Helsinki i Tallinn

Dodaj u favorite
Registrirajte se kako bi primali akcijske cijene za odabranu ponudu.
Više o korištenju osobnih podataka pročitajte ovdje

PUTOVANJE U HELSINKI I TALLIN - 4 dana zrakoplovom iz Zagreba

 

Datum putovanja: 

 

 

Posjetite Helsinki, moderan europski grad poznat po dizajnu i visokoj tehnologiji, a onda doplovite do Tallina, Estonske prijestolnice, grada bogate kulturne baštine, bajkovitih trgova i ulica. Iako pod skandinavskim i ruskim utjecajem, ovaj grad je zadržao svoju osobnost i svoj šarm.

 

1. dan    ZAGREB – HELSINKI - TALLIN
Sastanak putnika u Zračnoj luci Zagreb, kod šaltera informacija, u 6:00 sati. Let zrakoplovom Croatia Airlinesa u 8:10 sati, s dolaskom u Helsinki u 11:45 sati. Po dolasku u Helsinki, odlazak  razgled dragulja Finske: Trg Senata, zgrada Parlamenta, koncertna dvorana Finlandija, spomenik Jeanu Sibeliusu, Temppeliaukion Kirkko ili “Crkva u stijeni“, tržnica Kauppatori, šetalište Esplanadi. Odlazak do luke i ukrcaj na brod. Na brodu se nalaze restorani, barovi i  trgovine u kojima se može uživati. Noćenje na brodu.
 
2. dan TALLIN
Doručak. Iskrcaj s broda te odlazak na razgled Tallina. Stari grad Tallin jedan je od najočuvanijih srednjovjekovnih gradova na svijetu stoga je uvršten na UNESCO - ovu listu svjetske baštine. Samo šetnja kamenim, uskim i nadvođenim ulicama vratit će vas u davna vremena srednjeg vijeka. Skrivena dvorišta, zgrade i crkve dragulj su ovog grada na Baltiku. Pogled na stari grad naljepši je s Toompeea, uzvišenja ponad grada gdje se nalazi istoimeni dvorac koji je danas sjedište Estonskog parlamenta. Pravoslavna katedrala Aleksandra Nevskog, Toomkirk - najstarija estonska crkva iz 13. stoljeća. Nakon razgleda grada, ostatak dana je slobodan za vlastite aranžmane. Predlažemo posjet predivnm Kadriorg parku u kojem se nalazi impozantna palača koja je napravljena kao ljetnikovac za rusko plemstvo, a danas je muzej Umjetnosti. Povratak u hotel. Noćenje.
 
3. dan TALLIN - HELSINKI
Doručak. Odlazak do luke i ukrcaj na brod prema Helsinkiju. Po dolasku u Helsinki predlažemo izlet na otok Suomenlinna (prijava u agenciji, plaćanje na licu mjesta): simbol finske povijesti koje je uvršteno na UNESCO-vu listu svjetske baštine. Ova utvrda zvjezdastog oblika, izgrađena u 18. stoljeću služila je Finskoj za obranu od Rusa. Danas je to jedno od najpopularnijih turističkih odredišta u Finskoj. Sama utvrda i danas je dom oko 800 stanovnika koji žive u tipičnim skandinavskim kućama okruženim kilometarskim zidinama. Za putnike koji žele ostati u Helsinkiju predlažemo odlazak do Design Districta sa više od 200 butika, ateljea, muzeja, galerija i kafića ili posjet nekom od muzeja: Ateneum, Kiasma, Muzej Dizajna ili Prirodoslovni muzej.
Noćenje.

4. dan HELSINKI - ZAGREB
Doručak. Transfer prema zračnoj luci. Prijava na let za Zagreb. Polazak aviona u 12:25 sati. Dolazak u Zagreb u 14:05 sati.


FIRST MINTE CIJENA vrijedi za uplate do 45 dana prije putovanja ili do popunjenja kapaciteta.

 


Obavezna doplata za pristojbe zračnih luka 

Trokrevetna soba/kabina na upit

Doplata za vezani let iz Splita, Dubrovnika, Zadra, Pule: od 420 kn
(raspoloživost letova na upit; individualna prijava na let u zračnoj luci do sastanka s voditeljem putovanja u Zagrebu)

VAŽNO: Prilikom rezervacije aranžmana obavezno dostaviti sljedeće podatke: ime i prezime, datum rođenja, državljanstvo i broj putovnice ili osobne iskaznice. Ovi su podaci potrebni za brodsku listu putnika.

PRTLJAGA uključena u cijenu: 1 komad predane prtljage do 23 kg + 1 komad ručne prtljage do 8 kg težine, dimenzija 55 x 40 x 20 cm

CIJENA ARANŽMANA UKLJUČUJE:
prijevoz zrakoplovom na relaciji Zagreb-Helsinki-Zagreb, voditelja putovanja, smještaj u hotelu 3*/4* u Tallinu na osnovi 1 noćenja s doručkom u dvokrevetnoj sobi, smještaj u hotelu 3*/4* u Helsinkiju na osnovi 1 noćenja s doručkom u dvokrevetnoj sobi, smještaj u dvokrevetnoj unutrašnoj kabini na brodu Helsinki-Tallin na osnovi noćenja s doručkom, transfer brodom Helsinki-Tallin i Tallin-Helsinki, transfer autobusom zračna luka–hotel–zračna luka, sve razglede prema programu, troškove organizacije i prodaje aranžmana.

CIJENA ARANŽMANA NE UKLJUČUJE:
zrakoplovne pristojbe, ulaznice za kulturno-povijesne spomenike i muzeje koje nisu navedene kao uključene, karte javnog prijevoza, troškove osobnih narudžbi, putno osiguranje.

Cijene fakultativnih sadržaja i ulaznica(prijava u agenciji, plaćanje na licu mjesta):

-    trajekt Helsinki – Soumenlinna – Helsinki: 10 EUR

Informativne cijene ulaznica:
Temppeliaukion Kirkko: 3€
Ateneum muzej: 15€
Kiasma muzej (muzej suvremene umjetnosti):  14€
Muzej dizajna: 12€
Prirodoslovni muzej: 14€
Muzej Umjetnosti Kadriorg: 6,50€

HOTELI:

Hotel u Tallinu: Hestia hotel Seaport 3* ili sl.

Hotel u Helsinkiju: Scandic Grand Marina ili sl.
(hoteli u Finskoj nisu službeno kategorizirani, ponuđeni hotel odgovara kategorizaciji 4****


Korisne informacije Finska:

Glavni grad: Helsinki
Vremenska zona (Helsinki): GMT + 2 sata, +1 sat u odnosu na Hrvatsku
Valuta: euro
Službeni jezici: finski, švedski
Klima za Helsinki: prosječna temperatura od lipnja do kolovoza je oko 19-22 °C, a u listopadu oko 5-11 °C

Korisne informacije Estonija:

Glavni grad: Tallin
Vremenska zona (Tallin): GMT +02:00, +1 sat u odnosu na Hrvatsku
Valuta: euro
Službeni jezik: estonski
Klima za Tallin: prosječna dnevna temperatura u lipnju je oko 15°C, a u kolovozu 17°C


NAPOMENE: Zrakoplovne pristojbe podložne su promjenama i konačni iznos pristojbi potvrđuje se na dan izdavanja zrakoplovne karte. Agencija zadržava pravo promjene cijena u slučaju tečajnih razlika većih od 1,5%. Organizator može promijeniti redoslijed obilazaka tijekom razgledavanja, ovisno o radnom vremenu muzeja ili državnim praznicima. Sadržaj razgleda ostaje kako je objavljen bez obzira na redoslijed obilazaka tijekom razgleda. Vremena polazaka zrakoplova u programu navedena su prema redu letenja kompanije Croatia Airlines i podložna su promjeni.

Preporučujemo  putno osiguranje jedne od osiguravajućih kuća. Agencija ima zaključenu Policu osiguranja od odgovornosti organizatora i jamčevno osiguranje kod Uniqa osiguranja d.d., broj police 11-7002470210. Organizator zadržava pravo promjene rasporeda sadržaja programa u slučaju više sile. Ostali uvjeti prema OPĆIM UVJETIMA INTEGRALA ZAGREB d.o.o., Zagreb, 16.10.2018.

 

 

ID: Integral
Trenutno nema dostupnih ponuda