Galicija i Baskija 5 dana avionom

Dodaj u favorite
Registrirajte se kako bi primali akcijske cijene za odabranu ponudu.
Više o korištenju osobnih podataka pročitajte ovdje

GALICIJA I BASKIJA - PUTOVANJE POSEBNIM ZRAKOPLOVOM IZ ZAGREBA ZA USKRS 2022.

 

GARANTIRANI POLAZAK: 14.4. – 18.4.2022. POPUNJENO

 

PROGRAM PUTOVANJA:

1. dan, četvrtak 14.4.2022.:  ZAGREB – VITORIA – LA RIOJA – BURGOS – LEÓN
Sastanak putnika u zračnoj luci Zagreb dva sata prije polijetanja zrakoplova. Prijava na izravan charter let za Vitoriu (Baskija) u jutarnjim satima. Po dolasku u Vitoriu, a nakon obavljanja graničnih i carinskih formalnosti slijedi vožnja do prijestolnice vina, mjesta Haro na rijeci Ebro u pokrajini La Rioja. Posjet poznatoj vinariji Marqués de Riscal čiji je novi dio dizajnirao čuveni kanadsko-američki arhitekt Frank Owena Gehry, ujedno i autor čuvenog Muzeja Guggenheim u Bilbau. Sijedi degustacija vina ove čuvene španjolske vinske regije uz pokoji zalogaj odnosno „tapas“. Nastavljamo prema gradu Burgos u autonomnoj zajednici Kastilja i León, na ruti hodočasničkog Puta svetog Jakova. Burgos, grad bogate povijesti kojeg između ostalog krasi impresivna gotička katedrala Djevice Marije (dio UNESCO-a) te brojne crkve i srednjovjekovne palače. Nakon kraćeg odmora put nastavljamo prema gradu León, prijestolnici povijesne kraljevine León, osnovanom u 1. stoljeću. Grad je smješten na rijeci Bernesgi, a smatra se i jednom od važnijih postaja na Putu sv. Jakova. Smještaj u hotel. Noćenje.

2. dan, petak 15.4.2022.: LEÓN – ASTORGA – SANTIAGO DE COMPOSTELA
Nakon doručka odjava iz hotela te potom odlazimo u razgled Leóna. Od bogatog povijesnog i umjetničkog nasljeđa najznačajnija je sjajna ranogotička katedrala nazvana „Kućom svjetla“ (Pulchra Leonina), najljepši primjer francuske gotike u Španjolskoj. Nastala je na temeljima palače kralja Ordona II., a izuzetnu ljepotu i svjetlost daje joj mnoštvo prozora između brojnih elegantnih kontrafora. Razgled povijesne jezgre: katedrala - Bazilika San Isidoro s kraljevskim Panteonom - stari samostan sv. Marka. Slobodno vrijeme u gradskom središtu za kupovinu i šetnju. Vozeći se dijelom čuvenog puta svetog Jakova odnosno Camino de Santiago, dolazimo do Astorge, grada u kojem se križaju dvije hodočasničke rute puta sv. Jakova: hodočasnička ruta i ruta de la Plata. U gradu je posebno zanimljiva katedrala u stilu flambojantne gotike kao i biskupska palača koju je projektirao veliki katalonski arhitekt Gaudi. Nastavak vožnje do Santiago de Compostela, glavnog grada slikovite Galicije na sjeveru Španjolske. Smještaj u hotel. Slobodno vrijeme za šetnju gradom i večeru u odličnim restoranima. Galicija ima izvrsnu gastronomiju, dio slobodnog vremena treba svakako posvetiti nekom od specijaliteta kao Pulpo a la gallega (kuhana hobotnica), Empanada Galegga ili torti Tarta de Santiago te sve zaokružiti s izvrsnim galicijskim vinom Ribeiro. Noćenje.

3. dan, subota 16.4.2022.: SANTIAGO DE COMPOSTELA – LA CORUÑA
Nakon doručka odlazak u panoramski i pješački razgled Santiaga de Compostele (ulaznica u katedralu i muzej uz doplatu). Glavni grad Galicije jedan je od najvažnijih svetišta kršćanskog svijeta – grob sv. Jakova (Santiago na španjolskom) bio je uz Rim i Jeruzalem najvažniji cilj hodočasnika nekoć, a i danas je jedan od najposjećenijih gradova Španjolske. Osim mnogobrojnim palačama i crkvama Santiago se diči i 500 godina starim sveučilištem osnovanim 1495. g. po povelji pape Julija II., koje gradu daje posebnu živost. Zgrade sveučilišta smještene su u središtu grada i u raskošnom parku. Glavni gradski park Ameda nalazi se između starog i novog grada. Trgovine i barovi stisnuti su u granitom popločenim uličicama (Zona Vella-Rua do Franco), a moderne trgovine brojnije su u Zona Nova i Zona Central. U poslijepodnevnim satima slijedi vožnja do La Coruñe, drugog po veličini grada u Galiciji koji je u rimsko doba bio važan lučki grad. Upravo iz tog vremena datira poznati Herkulov stup koji je jedan od asocijacija na grad, a smatraju ga najstarijim svjetionikom na svijetu. Po dolasku u grad panoramski obilazak i slobodno vrijeme u središtu grada i u zanimljivoj staroj jezgri grada, koja je izrasla iz stare ribarske četvrti. Prijava i smještaj u hotel. Noćenje.

4. dan, nedjelja 17.4.2022.: LA CORUÑA – GIJON – OVIEDO
Doručak i odjava iz hotela. Vožnja slikovitom Galicijom u blizini atlantske obale Costa Verde uz kraća zaustavljanja putem. Dolazak u Gijon, najvećeg grada i luke pokrajine Asturije. Razgled gradskog središta: crkva sv. Petra - spomenik Don Pelayu - ulica Manuza – luka. Nastavak putovanja u poslijepodnevnim satima prema Oviedu, glavnom gradu pokrajine Asturije. Smještaj u hotel, a nakon kraćeg odmora odlazak s voditeljem putovanja u šetnju ovim prekrasnim gradom. Oviedo je na glasu kao jedan od najboljih gradova za život u cijeloj zemlji, grad je bogat i lijep, a srednjovjekovni šarm miješa se s pažljivo osmišljenim modernim rasterom ulica, romaničke i barokne crkve s raznovrsnim restoranima i vinskim podrumima, uske uličice sa savršeno restauriranim zgradama. Slobodno vrijeme za uživanje u zavodljivoj atmosferi grada. Noćenje.

5. dan, ponedjeljak 18.4.2022.: OVIEDO – BILBAO – VITORIA – ZAGREB
Doručak. Odjava iz hotela te nastavak putovanja za Bilbao. Po dolasku  razgled grada koji je do nedavno ponajprije bio poznat kao industrijski i lučki grad sa zaleđem bogatim rudnicima, a koji se nakon izgradnje muzeja Guggenheim svjetski poznatog arhitekta Gehryja otisnuo u 21. stoljeće, među značajne centre kulture i umjetnosti. Grad je to u kojem se zahvaljujući lokaciji i povijesti dogodio zanimljiv koktel u kojem arhitektura i tradicija, more i planine, povijest i modernitet nude brojne mogućnosti za opuštanje, zabavu i uživanje u kulturnoj ponudi. Zanimljiv je i stari dio grada (Casco Viejo), pješačka zona s povijesti dužom od 700 godina. Tu se nalazi glasovita katedrala sv. Jakova, tržnica Ribera i Plaza Nueva. Moguć posjet muzeju Guggenheim uz doplatu. Slobodno vrijeme za ručak u odličnim baskijskim tavernama. Bilbao je inače svjetski poznat po gastronomskoj ponudi, a svakako treba kušati jela od bakalara, njihove odlične pintxose i počastiti se izvrsnim baskijskim vinom txakoli. U nastavku dana odlazak prema zračnoj luci Vitoria. Po dolasku prijava na direktan let posebnim zrakoplovom za Zagreb. Dolazak u Zagreb predviđen je u večernjim satima.             

 

First Minute cijena aranžmana po osobi u dvokrevetnoj sobi: POPUNJENO
*First Minute popust 200 kn  vrijedi za rezervacije do 45 dana prije polaska ili do popunjenja mjesta po FM cijeni.

Redovna cijena aranžmana po osobi u dvokrevetnoj sobi: 4.790 kn POPUNJENO

Obavezne doplata za zrakoplovne pristojbe 1.090 kn
Doplata za jednokrevetnu sobu: 1.690 kn

Minimalan broj putnika za realizaciju aranžmana: 40

Predviđeni hoteli na turi:

 • LEÓN: Hotel Santiago 4* ili sličan
 • SANTIAGO DE COMPOSTELA: Hotel Congreso & Spa 4* ili sličan
 • LA CORUÑA: Attica21 Coruña 4* ili sličan
 • OVIEDO: Gran Hotel España 4* ili sličan

Cijena uključuje:

 • prijevoz posebnim charter zrakoplovom na relaciji Zagreb – Vitoria (Baskija) – Zagreb
 • uključen 1 komad prtljage koja se prijavljuje po osobi (kofer do 20 kg) + 1 komad ručne prtljage (do 8 kg)
 • transfere i razglede prema programu
 • smještaj u hotelima 4* u dvokrevetnim sobama na osnovu 4 noćenja s doručkom (1 noćenje u Leónu, 1 noćenje u Santiagu de Composteli, 1 noćenje u La Coruñi i 1 noćenje u Oviedu)
 • degustacija vina uz tapase u vinariji Marqués de Riscal City Of Wine u La Rioji
 • voditelja putovanja na hrvatskom jeziku
 • jamčevinu i troškove organizacije putovanja


Cijena ne uključuje:

 • obaveznu doplatu za pristojbe zračnih luka 1.090 kn
 • doplatu za jednokrevetnu sobu 1.690 kn
 • ulaznice za kulturno-povijesne spomenike i muzeje koje nisu navedene kao uključene
 • putna osiguranja
 • fakultativne izlete i sadržaje
 • troškove osobnih narudžbi

Popusti:

 • 10% za dijete do 12 god. na 3. pomoćnom ležaju
 • 5% iznad 12 god. na 3. pomoćnom ležaju

Ulaznice (informativne cijene): Katedrala Djevice Marije u Burgosu 9 EUR, katedrala Santa María de Regla u Leonu 7 EUR, katedrala Santa Maria de Astorga 6 EUR, katedrala i muzej u Santiagu de Composteli 12 EUR, katedrala San Salvador u Oviedu 7 EUR, Muzej Guggenheim Bilbao 16 EUR, katedrala Sv. Jakova i crkva Sv. Antuna Bilbao: 5 EUR

COVID-19 INFORMACIJE (stanje veljača 2022.):
ŠPANJOLSKA:

 • Putnici koji u Španjolsku dolaze zračnim putem (uključujući i djecu do 12 godina i putnike u tranzitu) dužni su prije putovanja ispuniti obrazac zdravstvenog nadzora putem web stranice Ministarstva zdravstva Španjolske  ili putem mobilne aplikacije SpTH.
 • Uz iznimku djece do 12 godina, svi putnici iz rizičnih zemalja (među kojima je i Hrvatska), prilikom ulaska u Španjolsku, osim SpTH zdravstvenog obrasca, moraju predočiti i jedan od sljedećih dokumenata:
 • 1) Potvrda o potpunoj cijepljenosti. Dokument mora sadržavati podatke: ime i prezime, datum cijepljenja, vrsta cjepiva, broj doza, zemlja cijepljenja, institucija koja je obavila cijepljenje. Potvrda se smatra važećom 14 dana od zadnje doze cjepiva (prve i jedine doze, ako se radi o cjepivu za koje je predviđena jedinstvena doza), ali najviše 270 dana nakon zadnje doze. Nakon proteka 270 dana od zadnje doze osnovnog cijepljenja, potrebno je dokazati cijepljenje booster dozom.
 • 2) Potvrda o negativnom testu na COVID-19, ne starija od 72 sata (PCR) ili 24 sata (brzi antigenski test) od planiranog ulaska u zemlju. Dokument mora sadržavati: ime i prezime, datum testiranja, tip testa, zemlju koja je izdala potvrdu.
 • 3) Potvrdu o preboljenom COVID-19, izdanu najmanje 11 dana nakon prvog pozitivnog PCR testa, koja je važeća do 180 dana nakon navedenog testiranja. Dokument mora sadržavati: ime i prezime, datum prvog pozitivnog testa, tip testa (NAAT) i zemlju koja je izdala potvrdu.
 • Potvrde moraju biti na španjolskom, engleskom, francuskom ili njemačkom jeziku, ili na drugom izvornom jeziku, uz ovjereni prijevod na španjolskom jeziku.
 • Obavezno je nošenje zaštitnih maski u zatvorenim prostorima na cijelom području Španjolske.

Molimo informirajte se o preporukama za putovanja i upozorenja za Španjolsku na službenim stranicama MVEP-a.
*Sve navedene mjere podložne su promjeni do datuma polaska. O svakoj eventualnoj izmjeni protokola za ulazak u Španjolsku putnici će biti obavješteni na vrijeme.

NAPOMENE

 • Kategorizacija hotela odgovara službenoj kategorizaciji u Španjolskoj te može biti različita u odnosu na kategorizaciju u drugim zemljama
 • Državljanima Republike Hrvatske za ulazak u Kraljevinu Španjolsku dovoljna je važeća putovnica ili osobna iskaznica.
 • Neispravni putni dokumenti koji za posljedicu imaju odustajanje od putovanja, ni u kojem slučaju ne obvezuju organizatora putovanja te se primjenjuju uvjeti otkaza putovanja organizatora putovanja
 • Organizator putovanja ima pravo na izmjenu programa putovanja kao i vremena polazaka zrakoplova (kada to zahtjeva situacija tijekom putovanja), ali garantira da će se program izvesti u cijelosti.
 • U slučaju promjene cijena kalkulativnih elemenata do iznosa većeg od 1,5% organizator putovanja ima pravo na promjenu cijene aranžmana.

KORISNE INFORMACIJE – GALICIJA

 • Pokrajina Galicija, smještena na sjeverozapadu Španjolske uz granicu s Portugalom, poznata je kao 'Regija tisuću rijeka', a brojna ušća njezinu obalu čini prepunom prekrasnih estuarija i rijasa. Sama obala prepuna je kontrasta u kojima imate mogućnost uživati na nježnim pješčanim plažama ili proživljavati avanture na obližnjim liticama. Svaki posjetitelj Galicije moći će uživati u bogatoj gastronomiji, običajima s primjesama keltske i rimske kulture te, naravno, u izvrsnom vinu. Glavni grad Galicije je Santiago de Compostela.
 • Santiago De Compostela: Veličanstveni grad, slavno odredište brojnih hodočasnika, jedinstven je povijesni spomenik čiji je stari dio grada prepoznao i UNESCO kao nezamjenjivu svjetsku baštinu. Ime je dobio po sv. Jakovu, čije su kosti pronađene na području grada, na mjestu na kojem je sagrađena i veličanstvena bazilika. Santiago je simbol rekonkviste, obilježen arhitekturom gotike i romanike, izvanredno odredište za sve zaljubljenike u povijest i umjetnost. Santiago de Compostela krajnje je odredište poznatog hodočašća Camino de Santiago (Put sv. Jakova).
 • La Coruña: Po veličini drugi najveći grad u Galiciji. Prepoznatljiva je po Herkulesovom tornju, svjetioniku za koji se pretpostavlja da je sagrađen u 1. st. pr. Kr. i koji je uvršten na Popis svjetske baštine. Osim veličanstvenog svjetionika, u La Coruñi možete posjetiti poznati Trg Maria Pita te planinu San Pedro, s koje se pruža nezaboravan pogled na grad. Ako volite duge šetnje, posjetite Paseo Maritimo - devet kilometara dugu šetnicu uz obalu.

KORISNE INFORMACIJE - BASKIJA

 • Regija Baskija nalazi se na sjeveru Španjolske te dijelom graniči s Francuskom. Iako je Baskija vrlo razvijena industrijska regija, u njoj se i danas nalaze mjesta potpuno netaknute prirode, od kojih je jedno od najljepših ono uz rijeku Guernicu. U Baskiji se govori dvama jezicima - španjolskim i baskijskim. Naseljena je još od paleozoika, a u njoj se i danas vide ostatci Rimskog Carstva. U srednjem vijeku nalazila se u sastavu kraljevine Navare. Glavni grad Baskije je Vitoria-Gasteiz.
 • Bilbao: Dovede li vas put do Bilbaa, zasigurno nećete potratiti vrijeme provedeno u njemu. Naime, osim povijesne jezgre koja obiluje elementima gotike te se, među ostalim, sastoji od Trga Santiago, Katedrale sv. Jakova te kazališta Arriaga, možete posjetiti i moderni dio grada. Reprezentativni primjerak moderne arhitekture u Bilbau je Guggenheimov muzej - jedan od najljepših modernih muzeja na svijetu, koji je vratio umjetnost u Bilbao. Tražite li kulturu smještenu u modernu arhitekturu, uz Guggenheimov muzej možete posjetiti i koncertnu dvoranu Eskalduna.
 • Vitoria-Gasteiz: Jedan od najreprezentativnijih gradova Španjolske prepun je zanimljivih turističkih ruta. Zanimljive znamenitosti datiraju još iz vizigotskih vremena, a neka od njih su gotička Katedrala sv. Marije iz 14. stoljeća, srednjovjekovne zidine, trg Plaza Espana i palača Ajuria Enea, ujedno i sjedište baskijske vlasti. Vitoria je 2012. godine okrunjena titulom Zelena prijestolnica Europe.

Prilikom prijave potpisujete ugovor o putovanju čiji su sastavni dio Opći uvjeti i uputstva za turističke aranžmane. Vašim potpisom iskazujete suglasnost s Općim uvjetima. Prilikom prijave plaćate akontaciju 30% iznosa aranžmana čime je vaša rezervacija potvrđena. Ostatak iznosa uplaćujete najkasnije 21 dan prije polaska na put ukoliko se niste odlučili za obročno plaćanje. | Prema zakonskim propisima pridržavamo pravo otkaza putovanja u slučaju da se ne prijavi dovoljan broj putnika potreban za realizaciju programa, pravo izmjene cijene ukoliko dođe do promjene tečaja za više od 1,5 % u odnosu na tečaj na dan izrade programa te ukoliko bi došlo do promjene cijene prijevoznika ili hotelijera. | Kod charter letova, red letenja podložan je promijeni u vrlo kratkom vremenu pred polazak na put. Putnici će dobiti obavijest o točnom redu letenja u putničkoj agenciji najkasnije 3 dana prije puta. Agencija zadržava pravo izmjene redoslijeda programa putovanja, ovisno o izmjenama u redu letenja zrakoplovom, radnim vremenima, lokalitetima koji se posjećuju i vremenskim uvjetima. Radno vrijeme pojedinih znamenitosti je različito tako da se vremenski tijek razgledavanja može mijenjati. Preporučamo uplatu putnog osiguranja. Informacije na prodajnim mjestima. | Molimo Vas da se o sigurnosti putovanja u pojedine zemlje informirate u Ministarstvu vanjskih i europskih poslova ili na njihovoj web stranici: www.mvep.hr

 

ID: INT2022PT
Trenutno nema dostupnih ponuda

Pronađite svoju destinaciju

Engleska

Grčka

Atena

2

Italija

Rim

2

Portugal

Turska

Španjolska