Indija 9 dana - Zlatni trokut i Mumbai

Dodaj u favorite
Registrirajte se kako bi primali akcijske cijene za odabranu ponudu.
Više o korištenju osobnih podataka pročitajte ovdje

Indija putovanje u siječnju 2024. Zlatni trokut i Mumbai

 

Putovanje uključuje: Delhi – Agra – Jaipur – Mumbai

Datum putovanja: 23.-31.01.2024.

Najmnogoljudnija zemlja svijeta, domovina hinduista, budista, đainista, sika, kršćana i muslimana. Zemlja velikih kontrasta i bogate kulturne baštine. 

Letimo iz Zagreba Qatar Airwaysom 9 dana / 8 noći

Smještaj u hotelima 5 zvjezdica na bazi polupansiona: DELHI 3 noćenja RADISSON BLU KAUSHAMBI, AGRA 1 noćenje Clark Shiraz ,  JAIPUR 2 noćenja Indana Palace, MUMBAI 2 noćenja Hotel Fariyas

 

VRIJEDNOST VIŠE:

 • Hoteli s 5*
 • Zlatni trokut 
 • 3 noćenja u glavnom gradu Delhiju s detaljnim razgledom
 • Agra s Taj Mahalom - najljepšom građevinom na svijetu
 • Jaipur - Ružičasti grad sa slonovima i Amer tvrđavom
 • Unutarnji let
 • Mumbai - grad morskih promenada, filma i kolonijalne arhitekture
 • Posjet spiljskom hramu na otoku elephanta

 

Program putovanja: 

1.dan: Dolazak Delhi
Sastanak u zračnoj luci Zagreb u 08:35 sati. Let QR216 u 10:35 Zagreb – Doha. Dolazak u Dohu u 17:50. Let QR578 Doha – Delhi u 20 sati.

2.dan: Delhi
Dolazak u New Delhi u 02:05 sati. Nakon formalnosti odlazak u hotel i noćenje. Nakon kasnijeg doručka odlazak na prvi dan razgledavanja glavnog grada Indije. Odlazak do najveće džamije u državi, Jama Masjid, izgrađene tokom dinastije Mogul. Vožnja rikšama kroz labirint ulica bazara Chandni Chowk. Nastavak razgleda Crvene tvrđave, centra moći dinastije. Nastavak vožnje do Lotosovog hrama, veličanstvenog izdanja moderne arhitekture i simbola raznolikosti i tolerancije indijskih vjera. Na kraju dana posjet Mauzoleju i vrtu mogulskog cara Humajuna. Povratak u hotel večera i noćenje. 

 

3.dan: Delhi
Doručak. Nastavak razgledavanja Delhija. Danas ćemo posjetiti hinduistički hram posvećen Bogu Višnu, Bogu održavatelju svijeta i njegovoj ženi Lakšmi, boginji obilja, ljepote i sreće. Posjet Raj Ghatu, mjestu kremiranja oca moderne Indije – Mahatme Ghandija.  Nastavak panoramskog razgleda kolonijalnog Delhija, izgrađenog tokom britanske vlasti: vrata Indije, predsjednička palača, zgrade ministarstava. Posjet hramu Bangla Sahib gurudwara, vjernika sika. Sikhizm je vjera nastala u Panđabu u sjevernoj Indiji kao želja simbioze i pomirbe dviju najvećih vjera, hinduizma i islama. U kasno poslije podne odlazak do 800 godina starog kompleksa Qutab Minar, UNESCO-vog spomenika kulturne baštine, sinteza srednjevjekovne islamske i hinduističke arhitekture.    Povratak u hotel. Večera i noćenje. 

4.dan: Delhi - Agra
Nakon doručka odlazak iz Delhija prema Agri, staroj mogulskoj prijestolnici. Posjet crvenoj tvrđavi, utvrđenom gradu i rezidenciji najvećih mogulskih careva. Posjet grobnici Itmad-ud-Daula uz rijeku Yamuna, modelu-grobnici za kasnije remek djelo mogulske arhitekture – Taj Mahal. U poslijepodnevnim satima vrijeme za kupovinu prvih indijskih suvenira iz mramora, poludragog kamenja, tekstila i dr. Večera i noćenje u hotelu. 

 

5.dan: AGRA – FATEHPUR SIKRI – JAIPUR
Nakon ranog doručka odlazak iz hotela do Taj Mahala, za mnoge najljepše građevine na svijetu i dragulja islamske umjetnosti nastalo zbog velike ljubavi. Radi se o grobnici Mumtaz Mahal, perzijske žene mogulskog vladara Šah Jahana. Najljepši primjeri perzijskog viđenja rajskog vrta, islamske arhitekture i dekoracije uz kombinaciju mramora i poludragog kamenja. Nastavak puta do Fatehpur Sikri, napuštene utvrde i grada duhove, kratkotrajne rezidencije Šaha Akbara i njegovih žena, još jednog spomenika UNESCO-ve svjetske baštine. Slijedi duža vožnja do Jaipura, glavnog grada susjedne savezne države Rađastan. Smještaj u hotel. Večera i noćenje. 

 

6.dan: JAIPUR
Doručak. Odlazak sjeverno od Jaipura do Amer tvrđave, stare prijestolnice rajastanskih maharadža i njihovih obitelji. Jahanje na slonovima iz podnožja utvrde do glavnog trga u utvrdi. Razgled vladarskih paviljona i privatnih odaja, lijepi primjer hinduističke i islamske arhitekture. Povratak u Jaipur i razgled kraljevske palače iz 18. I 19.st. Grad Jaipur dao je planski izgraditi vladar Jai Singh poč.18 st. I danas je jedan od najvećih turističkih središta i 4 milijunski grad. Posjet opservatoriju i zvjezdarnici na otvorenom, Jantar Mantar, sa svojim astronomskim instrumentima iz lokalnog kamena. Vrijeme za nastavak kupovine indijskih suvenira, Jaipur je poznat po tekstilu i nakitu. Večera i noćenje u hotelu u Jaipuru. 

 
7.dan: JAIPUR – MUMBAI
Nakon ranog doručka transfer do zračne luke u Jaipuru i let domaće avio kompanije do Mumbaja, jednog od najgušće naseljenog grada na svijetu, 2008. godine proglašenog globalnim ili alfa gradom. Jedan od vodećih financijskih, trgovačkih i filmskih centara svijeta, ali i centar velikih indijskih ekonomskih i vjerskih suprotnosti.  Poslijepodne odlazak do centra grada. Vožnja pored Dhobi Ghata, ogromne praonice rublja na otvorenom. Vožnja kroz bogati dio naselja, Malabar Hill s visećim vrtovima i panoramskim pogledom na indijski ocean. Mani Bhavan, kuća-muzej u kojoj je živio Mahatma Ghandi prije stjecanja nezavisnosti. Večera i noćenje u hotelu. 

8.dan: MUMBAI
Doručak. Odlazak do starog djela Mumbaja. Simbol grada – vrata Indije. Ukrcaj na brod i vožnja oko 1 sat do Otoka Elephanta. Uspon stepenicama na vrh brda i posjet spiljskim hramovima posvećenih bogu šiva, također UNESCO-v spomenik kulture. Povratak u Mumbai i nastavak razgleda Mumbaja. Stari kolonijalni dio s posjetom starom željezničkom kolodvoru, Victoria Terminusu, od kuda je krenuo prvi vlak 1853. godine. Slobodno vrijeme u velikom bazaru. Povratak u hotel uz panoramsku vožnju dugačkim morskim promenadama po kojima je Mumbai poznat. Večera i noćenje u hotelu. 

9.dan: ODLAZAK
Rano buđenje i odlazak iz hotel u zračnu luku u Mumbaju. Prijava na let QR4773 Qatar Airwaysa za Dohu u 04:45 sati. Dolazak u Dohu u 06:10. Let QR 217 u 8:30. Planirani dolazak u Zagreb u 12:25.


FIRST MINUTE CIJENA vrijedi za uplate do 45 dana prije putovanja ili do popunjenja kapaciteta.

Uključene pristojbe zračnih luka!

Datum putovanja

First minute cijena

Redovna cijena

23.-31.01.2024.

2.090 € / 15.747,11 kn

2.150 € / 16.199,18 kn


MINIMUM PRIJAVLJENIH PUTNIKA: 15

INDIJSKA VIZA ZA HRVATSKE DRŽAVLJANE 

 • Hrvatski državljani trebaju vizu za ulazak u Indiju. Agencija izrađuje vize za svoje goste ispunjujući obrazac na stranicama indijska vlade:
 • https://www.india-visa-online.org/indian-e-visa-eligibility/croatian-citizens
 • Za dobivanje vize potrebni su ispunjeni online obrazac za e vizu,  preslika putovnice PDF format i jedna digitalna fotografija slična slici u putovnici) u boji, JPG format.  
 • Ukupna cijena e vize i usluge posredovanja agencije je 40 eura. 

Doplate:
•    Doplata za jednokrevetnu sobu: 590€ / 4.445,36 kn
•    Obavezna doplata napojnica za lokalni personal, vozače, vodiče i dr. 40 €
•    Dance show at Kalakriti Agra 30€ / 226,03 kn

CIJENA UKLJUČUJE: 

 • prijevoz zrakoplovom Zagreb-Doha-Delhi i Mumbaja - Doha -Zagreb, zrakoplovne pristojbe, let domaće avio kompanije Jaipur – Mumbai
 • smještaj u hotelima 5 zvjezdica na bazi polupansiona: DELHI 3 noćenja RADISSON BLU KAUSHAMBI, AGRA 1 noćenje Clark Shiraz ,  JAIPUR 2 noćenja Indana Palace, MUMBAI 2 noćenja Hotel Fariyas
 • jednosmjerna vesela vožnja slonovima u tvrđavi Amber, (Jaipur) / povratak džipom (ovisi o dostupnosti), vožnja rikšom u Delhiju, ulaznice za spomenike gdje god je to moguće prema programu (jednokratno), pratitelja putovanja te troškove organizacije

CIJENA ARANŽMANA NE UKLJUČUJE: ulaznice za kulturno-povijesne spomenike i muzeje koje nisu navedene kao uključene, karte javnog prijevoza, fakultativne sadržaje te troškove osobnih narudžbi

HOTELI:


KORISNE INFORMACIJE: 

 • Indija je zemlja velikih ekonomskih i vjerskih kontrasta. To je najmnogoljudnija država na svijetu s oko 1,43 milijarde stanovnika (2023g.). Njezina različitost i bogata kulturna baština je upravo ono što vuče turiste da ju posjete. Posebno očarava Taj Mahal, po mnogima najljepša građevina na svijetu nastala iz ljubavi prema prerano umrloj ljubljenoj ženi. Tome pridodajmo moćne tvrđave i mauzoleje mogulske dinastije perzijskog porijekla koji su dugo vladali Indijom. Hinduistički i sikski hramovi kao magneti privlače ljude koji traže u Indiji produhovljenost i božje misterije. Mumbai je prozor Indije u svijet, otvoren oceanu s lijepim primjerima kolonijalne arhitekture. 

KLIMA:

 • Suhi, sunčani, manje vrući zimski mjeseci su najbolje vrijeme za posjet Indiji. Dnevne su temperature oko 20-25 c. Noćne su temperature par stupnjeva niže. Preporučujemo laganu pamučnu odjeću i obuću i zaštitu od sunca. Pri ulasku u vjerske hramove izuvaju se cipele, a ponegdje žene pokrivaju kosu i tijelo. 

Vremenska razlika zimi: +4,5 sata. 

Valuta: indijski rupi. 1 euro = c 90. ind.rupija.  Preporučujemo ponijeti EUR ili USD novijeg datuma. Mijenjanje novca u mjenjačnicama ili turističkim agencijama. 

Hrana: Indijska je hrana vrlo raznolika ovisno o regiji i vjeri stanovnika koji ju pripremaju. Zajedničko im je velika upotreba začina. Osnova prehrane je riža, povrće, začini, riba, piletina. U boljim restoranima i hotelima postoji velik izbor lokalne indijske i internacionalne, manje začinjene kuhinje. Pijemo flaširano piće, vodu i sokove. Alkohol u boljim hotelima. Preporučujemo uzeti dezinfekcijske maramice za ruke i osvježenje. 

Kupovina suvenira: tokom boravka posjetiti ćemo više trgovina i suvenirnica: tekstila, pašmine, nakita, mramora, dragog kamenja, čajeva i lokalne medicine. Na bazarima je obavezno cjenkanje. 

Sigurnost: Indijci su srdačan, otvoren i radoznao narod. Pripremite se na mnogobrojna zajednička slikanja s „lokalcima“. Kao posvuda u svijetu pripazite na osobne stvari u velikim gužvama, naročito u bazarima i na kaotične gužve u prometu. Poštujte lokalne običaje i vjere i slijedite upute vodiča i lokalne agencije. Indija je većinski hinduistička zemlja, isto tako mnogobrojne su skupine i muslimana, sika, đainista, budista i kršćana, Jezik sporazumijevanja najčešće je engleski. 

Preporučujemo putno osiguranje jedne od osiguravajućih kuća. Agencija ima zaključenu Policu osiguranja od odgovornosti organizatora kod Adriatic osiguranja, broj police OV0682935672 i jamčevno osiguranje kod Adriatic osiguranja,  broj police OV0682935673. Organizator zadržava pravo promjene rasporeda sadržaja programa u slučaju više sile. Ostali uvjeti prema OPĆIM UVJETIMA INTEGRALA ZAGREB d.o.o. Zagreb, 13.06.2023.
Odgovorni organizator: Integral Zagreb d.o.o. 
 

ID: Integral
Trenutno nema dostupnih ponuda

Pronađite svoju destinaciju

Bali

Maroko

USA