Južna avantura 58 € i promatranje kitova 115 €.

Red letenja:
09.05.2024 ZAG-KEF 13:30-16:00 (lokalno)
13.05.2024 KEF-ZAG 14:40-21:10 (lokalno)

NAPOMENE: Pridržavamo pravo promjene programa putovanja odnosno vremena polaska i povratka, ako nam zrakoplovni prijevoznik ne potvrdi zatraženi vozni red. Ne preuzimamo odgovornost za izgubljenu ili oštećenu prtljagu. Kod zračnog prijevoza je za prtljagu odgovorna isključivo zrakoplovna tvrtka, po propisima koji vrijede u međunarodnom putničkom prometu. Prijavu izgu¬bljene ili oštećene prtljage putnik sam naslovljava na prijevoznika.
Zbog prilagođavanja zrakoplovnom prijevozu i nepredviđenim okolnostima pridržavamo pravo obrnutog ili djelomično promijenjenog, ali sadržajno nesmanjenog programa.

VIZA 
Državljanima Hrvatske za putovanje na Island nije potrebna viza. Državljani Hrvatske mogu ulaziti na područje Islanda s važećom putovnicom ili osobnom iskaznicom.

Covid-19 uvjeti:
Na Islandu su ukinute sve restriktivne mjere uvedene radi spriječavanja širenja COVID 19, uključjući i mjere na granici. Za dodatne informacije i upute za vrijeme boravka na Islandu preporučuje se pratiti www.government.is i https://www.covid.is/english

KORISNE INFORMACIJE: 
•    površina Islanda obuhvaća 103 000 km²
•    morska obala dugačka je 4988 km; većina stanovništva naseljena je uz obalu
•    glavni i najveći grad je Reykjavík; u Reykjaviku i okolnim područjima na jugozapadu zemlje živi više od 2/3 stanovništva, a na Islandu živi oko 380.000 stanovnika
•    vulkanski je i geološki aktivan
•    unutrašnjost se sastoji od visoravni koju karakteriziraju polja pijeska i lave, planine i ledenjaci, ali mnoge ledenjačke rijeke teku prema moru kroz nizine
•    grije ga Golfska struja i ima umjerenu klimu, unatoč velikoj geografskoj širini izvan Arktičkog kruga. Njegova velika širina i utjecaj na more održavaju ljeta svježima, ali najveći dio arhipelaga ima polarnu klimu
•    valuta je islandska kruna
•    Island je republika, a predsjednik se bira svake četiri godine
•    službeni jezik je islandski


Opći uvjeti putovanja nalaze se na sljedećoj poveznici: https://www.integral-zagreb.hr/hr/ugovor-o-putovanju-opci-uvjeti-i-uputstva-za-turisticke-aranzmane
 

 


Iako je nekada bio druga gusla nordijskim susjedima Švedskoj i Norveškoj, Island je došao u središte pozornosti kako bi pokazao svijetu što mu je nedostajalo svih ovih godina: prostrane podzemne ledene špilje, visoki vulkani, termalne kupke i krajolici. U zemlji ne nedostaje prekrasnih atrakcija, a mi smo izdvojili neke od najboljih:

1.    Skógafoss

 • Skógafoss je jedno od najljepših mjesta na Islandu, a lako se zaustavlja na Route 1 (poznatoj kao Ring Road), a u zemlji s toliko slapova, to definitivno nešto govori. Vodopad od 60 metara obara se na crni pijesak, a možete prošetati do dna, ako ste voljni smočiti se. Svakako se isplati, zbog pogleda na dvostruku dugu.  

2.    Vatnajökull
Nacionalni park Vatnajökull, dom jednog od najvećih ledenjaka na svijetu, jedno je od naših omiljenih mjesta za istraživanje ledenih špilja. No, u Vatnajökullu, koji pokriva veći dio istočne polovice Islanda, možete vidjeti više od samo smrznutih ledenih rijeka. U njemu se nalaze dva najaktivnija otočna vulkana, stada sobova oko planine Snæfell i niz vodopada koji oduzima dah, uključujući Svartifoss, Dettifoss i Selfos.

3.    Westfjords

 • Samo oko 14 posto posjetitelja Islanda ikada dođe na ovaj veliki poluotok u sjeverozapadnom dijelu zemlje, što ga čini prikladnom destinacijom za one koji žele pobjeći od vreve Reykjavika. Dom raznolikih divljih životinja i šarmantnih gradova na plaži (kao što je Breiðavík)

4.    Reynisfjara

 • Samo 20 minuta vožnje od Vika, na jugu Islanda, crni pijesak i spektakularno oblikovani bazaltni stupovi čine Reynisfjara jednim od najimpresivnijih mjesta u zemlji. Provedite maglovito poslijepodne u šetnji uz krševitu obalu (samo šetajući - ove vode definitivno nisu stvorene za kupanje) i fotografirajući kamene formacije nalik mjesecu, duboke špilje i visoke litice.

5.    Plava laguna

 • Grindavíkova Plava laguna (oko 50 minuta vožnje od glavnog grada) crna stijena od lave isprekidana mliječnoplavim vodama, a para koja struji poput oblaka. Ali vizualna privlačnost samo je dio iskustva. Namakanje u vodi od 100 stupnjeva (koja dolazi iz proizvodnje obližnje geotermalne elektrane) je potpuno spa iskustvo, s maskama od silicijumskog blata i mineralnih soli.

6.    Landmannalaugar

 • Smješten u južnom islandskom gorju, područje Landmannalaugar ima neke od najživopisnijih krajolika u zemlji zahvaljujući visokoj geotermalnoj aktivnosti. Iznimno je  popularno planinarsko područje tijekom ljetnih mjeseci.

7.    Hvítserkur

 • Često nazivan "trolom sjeverozapadnog Islanda", Hvítserkur se uzdiže 15 metara od zaljeva Húnaflói kao neka vrsta mitske zvijeri. Stijena — koja se najbolje vidi s islandske Arctic Coast Way — često izgleda kao da je u pokretu zbog ptica koje vole sjediti na njoj, zbog čega se formacija čini kao živo biće.

8.    Nacionalni park Thingvellir

 • Thingvellir je jedno od dvije UNESCO-ve lokacije na Islandu i jedno od najpopularnijih turističkih odredišta u zemlji. Možete sami provesti sate pješačeći i jašući kroz nacionalni park, ali predlažemo da rezervirate ronilački izlet kako biste preplivali pukotinu Silfra – rascjep koji se polako širi između euroazijske i sjevernoameričke tektonske ploče.

9.    Seljalandsfoss

 • Seljalandsfoss udaljen od Reykjavika oko sat i 45 minuta - ali vrijedi putovati kako biste vidjeli impresivni vodopad na južnoj obali visine od 60 metara. Najbolja stvar u vezi s ovim slapovima je to što zapravo možete hodati iza njih, pretvarajući se da živite u bajci nekoliko minuta.

10.    Kirkjufell

 • Osim što je među najfotografiranijim mjestima na Islandu, Kirkjufell je jedno od najboljih mjesta u zemlji za gledanje polarne svjetlosti. (I prije nego što pitate: Da, to je Arrowhead Mountain iz Game of Thrones.)

11.    Jökulsárlón

 • Ledenjačko jezero Jökulsárlón i njegova zaleđena plaža smatraju se prirodnim čudima Islanda, s crnim vulkanskim pijeskom koji pruža oštru pozadinu za komade leda koji se izbacuju na obalu. Spot zarađuje još više vizualnih bonus bodova kada odražava sjeverno svjetlo.

12.    Vodopad Dynjandi

 • Dynjandi se često naziva "dragulj Westfjorda",. Vodopad teče gotovo od vrha do dna, postajući širi kako doseže dno poput veličanstvene, višeslojne svadbene torte. Pristupite Dynjandiju putem 15-minutnog pješačenja od glavne ceste.

13.    Hótel Budir

 • Možda se čini čudnim uvrstiti hotel na popis uz toliko prirodnih čuda, ali to je dokaz koliko je Hótel Buđir zapravo lijep. Njegovo čarobno okruženje na udaljenom poluotoku dva sata od Reykjavika ima more iza sebe, polja lave ispred sebe i malu crnu crkvu pokraj nje. Sam hotel rustikalnog je stila, a nudi čak i pozive za buđenje ako i kada se sjeverno svjetlo pojavi kasno u noć.

14.    Jezero Víti

 • Znanstvenici su potvrdili da se Víti prirodno formirao na dnu jednog od Askjinih kratera. No, njegovo ime, što znači "pakao", duguje spoznaji da su veliki islandski krateri bila vrata u podzemni svijet. Ako vrijeme dopušta, posjetitelji se mogu kupati u toplom jezeru bogatom mineralima.

15.    Strokkur

 • Dolina Haukadalur popularna je stanica duž popularne rute za razgledavanje Islanda “Zlatni krug” zahvaljujući obilju impresivnih gejzira. Najposjećeniji aktivni gejzir u geotermalnom području Geysir (i cijeloj zemlji), Strokkur eruptira više od 20 metara, i to svakih pet do deset minuta.

16.    Ísafjörður

 • Smješten na prekrasnom islandskom poluotoku Westfjords, maleni gradić Ísafjörður (2.571 stanovnika) gotovo je progutan visokim planinama oko njega. 

17.    Mount Mælifell

 • Vulkanski stožac od pepela i stijene lave, Mælifell visok 790 metara,  nalazi se na rubu ledenjaka Mýrdalsjökull i prekriven mahovinom koja mijenja boju ovisno o vlažnosti tla. Tijekom ljetnih mjeseci možete proći pokraj vulkana ili ga vidjeti Laugavegur rutom: najpopularnijom višednevnom pješačkom rutom na Islandu.

 

Cijene su objavljene u hrvatskim kunama i eurima i izražene su sukladno odredbama posebnog postupka oporezivanja marže putničkih agencija. Red letenja podložan je promjeni i u vrlo kratkom roku prije polaska na put, kao i tijekom samog putovanja. Zbog prilagođavanja zrakoplovnom prijevozu i nepredviđenim okolnostima pridržavamo pravo obrnutog ili djelomično promijenjenog, ali sadržajno nesmanjenog programa. Ne preuzimamo odgovornost za izgubljenu ili oštećenu prtljagu. Kod zračnog prijevoza je za prtljagu odgovorna isključivo zrakoplovna tvrtka, po propisima koji vrijede u međunarodnom putničkom prometu. Prijavu izgubljene ili oštećene prtljage putnik sam naslovljava na prijevoznika. Svi će putnici dobiti obavijest o redu letenja najkasnije 3 dana prije polaska. Organizator zadržava pravo promjene rasporeda fakultativnog programa.  OPĆI UVJETI I UPUTE PRUŽANJA USLUGA PUTOVANJA U SASTAVNI SU DIO PROGRAMA. PRILIKOM SKLAPANJA UGOVORA O PUTOVANJU MOLIMO VAS DA PROČITATE NAVEDENE UVJETE: https://www.integral-zagreb.hr/hr/ugovor-o-putovanju-opci-uvjeti-i-uputstva-za-turisticke-aranzmane .

 

 


 

 

ID: Integral
Trenutno nema dostupnih ponuda

Pronađite svoju destinaciju

Engleska

Grčka

Atena

2

Italija

Rim

2

Portugal

Turska

Španjolska