Biseri Andaluzije 6 dana posebnim avionom iz Ljubljane

Dodaj u favorite
Registrirajte se kako bi primali akcijske cijene za odabranu ponudu.
Više o korištenju osobnih podataka pročitajte ovdje

BISERI ANDALUZIJE 6 dana posebnim zrakoplovom iz Ljubljane 2021

 

TERMIN PUTOVANJA: 08.05. – 13.05.2021.

PROGRAM PUTOVANJA:

1. dan: LJUBLJANA - MALAGA
Sastanak putnika u zračnoj luci Ljubljana dva sata prije polijetanja zrakoplova. Slijedi prijava na direktan let posebnim zrakoplovom iz Ljubljane za Malagu u jutarnjim satima.Po dolasku u Malagu, rodnog grada Pabla Picassa, kratka panoramska vožnja gradom: Kongresna palača, Avenida de Andalucia, Plaza de la Marina, te nastavak pješice: Katedrala ‘Manquita’, Al Casaba, Teatro Romano, Plaza de la Merced, rodna kuća Pabla Picassa, Crkva sv. Jakova - Santiago gdje je kršten Picasso i Palacio de Buena Vista iz 16. st. gdje je smješten Muzej Picasso. Kraće slobodno vrijeme za šetnju glavnom ulicom Calle Marques de Larios. Smještaj u hotel na području Malage. Noćenje.

2. dan: MALAGA - GRANADA
Nakon doručka slijedi vožnja do slikovite Granade, smještene u podnožju Sierra Nevade u kojoj je živio legendarni kraljevski par Izabela Kastiljska i Fernando Aragonski. Odlazak s voditeljem putovanja u orijentacijsku šetnju gradom, potom odlazak do čuvene palače Alhambra, posljednje tvrđave maurskih vladara koja se nalazi na brdu iznad Granade. Alhambra u prijevodu znači "crvena" po boji planine. Razgled palače i vrtova Generalife uz pratnju službenog vodiča (ulaznica uključena). Po završetku razgleda fascinantne Alhambre, nastavak razgleda Granade s voditeljem putovanja do katedrale, kapele katoličkih kraljeva (razgled izvana) i stare arapske ulice Alcacería. Navečer preporučujemo odlazak na noćni razgled maurske četvrti Albaicin, s pogledom na osvijetljenu Alhambru. Smještaj u hotel. Noćenje.

3. dan: CORDOBA - SEVILLA
Odjava iz hotela, a potom vožnja autobusom kroz područje najvećih maslinika Španjolske do Cordobe. Po dolasku u Cordobu, odlazak uz pratnju licenciranog lokalnog vodiča na razgled "najmaurskijeg" španjolskog grada, nekadašnje prijestolnice maurskog kraljevstva El-Andalus: džamija "Mezquita" - simbol grada i čudo islamske arhitekture (doplata za ulaznicu), najljepša zatvorena dvorišta Španjolske (patios), Calleja de las flores, slikovita židovska četvrt sa sinagogom, stara gradska jezgra iz 10. st. pod UNESCO zaštitom, Rimski most, Slovoluk. Nastavak vožnje do  Seville. Razgled "prijestolnice" Andaluzije: Kraljevski Alcázar, nekadašnja maurska vladarska palača; veličanstvena Sevillska katedrala s preko 30 oltara, slikama velikih španjolskih majstora Francisca Zurbarana i Goye, mauzolej Kristofora Kolumba, te 96 metara visok toranj Giralda s intrigantnom maurskom dekoracijom (doplata za ulaznicu). Nastavak šetnje do Barrio Santa Cruz, gdje možete kušati specijalitete “tapas”, Plaza de Espana, Palacio de Pedro El Cruel, Torro del Oro, park Marije Luise, Casa Pilatos, ... Posliiepodne, preporučujemo fakultativni odlazak na vožnju brodom rijekom Guadalquivir od Zlatnog Tornja - Torre d'Oro, odakle su u 16. st. isplovljavali Magellan i Cortez, ili posjet Museo de Bellas Artes s impresivnom kolekcijom Murilla, Zurbarana, Ribere te nekoliko platna Diega Velasqueza (ulaz besplatan). U večernjim satima, predlažemo odlazak na program flamenco plesa, koji je nastao upravo u Andaluziji (doplata), gdje se nalaze i mnogobrojne škole flamenca. Noćenje.

4. dan: SEVILLA - GIBRALTAR - MARBELLA I COSTA DEL SOL
Nakom doručka, put će nas odvesti do krajnjeg juga Španjolske, do engleske kolonije Gibraltar, gdje će biti vremena za šetnju i kupovinu u živopisnom središtu grada. Po želji, mogućnost uspona na vrh gibraltarske stijene (The Rock) odakle ćemo imati prekrasan pogled na španjolsku obalu i sjevernu Afriku, a tamo ćemo moći vidjeti i koloniju majmuna. Nastavit ćemo putovanje Sunčanom obalom (Costa del Sol), do mondene i šarmantne Marbelle, gdje su dom pronašle brojne filmske zvijezde i milijunaši. Smještaj u hotel na širem području grada. Noćenje.

5. dan: COSTA DEL SOL
Doručak u hotelu i ostatak dana slobodan za uživanje u čarima i šarmu Andaluzije. Noćenje.
 
6 dan: MIJAS - MALAGA - LJUBLJANA
Doručak i odjava iz hotela. Posljednji dan iskoristit ćemo za posjet tipičnom andaluzijskom selu Mijas koje se uzdiže visoko iznad mora. Bijelo selo Mijas ima sve tipično za južnu Španjolsku, borilište za bikove, male zanatske radionice, crkvu i brojne trgovine i barove. Slijedi prijevoz do zračne luke u Malagi i let za Ljubljanu.


Cijena aranžmana po osobi u dvokrevetnoj sobi (min. 35 putnika): 6.150 kn

Doplata za manji broj putnika:

 • između 15 i 24 putnika: 460 kn
 • između 25 i 34 putnika: 310 kn

Popusti:

 • dijete od 2 do 12 godina u sobi s dvije odrasle osobe na dodatnom ležaju 10%

Doplate po želji prilikom rezervacije:

 • doplata za jednokrevetnu sobu 920 kn
 • paket ulaznica (katedrala u Sevilli, Mezquita u Cordobi, mini bus na Gibraltaru s rezervacijom) 500 kn

Moguće doplate na putu::

 • Flamenco Show 32 €
 • Alcazar 11 €
 • moguće dodatne ulaznice na putu i troškovi javnog prijevoza


Cijena aranžmana uključuje:

 • prijevoz posebnim zrakoplovom u ekonomskoj klasi na relaciji Ljubljana - Malaga - Ljubljana
 • zrakoplovne pristojbe
 • autobusne prijevoze po programu
 • 5 noćenja s doručkom u hotelima 3*
 • vanjske razglede prema programu
 • ulaznicu za Alhambru
 • voditelja putovanja na slovenskom/hrvatskom jeziku
 • jamčevinu i organizaciju putovanja

 

Cijena aranžmana ne uključuje:

 • doplatu za jednokrevetnu sobu: 920 kn
 • fakultativne izlete i sadržaje koji nisu uključeni u program putovanja
 • putna osiguranja

COVID-19 INFORMACIJE

Uvjeti ulaska u Republiku Sloveniju:

 • Za dolazak u Zračnu luku „Jožeta Pučnika“ u Ljubljani nije potrebno imati negativan PCR test ako ste u tranzitu koji podrazumijeva da teritorij Republike Slovenije morate napustiti u roku od 12 sati.

COVID-19 PROTOKOL ZA ULAZAK U ŠPANJOLSKU:

 • Po dolasku u Malagu, hrvatski državljani moraju predočiti negativni PCR test (RT-PCR) COVID-19, koji nije stariji od 72 sata prije dolaska/slijetanja u Malagu (djeca do 6 godina u pratnji roditelja ne trebaju test).
 • Potvrda mora biti u pisanom ili elektroničkom obliku i izdana na španjolskom, engleskom, njemačkom ili francuskom jeziku i mora sadržavati sljedeće podatke: ime i prezime putnika, broj osobnog dokumenta (koji mora biti identičan dokumentu s kojim putujete), datum i vrijeme testa, identifikacija tj. podaci i kontakt službenog laboratorija ili zdravstvena organizacija / tijelo koje je izvršilo test, tehnika korištena za provođenje testa i negativni rezultat testa.
 • Test uz obavezno naručivanje može se obaviti u nadležnim institucijama, domovima zdravlja i bolnicama manje od 72 sata prije slijetanja zrakoplova u Malagu).
 • Uz to, SVAKI PUTNIK (čak i za djecu do 6 godina) mora ispuniti FCS obrazac (zbog postupaka za dobivanje QR koda) koji se može naći na https://www.spth.gob.es/ Nakon popunjavanja obrasca dobit ćete poruku o potvrdi o uspješno ispunjenom obrascu i QR kôd za svakog putnika koji se mora predočiti osoblju zračne luke (tiskana ili mobilna verzija) pri slijetanju u Malagu (bez spomenutog koda ne možete ući u zemlju). Ispunjavanje mrežnog obrasca za ulazak u Španjolsku obvezan je za sve putnike.


Državljanima Republike Hrvatske za ulazak u Kraljevinu Španjolsku je dovoljna važeća putovnica ili osobna iskaznica.

 • Neispravni putni dokumenti koji za posljedicu imaju odustajanje od putovanja, ni u kojem slučaju ne obvezuju organizatora putovanja te se primjenjuju uvjeti otkaza putovanja organizatora putovanja
 • Organizator putovanja ima pravo na izmjenu programa putovanja kao i vremena polazaka zrakoplova (kada to zahtjeva situacija tijekom putovanja), ali garantira da će se program izvesti u cijelosti.
 • U slučaju promjene cijena kalkulativnih elemenata do iznosa većeg od 1,5% organizator putovanja ima pravo na promjenu cijene aranžmana.

Najmanji broj putnika potreban za realizaciju aranžmana: 35


Za navedeni aranžman vrijede Opći uvjeti i uputstva za turističke aranžmane. Prilikom prijave potpisujete ugovor o putovanju čiji su sastavni dio Opći uvjeti i uputstva za turističke aranžmane. Vašim potpisom iskazujete suglasnost s Općim uvjetima. | Prema zakonskim propisima pridržavamo pravo otkaza putovanja u slučaju da se ne prijavi dovoljan broj putnika potreban za realizaciju programa, pravo izmjene cijene ukoliko dođe do promjene tečaja za više od 1,5 % u odnosu na tečaj na dan izrade programa te ukoliko bi došlo do promjene cijene prijevoznika ili hotelijera. | Kod charter letova, red letenja podložan je promijeni u vrlo kratkom vremenu pred polazak na put. Putnici će dobiti obavijest o točnom redu letenja u putničkoj agenciji najkasnije 3 dana prije puta. Agencija zadržava pravo izmjene redoslijeda programa putovanja, ovisno o izmjenama u redu letenja zrakoplovom, radnim vremenima, lokalitetima koji se posjećuju i vremenskim uvjetima. Radno vrijeme pojedinih znamenitosti je različito tako da se vremenski tijek razgledavanja može mijenjati. Preporučujemo uplatu putnog osiguranja. Informacije na prodajnim mjestima. | Molimo Vas da se o sigurnosti putovanja u pojedine zemlje informirate u Ministarstvu vanjskih i europskih poslova ili na njihovoj web stranici: www.mvep.hr

 

 

ID: PT
Trenutno nema dostupnih ponuda