Helsinki i Stockholm

Dodaj u favorite
Registrirajte se kako bi primali nove ponude.
Više o tome pročitajte ovdje

PUTOVANJE U HELSINKI I STOCKHOLM - 5 dana zrakoplovom iz Zagreba

 

Dopustite da vas dotakne šarm Skandinavskih prijestolnica:
Helsinkija, magičnog “Bijelog grada sjevera“ okruženog morem i
Stockholma koji leži na otocima međusobno povezanih mostovima zbog čega ga nazivaju “Venecijom Sjevera“

Datum putovanja: 1.-5.8., 22.-26.8., 3.-7.10.2019.- garantirani polasci!

 

1. dan    ZAGREB - HELSINKI
Sastanak putnika u Zračnoj luci Zagreb, kod šaltera informacija, u 6:00 sati. Let zrakoplovom Croatia Airlinesa u 8:10 sati, s dolaskom u Helsinki u 11:45 sati. Po dolasku u Helsinki, odlazak na panoramski i pješački razgled dragulja Finske: Trg Senata, zgrada Parlamenta, koncertna dvorana Finlandija, spomenik Jeanu Sibeliusu, Temppeliaukion Kirkko ili “Crkva u stijeni“, tržnica Kauppatori, šetalište Esplanadi. Transfer autobusom do hotela i smještaj. Slobodno vrijeme za večeru u jednom od tipičnih lokalnih restorana. Noćenje.

2. dan HELSINKI - STOCKHOLM
Doručak. Predlažemo izlet na otok Suomenlinna (prijava u agenciji, plaćanje na licu mjesta): simbol finske povijesti koje je uvršteno na UNESCO-vu listu svjetske baštine. Ova utvrda zvjezdastog oblika, izgrađena u 18. stoljeću služila je Finskoj za obranu od Rusa. Danas je to jedno od najpopularnijih turističkih odredišta u Finskoj. Sama utvrda i danas je dom oko 800 stanovnika koji žive u tipičnim skandinavskim kućama okruženim kilometarskim zidinama. Za putnike koji žele ostati u Helsinkiju predlažemo odlazak do Design Districta sa više od 200 butika, ateljea, muzeja, galerija i kafića ili posjet nekom od muzeja: Ateneum, Kiasma, Muzej Dizajna ili Prirodoslovni muzej. Odlazak do luke i ukrcaj na brod. Na brodu se nalaze restorani, barovi i  trgovine u kojima se može uživati. Noćenje na brodu.
 
3. dan STOCKHOLM
Doručak na brodu. Po dolasku u glavni grad Švedske, slijedi panoramski i pješački obilazak gradskih znamenitosti: Stadshuset-gradska vijećnica, kraljevska Opera, Kungsträdgården-Kraljev vrt. Odlazak javnim gradskim prijevozom do jednog od najvećih i najbolje očuvanih srednjovjekovnih gradskih središta u Europi: Gamla Stana. Ovaj epicentar grada, prepun atrakcija, znamenitosti, kafića i restorana. U četvrti se nalaze brojne gradske atrakcije, kao što su trg Stortorget na kojem se nalazi muzej Alfreda Nobela, srednjovjekovna katedrala iz 13. st. gdje se 2010. godine održalo kraljevsko vjenčanje, i kraljevska palača, službena rezidencija kraljevske obitelji koja je s preko 600 soba jedna od najvećih palača u Europi. Slobodno vrijeme za vlastito istraživanje ovog dijela grada. Povratak u hotel. Noćenje.

4. dan STOCKHOLM
Doručak. Odlazak do otoka Djurgarden:  svojevrsni dnevni boravak stanovnika Stockholma, gdje u bujnom zelenilu vole provoditi slobodno vrijeme i družiti se. Otok je u prošlosti bio zabavni park kraljevske obitelji. Danas se na otoku nalazi zabavni park Gröna Lund: u kojem je oko 30 atrakcija, poznati muzej ABBA, Vasa muzej u kojem se nalazi kraljevski brod koji je ponos švedske mornarice, Skansen muzej na otvorenom koji prikazuje kako su šveđani živjeli u prošlosti (ovdje se nalazi i zološki vrt sa Nordijskim životinjama kao što su vukovi, losovi, vidre i sl.). Slobodno vrijeme za vlastito istraživanje otoka. Povratak u hotel. Noćenje.

5. dan STOCKHOLM - ZAGREB
Doručak. Odjava iz hotela. Slobodan dan za vlastite aktivnosti. Predlažemo odlazak do Ericsson Globea, najveće okrugle zgrade u svijetu. Zgrada je visoka 130 metara i s nje se pruža pogled na Stockholm. U poslijepodnevnim satima, povratak u hotel i transfer prema zračnoj luci. Prijava na let za Zagreb. Polazak aviona u 18:10 sati. Dolazak u Zagreb u 20:40 sati.


First minute cijena:  3.990 KN
(vrijedi za uplate do 30 dana prije putovanja ili do popunjenja kapaciteta).

CIJENA PUTOVANJA PO OSOBI:  4.290 KN

Obavezna doplata za pristojbe zračnih luka: 1.190 kn

Doplata za jednokrevetnu sobu/kabinu: 1.890 kn
Trokrevetna soba/kabina na upit

Doplata za vezani let iz Splita, Dubrovnika, Zadra, Pule: od 420 kn
(raspoloživost letova na upit; individualna prijava na let u zračnoj luci do sastanka s voditeljem putovanja u Zagrebu)

VAŽNO: Prilikom rezervacije aranžmana obavezno dostaviti sljedeće podatke: ime i prezime, datum rođenja, državljanstvo i broj putovnice ili osobne iskaznice. Ovi su podaci potrebni za brodsku listu putnika.

PRTLJAGA uključena u cijenu: 1 komad predane prtljage do 23 kg + 1 komad ručne prtljage do 8 kg težine, dimenzija 55 x 40 x 20 cm

CIJENA ARANŽMANA UKLJUČUJE:
prijevoz zrakoplovom na relaciji Zagreb-Helsinki i Stockholm-Zagreb, voditelja putovanja, smještaj u hotelu 3*/4* u Helsinkiju u dvokrevetnim sobama  na osnovi 1 noćenja s doručkom, jedno noćenje na brodu Stockholm-Helsinki u dvokrevetnim unutarnjim kabinama na osnovi 1 noćenja s doručkom, smještaj u hotelu 3*/4* u Stockholmu na osnovi 2 noćenja s doručkom, transfer autobusom zračna luka – hotel – zračna luka, sve razglede prema programu, troškove organizacije i prodaje aranžmana.

CIJENA ARANŽMANA NE UKLJUČUJE:
zrakoplovne pristojbe, ulaznice za kulturno-povijesne spomenike i muzeje koje nisu navedene kao uključene, karte javnog prijevoza, troškove osobnih narudžbi, putno osiguranje.

Cijene fakultativnih sadržaja i ulaznica(prijava u agenciji, plaćanje na licu mjesta):

-    trajekt Helsinki – Soumenlinna – Helsinki: 10 EUR
-    buffet večera na brodu Helsinki – Stockholm: 35 EUR


HOTEL u Helsinkiju: Scandic Park ili sl.
(hotel se nalazi pokraj centra grada sa odličnom prometnom povezanošću)

HOTEL u Stockholmu: Quality Hotel Globe  ili sl.
(moderan hotel, nalazi se pokraj shopping centra Globen, 12min vožnje podzemnom željeznicom do centra)

NAPOMENA:
hoteli u Finskoj i Švedskoj nisu službeno kategorizirani
Ponuđeni hoteli odgovaraju kategorizaciji 4****

Informativne cijene ulaznica:
Temppeliaukion Kirkko: 3€
Ateneum muzej: 15€
Kiasma muzej (muzej suvremene umjetnosti):  14€
Muzej dizajna: 12€
Prirodoslovni muzej: 14€
ABBA muzej: 250 SEK/ djeca 7-15 g 95 SEK
Vasa muzej: 130 SEK/ispod 18g gratis
Skansen muzej: 140 SEK/djeca 4-15 g 60 SEK  
Muzej Alfreda Nobela: 120 SEK/ispod 18 g gratis
Kraljevska palača: 130 SEK/djeca 7-17 g 60 SEK
Ericsson Globe: 160 SEK/djeca 5-12 g 120 SEK

Korisne informacije Finska:

Glavni grad: Helsinki
Vremenska zona (Helsinki): GMT + 2 sata, +1 sat u odnosu na Hrvatsku
Valuta: euro
Službeni jezici: finski, švedski
Klima za Helsinki: prosječna temperatura od lipnja do kolovoza je oko 19-22 °C, a u listopadu oko 5-11 °C


Korisne informacije Švedska:

Glavni grad: Stockholm
Vremenska zona (Stockholm): GMT +01:00, isto vrijeme kao i u Hrvatskoj
Valuta: Švedska Kruna (SEK)  1 KN=1,43 SEK; 1 EUR=10,58 SEK. Ukoliko imate mogućnost, preporučujemo da nabavite krune u Hrvatskoj jer je tečaj povoljniji nego na licu mjesta
Službeni jezici: Švedski
Klima za Stockholm: prosječne ljetne temperature su oko 20-25°C, a u listopadu oko 5-10°C


NAPOMENA: Zrakoplovne pristojbe podložne su promjenama i konačni iznos pristojbi potvrđuje se na dan izdavanja zrakoplovne karte. Agencija zadržava pravo promjene cijena u slučaju tečajnih razlika većih od 1,5%. Organizator može promijeniti redoslijed obilazaka tijekom razgledavanja, ovisno o radnom vremenu muzeja ili državnim praznicima. Sadržaj razgleda ostaje kako je objavljen bez obzira na redoslijed obilazaka tijekom razgleda. Vremena polazaka zrakoplova u programu navedena su prema redu letenja kompanije Croatia Airlines i podložna su promjeni.


Preporučujemo  putno osiguranje jedne od osiguravajućih kuća.
Agencija ima zaključenu Policu osiguranja od odgovornosti organizatora, broj police 11-7002578765 i jamčevno osiguranje kod Uniqa osiguranja d.d., broj police 45-7002578828. Organizator zadržava pravo promjene rasporeda sadržaja programa u slučaju više sile. Ostali uvjeti prema OPĆIM UVJETIMA INTEGRALA ZAGREB d.o.o., Zagreb, 15.01.2019.

 

ID: Integral
01.08.2019. - 05.08.2019.
22.08.2019. - 26.08.2019.
03.10.2019. - 07.10.2019.
cijena od 3.990 HRK
Više o tome pročitajte ovdje
cijena od 3.990 HRK