Baltičke bijele noći - Riga i Tallinn 4 dana

Dodaj u favorite
Registrirajte se kako bi primali akcijske cijene za odabranu ponudu.
Više o korištenju osobnih podataka pročitajte ovdje

BALTIČKE BIJELE NOĆI RIGA I TALLINN - Posebnim zrakoplovom iz Zagreba

 

GARANTIRANI POLAZAK: 22.06. – 25.06.2019.

 

PROGRAM PUTOVANJA:


1. dan, 22.6.2019: ZAGREB – RIGA - TALLINN
Sastanak putnika u Zračnoj luci Zagreb kod šaltera središnjih informacija dva sata prije polijetanja zrakoplova. Prijava na let i polijetanje zrakoplova za Rigu u ranim jutarnjim satima. Po dolasku u Rigu nastavljamo prema Tallinnu. Odlazak do hotela te kraće slobodno vrijeme za doručak i osvježenje. Odlazak na poludnevni razgled Kadriorg parka i predgrađa Pirita u pratnji lokalnog vodiča. Kadriorg je najpoznatiji po veličanstvenoj baroknoj palači i parku koju je dao izgraditi Petar Veliki za svoju suprugu Katarinu I te po rezidenciji estonskog predsjednika. Danas je u Kadriorg palači smještena impozantna zbirka flamanskog, talijanskog i ruskog slikarstva, a njezin je vrt jedan od najljepših vrtova u Estoniji. U predgrađu Piriti nalazi se marina izgrađena za Olimpijske igre 1980.g., ruševine samostana Sv. Brigite i predivna plaža s bijelim pijeskom. Povratak u grad. Smještaj u hotel i noćenje.

2. dan, 23.6.2019: TALLINN
Nakon doručka odlazak u razgled Tallinna, najstarijeg glavnog grada sjeverne Europe u pratnji lokalnog vodiča.  Pješački razgled Starog grada, pod zaštitom UNESCO-a, obuhvaća Crkvu Svetog Duha, 600 godina staru gotičku
gradsku vijećnicu, rusku pravoslavnu katedralu Aleksandar Nevski, najstariju ljekarnu na glavnom gradskom trgu te 159 metara visoku Crkvu Svetog Olafa, simbol Tallinna koja je u 16. stoljeću bila najviša građevina na svijetu. Razgled završava na brdu Toompea s kojeg se pruža predivan pogled na panoramu grada s istoimenim dvorcem koji je sjedište estonskog parlamenta. Slobodno poslijepodne za osobne programe. Noćenje.

3. dan, 24.6.2019.: TALLINN – SIGULDA – RIGA
Doručak. Odjava iz hotela i polazak prema Latviji. Prije dolaska u Rigu posjet području Sigulda, Turiada te Nacionalnom parku Gauja. Sigulda je mjesto gdje je ljepota prirode sastavni dio grada. Slikovito se proteže dolinom rijeke Gauje i poznata je kao „Latvijska Švicarska“. Sigulda obiluje povijesnim spomenicima, muzejima, prirodnim ljepotama i atrakcijama: srednjovjekovni dvorac Turaida, drvena crkva, park skulptura posvećen latvijskom folkloru na brdu Dainu, spilja Gutmanis najdublja baltička spilja nastala unutarnjom erozijom. Nastavak putovanja prema Rigi. U večernjim satima dolazak do hotela i smještaj. Noćenje.

4. dan, 25.6.2019: RIGA – ZAGREB
Doručak. Odjava iz hotela i odlazak u pješački razgled Starog grada uz pratnju lokalnog vodiča. Šetnja kamenim ulicama uz znamenitosti Latvijske prijestolnice: crkva Sv. Petra, crkva Svetog Jakova, katedralni trg i katedrala s jednim od najvrijednijih orgulja na svijetu, Barutna kula i gradske zidine uz koje ćete osjetiti duh srednjeg vijeka, Tri brata, najstarije kuće u Starom gradu, Švedska vrata jedini preostali ulaz u Stari grad, starogradski trg s gradskom vijećnicom i  prepoznatljivim simbolom Rige, Kućom Crnoglavih, dvorac, latvijski parlament, spomenik slobode i Opera. U ranim poslijepodnevnim satima razgled nastavljamo šetnjom kroz Art Noveau distrikt. Riga je poput muzeja arhitekture sa stilovima gradnje koji se kreću od razdoblja gotike do klasicizma. Najveća vrijednost grada je najveća i najbolje očuvana kolekcija Art Nouveau građevina na svijetu. Poslijepodne slobodno vrijeme za vlastite programe. U večernjim satima transfer do zračne luke Riga te prijava na izravan let za Zagreb. Dolazak u Zagreb predviđen je u kasnim večernjim satima po lokalnom vremenu.

 

  • First Minute cijena aranžmana po osobi u dvokrevetnoj sobi: 4.590 kn*
  • Redovna cijena aranžmana po osobi u dvokrevetnoj sobi: 4.790 kn
  • Obvezna doplata za pristojbe zračnih luka: 960 kn

 

*First Minute popust 200 kn vrijedi za rezervacije do 45 dana prije polaska ili do popunjenja kapaciteta po FM cijeni

Cijena uključuje:
- prijevoz  posebnim charter zrakoplovom na relaciji Zagreb – Riga – Zagreb  - prijevoz autobusom prema programu
- smještaj u dvokrevetnoj sobi u hotelima 4* na osnovi 3 noćenja s doručkom - razglede prema programu uz pratnju lokalnih vodiča
- ulaznice prema programu - pratitelja putovanja na hrvatskom jeziku - organizaciju putovanja i jamčevinu

 

Cijena ne uključuje:
- pristojbe zračnih luka 960 kn
- dodatne usluge i obroke
- doplatu za jednokrevetnu sobu 1.450 kn
- troškove osobne prirode (dodatni obroci, piće, telefon, izleti, razgledi...)
- putno osiguranje (preporučujemo)

 

NAPOMENE
- Kategorizacija hotela odgovara službenoj kategorizaciji u Estoniji i Latviji te može biti različita u odnosu na kategorizaciju u drugim zemljama
- Državljanima Republike Hrvatske za ulazak u Estoniju i Latviju dovoljna je važeća putovnica ili osobna iskaznica.
- Nevaljane putne isprave koje imaju za posljedicu odustajanje od putovanja ni u kojem slučaju ne obavezuju organizatora putovanja te se primjenjuju uvjeti otkaza putovanja.
- Organizator putovanja ima pravo na izmjenu programa putovanja kao i vremena polazaka zrakoplova (kada to zahtjeva situacija tijekom putovanja), ali garantira da će se program izvesti u cijelosti.
- U slučaju promjene cijena kalkulativnih elemenata do iznosa većeg od 1,5% organizator putovanja ima pravo na promjenu cijene aranžmana.
- Molimo Vas da se o sigurnosti putovanja u pojedine zemlje informirate u Ministarstvu vanjskih poslova ili na njihovoj web stranici: www.mvep.hr


KORISNE INFORMACIJE:

LATVIJA
Glavni grad: Riga
Vremenska razlika: +1 sat u odnosu na Hrvatsku
Novac: Euro
Jezik: službeni jezik latvijski
Voda: preporučujemo flaširanu vodu
Struja: 220 V / 50 Hz
Mobiteli: sva tri hrvatska mobilna operatera imaju sklopljen ugovor o roamingu, za detalje molimo kontaktirajte svog mobilnog operatera.
Hrana i piće: preporučujemo isprobati raženi kruh, sir s kimom i leća sa slaninom
Odjeća: slojevita, sportska odjeća, jakne, udobna obuća
Shopping: ručno izrađeni predmeti i suveniri
Viza: nije potrebna za državljane Republike Hrvatske

Riga sa svojih 764.300 stanovnika je najveći i jedan od najljepših baltičkih gradova te ujedno i glavni kulturno-obrazovni, politički, financijsko-trgovački i industrijski centar. Smještena na ušću rijeke Daugava u Baltik, Riga je još 1282. ušla u Hanzeatski savez, kome duguje svoj prosperitet. Njezin stari grad s građevinama svih evropskih stilskih epoha, kojima posebno dominiraju sjajni primjerci Jugendstila odnosno secesije, uvršten je na listu svjetske kulturne baštine UNESCO-a.
Daugavpils – drugi grad po veličini u Latviji. Osnovali su ga, kao i većinu drugih pribaltičkih gradova, njemački Teutonski vitezovi 1275. godine. U 16. st. priključio se zajednici Poljske i Litve. Velikom prosperitetu koji je doživio u 19. st. posebno je doprinijela brojna židovska zajednica koja je činila 44% ukupnog stanovništva. Danas većinsku populaciju (54%) čine Rusi, Latvijci predstavljaju manjinu od 17,3 % dok Židova i Nijemaca gotovo da nema.


ESTONIJA
Glavni grad: Tallinn
Vremenska razlika: +1 sat u odnosu na Hrvatsku
Novac: Euro
Jezik: estonski, ruski, finski, engleski
Voda: preporučujemo flaširanu vodu
Struja: 220 V / 50 Hz
Mobiteli: sva tri hrvatska mobilna operatera imaju sklopljen ugovor o roamingu, za detalje molimo kontaktirajte svog mobilnog operatera.
Hrana i piće: preporučujemo isprobati specijalitete u tradicionalnim restoranima koji dočaravaju duh srednjovjekovnog Tallinna, kao što su restoran Olde Hansa i Peppersack
Odjeća: slojevita, sportska odjeća, jakne, udobna obuća
Shopping: ručno izrađeni predmeti i suveniri, odjeća od vune, keramika i staklo, koža
Viza: nije potrebna za državljane Republike Hrvatske

Tallinn, glavni grad Estonije, osnovali su Teutonski vitezovi na temeljima starijeg naselja na samom ulazu u Finski zaljev. Pristup uniji trgovačkih esnafa Hansa, od 1284.g., utjecao je na veliki i brzi prosperitet grada. Glavni grad Estonije je iznimno atraktivan sa svojih 26 kula na zidinama koje ga i danas okružuju, s brojnim crkvama na brdu Dom i Donjem gradu, gotičkim crkvenim tornjevima koji se kao koplja uzdižu ka nebu. Odiše atmosferom srednjevjekovnog grada uskih popločanih ulica i rijetkog prometa. Uvršten je na listu svjetske kulturne baštine UNESCO-a.

ID: INT2022PT
Trenutno nema dostupnih ponuda

Pronađite svoju destinaciju

Engleska

Grčka

Atena

2

Italija

Rim

2

Portugal

Turska

Španjolska