Egipat krstarenje Nilom 9 dana - Listopad 2024

Dodaj u favorite
Registrirajte se kako bi primali akcijske cijene za odabranu ponudu.
Više o korištenju osobnih podataka pročitajte ovdje

Egipat i krstarenje Nilom 4 dana od Asuana do Luksora uz let od Asuana do Kaira - Aleksandrija

Putovanje 9 dana zrakoplovom iz Zagreba

Termin putovanja:   18.10. – 26.10.2024.

 

 • Putovanje Egiptom, jednom od najatraktivnijih zemalja svijeta, za turiste je poput putovanja muzejom na otvorenom koji postojano, tisućljećima odolijeva vremenu i zaboravu. Kad vam se čini da ste vidjeli i doživjeli nešto neponovljivo, već sljedeća legendarna znamenitost učinit će vam se još atraktivnijom te će vam ovo putovanje ispuniti nizom uzbudljivih iskustava koja se nižu jedno za drugim. Avantura započinje četverodnevnim krstarenjem Nilom uz svakodnevni obilazak zadivljujućih arheoloških nalazišta, nastavlja se obilaskom velikih piramida u Gizi, obilaskom Kaira i završava u Aleksandriji na obalama Mediterana. 
 • Pustinjski krajolici, povijesna mističnost, ali i sadašnji život stanovnika ostaju dugo u uspomenama i nakon povratka u svakodnevicu.


Program putovanja:

1. dan     ZAGREB - ISTANBUL - HURGADA
Sastanak sudionika putovanja u zračnoj luci Franjo Tuđman u Zagrebu u 18.30 sati kod šaltera središnjih informacija. Prijava na let TK 1056 s polaskom u 20.30. Slijetanje u zračnu luku u Istanbulu u 23.45 po lokalnom vremenu.

2. dan     HURGADA – KARNAK - LUKSOR 
Nastavak putovanja letom TK 702 za Hurgadu u 02.05 s dolaskom u 03.50. Carinske formalnosti, preuzimanje prtljage te transfer autobusom do Luksora. Po dolasku obilazak Karnaka, najvećeg drevnog hramskog kompleksa u svijetu posvećenog bogu Amonu, sjedišta religijskog života u drevna vremena. Hramski prostor se gradio i dograđivao više od tisuću godina. U hram se ulazi kroz Aleju sfingi, a u unutrašnjosti se mogu vidjeti veličanstvene dvorane ukrašene reljefima, kipovi, prostrana dvorišta i ogromni stupovi. Neki su visoki i do 24 m, promjera 3,5 m. Slijedi ukrcaj na brod kojim će se poloviti sve do Asuana. Ručak, smještaj u kabine i odmor. U predvečerje odlazak do hramskog kompleksa u Luksoru (drevnoj Tebi) koji je u to doba osvjetljen što pojačava doživljaj mističnosti ovog mjesta. Sagrađen oko 1400. pr.n.e. bio je vrlo značajan u tadašnjim vremenima. Smatra se da su u ovom hramu krunjeni egipatski faraoni. Tijekom rimskog razdoblja pretvoren je u utvrdu u kojoj je bilo sjedište rimske vlasti. Povratak na brod na večeru i noćenje. 

3. dan     DOLINA KRALJEVA - EDFU 
Doručak i odlazak u Dolinu kraljeva gdje se nalaze 63 kraljevske grobnice iz perioda od 1550. do 1070. godine pr.n.e. Za razliku od faraona iz doba Starog kraljevstva, koji su pokapani u piramidama, faraoni od XVIII. do XX. dinastije pokapani su u Dolini kraljeva, u podzemnim grobnicama duboko ukopanim u kamene litice. Razlikuju se jedna od druge no sve su bile bogato ukrašene i oslikane. Mnoge grobnice su oštećene i opljačkane od strane lovaca na blago te ih se danas nastoji što više obnoviti. Slijedi razgledavanje kaskadnog hrama kraljice Hatšepsut ispod stijena iste boje kao i samo zdanje te se čini kao da je sve jedna cjelina, a zatim Memnonovih kolosa, dvaju velikih kamenih kipova u sjedećem položaju iz 14. st. pr.n.e. Povratak na brod i ručak. U poslijepodnevnim satima početak plovidbe legendarnom velikom rijekom koja znači život za ovaj kraj i stvara bujnu dolinu u srcu pustinje prema hramu Edfu. Večera i noćenje na brodu.

4.dan     EDFU - KOM OMBO 
Doručak. Silazak s broda da bi se obišao Horusov hram u Edfuu, jedan od najbolje očuvanih hramova u Egiptu s mnoštvom crteža i hijeroglifa. Hram je bio gotovo dvjesto godina zatrpan pijeskom, što je pomoglo očuvanju građevine, a njegove brojne zidne rezbarije pružile su povjesničarima vrijedne informacije o tom razdoblju egipatske povijesti. Tijekom dana posjećuje se i hram Kom Ombo na obali Nila, jedini hram koji je posvećen dvojici bogova: bogu Sobeku i bogu Horusu. Obnovljen je i jedan je od najljepših hramova ptolomejske ere. Plovidba prema Asuanu. Ručak, večera i noćenje na brodu.

5.dan     ASUAN – ABU SIMBEL 
Fakultativni izlet u Abu Simbel. Rani polazak i vožnja kroz pustinjski krajolik u svitanje do Abu Simbela i hramova posvećenih Ramzesu II. i njegovoj ženi Nefertari. Monumentalni ulaz naglašavaju četiri faraonove skulpture visoke 18 m. Ramzesove skulpture su druge po veličini u Egiptu, veća je jedino Sfinga. Ručak lunch paket. Razgledavanje Asuanske brane visoke preko 100 m, druge po veličini u svijetu. Poslijepodne fakultativno izleti u u Nubijsko selo gdje se može vidjeti tradicionalni način života i hram Philae posvećen božici Izidi. Hram je premješten na novu lokaciju kako ne bi bio potopljen kad se gradila asuanska brana. Ručak, večera i noćenje na brodu.

6. dan     ASUAN- LET ZA KAIRO I PIRAMIDE U GIZI 
Doručak i odlazak na aerodrom te let za Kairo. Po slijetanju odlazak u Gizu nedaleko Kaira. Legendarne piramide, remek djela graditelja iz davnih vremena sigurno su jedna od prvih slika koje vam padnu na pamet kad se spominje Egipat. Veličanstvene Keopsova, Kefrenova i Mikerenova piramida su od davnina smatrane jednim od sedam čuda antike, a i danas su ove monumentalne i zagonetne konstrukcije među najpoznatijim svjetskim građevinama. Tu je i legendarna Sfinga, skulptura s tijelom lava i ljudskom glavom, jedan od najvećih kipova na svijetu isklesanih iz jedne stijene, visine 22 m i dužine 73 m. Potom kratka vožnja do Kaira, najvećeg grada u Africi. Odlazak u stari dio grada, na čuvenu tržnicu Khan El Khalili gdje možete kupiti gotovo sve. Ručak u restoranu tijekom dana, a večera i noćenje u hotelu.

7.dan     KAIRO – ALEKSANDRIJA 
Doručak. Posjet Egipatskom Nacionalnom muzeju koji sadrži veliku zbirku predmeta s brojnih arheoloških nalazišta diljem zemlje, između ostalog Tutankamonovu zlatnu masku i sarkofag. Posjet najstarijem, koptskom djelu grada. U četvrti je još živa kršćanska tradicija te se mogu vidjeti povijesne koptske crkve i znamenitosti od kojih je najpoznatija Viseća crkva iz 3. stoljeća te crkva Sv Sergia i Bakha koja je sagrađena na mjestu gdje se po predaji sklonila Sveta obitelj tijekom bijega u Egipat. Slijedi posjet Citadeli, srednjovjekovnoj utvrdi koju je izgradio Saladin u 12. stoljeću s džamijom Muhameda Ali Paše (Alabasterna džamija) s lijepim panoramskim pogledom na grad. Ručak tijekom dana. U kasnim popodnevnima satima polazak za Aleksandriju, drugi po veličini egipatski grad. Večera i noćenje u hotelu.

8.dan    ALEKSANDRIJA 
Doručak, kasnija odjava iz hotela te razgledavanje Aleksandrije. Osnovao ju je Aleksandar Veliki i bila je važno središte helenističke civilizacije. Arhitektura, kultura i bogatstvo grada nekoć su bili konkurenti Ateni i Rimu. Razgledavanje grada uz obilazak katedrale sv. Marka, obrambene tvrđave Qaitbey iz 15. st. odakle se pruža lijep pogled na grad i šetnice Cornishe te kratko zaustavljanje uz novu  knjižnicu Biblioteca Alexandrina. Obilazak katakombi Kom el-Shuqafa, velike nekropole iz drugog stoljeća. Nekropola ima mješavinu rimskih, helenističkih i faraonskih umjetničkih elemenata koji se vide na slikama i u stilu izrade kipova, pogrebnih predmeta i samih grobnica. Razgledavanje arheološkog lokaliteta i ostataka hrama Serapeuma iz 3. st. Večera u gradskom restoranu prije transfera na aerodrom.

9.dan    ALEKSANDRIJA - ISTANBUL – ZAGREB 
Prijava na let TK 697 s polaskom iz Aleksandrije u 02.50 i dolaskom u Istanbul u 06.05. Nastavak letom TK 1057 u 11.55 s dolaskom u Zagreb u 13.00

 

Cijena po osobi:

First minute: 1.690,00 €                            

Redovna cijena: 1.720,00 €

Cijena uključuje: 

 • prijevoz zrakoplovom prema programu u ekonomskoj klasi 
 • pristojbe zračnih luka
 • interni let Asuan - Kairo
 • 4 puna pansiona na brodu 5*  Luxor – Asuan
 • 1 polupansion u hotelu  5* u Kairu
 • 1 polupansion u Aleksandriji u hotelu 4*
 • 3 dodatna ručka u lokalnim restoranima 
 • večera u restoranu prije odlaska na aerodrom 
 • vodstvo putovanja na hrvatskom jeziku 
 • lokalnog vodiča na engleskom jeziku
 • sve prijevoze prema programu klimatiziranim turističkim autobusom
 • razgledavanje prema programu i sve ulaznice za lokalitete koji se posjećuju
 • troškove organizacije putovanja 

U cijenu nije uključeno:

 • doplata za jednokrevetnu sobu / brodsku kabinu  360 € 
 • troškovi ulazne vize 25 $ koja se ishodi na aerodromu po dolasku u Egipat i plaća na licu mjesta 
 • napojnice lokalnom vodiču i vozaču (plaćanje na licu mjesta 49 € ukupno)       
 • putno osiguranje 

 
Fakultativno:

 • izlet u Abu Simbel 135 € po osobi / minimum 10 osoba 
 • hram Philae 35 € po osobi
 • Nubijsko selo 40 € po osobi 
 • Izlete je potrebno najaviti unaprijed, a plaćanje je na licu mjesta u € 
 • Napojnice se plaćaju u € , samo vize se plaćaju u dolarima, trenutna cijena 25 $ 


Minimalni broj putnika u grupi: 20 


Viza:

 • Hrvatski državljani za ulazak u Egipat trebaju vizu. Putovnica mora važiti najmanje šest mjeseci i imati dvije prazne stranice. Viza se dobiva na aerodromu, po dolasku.
 • Molimo vas da nam sljedeće podatke dostavite najkasnije 30 dana prije polaska: ime i prezime (onako kako je navedeno u putovnici), datum rođenja, broj putovnice te datum do kada vrijedi.
 • Točnost podataka obveza je putnika i agencija ne odgovara u slučaju bilo kakvih poteškoća 
 • uzrokovanih netočnim podacima niti snosi financijsku odgovornost.


Podaci o letu:
Prijevoznik: Turkish Airlines 

 • Dozvoljena težina prtljage: 30 kg  + 1 komad ručne prtljage do 8 kg.
 • U programu su navedena lokalna vremena dolazaka / odlazaka. 
 • Zrakoplovna kompanija zadržava pravo promjene vremena letova.

Napomene:

 • Kategorizacija hotela odgovara službenoj kategorizaciji Egipta te može biti različita u odnosu na europsku kategorizaciju.
 • Neispravni putni dokumenti koji za posljedicu imaju odustajanje od putovanja, ni u kojem slučaju ne obvezuju organizatora putovanja te se primjenjuju uvjeti Otkaza putovanja organizatora.
 • Organizator putovanja ima pravo na izmjenu programa putovanja kao i vremena polazaka zrakoplova (kad to zahtijeva situacija tijekom putovanja), ali garantira da će se program izvesti u cijelosti.
 • Pristojbe zračnih luka su podložne promjenama, konačan iznos se određuje na dan izdavanja zrakoplovne karte cca 14-7 dana prije putovanja, a prema uvjetima zrakoplovne kompanije koji vrijede za grupe izdaju se za sve putnike u jednom danu.
 • U slučaju promjene tečaja ili cijena kalkulativnih elemenata u iznosu većem od 1,5% organizator putovanja ima pravo na promjenu cijene aranžmana. Datum izrade programa 1.2.2024.


Za navedeni aranžman vrijede Opći uvjeti putovanja. 

Molimo vas da se o sigurnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na web stranici: www.mvep.hr

Egipat :

 • Službeno ime: Arapska Republika Egipat
 • Broj stanovnika:102 milijuna 
 • Glavni grad: Kairo
 • Jezik: arapski
 • Religija: velika većina muslimani 
 • Vremenska razlika: +1
 • Novčana jedinica: egipatska funta (EGP)
 • Napon struje: 220V
 • Cijepljenje: nije potrebno
 • Mobilne mreže: Orange, Vodafone, Telecom Egypt
 • Pozivni broj zemlje: +20
 • Kupovina: na tržnicama i u trgovinama nude se tradicionalni suveniri, predmeti od zlata  drveta ili kože, tepisi, papirus i slično. Cjenkanje je dio egipatske kulture i potreban je oprez. 
 • Odjeća i obuća: zbog velikih razlika u temperaturi između dana i noći predlažemo odijevanje u slojevima te topliju odjeću za večeri i udobnu obuću.
 • Hrana i piće: preporučujemo konzumaciju pića pakiranih u bocama, nekorištenje leda, a alkoholna pića mogu se konzumirati u hotelskim restoranima i barovima. Ne preporučujemo jesti uličnu hranu.
 • Klima: suptropska pustinjska klima, na sjeveru zemlje mediteranska. Kiše su vrlo rijetke, uglavnom u obliku kratkotrajnih pljuskova. Od ožujka do lipnja mogu puhati vrući vjetrovi.

Krstarenje Nilom i putovanje u Egipat.

Poslovica koja i danas vrijedi „Svi se boje Vremena koji teče, samo se Vrijeme koje teče boji Piramida“. Čemu, zašto, za koga, s kojom namjerom..... pitanja su koja i nakon 2750 godina pokušavamo odgonetnuti dok hipnotizirano stojimo i divimo se ovih čudesima svijeta koje stoje i ravnodušno posmatraju svijet i povijest koja polagano teku u njihovom podnožju. 

Egipat je posve neusporediv sa bilo kojom drugom svjetskom destinacijom. Dok lagano plovimo Nilom, na palubi luksuznih riječnih kruzera, imamo osjećaj da , kao u nekom filmu, zapravo Egipat i njegova 5 tisućljetna povijest, polagano klize ispred nas. Polagano, baš kao i tok tijeke. Egipat je zapravo dar Nila. Dolazeći iz planina istočne Afrike, polagano klizi i prolazi kroz pustinjske krajolike, oaza i plodnih polja darujući Egipćane onim najdrogocjenijim – vodom. 

ASWAN na jugu države je centar Nubijaca, naroda afričkih korjena, dugih tunika, veselih pjesama i plesova. 

LUXOR je stara egipatska prijestolnica , možda i najveći muzej na otvorenom, tu je spektakulatni hram Karnak, gdje je svaki faraon ostavio svoj trag u veličanstvenim spomenicima, hramovima, obeliscima, jednim od najvećih građevinskih pothvata povijesti. Dok je istočna obala , gdje izlazi sunce, bio prostor za život, zapadna je obala bila prostor za posmrtno življenje. Kraljevske grobnice velikih faraona kao Ramzesa II,Tutankamona i drugih, sa fantazmagoričnim slikama grobnica koji opisuju put faraonove duše u vječnost, za mnoge je vrhunac posjeti Egiptu. Pored Doline Kraljeva, nalazi se i Hatšepsutin hram, jedine žene faraonke, koja je vladala u 15.st.pr.Krista. 
Tisuću i više godina starije su od Luxora piramide u okolici gravnog grada Kaira, Keopsova, Kefrenova i Mikerinosova koje su od pamtivjeka opčinjave kasnije civilizacije svojom tajanstvenošću. 

Kairo je glavni grad države, al Qahira na arapskom znači Pobjednica, danas kaotičan 20 milijunski grad, velikh kontrasta, isprescijecan rijekom Nil, lukssuznih hotela, siromašnih naselja, džamija, koptskih crkava i arapskih tvrđava. U srednjevjekovnom arapskom dijelu je najpoznatiji bazar Khan el Khalil. 

Egipat nije samo dolina Nila. Ne zaboravimo na svjeveru države na obalama Sredozemlja – Aleksandriju, mediteransku nevjestu, koja je ime dobila po grčkom osvajaču Aleksandru Veliom. Više kilometarskom morskom promenadom dominiraju nekadašnje evropske palače i novoizgrađena Aleksandrijska biblioteka u obliku sunčevog diska. 
Posjet Egiptu ne bi bio potpun bez posjetu obali Crvenog mora, Evropljanima zimi najbližeg torpskog mora gdje mogu uživati u kupanju, ronjenju i otkrivanju koraljnog bogatsva crvenomorskog podmorja. 

ID: Integral
18.10.2024. - 26.10.2024.
cijena od 1,690.00 €
Više o korištenju osobnih podataka pročitajte ovdje
cijena od 1,690.00 €

Pronađite svoju destinaciju

Bali

Kuba

Havana

3

Maroko

USA