Bocvana i Namibija

Dodaj u favorite
Registrirajte se kako bi primali akcijske cijene za odabranu ponudu.
Više o korištenju osobnih podataka pročitajte ovdje

BOCVANA I NAMIBIJA

TERMIN PUTOVANJA: 06.-19.11.2019.

 
Vodimo vas u jedan od najljepših dijelova Afrike.Proći ćete pustinjskom Namibijom sa najvišim dinama na svijetu,atlantskom obalom Namibije,vidjeti pravi životinjski svijet u NP Etosha,provozati se u drvenim kanuima najvećom svjetskom deltom u unutrašnjosti kontinenta….čeka vas još mnoga lijepih doživljaja

 

PROGRAM PUTOVANJA:

 

DAN 1: ZAGREB – DOHA -JOHANESBURG
Sastanak u zračnoj luci 2 sata prije leta. Podjela putne dokumentacije te prijava na let za Dohu  u 08h40. Slijetanje u 16h10. Nastavak leta za Johanesburg u 20h40.

DAN 2:  JOHANESBURG-MAUN
Slijetanje u 04h35.  Nastavak leta za Maun u 11h20. Nakon slijetanja u 13h20 i carinskih formalnosti, sastanak sa  vašim vodičem. Prijevoz  u Thamakalane River Lodge,  smješten na obali rijeke Thamakalane.  Poslijepodne  slobodno za odmor. Zalasci sunca su spektakularni -  uživajte u pogledu s privatne terase . Predlažemo krstarenje  rijekom Thamakalane. Večera , noćenje.

DAN 3 / 4: MAUN-OKAVANGO DELTA ( 300 km)
Nakon doručka,uputit ćete se na sjever do Panhandlea Delte, glavnog vodotoka koji opskrbljuje Deltu Okavango. Napuštate  kopneno vozilo kako biste se u 4x4 vozilima odvezli do Guma Lagoon campa, na obalama lagune Guma, na sjeverozapadnom rubu Moremi Game rezervata u delti Okavango. Ovo bogato, zeleno područje je raj za ptice i idealno je stanište za brojne vrste antilopa. Lijepe šatorske brvnare imaju vlastiti pogled na lagunu. Nakon večere imat ćete jednosatnu vožnju brodom koristeći reflektore kako bi pronašli noćne ptice i krokodile.Sljedećeg dana nakon doručka uživat ćete u 40-minutnoj vožnji motornim čamcem kroz uski vijugavi kanal do postaje mokoro. Ovdje ćete se susresti sa svojim „polerom“, osobom koja dobro poznaje vještine rukovanja tradicionalnim čamcima (mokoro) ,napravljenima od modernijih materijala. U svaki mokoro mogu sjesti  2 osobe, a vaš „poler“ će vas provesti kroz mirne kanale. Obilazak u trajanju od oko 3-4 sata, sa zaustavljanjem na jednom otoku gdje ćete imati vremena  za šetnju i ručak ( uz doplatu).Vidjet ćete mnoge vrste ptica, antilope, a možda i slonove. Povratak  u kamp,večera,noćenje.

DAN 5: OKAVANGO DELTA -GHANZI (392 km)
Doručak a potom  vožnja do Ghanzija  u pustinji Kalahari, 65 km istočno od granice s Namibijom. Kao pustinjsko naselje, prilično je izolirano od ostalih naseljenih područja Bocvane. Poznat je kao "Prijestolnica Kalaharija“. Većinu stanovništva čine Bušmani poznati po jednostavnom,  nomadskom načinu života u pustinji. Po dolasku smještaj u Tautona Lodge, privatni rezervat u neposrednoj blizini  grada Ghanzi. Na farmi se nalazi obilje divljih životinja. A na večer ćete prisustvovati tradicionalnom plesu u izvedbi lokalnog naroda 'San'. Večera ,noćenje.

DAN 6: GHANZI -WINDHOEK  (530 km)
Rano ustajanje nakon čega ćete sa lokalnim stanovništvom otići na autentičnu šetnju tijekom  koje ćete saznati  sve  o njihovom načinu  života i preživljavanja u sušnim područjima. Povratak na  doručak nakon kojeg ćete se oprostiti od Botswane i krenuti  prema Namibiji. Po dolasku u Windhoek, glavni grad i najveće gospodarsko središte Namibije  moći ćete vidjeti neke od najvažnijih znamenitosti grada. Slijedi smještaj u hotel. Večera,noćenje.

DAN 7: WINDHOEK - ETOSHA NATIONAL PARK (435 km)
Rano ustajanje, doručak i  polazak prema  Nacionalnom parku Etosha- osnovan 1907. godine, kada je Namibija bila dio Njemačke Jugozapadne Afrike.  Park je dom za 'Big Five' i tu se mogu pronaći najuobičajenije i najrjeđe vrste. Najviše ima antilopa i to raznih vrsta, tu su i mnogobrojne ptice, zebre, žirafe, slonovi, nosorozi i lavovi. U samom središtu nalazi se ogromno slano jezero koje je veći dio godine isušeno i po kojem je park dobio ime (Etosha= velika bijela površina).  Smještaj u  kampu Okaukeujo.Sa vaše terase ćete moći promatrati životinje a i osvježiti se u bazenu. Poslijepodnevna vožnja parkom. Moguća i dodatna noćna vožnja (uz doplatu).Večera,noćenje.

DAN 8: ETOSHA NATIONAL PARK
Uživat ćete u prije i poslijepodnevnim vožnjama parkom.  Moguća i dodatna noćna vožnja (uz doplatu). Večera,noćenje.

DAN 9: ETOSHA NATIONAL PARK -DAMARALAND (230 km)
Nakon doručka slijedi završna vožnja i odlazak iz parka. Uputit ćete se prema Khorixasu u Damaraland, čije ime  potječe od  Damara stanovnika   koji žive  u ovoj regiji.. To  je ogromna, neukroćena, nevjerojatno lijepa i jedna od najslikovitijih regija Namibije.. Vodeni tokovi, otvorene ravnice i travnjaci,  duboki klanci nalaze se diljem regije. Smještaj u  Damara Mopane  lodge. Svaka lodga ima vlastiti povrtnjak i terasu. Vrhunac na kraju dana je uspon na brdo sa  otvorenim pogledom na mopanske šume  uz zalazak sunca.. Večera  uglavnom od proizvoda iz vlastitog uzgoja. Noćenje.


DAN 10: DAMARALAND -SWAKOPMUND (400 km)
Doručak nakon kojeg slijedi vožnja do Swakopmunda, popularnog odredišta za odmor smještenog na atlantskoj obali. Osnovali su ga 1892.god. njemački useljenici kao glavnu luku Njemačke Jugozapadne Afrike te protuteža Walvis Bayu koji je pripadao Britancima. Priličan dio stanovništva još uvijek govori njemački jezik. Gradske zgrade su primjer njemačke kolonijalne arhitekture.  Zaustavljanje na Brandbergu,njemački „vatrena planina“, tako nazvanom zbog narančastih i crvenih nijansi koje sunce baca na stijene u kasnim poslijepodnevnim satima. Ovdje ćete imati priliku prošetati do 'San rock art' - umjetnosti naroda San po kojoj je ovo područje poznato. Mogu se vidjeti njihove drevne slike i rezbarije na stijenama zajednički nazvane rock art .Ova šetnja traje otprilike sat i pol i neobavezna je. Slijedi odlazak  do kolonije flamingosa u Walvis Bayu koja  broji na desetke tisuća ptica. Povratak u Swakopmund. Smještaj u hotel,večera,noćenje.

DAN 11:  SWAKOPMUND – SESRIEM- SOUSSUSVLEI (345 km)
Doručak i polazak  prema  Sesriemu. Sesriem je ulaz u pustinju, dio nacionalnog parka Namib-Naukluft. Tu se nalaze neke  od najviših pješčanih dina na svijetu. Zaustavljanje u mjestu Solitaire – pauza za ručak (nije uključen). Smještaj u Sossusvlei Lodge, koja se nalazi u neposrednoj blizini ulaza u Nacionalni park Namib-Naukluft. Nakon osvježenja posjetit ćete kanjon Sesriem, prirodno oblikovani tjesnac. Kanjon je jedno od rijetkih mjesta u kojem ima  vode tijekom cijele godine. Dugačak je oko 1km i dubok 30-40 m. Kratka šetnja će vam  omogučiti snimanje nevjerojatnih stijena koje se tamo nalaze. Večera.

DAN 12: SOUSSUSVLEI – WINDHOEK (400 km)
Ustajanje prije zore kako biste posjetili spektakularnu Dune 45. Ono što je prije izlaska sunca izgledalo kao brdo, na sunčevoj svjetlosti otkriva visoku dinu. Visoka je 85 metara, a uspon na nju je vrijedan truda zbog nevjerojatnog pogleda na dolinu. Dine namibijske pustinje stvorio je pijesak nošen vjetrom s obale Namibije. Pijesak je star 5 milijuna godina i crvene je boje zbog sadržaja željeza. Jutro je najbolji period za posjet i fotografiranje zbog mekoće svjetla koje sunčeve zrake bacaju na dine, za razliku od podnevnih oštrih kontrasta svijetla i sjene. Po silasku Vas čeka doručak, a zatim odlazite do Dead Vlei (njegovo ime znači „mrtva močvara“).
Smatra se da je okružen najvišim pješčanim dinama na svijetu. Uzdižu se više od 300 metara. Dead vlei je poznat po svojim mrtvim stablima i cijeli krajolik čini nevjerojatan spektakl. U poslijepodnevnim satima  vožnja do Windhoeka. Smještaj u hotel, večera,noćenje.

DAN 13: WINDHOEK - DOHA
Doručak i prijevoz na aerodrom. Let za Dohu u 12h55/23h35

DAN 14 : DOHA – ZAGREB
Nastavak leta za Zagreb u 02h00/slijetanje u 06h15

 

Cijena po osobi u dvokrevetnoj sobi (mínimum 15 putnika) : 28.450,00 kn

Doplata za manji broj putnika : 4.250,00 kn

 

Uključeno : aviokarta na ekonomskoj klasi Zagreb-Johanesburg-Maun-Windhoek-Zagreb,smještaj u hotelima i lodgevima 3-4* na bazi polupansiona , pratitelj putovanja na hrvatskom jeziku,lokalni vodiči na engleskom,razgledi i ulaznice prema programu, jamčevinu ( polica osiguranja jamčevine za turističke paket aranžmane br. 1501-00000177 kod Kvarner Vienna Insurance group).

Nije uključeno : aerodromske takse  ( cca 3.450,00 – točan iznos na dan pisanja karte ), viza za Namibiju – izdaje se u Beču (cca 80 eur). Agencija može posredovati u ishođenju viza, napojnice za lokalne vodiče i vozače.Viza za Bocvanu nije potrebna.Putovnica mora vrijediti najmanje 6 mjeseci od datuma putovanja.

Cijena je rađena na bazi tečaja USD-EUR-HRK na dan 07.06.2019. U slučaju promjene tečaja za više od 1,5% agencija zadržava pravo izmjene cijene. Organizator putovanja zadržava pravo izmjene redoslijeda izvođenja programa u slučaju više sile.

Preporučamo putno osiguranje – informacije u agenciji.

 

 

ID: 2015ITC
Trenutno nema dostupnih ponuda

Pronađite svoju destinaciju

Bali

Maroko

USA