Indonezija - Java i Bali

Dodaj u favorite
Registrirajte se kako bi primali akcijske cijene za odabranu ponudu.
Više o korištenju osobnih podataka pročitajte ovdje

INDONEZIJA PUTOVANJE 12 DANA - JAVA  I  BALI 2020.

DATUM PUTOVANJA: 06.06.-17.06.2020.


Program putovanja:

1. dan, subota 06.06. ZAGREB-ISTANBUL
Polazak iz Zagreba redovnom linijom Turkish Airlinesa u 20:15 h s dolaskom u Istanbul u 23:20 h po lokalnom vremenu. Kratki odmor u novoj zračnoj luci u Istanbulu.

2.dan, nedjelja 07.06. ISTANBUL – JAKARTA
Polijetanje iz Istanbula u 02:20 sati s dolaskom u Jakartu u 18:00 h po lokalnom vremenu. Transfer do hotela u blizini zračne luke, večera, noćenje.

3.dan, ponedjeljak 08.06. JAKARTA -  SOLO - BEKONANG VILLAGE - PRAMBANAN
Rani doručak, transfer do zračne luke i polijetanje za Solo u 09:25 h. Po dolasku u 10:45 transfer do grada. Započinjemo razgled: jedinstvenom pješačkom ulicom Ngarsopuro dolazimo do palače Mangkunegaraan (nekadašnja kraljevska palača u kojoj su danas smješteni vrijedni artefakti javanske umjetnosti i povijesti ). Kasni ručak u tradicionalnom restoranu. Nastavljamo putem pream Jogyakarti. Putem posjećujemo stare hindu hramove Prambanan. Ovaj kompleks hramova iz 9.stoljeća, posvećen trima božanstvima: Brahma, Višna i Šiva pod zaštitom je UNESCO-a. Nakon posjeta hramovima uživanje u tradicionalnim Ramayana plesovima uz bife-večeru. Dolazak u hotel u Yogyakarti u večernjim satima,smještaj i noćenje.

4.dan, utorak 09.06. YOGYAKARTA-BOROBUDOR
Nakon doručka polazak na poludnevni razgled Yogyakarte: tržnica nudi obilje egzotičnog povrća i voća , začine tipične za indonezijsku kuhinju. Lokalni vodič će vas uputiti u egzotično povrće i začine tipične za indonezijsku kuhinju. Prilika da se kuša i voće koje dozrijeva u to doba godine.Na katu tržnice upoznat ćete se s tradicijskom medicinom "yamu" baziranom na mješavini trava i začina. Posjet Sultanovoj palači (18.stoljeće), poznatijom pod imenom Kraton, izgrađenoj u tradicionalnom stilu. Tradicionalni tricikli "becak" prevest će nas do "Taman Sari" vodene palače s vrtom .Ovaj dio kraljevskog kompleksa sa bazenima za kupanje prije više od 200 godina sagradio je prvi sultan za svoj harem. Ručak u lokalnom restoranu.
Poslije ručka polazimo za čuveni Borobudor (42 km od Yogyakarte). Ovaj budistički hram-najveći na svijetu pod zaštitom je UNESCO-a i danas zadivljuje u svojoj punoj ljepoti zahvaljujući odličnoj očuvanosti. Razgled obližnjeg hrama Mendut. Još stariji od Borfobudora, piramidalnog je oblika u kojem se nalaze tri impresivna kamena kipa. Zaustavljanje kod slijedećeg hrama: Pawon, lijepog u svcojoj jednostavnosti, poznatom po preciznoj simetriji koji je nekad služio kao oružarnica kralju Indra. Povratak u hotel, večera, noćenje.

5.dan, srijeda 10.06. YOGYAKARTA-SURABAYA(VLAK)-VULKAN BROMO
Rano ujutro napuštamo Yogyakartu (putni doručak) i krećemo panoramskim vlakom u 06:45 h prema istočnoj Javi, do Jombanga. Osim prekrasnog krajolika u kojem se ističu vulkani, putovanje vlakom pruža mogućnost susreta s lokalnim stanovništvom.Po dolasku u Surabayu nastavljamo cestom prema Probollinggo-u, uz zaustavljanje za ručak u lokalnom restoranu. Selo  Ngadisari nalazi se u podnožju planine Bromo. Smještaj u jednostavnim kućicama-bungalovima, večera i noćenje.

6.dan, četvrtak 11.06.  MT.BROMO – VULKAN IJEN
Rano ustajanje radi uspona na planinu Bromo u svitanje. Prijevoz džipovima do točke odakle se pruža veličanstven pogled na vulkan i okolicu. Spuštanje džipovima do kaldere vulkana. Sivi vulkanski prah i jutarnja izmaglica stvaraju vanzemaljsku atmosferu. Nakon kratkotrajnog jahanja na konjima (20 minuta) stiže se do stepeništa na samom rubu aktivnog vulkana. Povratak u hotel na doručak. Napuštamo Ngadisari i nastavljamo
cestom ka Jemberu. Cjelodnevna vožnja (7-8 sati) prekrasnim krajolikom sa pauzama za ručak i fotografiranje. Zaustavljanje kod plaže Bentar: kratki odmor i (ako posluži sreća) mogućnost promatranja kitopsina koje kruže ovim područjem. Šetnja uzduž obalnog pristaništa natjerat će vas na fotografiranje. Dužobalna vožnje  do krajnje istočne točke otoka Java. Večera i noćenje u hotelu.

7.dan, petak 12.06.  PLANINA IJEN – LOVINA
Rano ustajanje i polazak džipovima do planine Ijen. Nakon 90 minutne vožnje stiže se u bazni kamp Paltuding (1850 m n.v.) Trekking širokom stazom dugom 3 km do vrha (2385 m n.v.). Na vrhu planine nalazi se kratersko jezero sumporne vode, dubine do 200 m. Usput ćete vidjeti bosonoge rudare koji sa rubova kratera odnose blokove sumpora. Čovjek  ne može a da ne osjeti duboko poštovanje prema ljudima koji tako teškim radom hrane obitelji. Povratak u hotel na zasluženi doručak.
NAPOMENA: Ijen je aktivan vulkan, ovisno o vulkanskoj aktivnosti grupi će se ponuditi alternativni program. Ručak.U poslijepodnevnim satima trajektom prelazimo tjesnac između Jave i Balija. Nastavak vožnje sjevernim Balijem do turističkog središta Lovina, s vulkanskim plažama od crnoga pijeska. Večera u hotelu, noćenje.

8.dan, subota 13.06. LOVINA – HRAM BEJI -KINTAMANI-UBUD
Doručak u hotelu, i polazak (oko 10:00 sati) prema hramu Pura Beji, poznatom po kamenim ornamentima i po tome što se smatra najvećim "rižinim" hramom na Baliju. Nastavak brdskim cestama da bismo se zaustavili kod hrama Pura Puncak odakle se pruža impresivan pogled na okolne doline. Hram sadrži veliku kolekciju kraljevskih kipova nastalih između 10. i 14.stoljeća. Nastavak do sela Kintamani, smještenog u krateru. Spektakularan pogled preko jezera Batur i vulkana. Mt. Batur (1412 m) nije najviši vulkan na Baliju, ali je najaktivniji. Ručak u lokalnom restoranu. Posjet selu Panglipuran, poznatom po svojoj osebujnoj arhitekturi.
Dolazak u Ubud, kulturno središte Balija. Večera uz tradicionalnu plesnu predstavu, noćenje.

9.dan, nedjelja 14.06.  UBUD -KLUNGKUNG – BESAKIH – BENOA
Doručak u hotelu. Posjet tradicionalnoj gradskoj tržnici. Jutro je najbolje vrijeme da bi se vidjelo bogatstvo punude sa cijelog otoka. Napuštamo Ubud i krećemo prema najmanjoj kraljevini na Baliju: Klungkung da bismo posjetili nekadašnji kraljevski sud poznat pod imenom Kerta Gosa. Najzanimljiviji detalj svakako je dekoracija na stropu koja prikazuje borbu između dobra i zla. Kerta Gosa Taman Gili jednistvena je zgrada podignuta na ribnjaku tako da ostavlja dojam plutajuće građevine. Nastavljamo lokalnim cestama do Besakih – poznat i kao "hram Majka Balija". Smješten na zapadnim obroncima najvišeg vulkana na Baliju (Mt.Agung 2567 m n.v.) to je ujedno i najveći i najznačajniji hram na Baliju. Ručak u restoranu s pogledom na terasasta rižina polja. Poslije ručka posjećujemo palaču svete vode Ganges: Tirta Gangga. Sagrađena početkom prošlog stoljeća, palača je smještena u raskošnom zelenilu s fontanama i ribnjacima. Transfer do Benoe. Smještaj u hotelu na plaži uz "all inclusive" uslugu.

10.dan, ponedjeljak 15.06. BENOA
Dan predviđen za odmor na plaži možete iskoristiti za za neki od izleta koji se nude u unutrašnjost otoka, plovidba do susjednih otoka, ronjenje i slično. Boravak na bazi "all inclusive " usluge.

11.dan, utorak 16.06. BENOA – DENPASAR
Boravak na bazi „all inclusive“ do podneva. Nakon toga slobodno za boravak na plaži ili šetnje do transfera  prema zračnoj luci Denpasar u predvečernjim satima. Polijetanje za Istanbul u 21:00 h.

12.dan, srijeda 17.06.  ISTANBUL – ZAGREB
Slijetanje u Istanbul u 05:25 h. Nastavak letom za Zagreb u 07:05 h s dolaskom u Zagreb u 08:15 sati.


First-minute cijena aranžmana: 14.980 kn

Redovna cijena aranžmana: 15.580 kn

Aerodromske i druge takse: 2.980 kn

Cijena je rađena na bazi grupe od minimalno 15 putnika, pri prodajnom tečaju 1US$=6,8 kn. Kod promjene tečaja za više od 3% organizaor zadržava pravo promjene cijene.
Doplata za jedokrevetnu sobu: 2.900 kn

Cijena uključuje: prijevoz  zrakoplovima prema programu, hotelski smještaj, usluge na bazi punih pansiona i "all inclusive", transfere autobusom, vlakom s razgledima i ulaznicama prema programu, lokalne vodiče i hrvatskog stručnog pratioca tijekom čitavog putovanja.

Cijena ne uključuje:  napojnice 5 eura dnevno (plaćaju se na licu mjesta), policu putnog osiguranja (dodatne informacije u agenciji)
                   

KORISNE INFORMACIJE (INDONEZIJA):

Službeno ime: Republika Indonezija
Geografski položaj: jugoistočna Azija, zauzima veći dio Malajskog arhipelaga.
Površina: 1.919.440 km2
Broj stanovnika: oko 238 milijuna
Glavni grad: Jakarta
Jezik: indonezijski
Religija: muslimani 88%, protestanti 5%, katolici 3%, ostali 4%
Vremenska razlika: Bali ima razliku +6 ljeti / +7 sati zimi
Novčana jedinica: indonezijska rupija (IDR), 1 USD = cca 13 IDR
Kupovina: Popularni suveniri: drvene i kamene rezbarije, srebrni nakit, batik, predmeti od bambusa, slike.
Dućani uglavnom rade od 10 do 22 sata radnim danom i subotom.

Odjeća: Preporučamo laganu pamučnu odjeću i udobnu, laganu obuću. Za boravak u brdskim predjelima ili u klimatiziranim prostorima, potrebna je laganija vesta ili jakna. Prilikom posjeta hramova morat ćete prekriti ruke i ramena te noge – moći ćete iznajmiti ili kupiti velike šalove tzv. Sarong.

Hrana i piće: Glavne namirnice su riža, riba i plodovi mora, meso te tropsko voće, povrće i začini. Popularna jela: nasi goreng - pržena riža s komadićima mesa i povrća i jajem, sate - pikantni ražnjići od ribe ili mesa koji se služe s umacima od čilija i kikirikija. Piti isključivo flaširanu vodu. Popularni su kava, čaj i svježi voćni sokovi, poput soka od duriana. Lokalno pivo: Bintang, Bali Hai.
Napon struje: 110 V / 220 V (potreban adapter)

Cijepljenje: nije potrebno
Viza: nije potrebna za državljane Republike Hrvatske
Mobilne mreže: VIPnet, T-Mobile i TELE 2 partneri
Pozivni broj zemlje: +62
Korisne web stranice:
www.indonesia-tourism.com
www.indonesia.travel
www.indonesiatourismboard.com

Klima: Tropska monsunska, varira od područja do područja. Generalno, postoje dva razdoblja: suha sezona koja traje od travnja do listopada te kišna sezona koja traje od studenog do ožujka. Vrućina prevladava u oba razdoblja. Bali se nalazi 8 stupnjeva južno od Ekvatora pa uživa tropsku klimu tokom cijele godine s toplim, vlažnim danima i ugodno blagim večerima. Vlažnost zraka je ponekad i do 95%. Temperatura mora je 26 - 29 °C.

 

ID: 2015ITC
Trenutno nema dostupnih ponuda