Bilbao i Baskija

Dodaj u favorite
Registrirajte se kako bi primali akcijske cijene za odabranu ponudu.
Više o korištenju osobnih podataka pročitajte ovdje

BILBAO I BASKIJA - POSEBNIM ZRAKOPLOVOM IZ LJUBLJANE

Uskrs u gradu moderne arhitekture, umjetnosti i prekrasnih parkova

GARANTIRANI POLAZAK: 18.04. – 22.4.2019.


PROGRAM PUTOVANJA:

1. dan, 18.4.2019.:  ZAGREB/LJUBLJANA – VITORIA – BILBAO
Sastanak putnika na autobusnom kolodvoru Zagreb u ranim jutarnjim satima. Slijedi transfer autobusom do zračne luke Ljubljana. Prijava na direktan let posebnim zrakoplovom iz Ljubljane za Bilbao u 6.00 sati. Nakon slijetanja u 8.25 sati, slijedi transfer do Bilbaa, najvećeg grada Baskije. Po dolasku u Bilbao, panoramska vožnja kroz novu urbanu zonu Abandoibarra - Palacio Euskalduna de Congresos y de la Música arhitekata Federica Soriana i Dolores Palacios, pored prekrasnog zdanja „Museo Guggenheim“ arhitekta Franka Gehryja, do starog dijela grada uz stadion San Mamés na kojem igra Athletic Bilbao. Smještaj u hotel. Odlazak u šetnju starom jezgrom Casco Viejo: Teatro Arriaga, katedrala sv. Jakova, zanimljiva Art Nouveau  tržnica Mercado de la Ribera. Preporučujemo večeru u odličnim baskijskim tavernama gdje možete kušati razne vrste „pintxosa“. Noćenje.

2. dan, 19.4.2019.: BILBAO (fakultativni izlet Guernica – Hondarribia – Biarritz)
Doručak. Slobodno vrijeme, ili odlazak na fakultativni cjelodnevni izlet: vožnja do gradića Guernica, baskijskog simbola slobode, tu se nalazi nekadašnji Parlament Baskije i drvo hrasta gdje su u prošlosti baskijski vođe donosili najvažnije odluke. Za svijet je Guernica poznata po nacističkom bombardiranju 1937. g. kada je ubijeno 1.600 nedužnih civila. Picasso je u znak sjećanja na ovu strašnu tragediju naslikao poznato djelo Guernica koje je izloženo u Madridu. Nastavak do francuske granice, kratki posjet slikovitom povijesnom mjestu Hondarribia, nekadašnjem piratskom „gnijezdu“, sa srednjovjekovnom utvrdom. Vožnja do ekskluzivnog ljetovališta Biarritz, koje je u prošlosti magnetski privlačio mnogobrojne slavne ličnosti i plemstvo: Napoleon III, Gary Cooper, Frank Sinatra… Povratak u Bilbao. Noćenje.

3. dan, 20.4.2019.: BILBAO
Doručak. Predlažemo odlazak  do muzeja Guggenheim, djelu arhitekta Frank O. Gehry koji predstavlja vrhunac inovativne arhitekture 20. st., koji s Venecijom i New Yorkom dijeli impresivnu svjetsku kolekciju moderne umjetnosti. Izgrađen od stakla i titana, prekriva preko 3 ha površine koja se širi prema rijeci, 16 m ispod razine ostatka grada. Izvana je nekoliko fantastičnih instalacija suvremenih umjetnika, a unutra je veličanstveni atrij s krovnim prozorom u obliku cvijeta. Riječ je o ključnom dijelu Gehrvjeve vizije, okruženom s 19 galerija na tri razine povezanih zavojitim puteljcima koji su obješeni s krova, individualni razgled.  Poslijepodne, mogućnost odlaska na vožnju brodom , ili shopping . Uživajte u nezaboravnoj atmosferi uskršnjeg tjedna  „SEMANA SANTA“: procesije, mise, protkane životom, bojom, kulturom, glazbom i plesom. Noćenje.

4. dan, 21.4.2019.: BILBAO (fakultativni izlet Vitoria i La Rioja – svijet vina)
Doručak. Vožnja do glavnog grada Baskije – Vitoria, dobitnika nagrade „Zelena prijestolnica Europe 2012. godine“. Šetnja starim dijelom grada čiji počeci datiraju iz vizigotskih vremena: gotička katedrala sv. Marije iz 14. st. čuva vrijedna djela Rubensa i Van Dycka, srednjovjekovne zidine, Plaza de la Virgen Blanca, Arquillos, Plaza Espana, Ajuria Enea - sjedište baskijske autonomne vlade. Nastavak  do pokrajine La Rioja poznate po vinogradima i proizvodnji izvanrednih vina. Posjet vinskom podrumu, kušanje vina iz regije. Povratak u Bilbao. Noćenje.

5. dan, 22.4.2019.: BILBAO – SAN SEBASTIAN – VITORIA – LJUBLJANA/ZAGREB
Doručak. Odjava iz hotela, vožnja do elegantnog San Sebastiana, prema anketama najljepšeg grada Baskije, poznatog po filmskom festivalu „Zlatna Školjka“. Panoramska vožnja gradom s pogledom na Igeldo, šetnja starim dijelom grada Parte Vieja i Antiguo, slobodno vrijeme za šetnju, ručak. Po završetku razgleda odlazak prema zračnoj luci Vitoria. Po dolasku prijava na direktan let posebnim zrakoplovom za Ljubljanu u 20.10 sati, s dolaskom u  22.40 sati.             


Hotel SIRIMIRI BILBAO 3* ili sl.

First Minute cijena aranžmana po osobi u dvokrevetnoj sobi: 3.990 kn

Redovna cijena aranžmana po osobi u dvokrevetnoj sobi: 4.190 kn

Doplata za jednokrevetnu sobu: 1.490 kn

 

Hotel SERCOTEL COLISEO BILBAO 4* ili sl.

First Minute cijena aranžmana po osobi u dvokrevetnoj sobi: 4.980 kn

Redovna cijena aranžmana po osobi u dvokrevetnoj sobi: 5.180 kn

Doplata za jednokrevetnu sobu: 2.490 kn

*First Minute popust 200 kn  vrijedi za rezervacije do 45 dana prije polaska ili do popunjenja mjesta po FM cijeni.

Obavezna doplata za zrakoplovne pristojbe: 990 kn

Cijena aranžmana po osobi uključuje:
- prijevoz posebnim charter zrakoplovom na relaciji Ljubljana – Vitoria – Ljubljana
- transfere i razglede prema programu
- smještaj u hotelu Sirimiri Bilbao 3* ili sl. ili hotelu Sercotel Coliseo Bilbao 4* ili sl. u dvokrevetnim sobama na osnovi 4 noćenja s doručkom
- poludnevni razgled Bilbaa po dolasku pješački i panoramski s lokalnim vodičem
- izlet San Sebastian s lokalnim vodičem (uklj. ulaznica za vidikovac Mount Igueldo)
- voditelja putovanja na hrvatskom jeziku
- boravišne pristojbe
- jamčevinu i troškove organizacije putovanja

Cijena ne uključuje:
- zrakoplovne pristojbe 990 kn
- povratni transfer Zagreb – Ljubljana – Zagreb 350 kn
- doplatu za jednokrevetnu sobu 1.490 kn (Sirimiri Bilbao 3*); 2.490 kn (Sercotel Coliseo Bilbao 4*)
- ulaznice za kulturno-povijesne spomenike i muzeje koje nisu navedene kao uključene
- putno zdravstveno osiguranje
- fakultativne sadržaje
- napojnice za vozača te troškove osobnih narudžbi

Popusti: 10% za dijete do 12 god. na 3. pomoćnom ležaju, 5% iznad 12 g. na 3. pomoćnom ležaju
Doplata za transfer Zagreb – Ljubljana – Zagreb: 350 kn

Fakultativni izleti:
- fakultativni izlet Guernica - francuska Baskija (min. 20 prijavljenih): odrasli 500 kn, djeca do 15 g. 350 kn
- fakultativni izlet Vitoria - La Rioja svijet vina (min. 20 prijavljenih): odrasli 550 kn, djeca do 15 g. 350 kn

Ulaznice (informativne cijene): muzej Guggenheim: 17 EUR, katedrala Sv. Jakov i crkva Sv. Antuna: 5 EUR

Predviđeni red letenja:
18.04.2019. Ljubljana – Vitoria  06.00 - 08.25
22.04.2019. Vitoria – Ljubljana  20.10 - 22.40

NAPOMENE
- Kategorizacija hotela odgovara službenoj kategorizaciji u Španjolskoj te može biti različita u odnosu na kategorizaciju u drugim zemljama
- Državljanima Republike Hrvatske za ulazak u Kraljevinu Španjolsku dovoljna je važeća putovnica ili osobna iskaznica.
- Neispravni putni dokumenti koji za posljedicu imaju odustajanje od putovanja, ni u kojem slučaju ne obvezuju organizatora putovanja te se primjenjuju uvjeti otkaza putovanja organizatora putovanja
- Organizator putovanja ima pravo na izmjenu programa putovanja kao i vremena polazaka zrakoplova (kada to zahtjeva situacija tijekom putovanja), ali garantira da će se program izvesti u cijelosti.
- U slučaju promjene cijena kalkulativnih elemenata do iznosa većeg od 1,5% organizator putovanja ima pravo na promjenu cijene aranžmana.


KORISNE INFORMACIJE - BASKIJA
Regija Baskija nalazi se na sjeveru Španjolske te dijelom graniči s Francuskom. Iako je Baskija vrlo razvijena industrijska regija, u njoj se i danas nalaze mjesta potpuno netaknute prirode, od kojih je jedno od najljepših ono uz rijeku Guernicu. U Baskiji se govori dvama jezicima - španjolskim i baskijskim. Naseljena je još od paleozoika, a u njoj se i danas vide ostatci Rimskog Carstva. U srednjem vijeku nalazila se u sastavu kraljevine Navare. Glavni grad Baskije je Vitoria-Gasteiz.
Vitoria-Gasteiz: Jedan od najreprezentativnijih gradova Španjolske prepun je zanimljivih turističkih ruta. Zanimljive znamenitosti datiraju još iz vizigotskih vremena, a neka od njih su gotička Katedrala sv. Marije iz 14. stoljeća, srednjovjekovne zidine, trg Plaza Espana i palača Ajuria Enea, ujedno i sjedište baskijske vlasti. Vitoria je 2012. godine okrunjena titulom Zelena prijestolnica Europe.
Bilbao: Dovede li vas put do Bilbaa, zasigurno nećete potratiti vrijeme provedeno u njemu. Naime, osim povijesne jezgre koja obiluje elementima gotike te se, među ostalim, sastoji od Trga Santiago, Katedrale sv. Jakova te kazališta Arriaga, možete posjetiti i moderni dio grada.
Reprezentativni primjerak moderne arhitekture u Bilbau je Guggenheimov muzej - jedan od najljepših modernih muzeja na svijetu, koji je vratio umjetnost u Bilbao. Tražite li kulturu smještenu u modernu arhitekturu, uz Guggenheimov muzej možete posjetiti i koncertnu dvoranu Eskalduna.
San Sebastian: Želite li uživati u zrakama sunca na nekoj od popularnih plaža, svakako se uputite u San Sebastian. U prošlosti omiljeno mjesto za odmor poznatih aristokrata, danas nudi savršen sklad tradicije i modernizma. Uokviren prekrasnim plažama (najpoznatija je La Concha, smještena u samom središtu grada), jedno je od najpoželjnijih mjesta za odmor u Baskiji i okolici.  Osim što možete uživati u lijepim plažama, u San Sebastianu možete nakratko otputovati u prošlost prolazeći starim dijelom grada (Parte Vieja), Ustavnim trgom (Plaza de la Constitucion) ili mostom Maria Cristina.

Minimalan broj putnika potreban za realizaciju aranžmana: 40

 

 

ID: PT
Trenutno nema dostupnih ponuda