Helsinki i Tallinn

Dodaj u favorite
Registrirajte se kako bi primali akcijske cijene za odabranu ponudu.
Više o korištenju osobnih podataka pročitajte ovdje

HELSINKI I TALLINN PUTOVANJE AVIONOM 4 DANA 2020.

TERMINI PUTOVANJA: 30.04.-03.05., 25.06.-28.06., 27.08.-30.08.2020. -  GARANTIRANI POLASCI

VRIJEDNOST VIŠE: UKLJUČEN IZLET U TALLINN S NOĆENJEM U HOTELU U CENTRU TALLINA, PREDVIĐEN SMJEŠTAJ U IZUZETNOM HOTELU Park Inn by Radisson Meriton Conference & Spa Hotel 4*

PROGRAM PUTOVANJA:

1.dan putovanja: ZAGREB – HELSINKI – TALLINN
Sastanak putnika u Zračnoj luci Franjo Tuđman Zagreb kod šaltera informacija u 06:15h. Prijava i let za Helsinki na redovnoj liniji Croatia Airlinesa s polaskom u 08:10h. Slijetanje u Helsinki u 11:45h. Transfer autobusom do glavnog Finskog grada kojeg nazivaju i „Bijeli grad sjevera“. Ovaj grad će vas zasigurno osvojiti svojim šarmom, dizajnom, elegancijom, pravi je dragulj Finske. Vidjet ćemo Trg Senata s helsinškom katedralom, pravoslavnu katedralu Uspenski, Parlament, koncertnu dvoranu Finlandia, Operu, šetalište Esplanada, Gradsku vijećnicu, park i spomenik Sibelius… Slobodno vrijeme za šetnju glavnom ulicom, kupovinu suvenira na zanimljivoj Glavnoj tržnici gdje možete pojesti svježe odreske od lososa ili pak tradicionalnu krem juhu od lososa te kupiti tradicionalne predmete finskog dizajna. Transfer do luke te ukrcaj na brodom do Estonske prijestolnice, šarmantnog Tallina, dragulja najmanje baltičke države. Smještaj u kabine te plovidba prema Tallinnu. Noćenje na brodu.

2. dan putovanja: TALLINN
Doručak. Iskrcaj s broda. Po dolasku u Tallin slijedi razgled grada gdje će vas posebno oduševiti gornji grad Toompea s utvrdom i prekrasna pitoreskna stara gradska jezgra koja je pod zaštitom UNESCO-a: glavni trg, crkva sv. Nikole, pravoslavna katedrala Aleksandra Nevskog te brojne stare gradske kuće i kraljevski vrtovi. Nastavljamo razgled ovog bogatog hanzeatskog grada: barokna palača Katarina, Labuđe jezero u Kadriorg parku, Rusalka, muzej suvremene umjetnosti i nacionalna galerija, obalna vrata, toranj Margo i drugo. Smještaj u hotel. Slobodan ostatak dana za odlazak na ručak u jedan od mnoštva tradicionalnih restorana, kupovinu suvenira, posjet jednoj od galerija ili šetnju jednim od prekrasnih parkova. Tallinn je i navečer grad koji pruža mnoštvo sadržaja s mnogobrojnim barovima i restoranima. Povratak u hotel. Noćenje.

3. dan putovanja: TALLINN - HELSINKI
Doručak. Nakon doručka transfer do luke te odlazak brodom prema Helsinkiju. Vožnja hidrogliserom traje samo 2 sata. Dolazak u Helsinki oko podneva. Po dolasku u Helsinki slijedi transfer do hotela te smještaj u hotel. Nastavak razgleda grada. Predlažemo odlazak trajektom (vožnja traje samo 15 min) do obližnjeg otoka Suomenlinna koji je pod zaštitom UNESCO-a i koja danas predstavlja jednu od najvećih povijesnih pomorskih tvrđava. Sagrađena je 1700. godine na šesto otoka na kojima i danas živi oko 850 građana Helsinkija. Danas kao jedna od najpoznatijih atrakcija grada, Suomenlinna nudi poseban doživljaj posjetiteljima svih dobi. Muzeji, događanja, restorani, kafići, istraživanje tunela, stare tvrđave uzet će vam gotovo cijeli dan. Predlažemo posjet bogatom Muzeju dizajna ili Muzeju suvremene umjetnosti. Helsinki je pravi raj za shopping i prava modna prijestolnica. Posjetite čuveni Design District, područje na kojem ima više od 200 dizajnerskih trgovina. Slobodno vrijeme za večeru. Noćenje.

4. dan putovanja: HELSINKI – ZAGREB
Doručak. Slobodno vrijeme do transfera do zračne luke. Direktan let za Zagreb na redovnoj liniji Croatia Airlinesa s polaskom u 12:25h. Slijetanje u Zagreb u 14:05h. Kraj programa.

CIJENA ARANŽMANA:

POLAZAK

FIRST MINUTE CIJENA

REDOVNA CIJENA

30.04.

2.990,00 kn

3.290,00 kn

25.06.

2.990,00 kn

3.290,00 kn

27.08.

3.190,00 kn

3.490,00 kn

 


CIJENA ARANŽMANA UKLJUČUJE:

•    povratnu zrakoplovnu kartu na relaciji Zagreb-Helsinki-Zagreb,
•    smještaj u hotelu 4* u Tallinnu na osnovi 1 noćenja s buffet doručkom u dvokrevetnoj sobi
•    smještaj u hotelu 4* u Helsinkiju na osnovi 1 noćenja s buffet doručkom u dvokrevetnoj sobi
•    smještaj u ½ unutrašnjoj kabini na relaciji Helsinki-Tallinn
•    doručak na brodu
•    transfer autobusom zračna luka-hotel-zračna luka,
•    transfer autobusom hotel-brodska luka
•    razgled Tallinna u pratnji lokalnog vodiča
•    kartu za brzi brod Tallinn-Helsinki
•    sve razglede prema programu,
•    stručno vodstvo tijekom cijelog putovanja – usluge voditelja putovanja
•    osiguranje jamčevine i osiguranje od odgovornosti,
•    organizaciju i pripremu putovanja.

CIJENA ARANŽMANA NE UKLJUČUJE: pristojbe zračnih i brodskih luka i naknadu za izdavanje putničke karte koje se obvezno plaćaju prilikom rezervacije aranžmana 1290 kn – iznos je promjenjiv do dana izdavanja zrakoplovnih karata, ulaznice za lokalitete i objekte koji se posjećuju, a nisu navedeni u cijeni aranžmana, fakultativne izlete, obroke koji nisu uključeni u cijenu.

Okvirne cijene fakultativnog programa (prijava u agenciji, plaćanje na licu mjesta):

izlet trajektom do tvrđave Suomenlinna –  cca. 12 eur

RED LETENJA NA CROATIA AIRLINESU:

OU 4486

Zagreb

08:10

Helsinki

11:45

OU 4487

Helsinki

12:25

Zagreb

14:05

 

Doplata za jednokrevetnu sobu i kabinu na brodu 1190 kuna.
Doplata za dvokrevetnu kabinu s prozorom – 200 kn po osobi

Popust za smještaj u trokrevetnoj sobi za djecu do 12 god – 300 kn
Popust za odrasle na pomoćnom ležaju – 150 kn ( na upit ! )

Prtljaga: Dozvoljena težina prtljage 23kg i 1 komad ručne prtljage do 8kg

MOGUĆNOST DOPLATE ZA VEZANI LET IZ DUBROVNIKA, SPLITA, ZADRA ILI PULE – 420 kn u totalu sa svim pristojbama i naknadam (raspoloživost i potvrda letova na upit)

Za ovo putovanje je dovoljna valjana osobna iskaznica!

PRIJEVOZNIK: Croatia Airlines

 

ID:M
Trenutno nema dostupnih ponuda