Gastro tura biserima južnog Jadrana

Dodaj u favorite
Registrirajte se kako bi primali akcijske cijene za odabranu ponudu.
Više o korištenju osobnih podataka pročitajte ovdje

ENO GASTRO TURA BISERIMA JUŽNOG JADRANA: PELJEŠAC, KORČULA I BERBA MANDARINA U DOLINI NERETVE

 

4 dana/3 noćenja autobusom iz Zagreba

POLASCI: 15.-18.10.2020. - garantirani polazak

VRIJEDNOST VIŠE: uključena degustacija vina u vinarijama u Lumbardi i Smokvici, berba mandarina: 3 kg mandarina, vožnja neretvanskim lađama  i ručak uključeni u cijenu!


Program putovanja:

1. ZAGREB-STON-PELJEŠAC-KORČULA/LUMBARDA
Polazak autobusa u 06:00 sati s dogovorenog mjesta. Slijedi vožnja uz usputna stajanja. Dolazak u Ston, pitoreskni gradić najpoznatiji po svojim zidinama. Obrambene srednjovjekovne zidine  ukupno su duge 5,5 km, ojačane su sa 40-tak kula i 5 tvrđava. Šetnja gradom još poznatom po vrhunskim vinima, morskoj soli, kamenicama i stonskoj torti. Nastavak putovanja  Pelješcom, biserom  juga poznatom po svojoj gastronomiji a posebno prekrasnim vinogradima i vrhunskim vinima. Zaustavljanje u vinariji  Mikulić (degustacija uz doplatu). Osim degustacije moguća je i kupnja maslinovog ulja iz obiteljskih vinograda i maslinika. Nastavak putovanja do Orebića  od kuda trajektom prelazimo na otok Korčula. Odlazak i smještaj u hotel Lumbarda 3*. Noćenje.

2. LUMBARDA-KORČULA 
Ujutro nakon doručka odlazak u prema vinariji Bire u Lumbardi gdje slijedi degustacija vina (uključeno u cijenu). Lumbarda je poznata po proizvodnji vina Grk koje nastaje od loze koja raste iz pijeska. Nastavak vožnje prema gradu Korčula. Slijedi razgled grada Marka Pola, moreške, kamenih kuća i uličica okruženom gustom borovom šumom. Gradska vrata Revelin, gradski muzej, katedrala Sv. Marka, mala gotička crkva Sv. Petra, kuća Marka Pola (izvana)…Slobodno poslijepodne u gradu za degustaciju lokalne kuhinje (2 restorana s Michelinovom zvjezdicom, slastičarne s lokalnim tradicionalnim kolačima: cukarini, klašuni, hrustule i prikle…). Također možete posjetiti otok Badija (uz doplatu). Otočić u istočnom djelu pelješkog kanala. Kristalno more, borova šuma, čempresi  i neobični domačini-jeleni. Badija je i savršeno mjesto za ljubitelje ronjenja i netaknutih šljunčanih plaža. Na otoku se nalazi i franjevački samostan u sklopu kojeg se odvijaju procesije uoči blagdana. Navečer povratak u hotel. Noćenje.

3. KORČULA: LUMBARDA-SMOKVICA-BLATO-VELA LUKA-LUMBARDA
Ujutro nakon doručka krećemo u smjeru Čare do Smokvice uz prekrasan pogled na polja i vinograde. Slijedi degustacija vina u obiteljskoj vinariji Toreta (uključeno u cijenu). Nastavak putovanja do Blata, prekrasnog grada u unutrašnjosti otoka. Korčulansko gospodarstvo u prošlosti se temeljilo na poljoprivredi tako da su mnogi plemići i živjeli u Blatu. Šetnja gradom u pratnji vodiča. Posebno će vam biti zanimljive blatske “bezimene” ulice koje su označene brojevima, drvored Zlinje dug oko 1 km (drugi po dužini drvoreda u Europi), Svetište blažene Marije Petković… Okolicu Blata krase tisuće kilometara  suhozida- meja. Njihova svrha je bila očuvati obradivu zemlju od kiše  i vjetra. Nastavljamo put prema Veloj Luci, rodnom gradu našeg velikog glazbenog umjetnika Olivera Dragojevića koji ju je također proslavio izvedbom pjesme Sjećanje na Vela Luku koja govori o ljubavi autora pjesme (B. Žuvela) prema Velolučanki. Vela Luka svoj procvat doživljava u 18.st. kada se razvija trgovina i grade brojni crkveni objekti.  Crkva Sv. Josipa iz 19. st. krasi prekrasni zvonik a nalazi se u središtu mjesta gdje se održavaju brojne kulturne zabave i priredbe. Slobodno vrijeme za vlastite sadržaje. Povratak u hotel, noćenje.

4. KORČULA-METKOVIĆ/BERBA MANDARINA, FOTO SAFARI NERETVANSKIM LAĐAMA-ZAGREB
Ujutro nakon doručka odjava iz hotela. Vožnja preko Pelješca, Neuma, doline Neretve gdje ćete se susresti s brojnim štandovima s lokalnim proizvodime,  do Metkovića od kuda krećemo u novu avanturu berbe mandarina. U dolini je zasađeno ca 1,4 milijuna stabala mandarina Dolazak na plantažu uz dobrodošlicu uz domaću lozu i suhe smokve. Tijekom berbe svatko za sebe u svoju vrećicu ubere ca 3 kg mandarina koje može ponijeti sa sobom. Po završetku berbe slijedi foto safari neretvanskim lađama koje su stare više od 100 godina. Lađe su tradicionalno plovilo koje se koristilo za prijevoz poljoprivrednih proizvoda, životinja, sjena, slame, ljudi isl.  Danas se koriste ponajviše u turistička svrhe ili za poznati Maratnon lađa za koji se Neretvani pripremaju cijelu godinu. Vožnja lađama kroz rukavce i kanale neretvanske močvare uz bogatu floru i faunu. Nakon safarija slijedi  ručak i glazba uživo. Povratak u Zagreb u kasnim večernjim satima.


***Važna napomena: redoslijed obilazaka je podložan promjenama ovisno o prometu i procjeni  pratitelja putovanja.

FIRST MINUTE CIJENA  ARANŽMANA PO OSOBI : 
15.10.: 1.890  kn 1.690 kn FIRST MINUTE

CIJENA ARANŽMANA UKLJUČUJE: 
•    Prijevoz  turističkim autobusom
•    Turističkog pratitelja tijekom putovanja
•    3 noćenja s doručkom  hotelu Lumbarda 3*
•    razglede prema program
•    degustacija vina u vinariji Toreta i vinariji Bire na Korčuli
•    berbu mandarina (3 kg za ponijeti kući), foto safari neretvanskim lađama, ručak (piće nije uključeno) i glazba
•    jamčevno osiguranje, troškove organizacije i prodaje aranžmana

Doplata: 
•    Degustacija u vinariji Mikulić na Pelješcu (3 vrste vina, travarica po želji, zakuska s dalmatinskim delicijama: pršut, panceta, tvrdi sir): 80 kn
•    Povratna karta za brod do otoka Badija: 40 kn
•    Jednokrevetna soba: 300 kn
•    Boravišna pristojba: 21 kn (plaća se na licu mjesta)

Popusti:
•    Osoba na pomoćnom ležaju 120 kn
Nadoplata za odabir sjedala u autobusu (nije obavezna):
Na ovom putovanju nudimo mogućnost odabira određenih sjedala u autobusu uz nadoplatu prilikom rezervacije. Doplata nije obavezna. Raspoloživost odabranih sjedala je na upit i podložna provjeri prilikom rezervacije.
•    sjedala 3 i 4 u prvom redu doplata po osobi 100 kn
•    sjedala 5,6,7,8 u drugom redu doplata po osobi 100 kn
•    sjedala iza drugih vrata doplata po osobi 100 kn
•    bilo koje drugo sjedalo po odabiru – 50 kn

VAŽNE INFORMACIJE:
Završno pismo dostavljamo Vam mailom  najkasnije 48 sati prije putovanja – to je završni dokument  u kojem se nalaze sve bitne informacije poput točnog vremena i mjesta polaska, kontakt i ime pratitelja putovanja, imena hotela i sl. )
Eventualne doplate za izlete i ulaznice plaćate na licu mjesta pratitelju putovanja u eurima ili lokalnoj valuti zemlje u koju se putuje, osim ako nije u programu putovanja navedeno plaćanje prije puta.
Organizator nije odgovoran za povećanje cijena ulaznica, fakultativnih izleta navedenih u programu na dan formiranja programa.
Agencija ima pravo promjene redoslijeda programa.

UPLATE I REZERVACIJE:
Prilikom prijave za putovanje potrebno je uplatiti minimum 30% ukupnog iznosa, a ostatak najkasnije minimum 21 dan dana prije početka putovanja. Prijava za putovanje vrijedi isključivo uz uplatu predujma. Preporučamo uplatu paketa osiguranje od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju. Po uplati predujma primit ćete račun koji je ujedno i ugovor o putovanju.  U slučaju uplate na račun ljubazno molimo da nam OBAVEZNO pošaljete kopiju uplate ili ukoliko Vam je to nezgodno, barem da nas o uplati obavijestite mailom kako bismo je evidentirali te Vam poslali Ugovor za putovanje i račun. Dok ne dobijete Ugovor za putovanje, Vaša rezervacija nije potvrđena!) Potom 48 sati prije putovanja završno pismo. Ako se na putovanje ne prijavi dovoljan broj putnika najkasnije 5 dana prije početka paket aranžmana putnička agencija dužna je obavijestiti putnika o otkazu putovanja.  

MOGUĆNOSTI PLAĆANJA:
•    gotovina, internet bankarstvo
•    kreditne kartice: Diners, Maestro, Visa, Mastercard

Upute i opći uvjeti putovanja za turističke aranžmane sastavni su dio programa i ugovora o putovanju. Svojim potpisom na ugovoru o putovanju suglasni ste s navedenim uvjetima, stoga molimo cijenjene putnike da pozorno pročitaju uvjete. Sukladno Zakonu o pružanju usluga u turizmu, Agencija ima kod osiguravajućeg društva Wiener osiguranje, Vienna Insurance Group d.d, sklopljen ugovor broj: 1501-00000895 za razdoblje 3.9.2019. do 3.9.2020. godine, o osiguranju od odgovornosti za štetu koju prouzroči putniku neispunjenjem, djelomičnim ispunjenjem ili neurednim ispunjenjem obveza koje se odnosi na paket-aranžman., te osiguranje jamčevine turističkih paket aranžmana. Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija RH, www.mvp.hr. Kategorizacija hotela odgovara lokalnoj kategorizaciji.


Minimalni broj putnika: 35
Maksimalni broj putnika: 45

 

                  
                

ID: M
15.10.2020. - 18.10.2020.
cijena od 1.690 HRK
Više o korištenju osobnih podataka pročitajte ovdje
cijena od 1.690 HRK