Indija - Zlatni trokut

Dodaj u favorite
Registrirajte se kako bi primali akcijske cijene za odabranu ponudu.
Više o korištenju osobnih podataka pročitajte ovdje

PUTOVANJE INDIJA - ZLATNI TROKUT 9 DANA / 7 NOĆENJA 2020.

DATUM PUTOVANJA: 27.3.-4.4.2020., 8.-16.4.2020.

PROGRAM PUTOVANJA:

1. dan putovanja: ZAGREB – ISTANBUL
Sastanak putnika u zračnoj luci Zagreb dva sata prije polijetanja zrakoplova kod šaltera središnjih informacija. Podjela putne dokumentacije te prijava na let za Istanbul na liniji TK1054 (Turkish Airlines) i polijetanje zrakoplova u 09:10 sati. Dolazak u Istanbul predviđen je u 12:25 sati. Nastavak leta za New Delhi 20:20 sati na liniji TK716. Noćni let s obrocima za vrijeme leta.

2. dan putovanja: DELHI
Dolazak u Delhi predviđen je u 04:45 sati. Po dolasku obavljanje viznih i carinskih formalnosti. Odlazak u hotel, smještaj i kratko noćenje/odmor. Odlazak u razgled Starog Delhija, magičnog, tajanstvenog i kaotičnog grada od 25 mil. stanovnika. Vožnja pored Crvene utvrde na obali rijeke Yamuna koja je djelo vladara Shaha Jahana. Zatim odlazak do Raj Ghata, memorijala ocu nacije, Mahatmi Gandhiju te do najveće džamije u Indiji – Jama Masjid. Vožnja rikšama i šetnja kroz bazar Chandani Chowk, najprometniju trgovačku središnjicu grada. U večernjim satima odlazak u zadrugu Kashmir kako biste upoznali njihove vještine i kušali indijski specijalitet kashmiri kahwa. Povratak u hotel. Noćenje.

3. dan putovanja: DELHI
Doručak. Odlazak do grobnice Humayun koja se nalazi na UNESCO-vom popisu mjesta svjetske baštine. Humayunova grobnica bila je prva vrtna grobnica napravljena u Indiji, a dizajn Taj Mahala potiče upravo iz te grobnice. Zatim slijedi posjet Lotusu, fascinantnom hramu u obliku istoimenog cvijeta, koji se nalazi u New Delhiju. Jedan je od najistaknutijih atrakcija i najvažnijih vjerskih lokaliteta u gradu. Vožnja pored India Gate-a, spomenika žrtvama 1. svjetskog rata, zatim predsjedničke rezidencije, zgrade Parlamenta i Sekretarijata – građevina koje su zanimljiv spoj viktorijanske arhitekture i arhitekture 20. stoljeća. Posjet kompleksu Qutub Minar u sklopu kojeg se nalazi 72 m visok toranj pobjede iz 12. st. te poznati željezni stup sačuvan još iz 4. st. Na kraju dana odlazak do svetog hrama Bangla Sahib, jednog od najvažnijih hodočasničkih lokacija u Delhiju. Povratak u hotel, večera i noćenje.

4. dan putovanja: DELHI – AGRA
Doručak i odjava iz hotela. Vožnja prema Agri. Po dolasku u Agru, smještaj u hotel i večera. U večernjim satima odlazak u kazališni centar na show „Mohabbat The Taj“. Noćenje.

5. dan putovanja: AGRA Doručak.

Posjet monumentalnom Taj Mahalu, remek djelu i spomeniku ljubavi kojeg je dao sagraditi kralj Shah Jehan u čast svojoj ljubljenoj kraljici. Gradnja je započela u 17. stoljeću i trebalo je 18 godina da se dovrši uz danonoćni rad od preko 20.000 radnika. 1983. godine je Taj Mahal uvršten na UNESCO-ovu listu spomenika Svjetske baštine opisan kao dragulj islamske umjetnosti u Indiji i jedan od univerzalno priznatih remek - djela svjetskog nasljeđa. Potom obilazak tvrđave u Agri koju je dao sagraditi kralj Akbar i koja danas dominira središtem Agre, a ujedno predstavlja i grad u gradu. Za kraj dana posjet radionici mramora kako biste vidjeli na koji način se koristi tehnika Pietradura pri izradi proizvoda od mramora. Povratak u hotel. Večera i noćenje.

6. dan putovanja: AGRA – FATEHPUR SIKRI – JAIPUR
Doručak i odjava iz hotela. Odlazak prema crvenom gradu Fatehpur Sikri, negdašnjoj mogulskoj prijestolnici gdje ćemo posjetiti najveću atrakciju, mramornu grobnicu šeika Salim Christija, zatim džamiju i ostale znamenitosti. Vožnja prema jaipuru te po dolasku, prijava u hotel. Večera i noćenje.

7. dan putovanja: JAIPUR
Nakon doručka slijedi razgled grada. Odlazak do tvrđave Amber do koje se dolazi slonovima (ovisno o raspoloživosti). Amber je izvana klasična radžastanska palača čija se ljepota skriva unutar njenih zidova s naslikanim minijaturama, dekoracijama od bjelokosti i zrcalima. Obilazak izvana Hawa Mahal ili kako je još nazivaju „Palača vjetrova“ zbog fascinantne fasade koja se sastoji od 953 prozora. Sagradio ju je maharadža Sawai Pratop Singh 1799. g. damama u kraljevskom dvoru da neopažene gledaju svakodnevni život na javnim ulicama. Nastavak razgleda maharadžine gradske palače, bivše kraljevske rezidencije koja je danas dijelom pretvorena u muzej. Posjet lokalnoj radionici tepiha i nakita kako biste svjedočili izradi indijskih umjetnosti. Razgled završava posjetom najvećoj kameno - mramornoj zvjezdarnici na svijetu, Jantar Mantar. Povratak u hotel. Večera i noćenje.

8. dan putovanja: JAIPUR – DELHI
Nakon doručka odjava iz hotela. Vožnja prema Delhiju. Po dolasku u Delhi, prijava u hotel i smještaj. Večera i noćenje.

9. dan putovanja: DELHI – ISTANBUL – ZAGREB
Odjava iz hotela tijekom noći i transfer do zračne luke New Delhi. Prijava na let i polijetanje zrakoplova prema Istanbulu u 06:25 sati na liniji TK717 (Turkish Airlines). Dolazak u Istanbul u 10:30 sati po lokalnom vremenu, nastavak leta prema Zagrebu na liniji TK1055 u 18:10 sati. Dolazak u Zagreb predviđen je u 19:20 sati.

Cijena paket-aranžmana po osobi u dvokrevetnoj sobi 8.880 kn / First minute: 8.540 kn

Doplata za jednokrevetnu sobu 1.990 kn

Zrakoplovne pristojbe (2.190 kn) uključene su u cijenu paket-aranžmana.


CIJENA PAKET-ARANŽMANA UKLJUČUJE: prijevoz zrakoplovom na liniji Zagreb – Istanbul - New Delhi- Istanbul- Zagreb, zrakoplovne pristojbe, smještaj u hotelima 4* u standardnim dvokrevetnim sobama, usluga polupansiona, 3 noćenja u Delhiju, 2 noćenja u Agri, 2 noćenja u Jaipuru, razglede i ulaznice za objekte koji se posjećuju prema programu, uslugu voditelja putovanja i lokalnog vodiča, prijevoz autobusom i trošak organizacije i prodaje.

CIJENA PAKET-ARANŽMANA NE UKLJUČUJE: vizu za Indiju, uslugu izdavanja vize, napojnice za lokalne vodiče i vozača (preporuka 40 usd), fakultativne sadržaje, obroke i usluge drugačije od navedenih, putno zdravstveno osiguranje i osiguranje od otkaza putovanja.

VIZA: Potrebna za hrvatske državljane.
Cijena izrade vize putem online sustava za Indiju:
- u periodu od srpnja do ožujka iznosi 80 kn.
- u periodu od travnja do lipnja iznosi 180 kn.

Dokumenti potrebni za izdavanje vize:
Popunjen obrazac, kopija prve stranice putovnice koja vrijedi minimalno 6 mjeseci od datuma putovanja, 1 fotografija u boji (veličine 5 x 5 cm sa svjetlom pozadinom).
Viza se izdaje u roku od 7 dana, a agencija posreduje pri izdavanju vize za Indiju. Usluga posredovanja agencije 100 kn.

Napomene:
• Usluga vođenja putovanja bit će na hrvatskom jeziku. Usluga turističkog vođenja pružena po
lokalnom ovlaštenom vodiču bit će na engleskom jeziku. Program je grupni. Putovanje nije prikladno za osobe sa smanjenom pokretljivošću.
• Hoteli se nalaze u navedenim gradovima ili u okolici gradova.
• Zrakoplovne pristojbe podložne su promjenama i iznos pristojbe potvrđuje se na dan izdavanja zrakoplovne karte.
• Promjena imena putnika nije moguća bez odobrenja zrakoplovne kompanije uz naknadu koja se
propisuje. Organizator zadržava pravo promjene letova.
• Organizator može promijeniti redoslijed obilaska, ali se obvezuje da će program izvršiti u cjelosti.
Sadržaj razgleda ostaje kako je objavljen bez obzira na redoslijed.
• Kategorizacija hotela odgovara službenoj kategorizaciji zemalja u koje se putuje i može biti različita od europskih standarda.
• Molimo da se o sigurnosti putovanja informirate u Ministarstvu vanjskih poslova ili na web stranici: www.mvep.hr

Važno: Putovnica mora biti važeća minimalno 6 mjeseci od ulaska u zemlju.

Opće informacije Indija:

SLUŽBENO IME: Indija
DRŽAVNO UREĐENJE: savezna parlamentarna republika
GLAVNI GRAD: New Delhi, oko 21.75 milijuna (2011 god.)
MEĐUNARODNA ZRAČNA LUKA: Delhi Indira Gandhi International Airport
JEZIK: hindi i engleski (službeni)
RELIGIJA: hinduisti 80.4%, muslimani 13.4%, ostalo 6.6% (2016.)
VREMENSKA RAZLIKA: India Standard Time (Hrvatska 12:00 = Indija (New Delhi) 16:30)
NOVAC: INR (indijska rupija); 1 INR = 100 paisa
BROJ STANOVNIKA: oko 1,339 milijarde (po popisu stanovništva iz 2017. god)
POVRŠINA: 3.287.000 km²
STRANA VOŽNJE: lijeva
GEOGRAFSKI POLOŽAJ: Republika Indija, koja je smještena u Južnoj Aziji i pokriva veći dio indijskog potkontinenta. Graniči s Bangladešom, Mianmarom, Kinom, Butanom, Nepalom i Pakistanom, a na jugu je oplakuje Indijski ocean, gdje ima susjede Šri Lanku i Maldive.

KLIMA: Klimu karakterizira izmjena monsuna. Zimski sjeveroistočni monsun, koji puše s kopna od prosinca do svibnja, uvjetuje suho i svježe vrijeme. Prosječna je siječanjska temperatura na cijelom indijskom teritoriju 15 °C, a na podnožju Himalaje do 27 °C. Na najvećem dijelu indijskoga teritorija prosječna svibanjska temperatura kreće se od 28 do 30 °C, a na dekanskom ravnjaku do 35 °C. Ljetni jugozapadni vlažni monsun puše s Arapskoga mora od lipnja do listopada donoseći goleme količine kiše, kojih raspored ovisi o reljefu. U vlažnom razdoblju prosječna je mjesečna temperatura na cijelom teritoriju 28 do 29 °C; samo je u Kashmiru niža, umjerenija. Najviše oborina primaju zapadni pristranci Zapadnih Gata, i Malabarsko primorje te južni i istočni pristranci Himalaje. Prema sjeverozapadu se količina oborina smanjuje; u pustinji Thar manja je od 500 mm godišnje. Središnji dio Dekanskoga poluotoka prima godišnje 325 mm kiše. Izmjena ljetnog i zimskog monsuna u listopadu uzrokuje vrlo jake ciklone i pljuskove.
ELEKTRIČNI NAPON: 230 V

DOKUMENTI POTREBNI ZA PUTOVANJE: Državljani Republike Hrvatske mogu u svrhu turističkog posjeta, privatnog posjeta prijateljima ili rođacima, kratkog zdravstvenog liječenja ili poslovnog posjeta koristiti uslugu e-vize, tj. e-Tourist Visa Scheme (eTV). Navedena usluga može se koristiti za ulazak u Indiju putem zračnih luka Delhi, Mumbai, Chennai, Kolkata, Trivandrum, Bangalore, Hyderabad, Kochi, Goa, Ahmedabad, Amritsar, Gaya, Jaipur, Lucknow, Thiruchirapalli i Varanasi. Detaljnije informacije te potrebna dokumentacija dostupno je na https://indianvisaonline.gov.in/visa/tvoa.html.

ZDRAVSTVO: Zdravstveno te epidemiološko stanje u Indiji je nepovoljno. Hrvatskim državljanima savjetujemo da se prije putovanja detaljno informiraju o trenutnom epidemiološkom stanju na internetskim stranicama Svjetske zdravstvene organizacije (www.who.int). Dengue groznica predstavlja realnu opasnost u Indiji. Ne postoji cjepivo protiv te bolesti te je potrebno poduzeti uobičajene mjere zaštite od komaraca.
Nipošto ne treba piti bilo koju drugu osim filtrirane vode ili one koja se može kupiti u plastičnim bocama.

TELEFONIRANJE: Pozivni broj zemlje je +91. Mobilne telefonske veze su dobre. Molimo da za detalje kontaktirate vašeg mobilnog operatera.

KREDITNE KARTICE: Velike ustanove, hoteli, restorani, trgovine i većina online trgovaca omogućuju vam plaćanje kreditnom karticom. Međutim, nekoliko manjih dobavljača prihvaća samo gotovinu, pa je idealno da uvijek držite lokalnu valutu pri ruci. Visa, Mastercard , Diners i American Express su prihvaćeni širom zemlje.

NAPOJNICE: napojnica, odnosni baksheesh u Indiji od 10% je uobičajena praksa.

SIGURNOST PUTOVANJA: Molimo Vas da se o sigurnosti putovanja u pojedine zemlje informirate u Ministarstvu vanjskih i europskih poslova, ili na njihovoj web st ranici: www.mvep.hr.


Preporučujemo:

ODJEĆA: savjetujemo laganu pamučnu odjeću, odjeću za plažu, a tijekom večeri topliju odjeću za zaštitu od vjetra . Ponesite i zaštitu sunca, bez obzira na period godine u kojem putujete. Također preporučamo primjerenu garderobu za razglede vjerskih objekata (pokrivena ramena i duge hlače).

HRANA I PIĆE: Indijska kuhinja sastoji se od raznih regionalnih i tradicionalnih kuhinja koje potječu iz indijskog potkontinenta. S obzirom na raznolikost vrsta tla, klime, kulture, etničkih skupina i zanimanja, te se kuhinje međusobno znatno razlikuju i koriste lokalno dostupne začine, bilje, povrće i voće.Indijska hrana također je pod jakim utjecajem religije, posebno hinduističkih, kulturnih tradicija. Na kuhinju utječu i stoljeća islamske vladavine, osobito vladavina Mughala. Samosas i pilava mogu se smatrati primjerima. Najvažniji i najčešće korišteni začini i arome u indijskoj kuhinji su cijeli ili čili u prahu, sjeme crnog senfa (sarso), kardamon, kumin, kurkuma (haldi), đumbir, korijander i češnjak. Jedna popularna mješavina začin je garam masala, prah koji obično sadrži sedam suhih začina u određenom omjeru, uključujući crni kardamom, cimet, klinčić, kumin, crni papar, sjemenke korijandera i zvijezdu anisa. Svaka kulinarska regija ima prepoznatljivu garam masala mješavinu - pojedini kuhari također mogu imati svoje. Goda masala je usporediva, iako slatka, začinska mješavina popularna u Maharashtri. Neki listovi koji se uobičajeno koriste za aromatizaciju uključuju lovorov list, lišće korijandera, lišće piskavice i lišće mente. Upotreba curry lišća i korijena za aromu tipična je za gudžaratsku i južnoindijsku kuhinju. Slatka jela često su začinjena esencijom kardamoma, šafrana, muškatnog oraščića i ružinih latica. Neki od specijaliteta su: murg makhani - piletina marinirana dvaput, jednom u suhom trljanju, a zatim u mješavini jogurta, pečena i poslužena u umaku sa maslinovim uljem, lukom, češnjakom, đumbirom, maslacem i pireom od rajčice; rogan josh – janjeći gulaš začinjen kardamom, kuminom, kurkumom i garam masalom (indijska smjesa začina); chole – curry sa slanutkom, začinjen lukom, rajčicama, češnjakom i pastom od đumbira; palak paneer – jušno jelo od špinata i paniranog svježeg sira.

KUPOVINA: popularni suveniri: srebro i zlato, mirodije, parfemi, odjevni predmeti, umjetnine, čajevi, začini, tradicionalni dekorativni predmeti. Trgovine i šoping centri rade uglavnom od 9 do 19 od ponedjeljka do subote, dok samo neki rade nedjeljom.

SEF: Molimo da spremite novac, dokumente i druge vrijednosti u hotelskom ili sobnom sefu, organizator putovanja niti hotel ne preuzima odgovornost za ukradene stvari.

 

ID: A
Trenutno nema dostupnih ponuda

Pronađite svoju destinaciju

Bali

Maroko

USA