Egipat i Krstarenje Nilom 9 dana - Studeni

Dodaj u favorite
Registrirajte se kako bi primali akcijske cijene za odabranu ponudu.
Više o korištenju osobnih podataka pročitajte ovdje

EGIPAT I KRSTARENJE NILOM 9 dana u Studenom 2023. 

 

ALEKSANDRIJA - KAIRO I PIRAMIDE U GIZI - KRSTARENJE NILOM OD ASUANA DO LUKSORA - HURGADA


Datum putovanja: 31.10. - 08.11.2023. - POPUNJENO!

 

Putovanje Egiptom, jednom od najatraktivnijih zemalja svijeta, za turiste je poput putovanja muzejom na otvorenom koji postojano, tisućljećima odolijeva vremenu i zaboravu. Kad vam se čini da ste vidjeli i doživjeli nešto neponovljivo, već sljedeća legendarna znamenitost učinit će vam se još atraktivnijom te će vam ovo putovanje ispuniti nizom uzbudljivih iskustava koja se nižu jedno za drugim. Putovanje započinje na mediteranskoj obali u Aleksandriji, slijede velike piramide u Gizi i grad Kairo, zatim krstarenje Nilom uz obilazak zadivljujućih arheoloških nalazišta, a završava u ljetovalištu Hurgada na Crvenom moru. Pustinjski krajolici, povijesna mističnost, ali i sadašnji život stanovnika ostaju dugo u uspomenama i nakon povratka u svakodnevicu.


Program putovanja 

1. dan     ZAGREB - ISTANBUL - ALEKSANDRIJA 
Sastanak sudionika putovanja u zračnoj luci Franjo Tuđman u Zagrebu u 18.00 sati kod šaltera središnjih informacija. Preuzimanje putnih dokumenta i osnovnih informacija od strane pratitelja putovanja te prijava na let TK 1056 s polaskom u 20.00. Slijetanje u zračnu luku u Istanbulu u 00.10 po lokalnom vremenu.

2. dan     ALEKSANDRIJA - KAIRO 
Nastavak putovanja letom TK 696 za Aleksandriju u 01.35 s dolaskom u 02.50. Carinske formalnosti, preuzimanje prtljage te transfer u hotel na kraće noćenje i doručak. Razgledavanje grada. Smještena uz mediteransku obalu, Aleksandrija je drugi po veličini egipatski grad. Osnovao ju je Aleksandar Veliki i bila je važno središte helenističke civilizacije. Arhitektura, kultura i bogatstvo grada nekoć su bili konkurenti Ateni i Rimu. Razgledavanje grada uz obilazak katedrale sv. Marka, obrambene tvrđave Qaitbey iz 15. st. odakle se pruža lijep pogled na grad i šetnice Cornishe te kratko zaustavljanje uz novu  knjižnicu Biblioteca Alexandrina. Obilazak katakombi Kom el-Shuqafa, velike nekropole iz drugog stoljeća. Nekropola ima mješavinu rimskih, helenističkih i faraonskih umjetničkih elemenata koji se vide na slikama i u stilu izrade kipova, pogrebnih predmeta i samih grobnica. Slijedi razgledavanje arheološkog lokaliteta i ostataka hrama Serapeuma iz 3. st. Tijekom dana ručak u restoranu. U popodnevnim satima polazak prema Kairu. Po dolasku smještaj u hotel, večera i noćenje.

3. dan     KAIRO I PIRAMIDE U GIZI 
Doručak. Odlazak u Gizu nedaleko Kaira i obilazak legendarnih piramida, remek djela graditelja iz davnih vremena; sigurno su jedna od prvih slika koje vam padnu na pamet kad se spominje Egipat. Veličanstvene Keopsova, Kefrenova i Mikerinova piramida su od davnina smatrane jednim od sedam čuda antike, a i danas su ove monumentalne i zagonetne konstrukcije među najpoznatijim svjetskim građevinama. Tu je i legendarna Sfinga, skulptura s tijelom lava i ljudskom glavom, jedan od najvećih kipova na svijetu isklesanih iz jedne stijene, visine 22 m i dužine 73 m. Povratak u Kairo, najveći grad u Africi. Posjet Egipatskom nacionalnom muzeju koji sadrži veliku zbirku predmeta s brojnih arheoloških nalazišta diljem zemlje, između ostalog Tutankamonovu zlatnu masku i sarkofag. Ručak tijekom dana. Poslijepodne odlazak u stari dio grada, na čuvenu tržnicu Khan El Khalili gdje možete kupiti gotovo sve. U ranim večernjim satima transfer na željezničku stanicu i smještaj u kabine vlaka na relaciji Kairo - Asuan. Večera i noćenje u vlaku, noćna vožnja do Asuana.

4. dan    ASUAN 
Doručak. Silazak iz vlaka i nastavak putovanja autobusom. Obilazak drevnog asuanskog kamenoloma u kojem su klesani obelisci te zatim rijekom Nil prevoženi do hramova. Može se vidjeti nedovršeni obelisk od 41 m no još uvijek je zagonetka kako su i kojim alatima u ta davna vremena klesari obrađivali ogromne granitne stijene. Razgledavanje Asuanske brane
visoke preko 100 m i druge po veličini u svijetu. Slijedi smještaj u kabine na brodu 5* kojim će se tri dana ploviti Nilom. Ručak i odmor na brodu. U popodnevnim satima fakultativno izlet u hram Philae posvećen božici Izidi. Hram je premješten na novu lokaciju kako ne bi bio potopljen kad se gradila Asuanska brana. Nakon razgledavanja fakultativno izlet u Nubijsko selo gdje se može vidjeti tradicionalni način života. Povratak na brod, večera i noćenje.

5. dan    ASUAN - KOM OMBO – EDFU / Abu Simbel  
Fakultativno izlet u Abu Simbel. Rani polazak i vožnja kroz pustinjski krajolik u svitanje do Abu Simbela i hramova posvećenih Ramzesu II. i njegovoj ženi Nefertari. Monumentalni ulaz naglašavaju četiri faraonove skulpture visoke 18 m. Ramzesove skulpture su druge po veličini u Egiptu, veća je jedino Sfinga. Povratak na brod. Ručak te početak plovidbe legendarnom velikom rijekom koja znači život za ovaj kraj i stvara bujnu dolinu u srcu pustinje. Poslijepodne dolazak do hrama Kom Ombo na obali Nila, jedinog hrama koji je posvećen dvojici bogova: bogu Sobeku i bogu Horusu. Obnovljen je i jedan je od najljepših hramova ptolomejske ere. Povratak na brod, plovidba za Edfu. Večera i noćenje na brodu.

6. dan     EDFU - LUKSOR 
Doručak. Silazak s broda da bi se obišao Horusov hram u Edfuu, jedan od najbolje očuvanih hramova u Egiptu s mnoštvom crteža i hijeroglifa. Hram je bio gotovo dvjesto godina zatrpan pijeskom, što je pomoglo očuvanju građevine, a njegove brojne zidne rezbarije pružile su povjesničarima vrijedne informacije o tom razdoblju egipatske povijesti.  Nastavak plovidbe preko ustave u Esni prema Luxoru. Po dolasku obilazak velebnog staroegipatskog hramskog kompleksa u Luksoru (drevnoj Tebi) sagrađenog oko 1400. pr.n.e. koji je bio vrlo značajan u tadašnjim vremenima. Smatra se da su u ovom hramu krunjeni egipatski faraoni. Tijekom rimskog razdoblja pretvoren je u utvrdu u kojoj je bilo sjedište rimske vlasti. Hram je povezan s drugim velikim hramom Karnak Alejom sfingi koje su nedavno obnovljene i kojom se može prošetati. Povratak na brod na večeru. 

7. dan     DOLINA KRALJEVA - KARNAK - HURGADA 
Doručak i odjava s broda. Odlazak u Dolinu kraljeva gdje se nalaze 63 kraljevske grobnice iz perioda od 1550. do 1070. godine pr.n.e. Za razliku od faraona iz doba Starog kraljevstva, koji su pokapani u piramidama, faraoni od XVIII. do XX. dinastije pokapani su u Dolini kraljeva, u podzemnim grobnicama, duboko ukopanim u kamene litice. Razlikuju se jedna od druge no sve su bile bogato ukrašene i oslikane. Mnoge grobnice su oštećene i opljačkane od strane lovaca na blago te ih se danas nastoji što više obnoviti. Slijedi razgledavanje kaskadnoga hrama kraljice Hatšepsut ispod stijena iste boje kao i samo zdanje te se čini kao da je sve jedna cjelina, a zatim Memnonovih kolosa, dvaju velikih kamenih kipova u sjedećem položaju iz 14. st. pr.n.e. Odlazak do Karnaka, najvećeg drevnog hramskog kompleksa u svijetu posvećenog bogu Amonu, sjedišta religijskog života u drevna vremena. Hramski prostor se gradio i dograđivao više od tisuću godina. U hram se ulazi kroz Aleju sfingi, a u unutrašnjosti se mogu vidjeti veličanstvene dvorane ukrašene reljefima, kipovi, prostrana dvorišta i ogromni stupovi. Neki su visoki i do 24 m, promjera 3,5 m. Nakon svih razgledavanja i ručka tijekom dana, polazak prema poznatom ljetovalištu na Crvenom moru, Hurgadi. Po dolasku smještaj u hotel, večera i noćenje.

8. dan     HURGADA
Boravak u Hurgadi na bazi all Inclusive usluge. Slobodan dan za kupanje, aktivnosti po želji ili fakultativno izlet brodom.

9.dan  HURGADA - ISTANBUL - ZAGREB 
Rano ustajanje i transfer u zračnu luku. Prijava na let TK 703 s polaskom iz Hurgade u 03.45  i slijetanjem u Istanbulu u 07.45.
Transfer u grad. U pratnji vodiča razgled Istanbula te slobodno vrijeme prije povratka na aerodrom. Nastavak putovanja letom TK 1055 u 19.00 sati s dolaskom u Zagreb u 19.10. 


 

Cijena po osobi:

First minute: POPUNJENO!

Redovna cijena: /

Cijena obuhvaća: 

 • prijevoz zrakoplovom prema programu u ekonomskoj klasi 
 • aerodromske takse 
 • 1 noćenje s doručkom u hotelu u Aleksandriji 4*/ 5*
 • 1 polupansion u hotelu Kairu 5* 
 • 2 noćenja u Hurgadi u hotelu 5* na bazi all inclusive usluge 
 • 3 puna pansiona na krstarenju Nilom u kabinama 5* 
 • 1 polupansion u vlaku Kairo-Asuan 
 • 3 dodatna ručka u lokalnim restoranima 
 • vodstvo putovanja na hrvatskom jeziku 
 • luslugu okalnog vodiča na engleskom jeziku
 • sve prijevoze prema programu klimatiziranim turističkim autobusom
 • razgledavanje prema programu i sve ulaznice za lokalitete koji se posjećuju
 • troškove transfera i vodiča za razgled Istanbula na dan povratka 
 • troškove organizacije putovanja 

U cijenu nije uračunato:

 • doplata za jednokrevetnu sobu / brodsku kabinu i vlak 350 € (2.635,50 KN)
 • troškovi ulazne vize 25 $ koja se ishodi na aerodromu po dolasku u Egipat i plaća na licu mjesta 
 • napojnice lokalnom vodiču i vozaču (plaćanje na licu mjesta oko 50 $ za cijelo putovanje)
 • putno osiguranje 

 
Fakultativno:

 • izlet u Abu Simbel 125 € po osobi / minimum 10 osoba 
 • hram Philae 35 € po osobi
 • Nubijsko selo 40 € po osobi 

Izlete je potrebno najaviti unaprijed, a plaćanje je na licu mjesta. 

Minimalni broj putnika u grupi: 20 

Napomene:

 • Navedena cijena je za smještaj u dvokrevetnim ili trokrevetnim sobama. 
 • U vlaku nema trokrevetnih kupea. Ako su tri osobe, koristi se dvokrevetni i jednokrevetni, s tim da je doplata za jednokrevetni kupe 45 € (338,85 KN).

Viza:
Hrvatski državljani za ulazak u Egipat trebaju vizu. Putovnica mora važiti najmanje šest mjeseci i imati dvije prazne stranice. Viza se dobiva na aerodromu, po dolasku u Aleksandriju.
Molimo vas da nam sljedeće podatke dostavite najkasnije 30 dana prije polaska: 
- ime i prezime (onako kako je navedeno u putovnici), datum rođenja, broj putovnice te datum do kada vrijedi.

Točnost podataka obveza je putnika i agencija ne odgovara u slučaju bilo kakvih poteškoća 
uzrokovanih netočnim podacima niti snosi financijsku odgovornost.

Covid-19 uvjeti:

 • Nema nikakvih ograničenja za ulazak u Egipat. Trenutačno nije potrebno ništa osim putovnice i vize.

Podaci o letu:
Prijevoznik: Turkish Airlines 

Dozvoljena težina prtljage: 30 kg  + 1 komad ručne prtljage do 8 kg.
U programu su navedena lokalna vremena dolazaka / odlazaka. 
Zrakoplovna kompanija zadržava pravo promjene vremena letova.

Napomene:

 • Kategorizacija hotela odgovara službenoj kategorizaciji Egipta te može biti različita u odnosu na europsku kategorizaciju.
 • Neispravni putni dokumenti koji za posljedicu imaju odustajanje od putovanja, ni u kojem slučaju ne obvezuju organizatora putovanja te se primjenjuju uvjeti Otkaza putovanja organizatora.
 • Organizator putovanja ima pravo na izmjenu programa putovanja kao i vremena polazaka zrakoplova (kad to zahtijeva situacija tijekom putovanja), ali garantira da će se program izvesti u cijelosti.
 • Pristojbe zračnih luka su podložne promjenama, konačan iznos se određuje na dan izdavanja zrakoplovne karte cca 14-7 dana prije putovanja, a prema uvjetima zrakoplovne kompanije koji vrijede za grupe izdaju se za sve putnike u jednom danu.
 • U slučaju promjene tečaja ili cijena kalkulativnih elemenata u iznosu većem od 1,5% organizator putovanja ima pravo na promjenu cijene aranžmana. 


Za navedeni aranžman vrijede Opći uvjeti putovanja. Prilikom prijave potpisujete Ugovor o putovanju čiji su sastavni dio Opći uvjeti i uputstva za turističke aranžmane. Vašim potpisom iskazujete suglasnost s Općim uvjetima. 

Preporučujemo putno osiguranje jedne od osiguravajućih kuća. Agencija ima zaključenu Policu osiguranja od odgovornosti organizatora kod Adriatic osiguranja, broj police OV0682935672 i jamčevno osiguranje kod Adriatic osiguranja,  broj police OV0682935673. Organizator zadržava pravo promjene rasporeda sadržaja programa u slučaju više sile. Ostali uvjeti prema OPĆIM UVJETIMA INTEGRALA ZAGREB d.o.o. Zagreb, 13.06.2023.

Molimo vas da se o sigurnosti putovanja u pojedine zemlje informirate u Ministarstvu vanjskih i europskih poslova ili na njihovoj web stranici: www.mvep.hr

Krstarenje Nilom i putovanje u Egipat.

Poslovica koja i danas vrijedi „Svi se boje Vremena koji teče, samo se Vrijeme koje teče boji Piramida“. Čemu, zašto, za koga, s kojom namjerom..... pitanja su koja i nakon 2750 godina pokušavamo odgonetnuti dok hipnotizirano stojimo i divimo se ovih čudesima svijeta koje stoje i ravnodušno posmatraju svijet i povijest koja polagano teku u njihovom podnožju. 

Egipat je posve neusporediv sa bilo kojom drugom svjetskom destinacijom. Dok lagano plovimo Nilom, na palubi luksuznih riječnih kruzera, imamo osjećaj da , kao u nekom filmu, zapravo Egipat i njegova 5 tisućljetna povijest, polagano klize ispred nas. Polagano, baš kao i tok tijeke. Egipat je zapravo dar Nila. Dolazeći iz planina istočne Afrike, polagano klizi i prolazi kroz pustinjske krajolike, oaza i plodnih polja darujući Egipćane onim najdrogocjenijim – vodom. 

ASWAN na jugu države je centar Nubijaca, naroda afričkih korjena, dugih tunika, veselih pjesama i plesova. 

LUXOR je stara egipatska prijestolnica , možda i najveći muzej na otvorenom, tu je spektakulatni hram Karnak, gdje je svaki faraon ostavio svoj trag u veličanstvenim spomenicima, hramovima, obeliscima, jednim od najvećih građevinskih pothvata povijesti. Dok je istočna obala , gdje izlazi sunce, bio prostor za život, zapadna je obala bila prostor za posmrtno življenje. Kraljevske grobnice velikih faraona kao Ramzesa II,Tutankamona i drugih, sa fantazmagoričnim slikama grobnica koji opisuju put faraonove duše u vječnost, za mnoge je vrhunac posjeti Egiptu. Pored Doline Kraljeva, nalazi se i Hatšepsutin hram, jedine žene faraonke, koja je vladala u 15.st.pr.Krista. 
Tisuću i više godina starije su od Luxora piramide u okolici gravnog grada Kaira, Keopsova, Kefrenova i Mikerinosova koje su od pamtivjeka opčinjave kasnije civilizacije svojom tajanstvenošću. 

Kairo je glavni grad države, al Qahira na arapskom znači Pobjednica, danas kaotičan 20 milijunski grad, velikh kontrasta, isprescijecan rijekom Nil, lukssuznih hotela, siromašnih naselja, džamija, koptskih crkava i arapskih tvrđava. U srednjevjekovnom arapskom dijelu je najpoznatiji bazar Khan el Khalil. 

Egipat nije samo dolina Nila. Ne zaboravimo na svjeveru države na obalama Sredozemlja – Aleksandriju, mediteransku nevjestu, koja je ime dobila po grčkom osvajaču Aleksandru Veliom. Više kilometarskom morskom promenadom dominiraju nekadašnje evropske palače i novoizgrađena Aleksandrijska biblioteka u obliku sunčevog diska. 
Posjet Egiptu ne bi bio potpun bez posjetu obali Crvenog mora, Evropljanima zimi najbližeg torpskog mora gdje mogu uživati u kupanju, ronjenju i otkrivanju koraljnog bogatsva crvenomorskog podmorja. 

 

Egipat :

 • Službeno ime: Arapska Republika Egipat
 • Broj stanovnika:102 milijuna 
 • Glavni grad: Kairo
 • Jezik: arapski
 • Religija: velika većina muslimani 
 • Vremenska razlika: +1
 • Novčana jedinica: egipatska funta (EGP)
 • Napon struje: 220V
 • Cijepljenje: nije potrebno
 • Mobilne mreže: Orange, Vodafone, Telecom Egypt
 • Pozivni broj zemlje: +20
 • Kupovina: na tržnicama i u trgovinama nude se tradicionalni suveniri, predmeti od zlata  drveta ili kože, tepisi, papirus i slično. Cjenkanje je dio egipatske kulture i potreban je oprez. 
 • Odjeća i obuća: zbog velikih razlika u temperaturi između dana i noći predlažemo odijevanje u slojevima te topliju odjeću za večeri i udobnu obuću.
 • Hrana i piće: preporučujemo konzumaciju pića pakiranih u bocama, nekorištenje leda, a alkoholna pića mogu se konzumirati u hotelskim restoranima i barovima. Ne preporučujemo jesti uličnu hranu.
 • Klima: suptropska pustinjska klima, na sjeveru zemlje mediteranska. Kiše su vrlo rijetke, uglavnom u obliku kratkotrajnih pljuskova. Od ožujka do lipnja mogu puhati vrući vjetrovi.
ID: Integral

Pronađite svoju destinaciju

Bali

Maroko

USA