Ekvador i Galapagos

Dodaj u favorite
Registrirajte se kako bi primali akcijske cijene za odabranu ponudu.
Više o korištenju osobnih podataka pročitajte ovdje

PUTOVANJE U EKVADOR I GALAPAGOS - 10 dana

Termin putovanja: 29.11.-08.12.2019. - garantirani polazak

 
Ekvador je jedna od najljepših južnoameričkih zemalja koja ima sve što je potrebno za izniman razvoj turizma: visoke Ande, vulkane, amazonsku regiju, arheološke lokalitete iz vremena Inka, prekrasne kolonijalne gradove, nacionalne parkove i rajski arhipelag Galapagos. Otočje je jedno od najljepših prirodnih rezervata na svijetu s  bogatom florom i faunom; tamo je istraživao i Charles Darwin...

 

Program putovanja:

 

01. dan :ZAGREB – PARIS-QUITO
Sastanak na aerodromu 2 sata  prije leta. Polijetanje za Paris na liniji AF5075  u 09h00 / slijetanje u 11h05.
Nastavak leta  za Quito na liniji AF646 u 13h10 / slijetanje u 19h20. Nakon carinskih formalnosti, prijevoz do hotela. Smještaj.Večera,noćenje .

02. dan : QUITO (2850 mnm)
Nakon doručka odlazak u 22 km udaljen „Mitad del mundo“ (središte svijeta). Tu je francuska misija geodeta 1751. god. označila liniju ekvatora (po kojem je i država dobila ime). Spomenik i aleja poprsja tih ličnosti podignuta je u znak sjećanja na tu misiju.Moći ćete birati između posjeta  etnografskom muzeju ili muzeju Intinan (poznat po imenu „Sunčevo putovanje“ koji vas vodi kroz svijet andske vizije svemira, kulture i tradicije ). Povratak u Quito.Ručak, nakon kojeg slijedi razgled kolonijalnog povijesnog središta grada , čije ime kečuanski Qui-To znači "mjesto u središtu svijeta". Uvršten je u UNESCO-vu svjetsku baštinu1978.god.Razgled:trg neovisnosti, predsjednička palača,katedrala, neke od mnogobrojnih crkvi iz 16. i 17. st.- medju njima crkva Sv. Franje ( najstarija u Quitu i najveći religiozni kompleks u Južnoj Americi).Prije povratka u hotel, imat ćete priliku upoznati se sa procesom proizvodnje čokolade.Jedinstvena  klima  omogućuje savršeno okružje za uzgoj najkvalitetnijeg cacaa na svijetu-Cacao Arriba. Degustacija čokolade. Povratak u hotel. Noćenje.

03. dan: QUITO – COTOPAXI – RIOBAMBA (2754mnm)
Doručak te odlazak do nacionalnog  parka Cotopaxi čija je glavna atrakcija istoimeni vulkan koji je sa svojih 5.897 m najviši aktivni vulkan na svijetu. U „Centru za tumačenje“ ćete upoznati floru i faunu parka, povijest glavnih erupcija ovog spektakularnog vulkana. U parku ima  oko 200 biljnih vrsta a i dom je  mnogim životinjskim vrstama. Nakon šetnje uz jezero Limiopungo vožnja do  Riobambe, malog grada sa oko 150.000 stanovnika. Područje na kojem se grad nalazi pripadao je nekada indijanskom narodu Puruhá. Smještaj u hotel.Večera, noćenje.

04. dan : RIOBAMBA-ALAUSI-DEVIL'Snoise train-INGAPIRCA(3100 mnm)–CUENCA (2535 mnm)
Rani doručak nakon kojeg  krećete na uzbudljivu vožnju željeznicom "Vražji nos". Radi se o jednoj od najtraženijih turističkih  atrakcija u zemlji, a ovaj dio željezničke pruge se smatra i najtežim na svijetu, zbog izazova tijekom gradnje. Da bi se savladala ogromna vertikalna stijena zvana " Vražji nos" , jedino rješenje je bilo izgradnja cik-cak pruge.Vožnja vlakom pruža spektakularan pogled na ekvadorski krajolik. Nastavak puta do mjesta Ingapirca, najznačajnijeg arheološkog lokaliteta carstva Inka u zemlji, sagrađenog za vladavine Inke Hayana Capac (početkom 16. st.).Unatoč brojnim istraživanjima, i danas je misterija čemu je služio ovaj kompleks: da li je to bila utvrda, centar astronomskih promatranja ili hram posvećen Suncu i Mjesecu. Nastavak vožnje  za Cuencu.Ručak,noćenje.

05.dan : CUENCA
Doručak i  razgled kolonijalnog grada,izvornog naziva “Sv.Ana od 4 rijeke Cuence”. UNESCO ga je svrstao u svjetsku baštinu. Iako je na velikoj nadmorskoj visini Cuenca ima čitavu godinu ugodnu proljetnu klimu (prosjek 21C). Građena je na ostacima starog Inka naselja.Grad Cuencu od 1975. god. krasi titula interameričkog središta zanatstva i narodne umjetnosti – poznat po visokoj kvaliteti rukotvorina kao što su veziva, nakit, keramika i poznati “Panama šeširi”, tipični simbol Ekvadora.Posjetit ćete muzej i tvornicu “Panama šešira”.  Brojne crkve, kuće i palače kolonijalne arhitekture (17 st.)  grad čine pravim biserom među kolonijalnim gradovima Južne Amerike.
Ručak, noćenje.

06. dan : CUENCA -NACIONALNI PARK EL CAJAS-  GUAYAQUIL
Nakon doručka spuštamo se s visina prema Guayaquilu,najvećem gradu Ekvadora. Prolazimo nacionalnim parkom El Cajas u kojem se smjenjuju kišne šume,200-tinjak jezera razbacanih među planinskim vrhovima, stjenoviti mjesečev krajolik.. Nastavljamo vožnju prema  Guayaquilu,ekonomskom središtu Ekvadora i najznačajnijoj luci. Osnovao ga je 1537. god. Francisco de Orellana. Ručak. Tijekom razgleda, između ostalog, vidjet  ćete Kristalnu palaču, katedralu, park Seminario – jedino mjesto na svijetu gdje u kojem kopnene iguane žive u centru grada.Smještaj u hotel,noćenje.

07. dan : GUAYAQUIL – OTOČJE GALAPAGOS - SANTA CRUZ
Nakon doručka prijevoz do zračne luke. Let do Galapagosa. Po dolasku u zračnu luku, nakon inspekcijske kontrole i plaćanja ulaznice u park , odlazak prema rezervatu El Chato.To je jedno od najboljih mjesta za promatranje velikih kornjača u njihovom prirodnom okruženju.Naići ćete i na druge životinje i ptice–zebe,bijele čaplje…Vidjet  ćete i neobične geološke formacije – vulkanske špilje nalik tunelima. Galapagos je otočje vulkanskih otoka ( 13 velikih i 17 manjih), geološki jako mlado sa velikim brojem endemskih vrsta koje je prvi izučavao Charles Darwin. Ručak nakon kojeg slijedi  posjet istraživačkom centru “Charles Darwin”, osnovan 1964. god. u svrhu očuvanja čuvenih kornjača, kako bi bile spašene od sigurnog istrijebljenja. Prijevoz do hotela,noćenje

08.dan : SANTA CRUZ – cjelodnevni izlet na jedan od obližnjih otoka.
Obilasci su podložni promjeni od strane Nacionalnog parka otoka. Prijevoz do gata i vožnja do jednog od otoka. Izlet koji uključuje ručak će vam omogućiti da otkrijete fascinantnu floru i faunu arhipelaga. otok  BARTOLOME je mladi otok, zapravo ugasli vulkan na kojem se mogu vidjeti brojni vulkanski oblici i zbog toga ga neki smatraju najljepšim u arhipelagu.To je dom tisućama morskih ptica, a odavde dolaze najpoznatije fotografije Galapagosa (šiljata stijena nastala izviranjem magme iz mora..) . Na otoku je i stanište kolonije pingvina. otok NORD SEYMOUR, je poznat po svojim velikim kolonijama različitih vrsta ptica.Ističe se muški brzan sa svojim crvenim "vrećicama" kojima privlače ženke u vrijeme parenja;plavonogi pelikani;iguane;morski lavovi;tuljani.. otok PLAZAS je stanište jedne od najvećih kolonija morskih lavova, te žutim i crvenim kopnenim iguanama i bezbrojnim pticama otok Santa FE je najstariji u arhipelagu.Nudeći jednu od najljepših i najzaštićenijih uvala na otocima, dom je brojnim endemskim vrstama. A vidjet ćete između ostalog morske lavove,morske iguane, divovske kaktuse..

09. dan : SANTA CRUZ – GUAYAQUIL – AMSTERDAM
Doručak.Slobodno do  prijevoza u zračnu luku Baltra – let za Guayaquil. Nastavak leta za Amsterdam na liniji KL751 u 20h05.

10. dan :AMSTERDAM – ZAGREB
Slijetanje u 13h130. Nastavak za Zagreb u 15h10 sa dolaskom u 17h00.

 

Cijena po osobi:  minimum 15 putnika: 24.900,00 kn  
           
Doplata za manji broj putnika: 1.850,00 kn
                                                  
Za prijave do 01.07.2019. popust od 700,00 kn. Jedan popust isključuje svaki drugi popust.

Doplata za jednokrevetnu sobu: 3.300,00 kn

Mogućnost produljenog boravka na Galapagosu – informacije u agenciji.

Uključeno: prijevoz avionom na ekonomskoj klasi, smještaj u hotelima (lokalna kategorizacija-tourist clas), na bazi usluga prema programu, sve prijevoze i razglede prema programu, oprema za ronjenje,lokalne vodiče na engleskom jeziku, pratitelj puta, jamčevina (polica osiguranja jamčevine za turističke paket aranžmane  br. 1501-00000177 ,kod Kvarner Vienna Insurance Group).

Nije uključeno: zrakoplovne pristojbe cca 3.450,00 (točan iznos na dan pisanja karte), ulaznica za Galapagos Nacionalni park 100 USD (plaća se na licu mjesta), kontrolna karta za ulazak na Galapagos 20 USD (plaća se na licu mjesta).

Cijena je rađena na bazi tečaja USD – EUR – HRK, na dan 27.05.2019. U slučaju promjene tečaja za više od 1,5%, agencija zadržava pravo izmjene cijene kao i pravo na otkaz putovanja u slučaju nedovoljno prijavljenih putnika.

Organizator putovanja zadržava pravo izmjene redoslijeda programa, posebno na otočju Galapagos.
Preporučamo putno osiguranje – informacije u agenciji.

 

 

 

ID: 2015ITC
Trenutno nema dostupnih ponuda

Pronađite svoju destinaciju

Bali

Kuba

Havana

3

Maroko

USA