Dvorci Loire 5 dana avionom 2024

Dodaj u favorite
Registrirajte se kako bi primali akcijske cijene za odabranu ponudu.
Više o korištenju osobnih podataka pročitajte ovdje

Dvorci Loire - putovanje 5 dana dolinom kraljeva cvjetnim vrtom francuske povijesti

 

Chaumont – Amboise – Chenonceau – Villandry – Opatija - Fontevraud - Ussé – Cheverny – Chambord – Blois – Fontainbleau

Vrijednost više:

* hotelski smještaj u središtu Toursa i Orléansa
* vođeni posjet vinskim podrumima Vouvray s kušanjem odličnih lokalnih vina uključen u cijenu


Datum putovanja: 03.-07.08.2024.

Program putovanja:

1.dan PARIS – CHAUMONT sur LOIRE – AMBOISE – TOURS 280 km
DOLINOM KRALJEVA  OD CATERINE DE MEDICI I NOSTRADAMUSA  DO  ANNE DE BRETAGNE I CHARLESA VIII

Sastanak u zračnoj luci ZAGREB u 07:00. Ukrcaj na let za Pariz OU470 u 09:00. Po slijetanju u zračnu luku CDG u 11:05, ukrcaj na autobus i vožnja prema dolini Loire do dvorca Chaumont-sur-Loire, jednog od najstarijih na potezu između Bloisa i Amboisea (230 km- 3h15 min). Chaumont, sjedište grofova D'Amboise do 16. stoljeća, smješten je na dominatnoj uzvisini iznad rijeke, posred prekrasnih vrtova i perivoja koji svake jeseni  ugošćuju  Festival international des Jardins- Međunarodni festival vrtova. Dvorac je bio ladanjsko boravište  supruge Henrija II , kraljice Catarine de Medici, majke triju francuskih kraljeva a tamo ju je posjećivao i slavni Nostradamus.. Završni pečat izgledu dvorca dali su koncem 19. stoljeća ugledni kneževi de Brogli. Nakon razgleda, šetnja parkom do vidikovca pa nastavak vožnje dolinom Loire, koju zovu i Vallée des Rois – Dolina kraljeva, do dvorca Amboise (20 km-30 min). Ovaj dvorac jedan je od najznačajnijih u regiji, a kao i Chaumont  položen je na riječnoj litici s fantastičnim pogledom na rijeku Loire. Do druge polovine 16. stoljeća  Amboise je bio omiljeno ladanjsko boravište kraljevske obitelji Valois. U njemu je rođen i  preminuo Charles VIII koji je tu često boravio sa suprugom Anne de Bretagne. U susjednom dvorcu Clos Lucé, kao kraljevski gost, posljednje je utočište 1516. – 1519. godine našao omiljeni slikar i prijatelj  kralja Françoisa I, Leonardo da Vinci koji je i sahranjen u kapeli St. Hubert kod ulaza u dvorac Sa terasa i tornjeva možemo uroniti u prekrasan vidik na Loire i atmosferični stari gradić Amboise, kojim ćemo prošetati i kraće se zadržati nakon posjeta dvorcu. Nastavak vožnje do Toursa (30 km), rodnog mjesta slavnog pisca Balzaca koji je ovom kraju posvetio značajan dio svog opusa. Smještaj u hotel. Uz asistenciju voditelja putovanja , orijentacijska šetnja središtem grada  do slikovitog trga Plumereau, središta  noćnog života s mnoštvom restorana I gostionica. Noćenje.

2. dan TOURS – VOUVRAY – CHENONCEAU – TOURS 75 km
DREVNI MARTINOPOLIS, PLAVI VITRAJI, LOKALNA VINA I DVORAC PET KRALJICA 

Zajutrak. Oko 8:30 krećemo u razgled grada: vijećnica, katedrala Sv. Gatiena s prekrasnim vitrajima iz 14. st. i drevna bazilika Sv. Martina - dio  ranosrednjevjekovnog samostanskog kompleksa Martinopolis Preporučujemo posjet Muzeju likovnih umjetnosti smještenom u negdašnjoj biskupskoj palači okruženojlj prekrasnim vrtom -  kolekcija djela Mantegne, Rembrandta, Rubensa, Ingresa, Delacroixa, Moneta, Degasa i rijetkih primjeraka rane francuske renesanse. Oko podne odlazimo u posjet trogloditskim vinskim podrumima u Vouvrayu, 10 km od Toursa – razgled podruma i degustacija lokalnih laganih vina. Nastavljamo do dvorca Chenonceau na rijeci Cher, najpoetičnijem dvorcu Loire. Zovu ga i „damskim dvorcem“ jer je građen i uređivan kao otok s pokretnim mostovima po zamislima brojnih dvorskih dama i čak pet kraljica te je, nakon Versaillesa, najposjećeniji dvorac u Francuskoj. Slobodno vrijeme za obilazak dvorca i prekrasnih vrtova koji ga okružuju. Povratak u Tours. Noćenje.

OPCIJA+ : vožnja brodom rijekom Cher, pogled na dvorac s rijeke. 

3. dan TOURS – VILLANDRY – SAUMUR – FONTEVRAUD - USSÉ – TOURS 160 km
EGZOTIČNI CVJETNI VRTOVI, SJAJ PLANTAGENETA I DVORAC USPAVANE LJEPOTICE 

Zajutrak. Vožnja do obližnjeg dvorca Villandry koji je preko 200 godina bio u vlasništvu obitelji Breton. U 18. st. oko starog tornja u kojem su se svojedobno sastali francuski kralj Filippe II i engleski kralj Richard I, sagrađeno je sadašnje zdanje koje okružuju prekrasni vrtovi, suptilan spoj vode, cvijeća, dekorativnog povrća i ukrasnog  drveća. Šetnja kroz četiri razine na kojima je raspoređeno 6 vrtova, odnjegovanih pod nadzorom zadnjeg vlasnika, obitelji  Joachima de Carvalla i njegove supruge Anne Coleman. Nastavak puta dolinom Loire do tvrdog srednjevjekovnog grada Saumura. Ovim područjem prolazila je granica utjecaja moćnih francuskih vladara dinastije Capetinga i njihovih rivala iz anglonormanske dinastije Plantagenet pa je grad tek 1203. godine prešao u francuske ruke zaslugom kralja Philippea II Augusta. Prošetat ćemo kratko do zamka Saumur, a zatim iskoristiti slobodno vrijeme za odmor i objed. Slijedi kratka vožnja i posjet čuvenoj opatiji Fontevraud u kojoj počivaju anglonormanski vladari dinastije Planatagenet, Henry II, Eleonore d'Aquitaine i njihovi sinovi Richard I Lionheart i John I Lackland. Na koncu dana, obići ćemo nedaleki dragulj, dvorac Chȃteau d'Ussé. Zbog maštovite arhitekture francuski bajkopisac Charles Perrault prozvao ga je Dvorac Trnoružice, prema jednoj od svojih poznatih priča. Dvorac, sinteza tendencija kasne gotike i renesanse, prelazio je iz ruke u ruku vjenčanjima  među pripadnicima francuskog visokog plemstva, a u 19. st. ga je naslijedila obitelj kneževa Blacas u čijem je posjedu i danas. Izuzetno je zanimljiva ne samo arhitektura, već i vrtovi koje je svojedobno dizajnirao ugledni kraljevski krajobrazni arhitekt André Le Nȏtre, tvorac parka u Versaillesu, te interijeri u kojima pažnju privlače elementi pokućstva iz raznih perioda od 16. do 20. stoljeća. Kraće slobodno vrijeme za vlastite potrebe pa povratak u hotel u Toursu. Noćenje
 
OPCIJA+ : egzotična večera uz tradicionalne tourainske specijalitete u trogloditskim spiljama Les Caves de la Croix Verte blizu Amboisea.


4.dan TOURS – BLOIS – CHEVERNY – CHAMBORD – ORLÉANS 160 km 
VIZURE BALZACOVOG MONCONTOURA I KRALJEVSKE REZIDENCIJE BLOISA I ORLÉANSA 

Zajutrak. Odjava iz hotela. Vožnja dolinom Loire, pored Balzacovih omiljenih dvoraca – Rochecorbon i Moncontour, prema utvrđenom gradu Blois ( 70km - 1h )  Razgled gotičko-renesansnog dvorca Louisa XII i Françoisa I koji je bio pozornica dramatičnog ubojstva katoličkih prvaka iz moćne obitelji de Guise. Slobodno vrijeme za šetnju zavojitim ulicama živopisnog grada i stanka za objed. Nastavak puta autobusom do Chevernyja, malog, ali izvorno namještenog klasicističkog dvorca (stil Louis XIII) – posjet dvorcu i vrtovima. Odatle nastavljamo vožnju do renesansnog Chamborda koji je François I sagradio kao svoju stalnu lovačku bazu. Šetnja prekrasnim parkom, potom posjet dvorcu s čuvenim dvostrukim stepeništem koje vodi do krovne terase s mnoštvom renesansnih tornjeva i izvrsnim pogledom na cijeli kraj. Slijedi vožnja do Orléansa, legendarnog grada Jeanne d'Arc – Djevice Orlenske. Kraći panoramski razgled autobusom pa smještaj u hotel.  Predvečernja šetnja središtem grada – Place de Martroi, srce grada gdje se nalazi spomenik Jeanne d'Arc, Rue de Bourgogne gdje je prolazio drevni rimski decumanus, Rue Royal sa svojim arkadama i Rue Jeanne d'Arc koja nas vodi do catedrale Saint Croix iz 13. stojeća. Slobodno vrijeme u  Orléansu. Noćenje.

5.dan ORLÉANS – FONTAINBLEAU – PARIS CDG 220 km
KONAC DJELO KRASI - FONTAINBLEAU
 
Rani zajutrak (7:00). Odjava iz hotela. Vožnja do Fontainbleaua (130km – 90 min). Posjet kraljevskom dvorcu Fontainbleau, eklatantnom primjeru francuske renesanse na kojem su radili slikari Prve i Druge škole iz Fontainbleaua, moguće je vidjeti raskošni ukus zadnjih vladara dinastije Valois i prvih Bourbona. Sjajna Galerija François I, Galerija jelena, Galerija Diane od Poitiersa, Velika balna dvorana, ukrašene su djelima Primaticcia, Rossa Fiorentina, Cellinija, Dubreilla i mnogih drugih umjetnika koji su radili u službi francuskih vladara. Slobodno vrijeme u Fontainbleau do transfera u zračnu luku Charles de Gaul Roissy (85 km – 90 min) u 14:30 na  let za Zagreb OU 471 u 18:30.
 

CIJENA ARANŽMANA PO OSOBI:

 

Datum putovanja

First minute cijena

Redovna cijena

03.-07.08.2024.

1.100€

1.150€

FIRST MINUTE CIJENA vrijedi za uplate do 45 dana prije putovanja ili do popunjenja kapaciteta.
Uključene pristojbe zračnih luka!


Doplata za jednokrevetnu sobu: 220€ 

Red letenja:
03.08. OU 470 ZAG - CDG   0900 1105

07.08. OU 471 CDG – ZAG  1830 2020

 

CIJENA ARANŽMANA UKLJUČUJE: prijevoz zrakoplovom na redovnoj liniji Croatia Airlinesa u ekonomskoj klasi na relaciji  Zagreb – Pariz – Zagreb, smještaj u hotelima 3* u dvokrevetnim sobama TWC na osnovi noćenja/doručak, boravišne pristojbe u hotelima, posjet vinariji i vinska proba lokalnih vina u Vouvrayu,  pratitelja putovanja na hrvatskom jeziku, prijevoz autobusom prema programu te troškove organizacije i prodaje

 

CIJENA ARANŽMANA NE UKLJUČUJE: ulaznice za kulturno povijesne spomenike koji se posjećuju, fakultativne izlete, putno zdravstveno osiguranje, troškove osobnih narudžbi te sve što izrijekom nije navedeno u programu.

 

Doplata za paket ulaznica za dvorce ( 9 dvoraca i opatija ) prilikom rezervacije aranžmana: 200€/odrasli, djeca  6-do 18 godina 140 €,  djeca do 6 godina besplatno 
•    03.08 : Chaumont sur Loire  & Amboise 
•    04.08 : Chenonceau 
•    05.08 : Villandry  &  Opatija Fontevraud  & Ussé 
•    06.08 : Blois  & Cheverny  & Chambord 
•    07.08 : Fontainebleau


Doplata za večeru uz svijeće u trogloditskim spiljama restorana Les Caves de la Croix Verte blizu Amboisea uz tradicionalne tourainske specijalitete s uključenim prijevozom 70 € (minimum 10 prijavljenih putnika) 


Doplata za vožnju brodom rijekom Cher iz Belandra, pogled na dvorac s rijeke 15 € (minimum 15 prijavljenih putnika)


HOTELI :
03-06.08 : City Residence Tours 3* (https://urlz.fr/oIcc)

06-07.08 : Hotel Ibis Centre Orléans 3* (https://urlz.fr/oIcI) 


Minimum prijavljenih putnika: 15

Preporučujemo putno osiguranje jedne od osiguravajućih kuća. Agencija ima zaključenu Policu osiguranja od odgovornosti organizatora kod Adriatic osiguranja, broj police OV0682935672 i jamčevno osiguranje kod Adriatic osiguranja, broj police OV0682935673. Organizator zadržava pravo promjene rasporeda sadržaja programa u slučaju više sile. Ostali uvjeti prema OPĆIM UVJETIMA INTEGRALA ZAGREB d.o.o. Zagreb, 13.06.2023.

Odgovorni organizator: Integral Zagreb d.o.o.

Opći uvjeti: https://www.integral-zagreb.hr/hr/ugovor-o-putovanju-opci-uvjeti-i-uputstva-za-turisticke-aranzmane

 

ID: Integral
Trenutno nema dostupnih ponuda

Pronađite svoju destinaciju

Engleska

Grčka

Atena

2

Italija

Rim

2

Portugal

Turska

Španjolska