Irska

Dodaj u favorite
Registrirajte se kako bi primali akcijske cijene za odabranu ponudu.
Više o korištenju osobnih podataka pročitajte ovdje

DUBLIN I IRSKA TURA - 40 NIJANSI ZELENE 8 dana zrakoplovom iz Zagreba

DUBLIN – GALWAY – CONNEMARA I KYLEMORE ABBEY – BURREN I CLIFFS OF MOHER – BUNRATTY CASTLE I FOLK PARK – ADARE – NP KILLARNEY – RING OF KERRY – CORK – ROCK OF CASHEL

Datumi putovanja: 3.-10.5., 26.7.-2.8., - garantirani polazak,  16.-23.8. i 8.-15.10.2020.

VRIJEDNOST VIŠE: UKLJUČENE ULAZNICE U SVE LOKALITETE KOJI SE POSJEĆUJU!

1.dan: ZAGREB - DUBLIN
Sastanak putnika u zračnoj luci Franjo Tuđman u Zagrebu kod šaltera informacija dva sata prije leta zrakoplova i podjela putne dokumentacije. Polijetanje zrakoplova Croatia Airlines na liniji OU 512 u 7:40 sati, dolazak u Dublin u 9:30 sati po lokalnom vremenu. Po dolasku ukrcaj u autobus i odlazak na panoramski obilazak grada s voditeljem putovanja: Garden of Remembrance – Trinity College – Grafton i O'Connell Street – O'Connell most - katedrala sv. Patrika, gdje je živio i radio svećenik i poznati pisac „Guliverovih putovanja“ Jonathan Swift - Gradska vijećnica - Guinness Storehouse (uključena ulaznica). Smještaj u hotel i nakon kraćeg odmora odlazak s voditeljem putovanja u središte grada do Temple Bara, zabavne gradske četvrti omiljene i među lokalnim stanovništvom. U tom živahnom i slikovitom dijelu grada nalazi se mnogo barova, restorana i pubova u kojima svatko može pronaći zabavu za sebe, a četvrt koja nekoć i nije bila na glasu danas je jedan od simbola grada gdje se nalaze sjedišta mnogobrojnih instituta i ustanova. Vikendom u Temple Baru otvara se tržnica živežnih namirnica, a u blizini su i poznati sajam knjiga, odnosno sajam dizajnera. Povratak u hotel javnim prijevozom. Noćenje.

2. dan: DUBLIN - GALWAY
Doručak. Odjava iz hotela i putovanje do živopisnog Galwayja. Lučki grad i središte kulturnog života Irske zbog svojih brojnih festivala, sa svojih 80-ak tisuća stanovnika, Galway je najveći grad u zapadnoj Irskoj, a poznat je i kao sveučilišni grad. Iznimno živahan, pun uličnih kavana, glazbenika i raznih umjetnika Galway je mjesto koje morate posjetiti, a sljedeće godine za to postoji i razlog više: Galway zajedno s Rijekom dijeli titulu Europske prijestolnice kulture za 2020.! Šetnja starim gradom, preko Latinske četvrti prema crkvi sv. Nikole, najljepše srednjovjekovne građevine u Galwayju. Slobodno vrijeme u središtu grada. Smještaj u hotel na području Galwaya/okruga Clare. Noćenje.

3. dan: GALWAY - CONNEMARA i KYLEMORE ABBEY - GALWAY
Doručak. Odlazak na cjelodnevni izlet u Connemaru, poznatu „divlju“ regiju jezera i tresetišta u zapadnom dijelu Irske. Vožnja Nacionalnim parkom Connemara, staništem istoimenih ponija i jelena. Iz Clifdena se pruža spektakularan pogled na planinski lanac, odnosno nacionalni park Twelve Pins. Posjet romantično smještenoj opatiji Kylemore – veličanstvenom zdanju starom 300 godina u samom srcu Connemare, a koje se uzdiže iznad jezera Pollacapul (uključena ulaznica). Samo sat vremena udaljena od Galwaya, Kylemore Abbey jedna je od najvećih irskih atrakcija i mjesto koje je izgradila ljubav (prvotni vlasnik dao je izgraditi dvorac inspiriran ljubavlju prema svojoj supruzi). Od 1920.g. dvorac je u vlasništvu benediktinskog reda. Povratak u Galway/okrug Clare u kasnim poslijepodnevnim satima. Noćenje.

4.dan: GALWAY - BURREN - CLIFFS OF MOHER - BUNRATTY CASTLE - ADARE - KERRY
Doručak. Vožnja do područja Clare i Burren prema jednom od najpoznatijih irskih lokaliteta, fascinantnim Cliffs of Moher koje će vam oduzeti dah (uključena ulaznica). Jedna od najvećih turističkih atrakcija Irske i svojevrsno čudo prirode, Cliffs of Moher su na pojedinim mjestima više od 200 metara, a visoki klifovi od pješčenjaka i škriljavca protežu se dužinom od 8 kilometara. Uzvišenu kulisu prati i glasanje mnogobrojnih morskih ptica. Burren je predio mjesečevih pejzaža s preko 2000 rijetkih vrsta biljaka. Vožnja prema Limericku. Posjet dvorcu Bunraty iz 15. stoljeća koji je potpuno obnovljen te Folkparku s prikazom života, koliba i tradicionalnih zanata Irske 19. stoljeća (uključena ulaznica). Nakon posjeta Bunrattyju nastavljamo prema Corku preko „najljepšeg irskog sela“, kako Adare nazivaju razni turistički vodiči. Nema sumnje da je riječ o beskrajno ljupkom mjestašcu, smještenom u zelenom i šumovitom kraju, iznimno slikovitom s mkamenim kućicama i slamnatim krovovima. Nastavak vožnje do područja County Kerry. Smještaj u hotel, noćenje.

5.dan: KILLARNEY NACIONALNI PARK - RING OF KERRY - CORK
Doručak. Odlazak iz hotela. Na početku dana odlazimo do područja NP Kilarney, gdje ćemo otići na vožnju mkočijama po području prvog nacionalnog parka u Irskoj, omiljenog mjesta kraljice Viktorije (uključena ulaznica). Vožnja tradicionalnim kočijama omogućava najljepši doživljaj prekrasnog parka i jezera Killarney. U nastavku dana tura po najromantičnijem području Irske, Ring of Kerry, s veličanstvenim pejzažima, jednom od najljepših panoramskih cesta Europe, vrlo bogatim biljnim svijetom i s pogledom na Atlantik. Vožnja kroz brojna mala slikovita sela, poput sela Sneem sa šarenim kućama te do planinskih panoramskih točki Mollys Gap i Ladies View s pogledom na jezera Killarney. Smještaj u hotel na području Corka. Noćenje.

6.dan: CORK - ROCK OF CASHEL - KILDARE - DUBLIN
Doručak. Danas se vraćamo u Dublin, ali putem ćemo posjetiti Rock of Cashel, povijesno mjesto i prijestolnicu kraljeva od Munstera s okruglim tornjem, kraljevskom kapelom i keltskim križevima (uključena ulaznica). Kamena utvrda pamtljivog izgleda i slikovite lokacije usred ravnice Tipperaryja, mbila je više od tisućljeća simbol kraljevske, ali i svećeničke moći. Katedrala je napuštena prije više od 200 godina, a danas je Rock of Cashel nezaobilazno mjesto u svakom turističkom itineraru po Irskoj. Poslije posjeta nastavak putovanja prema Dublinu, dolazak u Dublin u kasnim poslijepodnevnim satima i smještaj u hotel. Slobodno poslijepodne, odlazak s voditeljem putovanja javnim gradskim prijevozom u grad. Noćenje.

7. dan: DUBLIN
Doručak. Poslije doručka odlazak s voditeljem putovanja javnim gradskim prijevozom do središta georgijanskog Dublina poznatog po zanimljivim, živo obojanim vratima: prošetat ćemo od zanimljivog Grand mCanala prema Merrion trgu gdje se nalazi rodna kuća slavnog Oscara Wildea, prema parku St. Stephens Green. Slobodno vrijeme za kupovinu i osobne programe. Svakako prošetajte središnjim trgovima i ulicama, posjetite neki od brojnih besplatnih muzeja poput Nacionalne galerije ili provedite dan u predivnom Phoenixm Parku gdje stanovnici vole provoditi slobodno vrijeme, a obitelji posebno vole Phoenix park jer se u njemu nalazi i zološki park. U Dublinu ćete moći uživati i u kulinarskim blagodatima koje se sastoje od brojnih ribljih mjela i specijaliteta poput lososa, janjetine i sezonskog povrća. A za željne kupovine uputite se na ulicu Grafton, najljepšu trgovačku ulicu. Noćenje.

8. dan: DUBLIN - ZAGREB
Doručak. Transfer u zračnu luku. Let zrakoplovom Croatia Airlines za Zagreb na liniji OU 513 u 11:05 sati, dolazak u Zagreb u 14:50 sati po lokalnom vremenu.

CIJENA PAKET-ARANŽMANA PO OSOBI U DVOKREVETNOJ SOBI:

Polasci 3.5., 26.7. i 16.8.: FIRST MINUTE 8.680 kn / REDOVNA CIJENA: 8.980 kn

Polazak 8.10.: FIRST MINUTE 8.280 / REDOVNA CIJENA 8.580 kn

(Zrakoplovne pristojbe u iznosu od 1.190 kn uključene u cijenu)

Doplata za jednokrevetnu sobu:

Polasci 3.5., 26.7. i 16.8.: 2.090 kn

Polazak 8.10.: 1.990 kn

Doplata za 4 večere** (Preporučujemo! Doplata isključivo prilikom rezervacije aranžmana): 490 kn

Doplata po osobi za polaske iz Splita, Zadra, Dubrovnika ili Pule: 470 kn

(raspoloživost i potvrda letova na upit; individualna prijava na let u zračnoj luci do sastanka s voditeljem putovanja u Zagrebu)

Večere u hotelima su odlične i preporučujemo ih, jer doplata na licu mjesta za večere puno je skuplja, kao i à la carte prehrana u restoranima u Irskoj. Paket večera uključuje 4 večere, od 2.-5. dana, bez Dublina.

Večere su iskalkulirane za minimum od 20 prijavljenih, u suprotnom cijena će biti viša.

CIJENA PAKET-ARANŽMANA UKLJUČUJE: prijevoz zrakoplovom Zagreb-Dublin-Zagreb, zrakoplovne pristojbe, uslugu voditelja putovanja, prijevoz autobusom na turi po Irskoj prema programu, transfere od/do zračne luke u Dublinu, smještaj u hotelima 3/4* u dvokrevetnim sobama na osnovi 7 noćenja s doručkom (irski kuhani doručak): 3 noćenja na području Dublina, 2 noćenja na području Galway/okrug Clare, 1 noćenje na području Kerryja i 1 noćenje na području Corka, ulaznice u Guinness Storehouse s degustacijom piva, Kylemore Abbey s parkom, Cliffs of Moher, Bunratty Castle i Folk Park, vožnju kočijama u NP Killarney, Rock of Cashel, sve razglede i izlete prema programu te troškove organizacije i prodaje.

CIJENA PAKET-ARANŽMANA NE UKLJUČUJE: ulaznice za muzeje i kulturno-povijesne spomenike osim onih izrijekom navedenih kao uključene, putno zdravstveno osiguranje (preporučujemo!), trošak javnog prijevoza, fakultativne sadržaje, napojnice lokalnim pružateljima usluga i osoblju, te troškove osobnih narudžbi. Napomene: Vremena polazaka zrakoplova u programu navedena su prema redu letenja Croatia Airlinesa objavljenih u prosincu 2019. i podložna su promjeni. Zrakoplovne pristojbe podložne su promjenama i konačni iznos pristojbi potvrđuje se na dan izdavanja zrakoplovne karte. Agencija zadržava pravo promjene cijena u slučaju tečajnih razlika većih od 1,5%. Organizator može promijeniti redoslijed obilaska tijekom razgleda, ovisno o radnom vremenu muzeja ili državnim praznicima. Sadržaj razgleda ostaje kako je objavljen bez obzira na redoslijed obilaska tijekom razgleda.

OPĆE INFORMACIJE O IRSKOJ:

SLUŽBENO IME: Republika Irska
DRŽAVNO UREĐENJE: Parlamentarna republika
GLAVNI GRAD: Dublin, oko 1.173.000 st.
MEĐUNARODNA ZRAČNA LUKA: Dublin Airport, poznat i kao Aerfort Bhaile Átha Cliath
JEZIK: irski, engleski (službeni)
RELIGIJA: katolici 78.8%, nereligiozni 10.1%, anglikanci 2.6%, muslimani 1.3% (2016.)
VREMENSKA RAZLIKA: Greenwhich Mean Time (Hrvatska 12:00 = Irska 11:00)
NOVAC: 1 EUR = 100 centi
BROJ STANOVNIKA: oko 6.5 milijuna (2018. god.)
POVRŠINA: 84.421 km²
STRANA VOŽNJE: Lijeva
GEOGRAFSKI POLOŽAJ: Republika Irska smještena je na zapadnoj strani Irskog mora, zapadno od Velike Britanije. Irska je jedan od Britanskih otoka. Republika Irska zauzima veći dio otoka dok se na njezinom sjevernom dijelu nalazi autonomna regija Ujedinjenog Kraljevstva - Sjeverna Irska.

KLIMA: Klima Irske je oceanska, s mnogo vlage i s malo sunčanih dana, osobito u zapadnim dijelovima, koji su pod neposrednim utjecajem stalnih i snažnih zapadnih vjetrova. Zbog stalne vlage i zato jer nema suša livade su stalno zelene, pa je po tome Irska i dobila ime zeleni otok. Prosječna temperatura u siječnju iznosi 5-6 °C, a u kolovozu 14-16 °C. U svibnju i lipnju ima najviše sunčanih dana.
ELEKTRIČNI NAPON: 230 V

DOKUMENTI POTREBNI ZA PUTOVANJE: Za ulazak u Republiku Irsku za hrvatske građane potrebna je važeća putovnica ili osobna iskaznica koja mora vrijediti najmanje 3 mjeseca nakon ulaska. Djeca moraju imati svoju putovnicu/osobnu iskaznicu

ZDRAVSTVO: Cijepljenje nije obvezno. Preporučujemo da se prije putovanja detaljnije informirate na web stranicama Svjetske zdravstvene organizacije (WHO, www.who.int). Preporučujemo također da na putovanje uzmete priručnu ljekarnu.

TELEFONIRANJE: Pozivni broj zemlje je +353. Mobilne telefonske veze su dobre. Molimo da za detalje kontaktirate vašeg mobilnog operatera.

KREDITNE KARTICE: Većina kreditnih kartica prihvaćene su u svim bankama, te u većini hotela, restorana i trgovina (MasterCard, Visa), dok je Amex prihvaćen malo rjeđe. Većinom se na ulazu svake trgovine nalaze simboli kreditnih kartica koje pojedina trgovina prihvaća kao sredstvo plaćanja.

NAPOJNICE: nisu obvezne, ali je uobičajeno ostaviti 10% od ukupnog iznosa računa u restoranu ili taksiju ako ste bili zadovoljni pruženom uslugom.

SIGURNOST PUTOVANJA: Molimo Vas da se o sigurnosti putovanja u pojedine zemlje informirate u
Ministarstvu vanjskih i europskih poslova, ili na njihovoj web stranici: www.mvep.hr.

Preporučujemo:

ODJEĆA: Savjetujemo udobnu pamučnu odjeću, vjetrovku i nešto toplije odjeće bez obzira na početak svibnja. Ponesite i zaštitu protiv sunca, vjetra i kiše, kabanica je uvijek dobro došla. Udobna, sportska obuća je nužna.

HRANA I PIĆE: Irska je na glasu po svom bogatom doručku s kobasicama, slaninom, jajima, black puddingu (kobasice napravljene s kuhanom krvi, nešto poput naše krvavice), whitepuddingu (kobasice od svinjetine, masti, kruha, zobene kaše i začina) i prženim krumpirićima. Tipična namirnica i temelj tradicionalne irske kuhinje je krumpir. Krumpir se jede u kori, kao pire, kuhan, pečen, pržen, a od njega se izrađuju kruh i kolači. Uz krumpir se najčešće jede slanina. Ulogu mesa nikako ne smijemo zanemariti u irskoj prehrani. Irci ponajviše jedu janjetinu i govedinu, a za njima nešto kaska kulinarska upotreba svinjetine. Gulaši, krvavice, kobasice, slanina, šunka, meso divljači, i druga mesna jela irski su specijaliteti. Ističu se smjele i sofisticirane kombinacije mesa, primjerice janjetine s whiskeyem i marmeladom od naranče. Kruh i pekarski proizvodi isto vrlo su važne namirnice. Izvrstan je i vrlo hranjiv i kruh od krumpira. Aromu irskog kruha istaknut ćete kvalitetnim domaćih irskim maslacem. Morski plodovi u irskoj su prehrani vrlo zastupljeni, posebice u obalnim područjima. Jedu se podjednako riba, školjke i morske alge: losos i pastrva, jegulje, kamenice, dagnje i brojni specijaliteti s morskim algama. Alge se najčešće jedu kuhane na kriški toplog tosta. Brojni pudinzi, pjenice s bobičastim voćem, od čokolade, kave, razne kreme s whiskeyem i likerima - dio su raznovrsne irske desertne ponude. U pubu ćete uz brojna druga izvrsna piva popiti i jednog pravog "Irca" svjetske slave – pivo Guinness. Odmah uz bok pivu zasluženo mjesto zauzima whiskey. Na bazi whiskeya nastaju brojna pića, likeri i deserti. Najslavnija je irska kava čiju recepturu već svi dobro poznajemo. Redove whiskeya i likera brane Jameson, Baileys (Irish cream), Sheridan, Irish Mist, Paddy i drugi. Čaj je vrlo popularno irsko piće koje se konzumira tijekom cijelog dana. Raspon čajeva vrlo je širok, a omiljeni su crni čajevi koji se poslužuju uz toplo mlijeko i šećer.

KUPOVINA: popularni su naravno magneti s irskim motivima, pivo i čaše za pivu, likeri, whiskey, slatkiši, nogometna memorabilija, odjeća. Veliki broj objekata posluje od 8 do 20 radnim danom, od 9 do 17 subotom, dok samo neki rade nedjeljom.

SEF: Molimo da spremite novac, dokumente i druge vrijednosti u hotelskom ili sobnom sefu, organizator putovanja niti hotel ne preuzima odgovornost za ukradene stvari.

Veleposlanstvo Republike Hrvatske u Irskoj
Adelaide Chambers, Peter Street, Dublin 8, IRELAND
[email protected], ie.mvep.hr
Ivan Mašina, izvanredni i opunomoćeni veleposlanik
00353 1 4767 181, 00353 1 4767 183
Uredovno vrijeme Konzularnog odjela Veleposlanstva: (za stranke)
• ponedjeljak-petak 10,00-13,00
[email protected]
Dežurni telefon za hrvatske državljane (za izvanredne situacije i hitne slučajeve izvan uredovnog vremena): 00353 83 462 6326

 

ID: A
Trenutno nema dostupnih ponuda

Pronađite svoju destinaciju

Engleska

Grčka

Atena

2

Italija

Rim

2

Portugal

Turska

Španjolska