Berlin - Potsdam - Dresden

Dodaj u favorite
Registrirajte se kako bi primali akcijske cijene za odabranu ponudu.
Više o korištenju osobnih podataka pročitajte ovdje

BERLIN, POTSDAM I DRESDEN - Putovanje 5 dana autobusom 2022.

Termimi putovanja:

27.04.-01.05.2022.
18.06.-22.06.2022.
28.10.-01.11.2022.

Vrijednost više: uključen izlet u Potsdam, program bez noćnih vožnji!

Program putovanja:

1. dan    ZAGREB - PRAG
Polazak autobusa iz Zagreba s Autobusnog kolodvora u  05:00 sati. Vožnja kroz Sloveniju i Austriju prema Češkoj uz kraća zaustavljanja putem radi odmora. Dolazak u Prag. Iskrcaj iz autobusa u gradskom središtu. Zajednička šetnja s pratiteljem putovanja do Starogradskog i Vaclavskog trga, slobodno vrijeme za upoznavanje živahnog gradskog središta češke prijestolnice, odlazak u jednu od tipičnih čeških pivnica, osobne programe ili uživanje u ozračju „zlatnog Praga“. Smještaj u hotel. Noćenje.

2. dan    PRAG - BERLIN
Doručak. Odlazak iz Praga. Vožnja prema Berlinu kroz područje Saske i Brandenburga uz kraće zaustavljanje putem. Dolazak u Berlin i panoramski razgled autobusom: Alexanderplatz - East Side Gallery s ostacima berlinskog zida - Aleja Karla Marxa - avenija Unter den Linden - Checkpoint Charlie - Brandenburška vrata – Reichstag - Kürfurstendam, centar zapadnog Berlina - Crkva sjećanja. Vožnja reprezentativnim bulevarom Unter den Linden: katolička katedrala sv. Hedvige - Protestanska katedrala -  Bebelplatz - Opera - Berlinski dvorac - Humboldtovo sveučilište - spomenik poginulima u ratovima Neue Wache. Smještaj u hotel. Slobodno vrijeme za osobne programe. Noćenje.
 
3. dan    BERLIN
Doručak. Zajednički odlazak s pratiteljem putovanja do najstarijeg dijela Berlina, četvrti Nikolaiviertel. Predlažemo odlazak na fakultativnu vožnju brodom ispod mostova i kanala središta Berlina daje jednu drugu perspektivu i doživljaj ovog dinamičnog grada! Nastavak razgleda: Potsdamer Platz - „Berlin budućnosti" - s vrlo impresivnim primjerima moderne arhitekture. Slobodno vrijeme za šetnju i kavu ispod kupole Sony centra, posjete muzejima, odličan shopping, posjet jednoj od najvećih robnih kuća Ka De We ili osobne programe. Berlin ima odličnu i veliku ponudu muzeja od kojih ističemo: muzej Pergamona, Stari i Novi muzej, Galeriju starih majstora, Povijesni muzej Njemačke, muzej DDR, muzej u dvorcu Charlottenburg, muzej berlinskog zida uz Checkpoint Charlie itd. Noćenje.

4. dan    BERLIN I IZLET U POTSDAM
Doručak. Izlet do  obližnjeg Potsdama, grada dvoraca i parkova iz zlatnog doba Prusije i velikog vladara Friedricha II. Vožnja kroz vrtove Potsdama do  parka Orangerie i Novog dvorca. Šetnja do palače Sansouci i velikog parka. Posjetiti ćemo i lijepo uređeno gradsko središte s malim Brandenburškim vratima i holandsku četvrt. Nakon slobodnog vremena za ručak ili kupovinu u središtu Potsdama vraćamo se u Berlin. Slobodno vrijeme za osobne programe: preporučujemo posjet atraktivnom berlinskom zoološkom vrtu, dodatne posjete muzejima ili večeru u jednoj od tipičnih berlinskih gostionica u četvrti Nikolaiviertel. Zanimljiv je i uspon liftom na TV toranj na Alexanderplatzu s kojeg se pogled na Berlin pruža kao na dlanu. Noćenje.

5. dan  BERLIN –DRESDEN -ZAGREB
Doručak. Odlazak iz hotela i vožnja prema Dresdenu. Grad je doživio najveći sjaj u doba Augusta Jakoga kad je zbog brojnih umjetničkih djela koje je on skupio nazvan „Firencom na Elbi“. Razgled povijesnog gradskog središta s Zwingerom, Semper Operom, katoličkom i protestantskom katedralom, zidom saskih vladara, dvorcem  i Bruhlskom terasom. Kraće slobodno vrijeme. Nastavak puta vožnjom kroz Češku, Austriju i Sloveniju  uz kraća zaustavljanja putem. Dolazak u Zagreb u kasnim satima.

 

  • FIRST MINUTE CIJENA ARANŽMANA PO OSOBI ZA POLASKE 27.04. i 18.06.: 2.290 kn
  • REDOVNA CIJENA ARANŽMANA PO OSOBI ZA POLASKE 27.04. i 18.06.: 2.490 kn
  • FIRST MINUTE CIJENA ARANŽMANA PO OSOBI ZA POLAZAK 28.10.: 2.390 kn
  • REDOVNA CIJENA ARANŽMANA PO OSOBI ZA POLAZAK 28.10: 2.590 kn

 

Rok za prijavu: 10 dana prije putovanja       
Minimalan broj putnika: 40

Cijena uključuje:
•    prijevoz turističkim autobusom prema programu
•    smještaj u Berlinu u  dvokrevetnim sobama u hotelu 3/4* na osnovi 3 noćenja s  doručkom
•    smještaj u Pragu u dvokrevetnim sobama u hotelu 3* na osnovi 1 noćenja s doručkom
•    razgledavanja prema programu
•    izlet u Potsdam
•    pratitelja tijekom putovanja
•    jamčevno osiguranje, troškove organizacije i prodaje aranžmana

Cijena ne uključuje:
•    moguću doplatu za jednokrevetnu sobu na polascima 27.04. i 18.06.: 890 kn
•    moguću doplatu za jednokrevetnu sobu na polasku 28.10.: 990 kn
•    boravišnu pristojbu koja se plaća na recepciji hotela u Berlinu  oko 5 EUR po osobi i noćenju (točna obavijest u završnom pismu)
•    boravišnu pristojbu koja se plaća na recepciji hotela u Pragu oko 2 EUR po osobi i noćenju (točna obavijest u završnom pismu)
•    ulaznice za muzeje i kulturno-povijesne spomenike
•    cijene ulaznica za muzeje i znamenitosti u Berlinu (cijene ulaznica su informativne i mogu biti podložne promjeni): muzej Pergamona 12 EUR, Novi muzej s egipatskom zbirkom 12 EUR, Stari muzej 10 EUR, zbirka slika Gemaldegallerie 8 EUR, Protestantska katedrala 9 EUR, TV toranj  21,50 EUR, Njemački povijesni muzej 8 EUR. Popusti za mlade i djecu u svim muzejima.
•    cijene ulaznica za muzeje i palače u Potsdamu (informativne cijene koje mogu biti podložne promjeni):: Neue Kammern 6 EUR, Galerija slika 6 EUR, dvorac Sanssouci 14 EUR
•    karte javnog prijevoza u Berlinu: pojedinačna karta 2,90 EUR
•    vožnju brodom po kanalima Berlina: od 18 EUR po osobi
•    dodatne sadržaje i troškove koji nisu predviđeni programom, troškove osobne prirode (piće, dodatni obroci, telefon, karte za javni gradski prijevoz itd.)
•    putno osiguranje

Trokrevetne sobe:
Treća osoba u dvokrevetnoj sobi s pomoćnim ležajem  po redovnoj cijeni.

Mogućnost doplate za odabrana sjedala u autobusu:
Na ovom putovanju nudimo mogućnost odabira određenih sjedala u autobusu uz nadoplatu prilikom rezervacije. Doplata nije obavezna. Raspoloživost odabranih sjedala je na upit i podložna provjeri prilikom rezervacije.
- sjedala 3 i 4 u prvom redu doplata po osobi 100 kn
- sjedala 5,6,7,8 u drugom redu doplata po osobi 100 kn

Granične, vizne i zdravstvene formalnosti: Za  državljane RH viza za Češku i  Njemačku nije potrebna, ali je za putovanje potrebna važeća putovnica ili osobna iskaznica. Strani državljani dužni su se sami informirati o dokumentima potrebnim za ulazak u određenu zemlju u matičnom Ministarstvu vanjskih poslova ili veleposlanstvu zemlje u koju se putuje. Preporučujemo osiguranje od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju.

  • Organizator putovanja ne preuzima odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja. Cijene mogućih  ulaznica i fakultativnih sadržaja navedene su uz  pojedine programe  prema informaciji na dan  formiranja programa. Organizator putovanja nije odgovoran za povećanje cijena ulaznica i fakultativnih sadržaja do kojih može doći  nakon objave programa. Mogući fakultativni sadržaji plaćaju se na licu mjesta u eurima (ili lokalnoj valuti zemlje u koju se putuje) osim ako nije u programu navedeno plaćanje prije puta. Program nije pogodan za osobe sa smanjenom pokretljivošću ili  za osobe koje zahtjevaju  upotrebu WC-a u autobusu. Organizator putovanja ne može utjecati na dužinu čekanja na graničnim prijelazima, na prometne prilike kao i  na vrijeme dolaska autobusa u Hrvatsku na povratku s putovanja. Realizacija garantiranih polazaka ovisi o epidemiološkoj situaciji  i propisanim mjerama.
  • Prijava za putovanje vrijedi isključivo uz uplatu predujma. Po uplati predujma primit ćete račun koji je ujedno i ugovor o putovanju.
  • Minimalan broj putnika za putovanje je 40. Agencija zadržava pravo otkazati putovanje najkasnije 20 (dvadeset) dana prije predviđenog polaska u slučaju putovanja koja traju više od šest dana i najkasnije 7 (sedam) dana prije predviđenog polaska u slučaju putovanja koja traju između dva i šest dana, ukoliko se na putovanje ne prijavi potreban, u programu ili ugovoru o putovanju naveden, broj ljudi.
  • Završno pismo šaljemo 2 dana prije početka putovanja.

Upute i opći uvjeti putovanja za turističke aranžmane sastavni su dio programa i ugovora o putovanju. Svojim potpisom na ugovoru o putovanju suglasni ste s navedenim uvjetima, stoga molimo cijenjene putnike da pozorno pročitaju uvjete. Polica osiguranja od odgovornosti i Ugovor o osiguranju jamčevine za turističke paket aranžmane broj 078620055045 uplaćena kod Croatia osiguranja. Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih i europskih poslova RH, http://www.mvep.hr. Kategorizacija hotela odgovara lokalnoj kategorizaciji. Organizator zadržava pravo promjene redoslijeda realizacije programa.

 

ID: INT2022BP
Trenutno nema dostupnih ponuda

Pronađite svoju destinaciju

Austrija

Beč

1

Engleska

Francuska

Pariz

1

Grčka

Atena

4

Italija

Rim

2

Mađarska

Nizozemska

Portugal

Slovačka

Turska

Španjolska