Island 5 dana avionom 2022

Dodaj u favorite
Registrirajte se kako bi primali akcijske cijene za odabranu ponudu.
Više o korištenju osobnih podataka pročitajte ovdje

Island - Putovanje na čudesan otok vulkana, ledenjaka, gejzira i sretnih ljudi

 


5 dana / 4 noćenja Posebnim zrakoplovom iz Ljubljane

Termin putovanja:  29.9. - 3.10.2022. - POPUNJENO


Posjetite zemlju u kojoj se ledenjaci i vulkani još uvijek bore za prevlast, gdje krajolik  obilježavaju gejziri s naletima tople vode, gdje je svaki pogled na uvale i fjordove prava poslastica za ljubitelje prirode. Stotine riječnih korita, usamljeni mostovi i raznoliki krajolici samo vas pozivaju da posjetite otok. Neka vas ljubaznost Reykjavika iznenadi. Uronite u jednu od stotinjak vanjskih kupališta s vrućom vodom. Island je puno više od toga, samo ga morate vidjeti i doživjeti.

 

 

 
VRHUNCI PUTOVANJA:
Ogromna polja lave, izvori blata s pjenušavom vrućom zemljom, divovski glečeri, gejziri, krivudave glacijalne rijeke, geotermalne kupke

Moguće doplate za transfer ili parking:
-    povratni transfer Zagreb – Zračna luka Jože Pučnik Ljubljana – Zagreb: 350 kn po osobi  (minimum 25 prijavljenih putnika)
-    vanjski parking u Zračnoj luci Jože Pučnik po vozilu/terminu putovanja 230 kn

 

Program putovanja:

1. dan: LJUBLJANA − KEFLAVIK – REYKJANES – poluotok REYKJAVIK
Mjesto okupljanja putnika u Zračnoj luci Jože Pučnik Ljubljana i let za Keflavik. Nakon slijetanja, vožnja autobusom uz poluotok Reykjanes do Hafnira, gdje se spajaju euroazijska i sjevernoamerička tektonska ploča. Vožnja do Reykjavika, smještaj u hotel i noćenje.

2. dan: REYKJAVIK (“ZLATNI TROKUT”: BHINGVELLIR – GEJZIR STROKKUR – SLAP GULLFOSS – SKALHOLT) | doručak
Doručak. Slobodno vrijeme. Mogućnost (doplata) cjelodnevnog izleta po tzv. „Zlatnom trokutu". Vožnja do Nacionalnog parka Bhingvellir, gdje je 930. godine osnovan prvi islandski parlament. Šetnja među stijenama okamenjene lave. Nastavite do geotermalnog područja gejzira, gdje ćete vidjeti Veliki gejzir i gejzir Strokkur, koji ispušta  svakih 5 do 10 minuta. Nastavak staze do slapa Gullfoss (Golden Waterfall) koji se u tri etape spušta 32 m duboko u klanac. Posjet crkvi Skalholt. Povratak u Reykjavik i noćenje.

3. dan: REYKJAVIK (pogledajte REYKJAVIK i/ili PLAVU LAGUNU) | doručak
Doručak. Slobodno vrijeme. Mogućnost (uz doplatu) posjeta Reykjaviku, gdje živi više od polovice svih Islanđana. Reykjavik je najsjeverniji glavni grad svijeta. Posjetite stari i novi dio grada, luku, veličanstvenu crkvu Hallgrimur, Perlan (Biser), posjetite skulpture Asmundura Svenssona i Nacionalni muzej. U poslijepodnevnim satima slobodno vrijeme ili (uz doplatu) izlet u Plavu lagunu, gdje se možete okupati u geotermalnoj vodi. Noćenje.

4. dan: REYKJAVIK ("JUŽNA AVANTURA": SLAP SELJALANDSFOSS - SLAP SKOGAFOSS – VIK -SOLHEIMAJOKULL Ledenjak) | doručak
Doručak. Slobodno vrijeme. Mogućnost (doplata) cjelodnevnog izleta "Southern Adventure" - dan u islandskoj prirodi, doživljavajući kontraste koje samo ova posebna zemlja može ponuditi: vidjet ćete slap Seljalandsfoss koji se spektakularno spušta 60 m i smatra se za jedan je od najviše fotografiranih slapova na Islandu. Nakon toga slijedi obilazak najvećeg i možda najposjećenijeg slapa Skogafoss. Zaustavite se u mjestu Vik za prekrasne snimke i kratku šetnju po crnom pijesku. Ako vrijeme dopušta, doživite Solheimajokull, jezik poznatog ledenjaka Myrdalsjokull. Noćenje.

5. dan: REYKJAVIK – KEFLAVIK – LJUBLJANA | doručak
Nakon doručka slobodno vrijeme za samostalne šetnje, izlete ili posljednju kupnju suvenira. Ako vrijeme dopusti, moći ćete otploviti do mora i promatrati kitove (doplata na licu mjesta) ili se odlučiti za jahanje islandskih konja (doplata na licu mjesta). Prijevoz do zračne luke Keflavik i let za Ljubljanu. Dolazak u Zračnu luku Jože Pučnik Ljubljana u kasnim večernjim satima.


CIJENA PAKET-ARANŽMANA PO OSOBI U DVOKREVETNOJ SOBI:  POPUNJENO


POPUSTI ZA DJECU:

 • Djeca do 2 godine sa dvije odrasle osobe putuju besplatno (ukoliko ne koriste sjedalo u zrakoplovu i ležaj u hotelu).
 • Djeca od 3 do 11 godina sa dvije odrasle osobe imaju 20% popusta (bez ležaja u hotelu).
 • Djeca do 12 godina imaju posebnu cijenu za fakultativne izlete.

 

CIJENA UKLJUČUJE:  prijevoz posebnim  zrakoplovom u ekonomskoj klasi, zrakoplovne i sigurnosne pristojbe i doplatu goriva, prijevoz autobusom po programu, 4 noćenja s doručkom u hotelu 3* u dvokrevetnim sobama, autobusni prijevoz zračna luka - poluotok Reykjanes – hotel - zračna luka na Islandu, pratitelja putovanja (na 40 prijavljenih putnika pratitelj putovanja Globtour Eventa) te troškove organizacije i prodaje.

 

MOGUĆE DOPLATE (prilikom rezervacije aranžmana):

 • jednokrevetna soba 1.590 kn / €211,04 (doplata za 4 noćenja)
 • poludnevni izlet u Plavu lagunu: odrasli 800 kn / €106,18 po osobi
 • izlet "Zlatni trokut": 440 kn po osobi / €58,40
 • posjet Reykjaviku uz ulaznice: 310 kn / €41,14, po osobi
 • izlet "Južni Avantura": 570 kn / €75,65 po osobi

Ne nudimo večere u programu, ali naši iskusni vodiči će vam prvog dana putovanja pokazati gdje možete večerati u Reykjaviku i organizirati večere.

NAPOMENA: zbog prilagodbe zračnom prometu i nepredviđenih okolnosti, zadržavamo pravo promijene redoslijeda  ili djelomične izmjene programa uz sadržaj programa koji ostaje isti.  

MINIMALAN BROJ PRIJAVLJENIH PUTNIKA: 40 za vođenje programa na hrvatskom jeziku

Moguće doplate za transfer ili parking:
-    povratni transfer Zagreb – Zračna luka Jože Pučnik Ljubljana – Zagreb: 350 kn / €46,45 po osobi  (minimum 25 prijavljenih putnika)
-    vanjski parking u Zračnoj luci Jože Pučnik po vozilu/terminu putovanja 230 kn / €30,52

Preporučujemo ugovaranje paketa putnog osiguranja, uključujući osiguranje od otkaza putovanja i zdravstveno osiguranje uz ugovor o putovanju u paket aranžmanu. Za sve informacije u vezi osiguranja, kao i uvjeta osiguranja povezanih s pandemijom Covid-19, obratite nam se s povjerenjem.

VRIJEME PRIJAVE: do popune slobodnih mjesta


Cijene su objavljene u hrvatskim kunama i izražene sukladno odredbama posebnog postupka oporezivanja marže putničkih agencija. Organizator zadržava pravo promjene rasporeda programa. Zrakoplovne pristojbe podložne su promjeni te organizator zadržava pravo izmjene cijene aranžmana sukladno stvarnim troškovima pristojbi.
OPĆI UVJETI I UPUTE PRUŽANJA USLUGA PUTOVANJA SASTAVNI SU DIO PROGRAMA. PRILIKOM SKLAPANJA UGOVORA O PUTOVANJU MOLIMO VAS DA PROČITATE NAVEDENE UVJETE


Iako je nekada bio druga gusla nordijskim susjedima Švedskoj i Norveškoj, Island je došao u središte pozornosti kako bi pokazao svijetu što mu je nedostajalo svih ovih godina: prostrane podzemne ledene špilje, visoki vulkani, termalne kupke i krajolici. U zemlji ne nedostaje prekrasnih atrakcija, a mi smo izdvojili neke od najboljih:

1.    Skógafoss

 • Skógafoss je jedno od najljepših mjesta na Islandu, a lako se zaustavlja na Route 1 (poznatoj kao Ring Road), a u zemlji s toliko slapova, to definitivno nešto govori. Vodopad od 60 metara obara se na crni pijesak, a možete prošetati do dna, ako ste voljni smočiti se. Svakako se isplati, zbog pogleda na dvostruku dugu.  

2.    Vatnajökull
Nacionalni park Vatnajökull, dom jednog od najvećih ledenjaka na svijetu, jedno je od naših omiljenih mjesta za istraživanje ledenih špilja. No, u Vatnajökullu, koji pokriva veći dio istočne polovice Islanda, možete vidjeti više od samo smrznutih ledenih rijeka. U njemu se nalaze dva najaktivnija otočna vulkana, stada sobova oko planine Snæfell i niz vodopada koji oduzima dah, uključujući Svartifoss, Dettifoss i Selfos.

3.    Westfjords

 • Samo oko 14 posto posjetitelja Islanda ikada dođe na ovaj veliki poluotok u sjeverozapadnom dijelu zemlje, što ga čini prikladnom destinacijom za one koji žele pobjeći od vreve Reykjavika. Dom raznolikih divljih životinja i šarmantnih gradova na plaži (kao što je Breiðavík)

4.    Reynisfjara

 • Samo 20 minuta vožnje od Vika, na jugu Islanda, crni pijesak i spektakularno oblikovani bazaltni stupovi čine Reynisfjara jednim od najimpresivnijih mjesta u zemlji. Provedite maglovito poslijepodne u šetnji uz krševitu obalu (samo šetajući - ove vode definitivno nisu stvorene za kupanje) i fotografirajući kamene formacije nalik mjesecu, duboke špilje i visoke litice.

5.    Plava laguna

 • Grindavíkova Plava laguna (oko 50 minuta vožnje od glavnog grada) crna stijena od lave isprekidana mliječnoplavim vodama, a para koja struji poput oblaka. Ali vizualna privlačnost samo je dio iskustva. Namakanje u vodi od 100 stupnjeva (koja dolazi iz proizvodnje obližnje geotermalne elektrane) je potpuno spa iskustvo, s maskama od silicijumskog blata i mineralnih soli.

6.    Landmannalaugar

 • Smješten u južnom islandskom gorju, područje Landmannalaugar ima neke od najživopisnijih krajolika u zemlji zahvaljujući visokoj geotermalnoj aktivnosti. Iznimno je  popularno planinarsko područje tijekom ljetnih mjeseci.

7.    Hvítserkur

 • Često nazivan "trolom sjeverozapadnog Islanda", Hvítserkur se uzdiže 15 metara od zaljeva Húnaflói kao neka vrsta mitske zvijeri. Stijena — koja se najbolje vidi s islandske Arctic Coast Way — često izgleda kao da je u pokretu zbog ptica koje vole sjediti na njoj, zbog čega se formacija čini kao živo biće.

8.    Nacionalni park Thingvellir

 • Thingvellir je jedno od dvije UNESCO-ve lokacije na Islandu i jedno od najpopularnijih turističkih odredišta u zemlji. Možete sami provesti sate pješačeći i jašući kroz nacionalni park, ali predlažemo da rezervirate ronilački izlet kako biste preplivali pukotinu Silfra – rascjep koji se polako širi između euroazijske i sjevernoameričke tektonske ploče.

9.    Seljalandsfoss

 • Seljalandsfoss udaljen od Reykjavika oko sat i 45 minuta - ali vrijedi putovati kako biste vidjeli impresivni vodopad na južnoj obali visine od 60 metara. Najbolja stvar u vezi s ovim slapovima je to što zapravo možete hodati iza njih, pretvarajući se da živite u bajci nekoliko minuta.

10.    Kirkjufell

 • Osim što je među najfotografiranijim mjestima na Islandu, Kirkjufell je jedno od najboljih mjesta u zemlji za gledanje polarne svjetlosti. (I prije nego što pitate: Da, to je Arrowhead Mountain iz Game of Thrones.)

11.    Jökulsárlón

 • Ledenjačko jezero Jökulsárlón i njegova zaleđena plaža smatraju se prirodnim čudima Islanda, s crnim vulkanskim pijeskom koji pruža oštru pozadinu za komade leda koji se izbacuju na obalu. Spot zarađuje još više vizualnih bonus bodova kada odražava sjeverno svjetlo.

12.    Vodopad Dynjandi

 • Dynjandi se često naziva "dragulj Westfjorda",. Vodopad teče gotovo od vrha do dna, postajući širi kako doseže dno poput veličanstvene, višeslojne svadbene torte. Pristupite Dynjandiju putem 15-minutnog pješačenja od glavne ceste.

13.    Hótel Budir

 • Možda se čini čudnim uvrstiti hotel na popis uz toliko prirodnih čuda, ali to je dokaz koliko je Hótel Buđir zapravo lijep. Njegovo čarobno okruženje na udaljenom poluotoku dva sata od Reykjavika ima more iza sebe, polja lave ispred sebe i malu crnu crkvu pokraj nje. Sam hotel rustikalnog je stila, a nudi čak i pozive za buđenje ako i kada se sjeverno svjetlo pojavi kasno u noć.

14.    Jezero Víti

 • Znanstvenici su potvrdili da se Víti prirodno formirao na dnu jednog od Askjinih kratera. No, njegovo ime, što znači "pakao", duguje spoznaji da su veliki islandski krateri bila vrata u podzemni svijet. Ako vrijeme dopušta, posjetitelji se mogu kupati u toplom jezeru bogatom mineralima.

15.    Strokkur

 • Dolina Haukadalur popularna je stanica duž popularne rute za razgledavanje Islanda “Zlatni krug” zahvaljujući obilju impresivnih gejzira. Najposjećeniji aktivni gejzir u geotermalnom području Geysir (i cijeloj zemlji), Strokkur eruptira više od 20 metara, i to svakih pet do deset minuta.

16.    Ísafjörður

 • Smješten na prekrasnom islandskom poluotoku Westfjords, maleni gradić Ísafjörður (2.571 stanovnika) gotovo je progutan visokim planinama oko njega. 

17.    Mount Mælifell

 • Vulkanski stožac od pepela i stijene lave, Mælifell visok 790 metara,  nalazi se na rubu ledenjaka Mýrdalsjökull i prekriven mahovinom koja mijenja boju ovisno o vlažnosti tla. Tijekom ljetnih mjeseci možete proći pokraj vulkana ili ga vidjeti Laugavegur rutom: najpopularnijom višednevnom pješačkom rutom na Islandu.

 

Cijene su objavljene u hrvatskim kunama i izražene sukladno odred- bama posebnog postupka oporezivanja marže putničkih agencija.Red letenja podložan je promjeni i u vrlo kratkom roku prije polaska na put, kao i tijekom samog putovanja. Svi će putnici dobiti obavijest o redu letenja najkasnije 3 dana prije polaska. Organizator zadržava pravo promjene rasporeda fakultativnog programa. Zrakoplovne pri- stojbe podložne su promjeni te organizator zadržava pravo izmjene cijene aranžmana sukladno stvarnim troškovima pristojbi. OPĆI UVJETI I UPUTE PRUŽANJA USLUGA PUTOVANJA U SASTAVNI SU DIO PROGRAMA. PRILIKOM SKLAPANJA UGOVORA O PUTOVANJU MOLIMO VAS DA PROČITATE NAVEDENE UVJETE.

 

ID:INT2022GLBT
29.09.2022. - 03.10.2022.
cijena od 7.990 HRK | 1.060,46 €
Više o korištenju osobnih podataka pročitajte ovdje
cijena od 7.990 HRK | 1.060,46 €