Dvorci Bavarske 4 dana

Dodaj u favorite
Registrirajte se kako bi primali akcijske cijene za odabranu ponudu.
Više o korištenju osobnih podataka pročitajte ovdje

MÜNCHEN, DVORCI I JEZERA BAVARSKE – Putovanje 4 dana autobusom 2021.

 

Termini putovanja:

 

Vrijednost više: uključen izlet na bavarska jezera !

1. dan  ZAGREB - SALZBURG - MÜNCHEN  
Polazak autobusa iz Zagreba s Autobusnog kolodvora, peroni 502-506 u 05:00 sati. Vožnja  kroz Sloveniju i Austriju  uz kraća zaustavljanja na putu radi odmora. Dolazak u Salzburg, Mozartov grad. Razgled grada s gradskim vodičem: Mozartov trg sa spomenikom - biskupska rezidencija - katedrala - povijesno groblje - Festivalska dvorana - Sveučilišna crkva - Mozartova rodna kuća - tipični prolazi među starim palačama puni malih restorana i trgovina - park Mirabell. U slobodno vrijeme možete posjetiti jedan od brojnih muzeja, uživati u kavi i kolačima u tradicionalnim kavanama - slastičarnicama, kupiti originalne Mozart kuglice, tipične suvenire buketiće suhog cvijeća i začina ili otići gradskom uspinjačom na utvrdu Hohensalzburg s lijepim panoramskim pogledom na grad. Nastavak vožnje prema Münchenu. Smještaj u hotel. Noćenje.

3. dan MÜNCHEN  I DVORAC NYMPHENBURG
Doručak. Razgled Münchena autobusom i pješice: Kraljevski trg - četvrt muzeja sa slavnim pinakotekama - Ludwigstrasse - Maximilianeum - Isarska vrata - Karlov trg. Odlazak do dvorca Nymphenburg. Moguć posjet prostorijama dvorca i/ili šetnja velikim parkom. Ovaj je dvorac građen u 17. stoljeću u čast rođenja prijestolonasljednika Maxa Emanuela. Bogato ukrašene prostorije dvorca uključuju salu grbova, kineski kabinet, sobu za audijencije, galeriju ljepotica itd. U velikom je parku muzej kraljevskih kočija i muzej porculana, kao i četiri kraljevska paviljona. Povratak u središte Münchena i slobodno vrijeme za odličan shopping u glavnoj trgovačkoj ulici Kaufringerstrasse,posjet nekoj od tipičnih bavarskih pivnica ili slobodno vrijeme za osobne programe i posjete muzejima (pinakoteke, Deutsches Museum, muzeji u Residenzu itd.). Povratak u hotel. Noćenje.

3. dan  IZLET ZEMLJA PET JEZERA
Doručak. Cjelodnevni izlet na područje bavarskih jezera posjetiti ćemo područje Fünfseenland (zemlja pet jezera), koje je najbliže Münchenu i popularno je izletničko odredište stanovnika bavarske metropole. Dolazak na jezero Starnberg, drugo po veličini u Bavarskoj, posjet istoimenom gradiću, jednoj od omiljenih ljetnih rezidencija Bavaraca. Šetnja poznatom promenadom uz obalu jezera, mjestu susreta bogatih i slavnih koji na jezeru imaju svoje vile. Vožnja slikovitim  krajolikom uz obalu jezera Starnbergersee. Jedan od najljepših pogleda na jezero je u mjestu Feldafing „biseru jezera“. Na otoku u jezeru je  uređena Pompejanska vila i vrtovi koje je uredio slavni vrtni arhitekt Lenne, a Ludwig II je tu primao svoje goste okružen vrtovima s 15.000 ruža. Put nastavljamo prema „svetom brdu“ i samostanu Andechs, jednom od najpoznatijih mjesta hodočašća u Bavarskoj. Vrlo bogato ukrašena crkva u stilu bavarskog rokokoa i poznata sveta kapela privlače oko milijun posjetitelja godišnje. Samostanska pivovara proizvodi od starih vremena poznato samostansko pivo koje možete isprobati u samostanskoj pivnici. Nastavak vožnje do jezera Ammersee najpopularnijeg jezera za vodene sportove među Bavarcima. Posjet najljepšem mjestu na jezeru Diessenu. Ljupki bavarski gradić poznat je po tradicionalnim obrtima i poznatoj  prekrasno oslikanoj baroknoj crkvi Marienmünster. Slobodno vrijeme za  šetnju uz parkove uz obalu jezera. Povratak u München. Noćenje.

4. dan  MÜNCHEN – JEZERO CHIEMSEE - DVORAC HERRENCHIEMSEE -  ZAGREB
Doručak. Odlazak iz hotela. Vožnja do obale jezera  Chiemsee „bavarskog mora“. Plovidba brodićem po jezeru do otoka Herrenisel na kojem je Ludwig II izgradio dvorac po uzoru na francuski Versailles i dvoranu ogledala. Posjet dvorcu i šetnja otokom. Povratak brodićem do pristaništa u Prienu. Nastavak vožnje kroz Austriju i Sloveniju uz kraća zaustavljanja putem radi odmora. Dolazak u Zagreb u kasnim satima.


FIRST MINUTE CIJENA ARANŽMANA PO OSOBI:  1.590 kn

REDOVNA CIJENA ARANŽMANA PO OSOBI: 1.690 kn

FM cijena vrijedi do popunjenja kapaciteta po FM cijeni       
Rok za prijavu: 10 dana prije polaska. Minimalan broj putnika: 40

Cijena uključuje:
•    prijevoz turističkim autobusom prema programu
•    smještaj na osnovi 3 noćenja s doručkom u dvokrevetnim sobama u hotelu 3/4* u Münchenu
•    razgledavanja prema programu
•    cjelodnevni izlet na bavarska jezera 
•    gradskog vodiča u Salzburgu
•    pratitelja tijekom putovanja
•    pripremu, organizaciju i jamčevinu putovanja

Cijena ne uključuje:
•    moguću doplata za jednokrevetnu sobu – 790 kn
•    ulaznice za muzeje i kulturno - povijesne spomenike (informativne cijene ulaznica mogu biti podložne promjeni, obavijest o točnom iznosu u završnom pismu): dvorac Nymphenburg 8 EUR , dvorac  na Herreninselu na jezeru Chiemsee 9 EUR, povratna karta za vožnju brodićem na jezeru Chiemsee 7,70 EUR, trošak rezervacije ulaza za dvorce 2,70 EUR po dvorcu i osobi, Stara pinakoteka München 7 EUR, muzej Residenz München 9 EUR, Deutsches museum München 14 EUR
•    ulaznice za spomenike i muzeje u Salzburgu koje možete posjetiti u slobodno vrijeme (cijene ulaznica su informativne i mogu biti podložne promjeni): Mozartova rodna kuća 12 EUR, utvrda Hohensalzburg 12,40 EUR  (uključuje uspinjaču i ulaznice u muzeje na utvrdi), muzej grada Salzburga 9 EUR, muzej okrugle panoramske slike Salzburga 4,50 EUR, muzej prirodnih znanosti s akvarijem 8,50 EUR,  muzej Domquartier 13 EUR
•    dodatne usluge i troškove koji nisu predviđeni programom
•    troškove osobne prirode (piće, dodatni obroci, telefon, karte za javni gradski prijevoz i sl.). 
•    Putno osiguranje 


Popusti: 
Djeca do 12 godina u pratnji dviju odraslih osoba: 10% popusta u dvokrevetnoj sobi s pomoćnim ležajem. Treća osoba u dvokrevetnoj sobi s pomoćnim ležajem po redovnoj cijeni.

Mogućnost doplate za odabrana sjedala u autobusu:
Na ovom putovanju nudimo mogućnost odabira određenih sjedala u autobusu uz nadoplatu prilikom rezervacije. Doplata nije obavezna. Raspoloživost odabranih sjedala je na upit i podložna provjeri  prilikom rezervacije.
-  sjedala 3 i 4 u prvom redu  doplata po osobi 100 kn
- sjedala 5,6,7,8 u drugom redu  doplata po osobi  100 kn


Njemačka  je država u srednjoj Europi. Na sjeveru graniči sa Sjevernim morem, Danskom i Baltikom, na istoku s Poljskom i Češkom, na jugu s Austrijom i Švicarskom, a na zapadu s Francuskom, Luksemburgom, Belgijom i Nizozemskom. Njemačka je demokratska parlamentarna savezna država, koja se sastoji od 16 saveznih država (njem. Bundesländer) i tri samostalna grada pokrajine. Glavni grad je Berlin i u njemu su smješteni parlament (Bundestag) i vlada (Regierung). 

München glavni grad savezne pokrajine Bavarske. Nakon Berlina i Hamburga, po broju je stanovnika treći grad u Njemačkoj te slovi za jedno od najvažnijih gospodarskih, prometnih i kulturnih središta države. München je površinom jedan od najvećih gradova Njemačke (310,43 km²). Točka s najvećom nadmorskom visinom iznosi 579 m dok najniža točka iznosi 482 m (prosjek 519 m n/m). Grad München ima približno 1 472 000  stanovnika. 

Austrija država je u Srednjoj Europi, a sastoji se od 9 saveznih država. Austrija graniči s Lihtenštajnom i Švicarskom na zapadu, Italijom i Slovenijom na jugu, Mađarskom i Slovačkom na istoku, te Njemačkom i Češkom na sjeveru. Službeni jezik je njemački, koji se također govori u Njemačkoj. Ipak, standardni njemački jezik u Austriji razlikuje se od varijante koja se koristi u Njemačkoj. Hrvatska  manjina je najzastupljenija u Gradišću, gdje živi oko 35.000 Hrvata.

Salzburg  je grad u Austriji i središte istoimene pokrajne. Četvrti je po veličini grad u Austriji, a nalazi se na granici s Njemačkom. U okolici Salzburga nalaze se rudnici soli, koji su se eksploatirali do 1989., kada su zatvoreni. Oni su danas jedna od turističkih atrakcija. Hrvatski (i slovenski) naziv za taj grad je Solnograd jer njemačka riječ "salz" znači "sol". Ime grada u doslovnom prijevodu znači "dvorac ili tvrđava od soli". Stari grad Salzburg (Altstadt), u svijetu poznat po svojoj baroknoj arhitekturi, smatra se jednim od najbolje očuvanih gradova sjeverno od Alpa. Od 1996. stari dio Salzburga upisan je na UNESCOv popis mjesta svjetske baštine u Europi. Salzburg su zbog arhitekture u prošlosti često nazivali i njemačkim Rimom. Današnji izgled grada datira iz 16., 17. i 18. stoljeća kad je započeta transformacija iz srednjovjekovnog u barokni grad. Salzburg je ujedno i rodni grad W. A. Mozarta i grad u kojemu je proveo svoje rano djetinjstvo.

Granične,vizne i zdravstvene formalnosti:
Za  državljane RH viza za  Austriju i Njemačku nije potrebna, ali je za putovanje potrebna osobna iskaznica ili važeća putovnica. Strani državljani dužni su se sami informirati o dokumentima potrebnim za ulazak u određenu zemlju u matičnom Ministarstvu vanjskih poslova ili veleposlanstvu zemlje u koju se putuje. Preporučujemo osiguranje od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju.

Organizator putovanja ne preuzima odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja. Cijene mogućih  ulaznica i fakultativnih sadržaja navedene su uz  pojedine programe  prema informaciji na dan  formiranja programa. Organizator putovanja nije odgovoran za povećanje cijena ulaznica i fakultativnih sadržaja do kojih može doći  nakon objave programa. Mogući fakultativni sadržaji plaćaju se na licu mjesta u eurima (ili lokalnoj valuti zemlje u koju se putuje) osim ako nije u programu navedeno plaćanje prije puta. Program nije pogodan za osobe sa smanjenom pokretljivošću ili  za osobe koje zahtjevaju  upotrebu WC-a u autobusu. Organizator putovanja ne može utjecati na dužinu čekanja na graničnim prijelazima, na prometne prilike kao i  na vrijeme dolaska autobusa u Hrvatsku na povratku s putovanja. 

Prijava za putovanje vrijedi isključivo uz uplatu predujma. Po uplati predujma primit ćete račun koji je ujedno i ugovor o putovanju.

Minimalan broj putnika za putovanje je 40. Agencija zadržava pravo otkazati putovanje najkasnije 20 (dvadeset) dana prije predviđenog polaska u slučaju putovanja koja traju više od šest dana i najkasnije 7 (sedam) dana prije predviđenog polaska u slučaju putovanja koja traju između jednog i šest dana, ukoliko se na putovanje ne prijavi potreban, u programu ili ugovoru o putovanju naveden, broj ljudi.
 
Završno pismo šaljemo 2 dana prije početka putovanja.
 
Upute i opći uvjeti putovanja za turističke aranžmane sastavni su dio programa i ugovora o putovanju. Svojim potpisom na ugovoru o putovanju suglasni ste s navedenim uvjetima, stoga molimo cijenjene putnike da pozorno pročitaju uvjete. Polica osiguranja od odgovornosti i Ugovor o osiguranju jamčevine za turističke paket aranžmane broj 078620055045 uplaćeni kod Croatia osiguranja. Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija RH, http://www.mvp.hr. Kategorizacija hotela odgovara lokalnoj kategorizaciji. Organizator zadržava pravo promjene redoslijeda realizacije programa.

 

 

ID: INT2022BP
Trenutno nema dostupnih ponuda

Pronađite svoju destinaciju

Engleska

Grčka

Atena

2

Italija

Rim

2

Portugal

Turska

Španjolska